Στη τσιχλα που δεν ειναι σοβαρο κυνηγι,μπορεις να παραβλεψης το ποιοτικο φυσσιγκι,στα σοβαρα θηραματα για να αυξησεις στο μεγιστο την επιτυχια,και να μη σκορπας τα λεφτα σου επιβαλλεται η ιδιογομωση,Παυλο.
Αν και καταλαβαίνω πως το λες Σαράντο και όχι όπως ακούγεται... θέλω να πω πως όλα τα κυνήγια και τα θηράματα είναι σοβαρά και αξίζουν τον σεβασμό μας, πρέπει να επιλέγουμε φυσίγγια αποτελεσματικά για το συγκεκριμένο θήραμα, όχι για να πάρουμε περισσότερα αλλά για να έχουμε κατα το δυνατό λιγότερα τραυματισμένα πουλιά.
Τώρα η κίχλα επειδή είναι μικρό και ταχύτατο θήραμα πιστεύω ότι, θέλει ποιοτικό φυσίγγιο που να δίνει ομοιόμορφες κατανομές, χωρίς κενά.
Όσο αφορά την οικονομία χρημάτων, στο φυσίγγιο της κίχλας, πιο μεγάλη οικονομία έχεις αν πάρεις ενα φυσίγγιο ποιοτικό και πληρώσεις και 1 ευρώ παραπάνω, από το να πάρεις ένα ''φτηνιάρικο'' φυσίγγιο μονο και μόνο λόγο κόστους και χάνεις, απο μειωμένη αποτελεσματικότητα του φυσιγγίου, τα 2πλάσια πουλιά από αυτά που θα έπερνες, άσε και τα νευρα σου... Οσο αφορά την ιδιογόμωση, στο κιχλοφύσιγγο δεν νομίζω να βγαζεις οικονομικό όφελος, το όφελος είναι στην σταθερότητα και στην απόλυτη προσαρμογή των φυσιγγίων σου, στα μέτρα του όπλου σου και στα δικά σου.
Μου έκανε και εμένα εντύπωση όταν έψαξα σε κουτιά να βρω τα χαρακτηριστικά του φυσιγγιού που κάποια στιγμή, μου ταίριαξε....δεν τα βρήκα, το θεώρησα "ατιμία" και το παράτησα......
Σε επόμενο φυσίγγι που μου ταίριαξε, φίλος ερασιτέχνης ιδιογομωτής το άνοιξε και το "διάβασε" για μένα...
Όσον αφορά ταις κίχλαι, ο Ευρομίκτης μου ταιριάζει γάντι.......εδώ και 2 σεζόν, σταθερά μου δίνει αξιόπιστες τουφεκιές
Τώρα η αναγραφή πληροφοριών πάνω στα κουτιά ή στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή ''α μη τι άλλο'' δείχνει ότι ο κατασκευαστής σέβεται το πελάτη ''αιμοδότη'' του, αναγνωρίζει την παιδεία και της γνώσεις του και προσπαθεί να του δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί γύρω απο το προϊον που παράγει. Το καλύτερο για μένα πέρα από την αναγραφή των υλικών που έχει το φυσίγγιο (κάτι που είναι εύκολο να το δείς και μόνο σου ''σφάζοντας'' ένα φυσίγγιο και ζυγίζοντας τα υλικά του) είναι η κοινοποίηση αντιγράφου του εντύπου των μετρήσεων του βλητικού σταθμού, για το συγκεκριμένο φυσίγγιο, κάτι που είδα στην ιστοσελίδα μιάς μικρης επαρχιακής εταιρίας "ΔΡΟΥΒΗΣ'' νομίζω από την περιοχή της Καλαμάτα.
Ένα φυσίγγιο στα 32γρ, που έριξα τα τελευταία 3 χρόνια στην κίχλα και ήταν ''τίμιο'' για τα λεφτά του, ήταν το JUNIOR του Παπαϊωάννου από το Θέρμο Αγρινίου με:
Κάλυκα-FIEM, Καψούλη-688, Μπαρούτη GRANOULAR και σκάγια ομοιόμορφα και στιλπνά, ο συγκέντρωτήρας τώρα δεν ξέρω ποιός είναι, αλλα έμοιαζε στο αμορτισέρ με του σκοπευτικού WINCΗESTER ΑΑ και τιμή, πέρσι τον Οκτώβρη, 5,80.