Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ολα τα σκαγια σκοτωνουν. 19 γρ 24γρ 28 γρ. Κλπ. Αλλα θεωρώ οτι απο 28 εως 32 για τα τσιχλοκοτσιφα ειναι υπερ αρκετα. Μετα παμε με τι ριχνουμε καραμπινα η δικαννο και μετα τσοκαρισματα.
Νικο πιστεύεις οτι η καραμπινα δεν κόβει το ίδιο όπως το δίκαννο;

εγω παντως το πρωτο μπινελικι το εριξα σε μαγαζατορα. πηγα και βλεπω τα tordo 6,60 και του λεω ειστε τρελοι ρε? τι ειναι αυτες οι τιμες? και αρχισαμε τα κλασσικα για τον μολυβδο κ. τ. λ. του απαντω λοιπον μεγαλε να τα βαλετε εκει που ξερετε. βρηκα φυσιγγι με 4,90 και θα φορτωσω μια 1000αρα. αφωνος ο δικος σου και με κοιτουσε απορημενος. απο που ρε μου λεει? απο αθηνα απαντω 28 γρσμ. για τσιχλακια μανα
και με ρωτουσε ποιος ειναι και το τηλ. του αφου εμεινε λαλακας. εννοειτε βεβαια οτι δεν πηρε περαιτερω πληροφοριες. παντως σιγουρα καταλαβε οτι εχασε ενα πελατη. ας μιλησουνε τουλαχιστον αυτοι στους κυριους λαμπρους και λοιπους
Φιλε πολλοί βγάζουν σπυριά που ο κένταυρος βγάζει οικονομικό και ποιοτικό φυσίγγι..
Το τι έχω ακούσει δεν λέγεται. Τι για τις άδειες του, τι ότι δεν έχει διβασικές μέσα και γι αυτό είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει. Τι ότι η κούτα μπορεί να έχει μέσα 499 και όχι 500. Φυσικά και το φυσίγγι του είναι πολύ καλο. Δε ξερω αν η κοστολόγιση που κάνει είναι ακριβή αλλα αυτό που ξέρω είναι ότι έχει απο τις καλύτερες τιμές στην αγορά ( αν οχι την καλύτερη) και το φυσίγγι του δίνει την απόδωση που πρέπει χωρίς να υπολοίπεται έναντι άλλων. Απο εκεί κα πέρα ο καθένας ακούει , δοκιμάζει και έχει την άποψη του.
Εύχομαι να μην του κάνουν αθέμητο πολεμου οι πονηρίδηδες...Καλά έκανες και δεν έδωσες όνομα.Το κύριο ζητούμενο ήταν να πιάσουν μερικοί το νόημα ότι δεν είμαστε μαλάκες και ότι δεν είμαστε στην εποχή των παπούδων μας .
ΗL καριολ@κια ... και ξέρω τι μου γίνεται! ;):p
 
Θες να σου δωσω 2 κουτια να δοκιμάσεις? Και αν έχεις θέμα μην πάρεις κούτα. Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει κανέναν πάντως να είχε προβλήματα με αυτά...
Μπίλη ο Tolisr είχε γράψει ότι σχιζόταν ο παφυλας. Εγω δεν έχω δει το παραμικρό σε 500 τεμαχια που έριξα συνεταιρικα με 2 όπλα.
 
Θες να σου δωσω 2 κουτια να δοκιμάσεις? Και αν έχεις θέμα μην πάρεις κούτα. Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει κανέναν πάντως να είχε προβλήματα με αυτά...
Βασίλη σ ευχαριστώ για την βοήθεια .Άσε και θα το δούμε .
 
499 στην κουτα εχω βρει 2φορές. Αλλά για την τιμη του φυσιγγαρα
Και μια φορά ο dion ειχε πάρει μια κούτα που ηταν όλα στραβορελιασμενα, του την πηγε πισω και την αντικατέστησε αμέσως, παρότι του ειπε εχω ριξει και μερικά
 
εγω ΔΕΝ συμφωνω ομως 100% για τους δικους μας. Οκ τους τελειωσε το υλικο ...δοξα το Θεο σχεδον ολοι εχουν site sto internet k FB , ας ΒΓΟΥΝ να κανουν μια γραπτη ανακοινωση , οτι παιδια δυστυχως η G3000 παπαλα και εφτιαξα το καλυτερο δυνατων με GM3 ετσι ωστε με τις δοκιμες που καναμε ειδαμε οτι συμπεριφερετε εξισου καλα.
Ποιος το εκανε ..ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!! Ακομη κ μετα το κραξιμο που ετρωγαν .... παλι κανεις δεν βγηκε να κανει μια ανακοινωση.
επισης και το ποιο σημαντικο ...οι τιμες φετος απο την εναρξη γιατι πηραν +20%!!! Γιατι??????????? αισχροκερδεια να το πω??? και περα που μας επιαναν τον κωλο ..μας πουλουσαν και οτι χρεπι ειχαν και οτι τουε ειχε περισσεψει ... ρε ουστττττττττττττ Β&Ρ και ξερο ψωμι , αλλα κ σε αυτους εσκεμενα πανε τις τιμες πανω χωρις κανενα λογο
Μαζί σου Τόλη,μαζί σου!
 
Η αλήθεια ειναι ότι του Κενταυρου που εχω ακούσει τα καλύτερα απ όλους ,δεν τα εχω δοκιμάσει.
Η αλήθεια είναι ήμουν λόγω διστακτικός για τον λόγο οτι η sx3 είναι 3 1/2 .Βέβαια έχω ρίξει αρκετά 28αρια και μάλιστα μερικές φορες συνεχόμενα δυο κουτιά ,αλλά άλλο να ρίξω μερικά και άλλο να πάρω 500άδα και να ρίχνω συνέχεια και ν αρχίσουν κάποια στιγμή οι εμπλοκές και να τα παρω στο κρανίο.
Ρε πατρίδα άμα το καθαρίζεις το όπλο μην φοβάσαι για εμπλοκές....εδώ ρίχνει 24αρια η δικιά μου η γριά!
 
Νικο πιστεύεις οτι η καραμπινα δεν κόβει το ίδιο όπως το δίκαννο;

Φίλε Κάστορα, ΔΕΝ τίθεται σε καμία περίπτωση τέτοιο ζήτημα! Απλώς, με τη χρήση πολύ ελαφρών (λίγα bars) σκοπευτικών φυσιγγίων, ένα αυτογεμές, ίσως (δεν είναι απόλυτο αυτό) παρουσιάσει προβληματάκια δυσλειτουργίας (π.χ. εμπλοκές), ακριβώς λόγω των πολύ χαμηλών πιέσεων μερικών σκοπευτικών φυσιγγίων...! Μια δοκιμούλα όμως, θα μας διαφωτίσει κάλλιστα...!
 
Ο πατερας μου παλιοτερα εριχνε ενα μαυρο του Κενταυρου νομιζω εγραφε bofors επανω και ηταν 33 αρι , ακομα λεει ποσο ωραια τουφεκια ηταν. Τα βγαζει ακομα αυτα; Που μπορω να δω τι φυσιγγια βγαζει;
 
Πιθανότερο θεωρώ να δημιουργήσει εμπλοκή κακορελιασμενο φυσίγγι παρά χαμηλο σε γόμωση

...Ίσως... Ενδέχεται κι αυτό... Εγώ πάντως δεν επιμένω, απλώς γράφω απ' ότι γνωρίζω εντελώς θεωρητικά, διότι ντουφεκάω αποκλειστικά με αλληλεπίθετα (όντας φανατικός δικαννάκιας) και δεν έχω καθόλου ιδία πείρα επί του συγκεκριμένου θέματος...! Τα παιδιά που "δουλεύουν" πολύ με αυτογεμή (και δη στα σκοπευτήρια) ξέρουν σίγουρα καλύτερα, για το εάν και κατά πόσο τα ελαφριά σκοπευτικά φυσίγγια μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στα αυτογεμή...
 
τα σκοπευτήρια δουλευουν 99 % δικαννα , οσο για τα σκοπευτικα και χαμηλες πιεσεις απλως δεν ισχυει , υπαρχουν φυσγγια 24 γρ που βγαζουν φρονιμίτες , γνωμη μου και το εχω γραψει πολλες φορες στην τσιχλα τα 28 γρ είναι υπερβολικα , τουλάχιστον ιδανικα
 
Θα εφιστούσα προσοχή στα 24gr τουλάχιστον τα skeet του Κένταυρου για χρήση με καραμπίνα , Browning ή Winchester .Πέρυσι πήγε ένα μάθημα στον Βρόντο με εμπλοκές κάθε δεύτερο φυσίγγι , με το δίκαννο είναι καλά και πολύ μαλακά και μια χαρά ακόμα και για το Sporting αν δεν έχει πολύ μακρινά πιάτα αλλά με την καραμπίνα ήταν δράμα μην σου τύχει και ειδικά σε μάθημα που πληρώνεις την ώρα . Τώρα που δεν έχω καραμπίνα θα τα έπαιρνα πάλι.
 
Με το ωμέγα πάθαμε μεγάλο πατατρακ πριν 5-6 Χρόνια κάπου ....
Ενώ περναμε το αντίστοιχο 33αρι που θεριζε κάποια στιγμή δεν είχε και μας λέει ο μαγαζάτορας δοκιμάστε τα ωμέγα..
Τα περνούμε σε 8αρια

Με 3 όπλα H4 blackeagle auto5 μετά τα 12 15 μέτρα δεν έκοβαν με τίποτα !τέτοιο κυνήγιτο δεν είχε ξαναγίνει σαν τους βεγγους τρεχαμε έβλεπες να τρώει την τουφεκιά η τσίχλα να λες την έλιωσα και βάζει ποδι σαν τον roadrunner και αποκορύφωση.... φεύγει μια παπια στα 20 μέτρα την αρχίζει ο ένας φίλος μου τρώει 2 γεμάτες ξανα ισιωνει πετάει 200 μετρα πέφτει στην θάλασσα σε 5 λεπτα την είχανε φάει οι γλάροι . Εκείνη την μέρα πήρα 2 αποφάσεις ποτέ ξανά ωμέγα και θα φτιάξω σκύλο για τις τσίχλες .
 
Παιδια,δεν ξερω απο μπαρουτια ουτε απο γομωσεις ουτε τιποτα για αυτο δεν γραφω αλλα ομως διαβαζω αυτα που γραφετε εχω ομως καποιες εμπειριες απο διαφορα φυσιγγια που εχω ριξει εγω και η παρεα που ειχα οταν ενα φυσιγγι μας αρεσε δεν το αλαζαμε καναμε παραγγελια ολοι μαζι και πετυχεναμε καλη τιμη.
Αφου καταληγαμε με δοκιμες στο κυνηγι πηγαιναμε στο μαγαζι τον ρωτουσαμε τι υλικα εχει το φυσιγγι τα γραφαμε και παραγγελναμε η συμφωνια ηταν οτι εαν αλλαζε κατι θα μας ενημερωνε,διαφορετικα θα του τα γυρναγαμε πισω η παραγγελια γινοταν τελος σεπτεμβριου αρχες οκτωμβρη τοτε ολα τα σοβαρα μαγαζια ηταν τιγκα στα υλικα και δεν ειχαμε ποτε προβληματα με εξαιρεση εναν στην καλλιθεα κατα καιρους Στοκας,σκορπιος,δηλαβερης,ενας που ηταν στο λαυριο[δεν θυμαμαι ονομα] αλλος ενας ηταν στον Πειραια,μετα εγω κολησα στα ΠΥΡΚΑΛ και ΤΕΛΟΣ στην παρεα ο τελευταιος για αρκετα χρονια ηταν ο κενταυρος απο το παλιο μαγαζι που ειχε απεναντι το φυσιγγι το λεγανε σιλβερ στα 32γρ δεν ξερω αν το βγαζει ακομα η αν το βγαζει εχει αλλαξη κατι παντος εαν το εχει αξιζει μια δοκιμη.
Οταν ξερεις τι εχει μεσα το φυσιγγι,και εισαι ευχαρισημενος γνωμη μου ειναι μην το αλλαζεις με τον καιρο το μαθαινης και σε μαθαινει,το ξερεις και σε ξερει,βεβαια παντα εχουμε εναλλακτικη καβαντζα.
Μερικοι εκμεταλευονται το "στηριξε τις Ελληνικες επιχειρησεις" και κανουν κακο σε ολους θα απαντησω στον φιλο Μακη και σε ολους τους Κατασκευαστες φυσιγγιων που μπορει να μας διαβαζουν"ΚΥΡΙΟΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΤΙΔΑΣ"οταν θα ξερουμε,πιθανον να ξεχωρισετε. ΕΥΚΟΛΟ;):)
 
Μπίλη ο Tolisr είχε γράψει ότι σχιζόταν ο παφυλας. Εγω δεν έχω δει το παραμικρό σε 500 τεμαχια που έριξα συνεταιρικα με 2 όπλα.
Δεν έγραψα πότε ότι σχιζοταν ο παφυλας....πότε!!!
Απλα ότι ο καλυκας fiem στο ρελι ειναι μάλλον μαλακός και σε ορισμένα δευτέρα μου τα έκαναν εμπλοκή και το 930 κ το Vinci επειδή μαγκωνε εκεί στη θαλάμη και το τσάκιζε
 
Τόλη, για κοίτα μήπως είναι οπλουργικο το θέμα. Πρόσφατα άκουσα ένα περιστατικό με μια 930 του κουτιού που δεν εξόλκευαι καθόλου τους κάλυκες. Μπορεί να είναι κάτι απλό και με ένα "τσίμπημα" ένας καλός μάστορας να στο φτιάξει.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top