Άρβυλα ( Αγορά )

Δεν είναι suede (ελπίζω) το δέρμα που βλέπω στις αρβύλες του tratsis.
Το suede είναι το κάτω μέρος του δέρματος. Είναι μαλακό, φτηνό, ελαφρύ και φθείρεται πολύ εύκολα. Είναι ακατάλληλο για αρβύλες.
Το δέρμα των αρβυλών του είναι nubuck. Αυτό είναι το πάνω μέρος του δέρματος (top grain). Είναι σκληρό, ανθεκτικό, βαρύ, ακριβό και κατάλληλο για αρβύλες. Τα κλασικά timberland πχ είναι φτιαγμένα από nubuck.

Το suede είναι το κάτω μέρος του δέρματος. Είναι μαλακό, φτηνό, ελαφρύ και φθείρεται πολύ εύκολα. Είναι ακατάλληλο για αρβύλες.
Το δέρμα των αρβυλών του είναι nubuck. Αυτό είναι το πάνω μέρος του δέρματος (top grain). Είναι σκληρό, ανθεκτικό, βαρύ, ακριβό και κατάλληλο για αρβύλες. Τα κλασικά timberland πχ είναι φτιαγμένα από nubuck.
Θαρρώ πως καλά τα λες αν και δεν είμαι και πολύ γνώστης... ;)

Τα υποδήματα από δέρμα καστόρι είναι εύκαμπτα και μεγάλης αντοχής. Τη βελούδινη υφή την παίρνει χάρη στην τράχυνση στην οποία υποβάλλεται η εσωτερική πλευρά του παραπάνω δέρματος. Το συγκεκριμένο δέρμα είναι λεπτό και εξαιρετικά μαλακό με μεγάλη αντοχή. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποδεέστερο, όπως συχνά θεωρείται. Είναι ανθεκτικό και ενώ παλαιότερα ήταν πιο απορροφητικό στην υγρασία πλέον είναι αδιάβροχο.το λαδερό (Nubuck) δέρμα, ένας μαλακός, ιδιαίτερα ανθεκτικός τύπος δέρματος και οπτικά παρόμοιος με Suede. Με τη βασική, όμως, διαφορά ότι το λαδερό δέρμα επεξεργάζεται από την εξωτερική του πλευρά, ενώ το Suede από την εσωτερική πλευρά του, με την ίδια διαδικασία τράχυνσης προκειμένου να δώσει την αίσθηση βελούδινης υφής. Συμπερασματικά το nubuk είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό γιατι η εξωτερική πλευρα του δέρματος είναι μεγαλυτερης αντοχής αλλά τo suede είναι πολύ μαλακο και έχει και καλή διαπνοή γιαυτό και προτιμάται για την κατασκευή υπηρεσιακών ΄΄καλοκαιρινών΄΄ αρβύλων σε συνδυασμό με την πανάλαφρη αλλά ιδιαιτέρως ανθεκτική cordura.

Last edited:
Το genuine leather ή split leather και το suede είναι σίγουρα κατώτερα του Top grain ή Full Grain. Για αυτό είναι πολύ πιο φτηνά. Με απαραίτητη χημική επεξεργασία όμως μπορεί να αυξηθεί η αντοχή του.
Ο λόγος της ανωτερότητας του Top Grain και Full Grain, του πάνω μέρους του δέρματος δηλαδή και της κατωτερότητας του Genuine leather ή Suede, του κάτω μέρους του δέρματος δηλαδή, είναι ότι στο πάνω μέρος του δέρματος οι ίνες είναι πολύ πιο πυκνές με αποτέλεσμα το τμήμα αυτό του δέρματος να είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τα κάτω μέρη του δέρματος όπου οι ίνες είναι πιο αραιές.

1.jpeg2.jpg

Από το ανώτερο προς το κατώτερο οι ποιότητες του δέρματος είναι: Full Grain - Top Grain - Genuine leather (Split leather) - Bonded leather. Το τελευταίο είναι τεχνητό μίγμα με απομεινάρια δέρματος και άλλα χημικά που τα ενώνουν για να γίνει σαν δέρμα.

Χαιρετώ την παρέα!
Ενδιαφέρομαι για το meindl Colorado για πέρδικα κυρίως μόλις τελειώσει πάω για μπεκάτσα. Με ενδιαφέρει να είναι στεγανό και άνετο. Αξίζει? Θα ήθελα να μου πει την γνώμη του οποίος το έχει δοκιμάσει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Γιάννης από Ναύπακτο
IMG_20220930_001709_edit_104969640739189.jpgΤελικά κατέληξα στο softline top gtx μου έκατσε πολύ καλά στο πόδι είναι και ελαφρύ ευελπιστώ ότι θα το ευχαριστηθώ... Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας

View attachment 56804Τελικά κατέληξα στο softline top gtx μου έκατσε πολύ καλά στο πόδι είναι και ελαφρύ ευελπιστώ ότι θα το ευχαριστηθώ... Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας
καλοφορετα , με υγεια .
Πηρα περιπου το 2008, τα τοτε softline . Ηταν και ειναι το καλυτερο αρβυλο που φορεσα. Παναλαφρα, να κραταει ποδι, δεν γλυστραγανε και παρολο που η cordura διαλυθηκε στα κατσαβραχα και ειχε βγει εξωτερικα το Goretex , δεν εβαλαν ποτε σταγονα νερο. Τα απεσυρα στο χωριο γιατι ντρεπομουνα να τα φοραω που ηταν παναθλια εξωτερικα. Τα εδωσα σε εναν αλβανο που εριχνε μπετα.
Τωρα δεν βγαζει αντρικα με cordura . Εκεινα ηταν σαν αυτο :
https://www.kalkantzakos.com/Product/6968/softline-lady-ultra-gtx,-arvula-meindl

καλοφορετα , με υγεια .
Πηρα περιπου το 2008, τα τοτε softline . Ηταν και ειναι το καλυτερο αρβυλο που φορεσα. Παναλαφρα, να κραταει ποδι, δεν γλυστραγανε και παρολο που η cordura διαλυθηκε στα κατσαβραχα και ειχε βγει εξωτερικα το Goretex , δεν εβαλαν ποτε σταγονα νερο. Τα απεσυρα στο χωριο γιατι ντρεπομουνα να τα φοραω που ηταν παναθλια εξωτερικα. Τα εδωσα σε εναν αλβανο που εριχνε μπετα.
Τωρα δεν βγαζει αντρικα με cordura . Εκεινα ηταν σαν αυτο :
https://www.kalkantzakos.com/Product/6968/softline-lady-ultra-gtx,-arvula-meindl
Να είσαι καλά φίλε μου... Να μην βάζει νερό θέλω εγώ και να είναι άνετο για πολύωρο περπάτημα τώρα πόσο θα αντέξει θα δούμε... Θα το δοκιμάσω αν δεν μου αρέσει πολύ απλά δεν το ξανα παίρνω

Τα μποτάκια αυτά είναι όλα πολύ χαμηλά. Πολύ συχνά τα χόρτα με την πρωινή υγρασία είναι πιο ψηλά από το μποτάκι. Αν δε θέλεις να μπάζει νερό χρειάζεσαι γκέτα οπωσδήποτε. Ότι μεμβράνη και να έχει άμα βραχεί το μπαντζάκι, θα βραχεί η κάλτσα και θα πάρει νερό το μποτάκι.

Τα μποτάκια αυτά είναι όλα πολύ χαμηλά. Πολύ συχνά τα χόρτα με την πρωινή υγρασία είναι πιο ψηλά από το μποτάκι. Αν δε θέλεις να μπάζει νερό χρειάζεσαι γκέτα οπωσδήποτε. Ότι μεμβράνη και να έχει άμα βραχεί το μπαντζάκι, θα βραχεί η κάλτσα και θα πάρει νερό το μποτάκι.

Ναι φίλε μου το γνωρίζω αν πάρει νερό από το μπαντζάκι θα πάρει και το πόδι μέσα επίσης μπορεί να ιδρώσει και το πόδι και να νομίζεις ότι έχει πάρει νερω... Όσο για τις γκέτες τις φοράω σχεδόν σε κάθε έξοδο η όταν το κρίνω απαραίτητο

Back