Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν ειναι και άβυσσος!!
Ενα καλο φυσιγγι θα δουλεψει.
Ενα,γενικα,παραδεκτό φυσιγγι!
Εννοω ενα φυσιγγι με ικανες ταχυτητες και συγκεντρωσεις.
Θα τα ριξει....
Με την προυποθεση,πως πετυχαινουμε καλα τα θηραματα!;)
Αν ειναι ολα με ακροσκαγα ,θα λεμε ψαλμωδίες!
Σε φυσίγγια του εμπορίου ένα από τα πιο αξιόπιστα φυσίγγια έχει οκτώ ευρώ....αξίζει να τους δίνουμε τόσο μεγάλο ποσοστό κέρδους?

Καλέ βόλτες σε όλους, εγώ παραμένω πιστός στα κοτσυφάκια του μπαλκονιού μου για μερικές μέρες ακόμα. Κ.Κώστα τι να κάνω όταν έχουν ξεφύγει και οι διαχειριστές; Αλλά θα τον σιάξω το γιο σας, θα τον βάλω σε καρτέρι που θα του περνάνε τα φασιά πάνω από το κεφάλι του.

Καλέ βόλτες σε όλους, εγώ παραμένω πιστός στα κοτσυφάκια του μπαλκονιού μου για μερικές μέρες ακόμα. Κ.Κώστα τι να κάνω όταν έχουν ξεφύγει και οι διαχειριστές; Αλλά θα τον σιάξω το γιο σας, θα τον βάλω σε καρτέρι που θα του περνάνε τα φασιά πάνω από το κεφάλι του.
Να ξέρεις οι διαχειριστές κάνουν την μεγαλύτερη ζημια.yelling.

Μολονοτι διαφώνησα πριν λίγες μέρες με το συνάδελφο Ρεντίφη... χτες τα tordo 30 gr ηταν απογοητευτικά.

Εμ καλά τα 'γραφα εγώ τις προάλλες Πανούλη...!
Μην τα ξαναπάρεις με τέτοιον καιρό...! Μόνο καμιά μέρα με σχετική ζέστη και ξηρασία πάρτα...!
Μου θύμισες και ένα σκηνικό σε ένα παγωμένο (έφερνε και ανεμόχιονο θυμάμαι) χειμερινό απογευματινό με ένα φιλαράκι πριν από 2-3 χρόνια...: οι τσίχλες αρκετές εκείνο το απόγευμα... Εγώ έριχνα με τα Lambro Tordo τα πορτοκαλιά (με GM3 πυρίτιδα) και το φιλαράκι έριχνε με τα νέα τότε, Lambro Tordo τα κίτρινα (30g) με πυρίτιδα D20 (σαφώς χειρότερη από την GM3, σε συνθήκες κρύου και υγρασίας). Το αποτέλεσμα...; Τα δικά μου πουλιά, όσα καλοσημάδευα δηλαδή, ξερά σαν στουπιά, και του φίλου σχεδόν όλες τραυματισμένες και χαμένες στα πυκνά...! Μόνο αυτές που ήταν μέχρι τα 15 μέτρα έπεφταν ξερές από εκείνον (και όχι εντελώς, μάλλον βαριά τραυματισμένες)...! Σημειωτέον, ότι το παλληκάρι (καλή του ώρα) ξέρει να ντουφεκάει...!
Τέλος, και προς επίρρωση όλων των ανωτέρω, στην επίσημη ιστοσελίδα της Lambro, ο ίδιος ο Ναυπλιώτης αναφέρει (μεταξύ άλλων) για το εν λόγω Tordo 30: "Το TORDO® 30 είναι το κατ' εξοχήν φυσίγγι της έναρξης λόγω του χαμηλού λακτίσματος. Ενδείκνυται για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου και των φθινοπωρινών ημερών..." Μετά απ' αυτό... τα δικά μας σχόλια και οι κρίσεις για το συγκεκριμένο φυσίγγι, ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ...!!!

Με ετερες κληματολογικές..ξυρίζουν..
Πανο δε διαφωνω καθολου απλα χρονια τωρα παω μονο μ ενα φυσιγγι.αυτο το είχα βρει με το άριστον μέχρι που το ξεσκισανε.δεν θελω να έχω πανω μου διαφορετικά φυσιγγια

Πηγενετε μια μερα με ενα πριονι κ μια ψαλιδα να ανοιξετε τα μονοπατια..
Τάσο δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο γιατί πλέον όπως έκλεισαν κάποιες περιοχές λειτουργούν σαν όρια ανάμεσα σε χωράφια. Εϊναι ξένη περιουσία οπότε δεν μπορώ να παρέμβω.
Αλλού κλείνουν τα χωράφια απο καλάμια και βάτα, αλλού ξηλώνουν μέρη που κρατάνε πουλιά για να ανοίξουν το τόπο. Αλλού ανοίγουν μεγάλα αυλάκια για να στραγγίζουν τα χωράφια κι αλλού τα κλείνουν. Έτσι είναι ο κάμπος που έχει ζωή, δυστυχώς για εμάς ους κυνηγούς.

Να πω και γω τη γνώμη μου για το Lambro Tordo 30gr. Πέρυσι το δοκίμασα λίγο στην έναρξη. Φέτος επίσης στην έναρξη και στα μπασίματα τσίχλας. Δεν θυμίζει σε τίποτα το προπέρσινο φυσίγγι που απλά γάζωνε αλλά δεν θα το έλεγα και εντελώς χάλια το φετινό. Θα δοκιμάσω ξανά αργότερα ένα κουτάκι.

Τελικά φταίνε οι μπαρουτες ή το στήσιμο του φυσιγγίου?

Και τα 2 Ηλία παίζουν ρόλο και, γενικά, η ποιότητα των πρώτων υλών, που εμπεριέχονται σ' ένα φυσίγγι...!
Αλλά άμα το μπαρούτι είναι ακατάλληλο (...!) τι να σου κάνουν όλα τ' άλλα από μόνα τους...?

Και τα 2 Ηλία παίζουν ρόλο και, γενικά, η ποιότητα των πρώτων υλών, που εμπεριέχονται σ' ένα φυσίγγι...!
Αλλά άμα το μπαρούτι είναι ακατάλληλο (...!) τι να σου κάνουν όλα τ' άλλα από μόνα τους...?
Παιδιά που ασχολούνται με την ιδιογομωση αναφέρουν πως όλες οι μπαρουτες κάνουν για όλους τους καιρούς ανάλογα με το στήσιμο!

Παιδιά που ασχολούνται με την ιδιογομωση αναφέρουν πως όλες οι μπαρουτες κάνουν για όλους τους καιρούς ανάλογα με το στήσιμο!
Εγώ στην πρόταση αυτή θα έβαζα και ένα "σχεδόν" κάπου στη μέση!

Παιδιά προπερσι και όχι πέρσι όπως έγραψα παραπάνω από λάθος μ τα tordo δεν μασαγαν σε κανένα καιρό.αν ανατρέξετε σε post μου παλαιότερα θα το δείτε.εγω τα χρησιμοποιούσα όλο το χειμώνα μαζί με τα euromix.κατι άλλο έχει αλλάξει και δεν είναι η πυρίτιδα π φταίει.το μόνο που έχει μείνει ίδιο σε αυτό το φυσίγγι είναι η συνγκεντρωση

Εμ καλά τα 'γραφα εγώ τις προάλλες Πανούλη...!
Μην τα ξαναπάρεις με τέτοιον καιρό...! Μόνο καμιά μέρα με σχετική ζέστη και ξηρασία πάρτα...!
Μου θύμισες και ένα σκηνικό σε ένα παγωμένο (έφερνε και ανεμόχιονο θυμάμαι) χειμερινό απογευματινό με ένα φιλαράκι πριν από 2-3 χρόνια...: οι τσίχλες αρκετές εκείνο το απόγευμα... Εγώ έριχνα με τα Lambro Tordo τα πορτοκαλιά (με GM3 πυρίτιδα) και το φιλαράκι έριχνε με τα νέα τότε, Lambro Tordo τα κίτρινα (30g) με πυρίτιδα D20 (σαφώς χειρότερη από την GM3, σε συνθήκες κρύου και υγρασίας). Το αποτέλεσμα...; Τα δικά μου πουλιά, όσα καλοσημάδευα δηλαδή, ξερά σαν στουπιά, και του φίλου σχεδόν όλες τραυματισμένες και χαμένες στα πυκνά...! Μόνο αυτές που ήταν μέχρι τα 15 μέτρα έπεφταν ξερές από εκείνον (και όχι εντελώς, μάλλον βαριά τραυματισμένες)...! Σημειωτέον, ότι το παλληκάρι (καλή του ώρα) ξέρει να ντουφεκάει...!
Τέλος, και προς επίρρωση όλων των ανωτέρω, στην επίσημη ιστοσελίδα της Lambro, ο ίδιος ο Ναυπλιώτης αναφέρει (μεταξύ άλλων) για το εν λόγω Tordo 30: "Το TORDO® 30 είναι το κατ' εξοχήν φυσίγγι της έναρξης λόγω του χαμηλού λακτίσματος. Ενδείκνυται για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου και των φθινοπωρινών ημερών..." Μετά απ' αυτό... τα δικά μας σχόλια και οι κρίσεις για το συγκεκριμένο φυσίγγι, ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ...!!!
Νικο ναι μεν αλλα.την πρωτη χρονια που βγήκανε τα πηρα και δεν παλευοτανε.πραγματικα μέχρι και σε -με υγρασια δουλεψανε οπου και να γυριζα τ όπλο επιτυχιες.απο κει και πέρα πολλες διακυμανσεις.ίσως να φταίει και η παρτίδα της πυριτιδας.τεσπα προσωπικα τελειωσα με δαυτα οπως και με τα πορτοκαλί

Υπάρχουν και κάποια όρια ρε παιδιά και θα πρέπει να το θεωρούμαι αυτονόητο.
Υγρασία ειναι και με 50% και λίγο βρεγμένο χορταράκι, υγρασία είναι και με βροχή στο 70% ,υγρασία εναι και με 90%και θερμοκρασίες 0 και κατω.
Ε δεν μπορει να ναι ενα για όλα !

Άρα τι φυσίγγια να φορτώσεις...που μας παραμυθιαζουν?

Για τις "δύσκολες" μέρες (πολύ κρύο, αυξημένη υγρασία κτλ...), προτιμάτε μπαρούτες τροποποιημένες μονοβασικές, οι οποίες έχουν υποστεί τη διαδικασία της λεγόμενης "ζελατινοποίησης" και δεν έχουν την πορώδη υφή (ευαίσθητη στην υψηλή υγρασία) που έχουν οι απλές/σκέτες μονοβασικές...! Επίσης, καλές είναι και οι τροποποιημένες μονοβασικές, οι οποίες έχουν και ένα μικρό ποσοστό νιτρογλυκερίνης στη σύστασή τους (δεν είναι όλο νιτροκυτταρίνη)...! Τέλος, οι καλύτερες (αλλά και πιο ακριβές) είναι οι καθαρά διβασικές μπαρούτες, οι οποίες έχουν αποκλειστικά νιτρογλυκερίνη στη σύστασή τους (και όχι νιτροκυτταρίνη)...!

Υ.Γ.: Καλός "μπούσουλας" για τις πυρίτιδες και τις ιδιότητές τους βρίσκεται στον ιστότοπο "idiogomosi.gr", στην αντίστοιχη ενότητα "πυρίτιδες" (στην αριστερή στήλη)...!

Last edited:
Υπάρχουν και κάποια όρια ρε παιδιά και θα πρέπει να το θεωρούμαι αυτονόητο.
Υγρασία ειναι και με 50% και λίγο βρεγμένο χορταράκι, υγρασία είναι και με βροχή στο 70% ,υγρασία εναι και με 90%και θερμοκρασίες 0 και κατω.
Ε δεν μπορει να ναι ενα για όλα !
Μπορεί μητσο.θα στο ξαναπω.το άριστον δεν ειχε μεταπτωσεις.δούλευε παντου.με ή χωρις υγρασια με ή χωρις βροχη με ή χωρις νοτια.τουλαχιστον εδω.με 8 ευρω όμως τελος

Status
Not open for further replies.
Back