Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα!
Κυριακος.Τεινω προς τις γρηγορες συνταγες, δεν ξερω γτ αλλα τις δουλευω καλυτερα.
Αλλαξα 2 απο τις 4 κουτες Cheddite Tordo με Α1 Speciale.
Εστω για το ψυχολογικο της υποθεσης....
Όλα καλά τα λες και καλά τα κάνεις. Για κυνήγι θα πας ή.........;;;;;;;;;;

Καλημερα!
Κυριακος.Τεινω προς τις γρηγορες συνταγες, δεν ξερω γτ αλλα τις δουλευω καλυτερα.
Αλλαξα 2 απο τις 4 κουτες Cheddite Tordo με Α1 Speciale.
Εστω για το ψυχολογικο της υποθεσης....
Κυριάκο,
δεν έχει σημασία ποσο αρχική ταχύτητα έχει η γόμωση αλλά ποσες ΜΕΝΟΥΣΕΣ διατηρεί!
τα συμβατικά φυσίγγια για να πιάσουν εξωπραγματικές αρχικές προβαίνουν σε αλχημείες που χαλάνε όλη την βλητική απόδοση
το φυσίγγι θέλει ισορροπία
τα περισσότερα εμπορικά τσιχλοφύσιγγα με 360-380 μ/δ είναι αποτελεσματικότερα από αυτά που διαφημίζουν 420 μ/δ
ο @tratsis έχει βαρεθεί να γράφει για αυτό το θέμα

Κυριάκο,
δεν έχει σημασία ποσο αρχική ταχύτητα έχει η γόμωση αλλά ποσες ΜΕΝΟΥΣΕΣ διατηρεί!
τα συμβατικά φυσίγγια για να πιάσουν εξωπραγματικές αρχικές προβαίνουν σε αλχημείες που χαλάνε όλη την βλητική απόδοση
το φυσίγγι θέλει ισορροπία
τα περισσότερα εμπορικά τσιχλοφύσιγγα με 360-380 μ/δ είναι αποτελεσματικότερα από αυτά που διαφημίζουν 420 μ/δ
ο @tratsis έχει βαρεθεί να γράφει για αυτό το θέμα
Καλημέρα Μάριε! :)

...δε βρίσκω και αλλα πια να γράψω!...εγώ το εξάντλησα το θέμα !...άλλος!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλημέρα Μάριε! :)

...δε βρίσκω και αλλα πια να γράψω!...εγώ το εξάντλησα το θέμα !...άλλος!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
μπαααα ανεξάντλητο είναι......
όλο και κάποιος θα "ψαρώνει" και θα μας λέει για το σουπερ ντουπερ φουσέκι των 420 μ/δ (που στα 10 μ πέφτει κάτω από 300 μ/δ)

Το διπλάσια, τριπλάσια μην το δένετε σχοινί κορδόνι, ... στο περίπου.
Τραβάω όμως σαφώς πιο μπροστά.
Σε τραβέρσες αυτά.
Με προβληματίζεις. Αν στην πρώτη έμεινες πίσω, Ok, λογικό. Αν όμως ήσουν εμπρός; Πως το καταλαβαίνεις;

σ.σ. Καμιά φορά, όταν είσαι πολύ λίγο εμπρός βλέπεις το πουλί σαν να τραβιέται ενστικτωδώς πίσω, αλλά αν είσαι πολύ εμπρός, η έχεις μείνει πίσω δεν παίρνει χαμπάρι.

Με προβληματίζεις. Αν στην πρώτη έμεινες πίσω, Ok, λογικό. Αν όμως ήσουν εμπρός; Πως το καταλαβαίνεις;
Δεν το καταλαβαίνω.
Δοκίμασέ το σε καλά σημαδεμένα πουλιά.
Το πρόβλημα δεν είναι το να βγαίνεις λίγο μπροστά όσο το να μένεις πίσω.

αμα ειναι μπροστα πολυ και δεν παιρνει το πουλι παλι προβλημα δεν θα ειναι?η μπροστα η πισω δεν θα παιρνει το πουλι,παλι λαθος προσκοπευσης ειναι και αυτο.

Δεν το καταλαβαίνω.
Δοκίμασέ το σε καλά σημαδεμένα πουλιά.
Εγώ όσες φορές έχω χάσει πουλιά ή τους έφυγαν μερικά πούπουλα και έφυγαν είναι επειδή έμεινα πίσω πάντως.

Εγώ όσες φορές έχω χάσει πουλιά ή τους έφυγαν μερικά πούπουλα και έφυγαν είναι επειδή έμεινα πίσω πάντως.
Αυτό ακριβώς ρωτάω. Βλέπουμε τα πούπουλα να ανεμίζουν (πολύ συχνό). Πως ξέρουμε αν μείναμε πίσω (συμφωνώ ότι είναι 8 στις 10 φορές), αν είμαστε μπροστά, ή αν είμαστε πάνω και πέρασε από τα κενά (άγιο είχε).
σ.σ. Για μικρά σχετικά πουλιά (μέχρι τρυγόνι).

Αυτό ακριβώς ρωτάω. Βλέπουμε τα πούπουλα να ανεμίζουν (πολύ συχνό). Πως ξέρουμε αν μείναμε πίσω (συμφωνώ ότι είναι 8 στις 10 φορές), αν είμαστε μπροστά, ή αν είμαστε πάνω και πέρασε από τα κενά (άγιο είχε).
σ.σ. Για μικρά σχετικά πουλιά (μέχρι τρυγόνι).
Αυτό το φαινόμενο ( ξεπουπουλιασμα και να συνεχίζει το πουλι να πετάει) εχω παρατηρήσει ότι μου συμβαίνει πολύ κυρίως όταν βγω για κυνήγι με ένα όπλο που έχω με 51 εκ κάννη, σταθερό κύλινδρο. Με τα άλλα μου όπλα και ειδικά με σφιχτά τσοκ αυτό εξαλείφεται και παρουσιάζεται ξανά μόνο σε πολύ κρύο με φυσίγγια ελαφριά για κανονικές συνθήκες.

Αυτό το φαινόμενο ( ξεπουπουλιασμα και να συνεχίζει το πουλι να πετάει) εχω παρατηρήσει ότι μου συμβαίνει πολύ κυρίως όταν βγω για κυνήγι με ένα όπλο που έχω με 51 εκ κάννη, σταθερό κύλινδρο. Με τα άλλα μου όπλα και ειδικά με σφιχτά τσοκ αυτό εξαλείφεται και παρουσιάζεται ξανά μόνο σε πολύ κρύο με φυσίγγια ελαφριά για κανονικές συνθήκες.
Άρα brain, 9άρια (για μικρά θηράματα), λογικές αποστάσεις και προσεκτική σκόπευση.

Το έχω πει εγώ, το 8 δε σκοτώνει! Γι'αυτό βάζω 7 ή 9. Άλλος με κουσουρι σαν το δικό μου υπάρχει; :)
Αυτο δεν είναι τίποτα.Ο άλλος έβαζε Κόνδορα Ν4 γιατί δεν έπεφταν οι ρουφιάνες και κράταγαν σκάγια έλεγε!

Status
Not open for further replies.
Back