Ωτοασπίδες στο κυνήγι φοράμε?

Ωτοασπίδες στο κυνήγι φοράμε?

• Total voters
    61
@Pointerman Επίσης δεν είναι η ίδια ηχορύπανση στα ντεσιμπελ στα σκοπευτήρια λειόκανου και στα σκοπευτήρια ραβδωτού. Το πιστόλι σε ξεκουφαίνει, το 308 σου σπάει τα ακουστικά οστάρια, το δίκαννο και η καραμπίνα δε με ενοχλούν. Για αυτό έχω κάποιες επιφυλάξεις όταν ακούω τα παιδιά που ευχαριστιούνται κάποιες ηλεκτρονικές. Στα σκοπευτήρια λειόκαννου που πήγαινα παλιά φορούσα αυτές τις πορτοκαλί που φοράει και ο hickok45 αγορασμένες από τον cabelas και δεν είχα πρόβλημα. Στα σκοπευτήρια ραβδωτού όμως χρειάζομαι σοβαρή προστασία. Να έχεις δίπλα σου κάποιον που ρίχνει με 308 και κάθε φορά σου πάλλονται τα έντερα όταν ρίχνει. Και το πιστόλι σπάει τύμπανα.
Πάνε τα χαστούκια από το μαζλ μπρέικ σύννεφο στα ραβδωτά τυφεκια , να δεις καινούργιο σκοπευτή ( με ωτοασπίδες φορεμένες ) και από το χαστούκι να σκύβει αντανακλαστικά .

150-200 αρκεί να αξίζει.
Οι ηλεκτρονικές της Walkers (ear muffs) πουλάνε πολύ τα τελευταία χρόνια , εγώ δεν τις εχω δοκιμάσει αλλά φαίνονται τίμιες . Αν όμως θες πραγματικά δοκιμασμένες η επιλογή για τα χρήματα που διαθέτεις είναι μια και λέγεται peltor.

https://idiogomosishop.gr/18.-otoaspides/peltor-tactical-sport-nrr-20db/

Last edited:
Ευτυχώς μέχρι τώρα ούτε οι καταδύσεις (αυτόνομη) που έχω παρά πολλές ώρες και σε μεγάλα βάθη, ούτε από το κυνήγι ούτε από τα νυχτερινά μαγαζιά που δούλευα κάποτε μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα αλλά πλέον κοντεύουμε τα 50 και δεν είναι να παίζουμε...
Είσαι τυχερός .Η δεν πιέστηκαν υπερβολικά.

Οι ηλεκτρονικές της Walkers (ear muffs) πουλάνε πολύ τα τελευταία χρόνια , εγώ δεν τις εχω δοκιμάσει αλλά φαίνονται τίμιες . Αν όμως θες πραγματικά δοκιμασμένες η επιλογή για τα χρήματα που διαθέτεις είναι μια και λέγεται peltor.

https://idiogomosishop.gr/18.-otoaspides/peltor-tactical-sport-nrr-20db/
Λίγο χοντροκομμένες δεν είναι; Βολεύουν η μετά από κάποια ώρα θες να τις πετάξεις; Επίσης το χειμώνα με καπέλο με σκούφο τι γίνεται;

Λίγο χοντροκομμένες δεν είναι; Βολεύουν η μετά από κάποια ώρα θες να τις πετάξεις; Επίσης το χειμώνα με καπέλο με σκούφο τι γίνεται;
Κατα την προσωπική μου άποψη οι συγκεκριμένες δεν κάνουν για την χρήση που θέλεις. Είναι για πιστολι. Δώσε κανένα 50αρικο ακομα και παρε τις axil. Το σκουφί το φορας κανονικά από πάνω

Ναι. Αυτές είναι με Bluetooth. Υπάρχουν και απλες χωρις το Bluetooth με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά στα 100 ευρω τις οποιες και εχω. Τις φορούσα 3 μέρες στο canal challenge δεν με κούρασαν στιγμη. Είναι χαμηλού προφίλ και δεν ενοχλούν στην επωμιση.

Ναι. Αυτές είναι με Bluetooth. Υπάρχουν και απλες χωρις το Bluetooth με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά στα 100 ευρω τις οποιες και εχω. Τις φορούσα 3 μέρες στο canal challenge δεν με κούρασαν στιγμη. Είναι χαμηλού προφίλ και δεν ενοχλούν στην επωμιση.
Τι να το κάνουμε το Bluetooth ,μερικές φορές το παρακάνουν σε λίγο θα έχουν κάρτα μνήμης με ίντερνετ και βραχίονα με οθόνη και Netflix αν βαριεσε στο καρτέρι να βλέπεις καμία ταινία.

Μια χαρά είναι εγώ τις φοράω πάντα με καπελάκι κανένα θέμα
Σας ευχαριστώ! Μάλλον θα πάρω τις axil τις απλές που τις βλέπω πιο λεπτές, αν και πιστεύω το bluetooth θα βολευε.

Τι να το κάνουμε το Bluetooth ,μερικές φορές το παρακάνουν σε λίγο θα έχουν κάρτα μνήμης με ίντερνετ και βραχίονα με οθόνη και Netflix αν βαριεσε στο καρτέρι να βλέπεις καμία ταινία.
Ποιο πολύ για το τηλ. Το έχεις στο αθόρυβο και απαντάς από τις ωτοασπίδες. Στο vhf εχω μικρομεγαφωνο.

Ποιο πολύ για το τηλ. Το έχεις στο αθόρυβο και απαντάς από τις ωτοασπίδες. Στο vhf εχω μικρομεγαφωνο.
Είναι μια ευκολία επιπλέον. Δεν χρειαζεται να βγάζεις το τηλεφωνο να απασχολείς τα χερια κτλ. Ακόμα και στο τηλέφωνο να μιλάς, συνεχίζεις και κυνηγάς κανονικά.

Είναι καλή η τεχνολογία αλλά επιμένω όσο μπορώ να την αποφεύγω ακόμη γιατί στο τέλος θα καταλήξω όπως κάποιους που χαλάει το τηλ και παθαίνουν έμφραγμα,και δεν είναι της φύσης μου να εξαρτώμαι από πολλά πολλά.Αν προλάβω το τηλ καλώς αν είναι από οικογένεια θα καλέσω άμεσα για όλους τους άλλους ας ξαναπάρουν αυτοί με ψάχνουν όχι εγώ .

Στις τσίχλες δε ξεκινάω ΠΛΕΟΝ χωρίς να έχω μαζί μου τις ηλεκτρονικές ωτοκαλύπτρες.Δυστυχως και λόγω κυνηγίου και λόγω κληρονομικότητας δεν ακουω καλά ουτε τα θηράματα ούτε τις χαμηλόφωνες συζητήσεις. Πρέπει να πάρω και ενα ζευγάρι απο τις μικρές που μπαίνουν εσωτερικα στο αυτί για όταν πηγαίνω πέρδικα μπεκάτσα γιατι οι μεγάλες δε παλεύονται για δυο λόγους.Πρώτον αναβουν τα αυτιά μου ειδικά στο ξεκίνημα της πέρδικας και δεύτερον όταν φυσάει στα αλπικά δεν ακους τίποτα παρα μόνο το ξεροβόρι.Φυσικά χρειάζομαι κατι το οποίο όχι μονο να απομονώνει τον ήχο της τουφεκιάς αλλα και να ¨φιλτράρει¨ τον άνεμο και κυρίως να ενισχύει τους ήχους του περιβάλλοντος για να ακούω κάνα λάλο...

Μπήκα λίγο και είδα τις προδιαγραφές τους, αν κάνουν πράγματι όσα υπόσχονται, σε συνδυασμό με τη τιμή τους συγκριτικά με άλλες είναι πολύ καλή επιλογή.Μόνο κάποιος που τις έχει δοκιμάσει μπορεί να μας διαφωτίσει...

Είχα πάρει πριν 5 χρόνια τις cens τα πρώτα 2 χρόνια τις φόρεσα ελάχιστα , μόλις τις έβαζα για κάποιο λόγο μου αποσπούσσν την προσοχή κι έπεφταν τα ποσοστά μου στη σκόπευση. Τελικά τις συνήθισα και πλέον τις φοράω πάντα και τις προσέχω σσν τα μάτια μου γιατί δεν ξαναγοράζονται είναι πανάκριβες.

Καλησπέρα αγόρια μου.
Ήρθαν οι cens, μόλις 9 μέρες απ'οταν έστειλα το εκμαγείο. Παθητικές προς το παρόν για το σκοπευτήριο και πριν ανοίξει το κυνήγι θα τις κάνω ηλεκτρονικές. Τις έβαλα για δοκιμή στο κέντρο της πόλης,που γινόταν της τρελής.....και δεν άκουγα σχεδόν τίποτα......
Screenshot_2024-06-27-19-17-51-347_com.miui.gallery.jpg

Καλησπέρα αγόρια μου.
Ήρθαν οι cens, μόλις 9 μέρες απ'οταν έστειλα το εκμαγείο. Παθητικές προς το παρόν για το σκοπευτήριο και πριν ανοίξει το κυνήγι θα τις κάνω ηλεκτρονικές. Τις έβαλα για δοκιμή στο κέντρο της πόλης,που γινόταν της τρελής.....και δεν άκουγα σχεδόν τίποτα......
View attachment 88732
Καλορίζικες .

Back