Ωτοασπίδες στο κυνήγι φοράμε?

Ωτοασπίδες στο κυνήγι φοράμε?

• Total voters
    61
Αυτό μόνο αν αγοράσεις πανάκριβες ηλεκτρονικές. Εγώ που είχα πάρει κάποιες φτηνές που πουλούσαν κάποτε στο κλειστό σκοπευτήριο του Ελίτ τις φοράω μόνο όταν πινω καφέ στον πάγκο. Όταν ρίχνω φοράω μόνο κλασικές Peltor μη ηλεκτρονικές που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τις φτηνιάρικες ηλεκτρονικές που είχα πάρει.
Οι Earmor M30 κάνουν ~50 ευρό και αξίζουν τη διαφορά από τις φτηνιάρικες.

Πραγματικά ότι καλύτερο έχω φορέσει.
Χρησιμεύουν και ως ακουστικά για καθημερινή χρήση λόγω υποδοχής aux.
Μαζί με ένα σετ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες πας παντού.

Γιατρε, αν πηγαινω για κυνηγι και ριχνω μονο μια τουφεκια δεν κινδυνευω να παθω ζημια?
Σας πληροφορω οτι μια φορα ειπα να μη βαλω ωτασπιδες σε κυνηγι ορτυκιου ( πιστευα οτι δεν θα βρω ) και τελικα με δυο τουφεκιες που εριξα γυρισα σπιτι με εμβοες στο αριστερο αυτι.
Γίνεται βέβαια αλλά είναι ασυνήθιστο.Ίσως έχεις ευαισθησία στα αυτιά.Τόσα χρόνια κυνηγάω και ποτέ μου ως τώρα δεν έβαλα ωτοασπίδες.Δόξα τω Θεώ no problem.Ούτε στο κυνήγι βλέπω άλλους κυνηγούς να φορούν...Εκεί που σίγουρα επιβάλλεται είναι στο σκοπευτήριο όπου ρίχνει κάποιος πολλές τουφεκιές σε σύντομο χρονικό διάστημα.Κατά τα άλλα στο κυνήγι είναι θέμα προσωπικής επιλογής...

Καταλαβαινω οτι φαινεται περιττό!
Αλλα δεν είναι!
Προστατεύεις την ακοή σου.
Γιατι να το ρισκάρεις για μια τουφεκια?
Ίσως να βοηθάει αλλά όποτε πηγαίνω για κυνήγι δεν βλέπω ούτε άλλους κυνηγούς να φοράνε!Εννοείται ότι προστατεύουν τα αυτιά αλλά εγώ προς το παρόν δε θα βάλω για ελάχιστες τουφεκιές τη μέρα...

Γίνεται βέβαια αλλά είναι ασυνήθιστο.Ίσως έχεις ευαισθησία στα αυτιά.Τόσα χρόνια κυνηγάω και ποτέ μου ως τώρα δεν έβαλα ωτοασπίδες.Δόξα τω Θεώ no problem.Ούτε στο κυνήγι βλέπω άλλους κυνηγούς να φορούν...Εκεί που σίγουρα επιβάλλεται είναι στο σκοπευτήριο όπου ρίχνει κάποιος πολλές τουφεκιές σε σύντομο χρονικό διάστημα.Κατά τα άλλα στο κυνήγι είναι θέμα προσωπικής επιλογής...
Μονο που κυνηγουσα απο τα 18 ως τα 40 και no problem...αλλα το problem μια φορα θα σε βρει.
Εσπαγα και μυγδαλα με τα δοντια και εκει no problem..μου συνιστας σαν γιατρος να συνεχισω?
Επισης , εισαι σιγουρος οτι ολοι αυτοι που βλεπεις χωρις ωτασπιδες δεν εχουν ηδη παθει ζημια?
Ξερω αρκετους που εχουν κουφαθει και , εννοειται, δεν φορουν τιποτα γιατι θελουν να ακουν την φυση! :oops:

Αυτό μόνο αν αγοράσεις πανάκριβες ηλεκτρονικές. Εγώ που είχα πάρει κάποιες φτηνές που πουλούσαν κάποτε στο κλειστό σκοπευτήριο του Ελίτ τις φοράω μόνο όταν πινω καφέ στον πάγκο. Όταν ρίχνω φοράω μόνο κλασικές Peltor μη ηλεκτρονικές που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τις φτηνιάρικες ηλεκτρονικές που είχα πάρει.
Εγώ Θαλή έχω τρία ζευγάρια earmor .....65-80 ευρώ το καθένα περίπου.....τις φοράω στο σκοπευτήριο ως κριτής πρακτικής σκοποβολής και ως αγωνιζόμενος..... κανένα πρόβλημα ποτέ.....το ένα ζευγάρι για κάποιο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί ως ηλεκτρονικό.... συνεχίζει ως απλό...... όταν λες φτηνιαρικες τί εννοείς;

Εγώ Θαλή έχω τρία ζευγάρια earmor .....65-80 ευρώ το καθένα περίπου.....τις φοράω στο σκοπευτήριο ως κριτής πρακτικής σκοποβολής και ως αγωνιζόμενος..... κανένα πρόβλημα ποτέ.....το ένα ζευγάρι για κάποιο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί ως ηλεκτρονικό.... συνεχίζει ως απλό...... όταν λες φτηνιαρικες τί εννοείς;
Έχεις δει διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο με τις Earmor?

Όσοι έχετε εμπειρίες από παλιά μοντέλα ηλεκτρονικων ωτοασπιδων δοκιμάστε να φορέσετε καποιο καινούριο. Δεν έχουν σχέση με τα παλιά. Η διαφορες που έχω δει είναι μεγάλες. Και στην αισθηση και στην άνεση.
Κάποια καλη πρόταση ;

Έχεις δει διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο με τις Earmor?
Έχω δύο ζευγάρια m31 και ενα m 32 ..... καμιά διαφορά. Σκεφτόμουν να πάρω τις m20 αλλά άκουσα πολύ καλά σχόλια και για τις nitecore από φίλο εκπαιδευτή στο κεαπ.... δηλαδή δοκιμασμένες και σε πυροβολισμούς από τυφεκια... Και σε κρότου λάμψης κτλ.....

Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές μπαρούφες που πήρα στα 60 ευρώ:
α.jpgβ.jpg

Και αυτές είναι οι Peltor 3M που δε μασάνε τίποτα, αλλά δεν ακούς καθολου το διπλανό σου όταν μιλάει:
γ.jpg

Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή αυτές τις earmor που λέτε μπας και είναι καλύτερες.

@Pointerman Επίσης δεν είναι η ίδια ηχορύπανση στα ντεσιμπελ στα σκοπευτήρια λειόκανου και στα σκοπευτήρια ραβδωτού. Το πιστόλι σε ξεκουφαίνει, το 308 σου σπάει τα ακουστικά οστάρια, το δίκαννο και η καραμπίνα δε με ενοχλούν. Για αυτό έχω κάποιες επιφυλάξεις όταν ακούω τα παιδιά που ευχαριστιούνται κάποιες ηλεκτρονικές. Στα σκοπευτήρια λειόκαννου που πήγαινα παλιά φορούσα αυτές τις πορτοκαλί που φοράει και ο hickok45 αγορασμένες από τον cabelas και δεν είχα πρόβλημα. Στα σκοπευτήρια ραβδωτού όμως χρειάζομαι σοβαρή προστασία. Να έχεις δίπλα σου κάποιον που ρίχνει με 308 και κάθε φορά σου πάλλονται τα έντερα όταν ρίχνει. Και το πιστόλι σπάει τύμπανα.

@Pointerman Επίσης δεν είναι η ίδια ηχορύπανση στα ντεσιμπελ στα σκοπευτήρια λειόκανου και στα σκοπευτήρια ραβδωτού. Το πιστόλι σε ξεκουφαίνει, το 308 σου σπάει τα ακουστικά οστάρια, το δίκαννο και η καραμπίνα δε με ενοχλούν. Για αυτό έχω κάποιες επιφυλάξεις όταν ακούω τα παιδιά που ευχαριστιούνται κάποιες ηλεκτρονικές. Στα σκοπευτήρια λειόκαννου που πήγαινα παλιά φορούσα αυτές τις πορτοκαλί που φοράει και ο hickok45 αγορασμένες από τον cabelas και δεν είχα πρόβλημα. Στα σκοπευτήρια ραβδωτού όμως χρειάζομαι σοβαρή προστασία. Να έχεις δίπλα σου κάποιον που ρίχνει με 308 και κάθε φορά σου πάλλονται τα έντερα όταν ρίχνει. Και το πιστόλι σπάει τύμπανα.
Σωστός! Με πιστόλι δεν παίζει να ρίξεις χωρίς ωτοασπίδες!! Στο λειοκανο δεν ξέρω αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε. Έχω ρίξει με Mauser εκεί να δεις… Αναρωτιέμαι στον πόλεμο αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν αν άκουγε κανένας….

Θαλή αυτό ακριβώς σου είπα...... κριτής σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής πιστολιού και pcc....σε στάδιο όπου κάθε αθλητής ρίχνει 20-30 φυσίγγια και είσαι δίπλα του..... και σε ένα αγώνα level 1 θα σου πω, έχει κάθε αγώνας 100-130 συμμετέχοντες..... ομοίως και τα διπλανά στάδια...... και σου ανέφερα και φίλο που είναι εκπαιδευτής στην Ρεντίνα...... αυτές είναι οι δικές μου.....
https://karavanas.gr/shop/αξεσουαρ/ακουστικα-ωτοασπιδες/earmor-m31-mod3/

Last edited:
Με ότι όπλο και να ρίχνει ο κάθε ένας ο ήχος είναι αρκετός για να προκαλέσει ζημιά,το ότι δεν έχουν πάθει κάποιοι δεν είναι λόγος ότι δε χρειάζεται ωτοασπιδες υπάρχει περίπτωση εάν είσαι πλάγια στο όπλο να πάθεις ζημιά από μια και μόνο τουφεκιά προσωπικά αφού έχω ζημιά φτάινε και οι καταδύσεις σε αυτο + τα νυχτερινά μαγαζιά με ισχυρό ήχο τώρα εδώ και χρόνια όταν προκυτε να τιξξω φυσίγγια κάμποσα φοράω .Έχω τις Remington από τις πρώτες ηλεκτρονικές που είχαν έρθει ακόμη δουλεύουν οποία στιγμή θα πάρωικροτερες μέσα στο αυτί,βέβαια αυτές είναι τούμπανο ακούω και τους δίπλα τι συζητάμε καμία φορά αν τις ανοίξεις πολύ που δε χρειάζεται χρειάζεται τόσο ώστε να φέρεις την ακοή των αυτιών σε ισορροπία την μια λίγο την άλλη παραπάνω και είσαι κομπλέ και 200 φυσίγγια να ρίξεις νιώθεις ανετοτατα .

Με ότι όπλο και να ρίχνει ο κάθε ένας ο ήχος είναι αρκετός για να προκαλέσει ζημιά,το ότι δεν έχουν πάθει κάποιοι δεν είναι λόγος ότι δε χρειάζεται ωτοασπιδες υπάρχει περίπτωση εάν είσαι πλάγια στο όπλο να πάθεις ζημιά από μια και μόνο τουφεκιά προσωπικά αφού έχω ζημιά φτάινε και οι καταδύσεις σε αυτο + τα νυχτερινά μαγαζιά με ισχυρό ήχο τώρα εδώ και χρόνια όταν προκυτε να τιξξω φυσίγγια κάμποσα φοράω .Έχω τις Remington από τις πρώτες ηλεκτρονικές που είχαν έρθει ακόμη δουλεύουν οποία στιγμή θα πάρωικροτερες μέσα στο αυτί,βέβαια αυτές είναι τούμπανο ακούω και τους δίπλα τι συζητάμε καμία φορά αν τις ανοίξεις πολύ που δε χρειάζεται χρειάζεται τόσο ώστε να φέρεις την ακοή των αυτιών σε ισορροπία την μια λίγο την άλλη παραπάνω και είσαι κομπλέ και 200 φυσίγγια να ρίξεις νιώθεις ανετοτατα .
Ευτυχώς μέχρι τώρα ούτε οι καταδύσεις (αυτόνομη) που έχω παρά πολλές ώρες και σε μεγάλα βάθη, ούτε από το κυνήγι ούτε από τα νυχτερινά μαγαζιά που δούλευα κάποτε μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα αλλά πλέον κοντεύουμε τα 50 και δεν είναι να παίζουμε...

Back