Εριξα καποιες χιλιαδες φυσιγγια απο το Ωμεγα φετος με τα "ταπεινα" για πολους 30,5 γραμμαρια κ την ακομα πιο "ταπεινη" aquilla... Αυτο το φυσιγγια ειναι οντως η τρανη αποδειξη οτι η καθε πυριτιδα συμπεριφερεται αναλογα με το πως θα την στησουμε...
Για τα δικα μου γουστα ειναι σχετικα υπερβολικο για ζεστη, για τσιχλες κ για περπατητο... αλλα... ειναι εξαιρετικο για τουφεκιες στα μεσουραννα κ μερες που θεωρεις οτι τιποτα δεν θα δουλεψει, κ ειδικα τα χαμηλα γραμμαρια...
Ειναι αυτη η λαθος αντιληψη που εχει επικρατησει οτι τα λιγα γραμμαρια δεν σηκωνουν το κρυο... Εξαρταται λοιπον τι φυσιγγι θελει να φτιαξει ο κατασκευαστης...
Φετος οι τσιχλες στην περιοχη μου ηταν πολλες θα ελεγα κ τις κυνηγησα αρκετα στο καρτερι κ μαλιστα επιτηδες σε καρτερια που δεν τουφεκαγες πουλια κατω απο 35-40 μετρα παρα μονο στο σουρουπο... Ηρθαν τουλαχιστον 10 διαφοερτικα ατομα απο διπλανα καρτερια να με ρωτησουν με τι φυσιγγια τουφεκαω εκει πανω, κ εβλεπα σε ολους τη δυσπιστια στο προσωπο τους οταν τους ελεγα με Ωμεγα νουμερο 9 κιολας ενω ολοι αυτοι προκειμενου να ανταπεξελθουν στις αποστασεις αυτες εριχναν 33 η 34 γραμμαρια του ιδιου συνηθως κατασκευαστη χωρις αποτελεσμα...
Κ μιας κ μιλαμε για αλλαγες... Σε καποια στιγμη το Φλεβαρη λογω προσωρινης ελειψης υλικων, γεμιστηκε μια παρτιδα απο Ωμεγα με αλλο συγκεντρωτηρα απο αυτον που χρησιμοποιει, λιγο χαμηλοτερο σε υψος και λιγο πιο μαλακο σε αμορτισερ.... Η δοσολογια η ιδια, αλλα το αποτελεσμα... Αλλο φυσιγγι...
Για μενα ονειρικο, μαλακο κ πολυ συγκεντρωτικο κ λιγο πιο αργο....
Για οσους επαιρναν τα Ωμεγα για τις μαυρες το χαραμα, ηταν καταστροφη σκετη... Κ πως να μην ειναι αφου, εκει που η τουφεκια ανοιγε στα 20 μετρα σε φυσιολογικο βαθμο, ξαφνικα αρχισε να πηγαινει "μπαλα" και οι αποτυχιες να ειναι επαναλμβανομενες...
Ειναι κ λιγο υποκειμενικο δηλαδη τι αρεσει στον καθενα... Παντως ενα ψαγμενο φυσιγγι με λιγα γραμμαρια σκαγια, δεν χανει την αποτελεσματικοτητα του ουτε στο υψος ουτε στο κρυο...
Ηταν ονειρο να ακους να σβηνει ο ηχος της τουφεκιας κ μετα να φτανει η τουφεκια πανω στην τσιχλα που καπνιζε...
Ειχα βεβαια πολυτιμο βοηθο το γερακο μου κ καθομουν σε καθαρα καρτερια οποτε βολευαν αυτες οι "περιεργες" τουφεκιες...