... το 616 Mito Azzuro τι σόι πράμα είναι?
Α ρε Σπύρο ... τι μου κάνεις! ...
Πρώτη φορά το έβλεπα κι εγώ, και να πω την αλήθεια δεν έδωσα και σημασία! Αλλά με το να ρωτήσεις, με έβαλες και μένα σε σκέψεις. Από το όνομα
"Mito Azzurro = Μπλε Μύθος", αρχικά υπέθεσα ότι μπορεί να είναι ειδική παραγγελία κάποιας εταιρείας για κάποια συγκεκριμένη σειρά φυσιγγίων... αλλά καμία σχέση! Αυτό που είναι τελικά, είναι ... το μόνο πράγμα που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου!
Fiocchi Funny Shot System
Ως φαίνεται, προορίζεται για (πλαστικούς) κάλυκες διαμετρήματος .38", περιστρόφου προφανώς, για να ρίχνει πλαστικές σφαίρες (ασφαλώς χωρίς πυρίτιδα) για "ψυχαγωγική σκοποβολή", σε μικρούς κλειστούς χώρους π.χ. μέσα στο σπίτι! .shoot.
Υ.Γ. Τώρα ποιος ο λόγος να βγάζουν "ειδικό" καψούλι για αυτό το σκοπό, δεν ξέρω. Ίσως για να είναι πολύ χαμηλής ισχύος. .xm.
- Κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει πολύ παλιά σε αμερικάνικο περιοδικό, για την ίδια χρήση, αλλά εκεί χρησιμοποιούσαν τους κανονικούς μπρούτζινους κάλυκες του περιστρόφου, και τα "κανονικά" καψούλια τους (small pistol primers), και βολίδες είτε πλαστικές, είτε αυτοσχέδιες από κερί (πιέζοντας τον κάθε κάλυκα σαν "ταποκόφτη" πάνω σε μια πλάκα κεριού ανάλογου πάχους (1 - 1,5 εκ.) ... έβγαινε έτοιμο το κάθε ... "φυσίγγιο".
Υ.Γ. 2: Χίλια συγνώμη από τους τρυγονάδες για το .off
...