Άρβυλα ( Αγορά )

Δύσκολα θα βρείς ελαφρύ και ανθεκτικό, στην πέτρα του νησιού.
Εγώ είχα τα κανονικά Island ,όχι τα light.
Μιλάμε για τάνκ!
Τα island στον Ψηλορείτη μια σεζόν βγάζουν.

Τα χω πάρει δύο φορές.

Ξεκινάμε μια χαρά και μετά που τελειώνει η πέρδικα και ξεκινάει η τσίχλα έβαζαν νερά.

Άμα ακούει ο άλλος 4 σεζόν 5σεζον δεν διαφωνώ στα χωράφια και στα λειβαδεια και στα μαλακα μπορεί στα νησιά με τη κοφτερη πέτρα άστο...δεν είμαστε από άλλο πλανήτη
Παναγιώτη οι 4 σεζόν που έγραψα είναι ακριβώς όπως σου το είπα.... τέσσερις κυνηγετικές σεζόν φορεμένα μόνο στο κυνήγι ούτε καν στην οδήγηση..... οδηγώ με αθλητικά και τα φοράω μόνο στο τερέν.Παντα όμως έχω δύο ζευγάρια μποτάκια και τα φοράω εναλλάξ.... και περπατάω αρκετά.....σε διάφορα τερέν, βράχο, πουρνάρια, δάσος δηλαδή αυτοί που κυνηγούν στα νησιά είναι μόνο στα βράχια; Ούτε εμείς είμαστε από άλλο πλανήτη

Τα island στον Ψηλορείτη μια σεζόν βγάζουν.

Τα χω πάρει δύο φορές.

Ξεκινάμε μια χαρά και μετά που τελειώνει η πέρδικα και ξεκινάει η τσίχλα έβαζαν νερά.
Εγώ κυνηγάω κυρίως,στην Ηπειρωτική χώρα.Δεν είχα πρόβλημα.
Στα ξυράφια του Ψηλορείτη,δύσκολα να αντέξει άρβυλο.

Παναγιώτη οι 4 σεζόν που έγραψα είναι ακριβώς όπως σου το είπα.... τέσσερις κυνηγετικές σεζόν φορεμένα μόνο στο κυνήγι ούτε καν στην οδήγηση..... οδηγώ με αθλητικά και τα φοράω μόνο στο τερέν.Παντα όμως έχω δύο ζευγάρια μποτάκια και τα φοράω εναλλάξ.... και περπατάω αρκετά.....σε διάφορα τερέν, βράχο, πουρνάρια, δάσος δηλαδή αυτοί που κυνηγούν στα νησιά είναι μόνο στα βράχια; Ούτε εμείς είμαστε από άλλο πλανήτη
Ρε συ μην το παίρνεις προσωπικά απλά το γραψα γιατί πολλοί γράφουν ότι να ναι ,εγώ μιλάω για προσωπικές εμπειρίες και δικές μου και φίλων μου

Είναι σημαντικό πολύ κατά την άποψη μου για να υπάρχει διάρκεια στο να πάρεις το maximum των δυνατοτήτων του κάθε υποδήματος η συντήρηση του! Με ένα μόνο ζεύγος και μεγάλη συχνότητα εξόδων σε απαιτητικά εδάφη αυτό είναι πολύ δύσκολο...Κάθε φορά που επιστρέφω τα άρβυλα καθαρίζονται απο τυχόν βρωμιές λάσπες αγκάθια κτλ και αφήνονται σε σκιερό χώρο πάντα για να στεγνώσουν... Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει ίχνος υγρασίας εσωτερικά βάζω μέσα μια μπαλίτσα απο χαρτί κουζίνας. Όταν εχουν στεγνώσει πλήρως ασχολούμαι με την αποκατάσταση του δέρματος.Στα μαύρα aku 12ετίας πλέον ένα χέρι camel αρκεί... Στα zenith ένα ψέκασμα με λίπος φώκιας της saphir. Μια το πολύ δυο φορές τη σαιζόν εφάρμοζω και ένα σπρέϊ αδιαβροχοποίησης της granger.

Χαιρετώ την παρέα!
Ενδιαφέρομαι για το meindl Colorado για πέρδικα κυρίως μόλις τελειώσει πάω για μπεκάτσα. Με ενδιαφέρει να είναι στεγανό και άνετο. Αξίζει? Θα ήθελα να μου πει την γνώμη του οποίος το έχει δοκιμάσει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Γιάννης από Ναύπακτο

Χαιρετώ την παρέα!
Ενδιαφέρομαι για το meindl Colorado για πέρδικα κυρίως μόλις τελειώσει πάω για μπεκάτσα. Με ενδιαφέρει να είναι στεγανό και άνετο. Αξίζει? Θα ήθελα να μου πει την γνώμη του οποίος το έχει δοκιμάσει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Γιάννης από Ναύπακτο
Όποιο μοντέλο της meindl με gore Tex να πάρεις αξίζει τα χρήματα του....το ίδιο και για πολλές άλλες εταιρείες.... απλά αν κυνηγάς κυρίως πέρδικα γνώμη μου είναι να έχει περιφερειακή κάλυψη με λάστιχο και να είναι b-c το αρβυλο ...να είναι δηλαδή σχετικά σκληρό για να σου δίνει στήριξη και πάτημα....να καρφώνεις το μπροστινό μέρος και να ανεβαίνεις σε απότομες πλαγιές.... αυτό βοηθά και στη μπεκάτσα σε μέρη με έλατο και οξιά....

Να γνωρίζετε ότι το rock, Elbrus και κάποια άλλα μοντέλα της meindl όπως και της ,la Scarpa,salewa και άλλες καθαρά ορειβατικές εταιρείες είναι σχεδιασμένα εξ αρχής ώστε να δέχονται κραμπον.... δηλαδή καρφιά για πάγο και αναρρίχηση σε πάγο.... αυτό για την Ελλάδα μπορεί να είναι άχρηστο σημαίνει όμως ότι η εταιρεία εγγυάται την αδιαβροχοποιηση και την ακαμψία που χρειάζεται για να μείνουν στεγανά και άκαμπτα εκεί που είναι απαιτούμενο

Πήρα τηλ σε κατάστημα στο νούμερο που θελα δεν υπάρχει ούτε το island ούτε το rock έχει ένα ζευγάρι που τα βαλε στο μαγαζί πρόπερσι island light και μου τα δίνει 250ευρω
Τα Meindl στην ετικέττα στο κουτί κάτω κάτω γράφουν ημερομηνία παραγωγής, πες του να σου στείλει φωτογραφία

Εγώ έχω το rock...το αρβυλο αν μπορείς να καλύψεις το υψηλό κόστος αγοράς είναι αυτό που λέει.... βράχος.... πέρσι που ανέβηκα στον Όλυμπο ήταν αντάξιο των προσδοκιών μου...View attachment 56217
Αυτό είναι φοβερό παπούτσι ήθελα να το παρω πέρσι αλλά έχω ιδιότροπε πόδια δεν αντέχουν τα πολυ και σκληρά παπούτσια στο καλάμι και πηρα της ίδιας εταιρείας το bethel αν το λέω σωστά επίσης πολυ στιβαρό ….

Back