Γιατι?Red dot κλαμπανέιρος
Γιατι?Red dot κλαμπανέιρος
Πρώτο Hoghammer (8βολο επιχαλκωμενο).Πρώτο τι βάζεις δηλαδή ;
Ακριβά τελειώματα κάνεις.
ΩραίοςΠρώτο Hoghammer (8βολο επιχαλκωμενο).
Όπως το δεί κανείς... προσωπικά θέλω μονοβολο στο τελείωμα γιατί τα σκυλιά πέφτουν στην κυριολεξία πάνω.Στην τελική ένα κουτί των 25 μονοβολων έχει 15€ και μπορεί να βγάλω και 3 χρόνια με αυτό.
Ανάλογα και το μέρος πάντα που κυνηγάς, 1ο, 2ο δράμια. Αν το όπλο είναι magnum προτίμησέ τα.Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Παιδιά χρησιμοποιείται δράμια η μονοβολα και γτ;
Τι να τα κάνεις τα παλιό red dot ?Πιο παλιά μόνο δράμια.Εδω και λίγα χρόνια 6+1 δεύτερο τρίτο.Μονοβολα 28γρ για το τελείωμα.Ο λόγος καθαρά θέμα λειοκανου.Δε μπορείς με ρίγα να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.Αν μπορούσα (λόγο νομοθεσίας) θα είχα μόνιμα ένα red-dot και μονοβολα.
Τι εννοεις? Ειναι καλυτερη η διοπτρα, ή τα ανοιχτα σκοπευτικα ή το εργοστασιακο σκοπευτρο(μπιλια ή οπτικη ινα)?Τι να τα κάνεις τα παλιό red dot ?
Έχεις κυνηγησει γουρούνι ποτε? Αν και είναι άλλοι πιο έμπειροι που πρέπει να απαντήσουν , νομίζω ότι κάθε τοπος που κυνηγάς απαιτεί και το ανάλογο φυσιγγι. Αν είσαι καρτέρι σε καθαρό μόνο μονοβολο γιατί αν σου βγει μακριά οι μπίλιες έχουν περιορισμούς. Αν όμως είσαι καρτέρι στους δασικούς δρόμους μέσα στην ζούγκλα που τα κυνηγάμε εμείς πρέπει να είσαι πολύ κιλερ φιλε μου για να το πάρεις με το ένα μονοβολο που θα προλάβεις να ρίξεις. Υπάρχουν χώρες που απαγορεύεται η χρήση δραμιων? Δεν το γνωρίζω αυτό. Αν έχεις γνώση πες το μας. Αμερικα πάντως τις ρίχνουν πολύ από ότι βλέπω στο διαδίκτυο.Σένα παράλληλο σύμπαν όπου οι αρμόδιοι που παίρνουν τις αποφάσεις δεν ήταν αναρμόδιοι, στην Ελλάδα θα απαγορευόταν η χρήση δραμιων. Το κυνήγι του αγριόχοιρου (και όχι μόνο) θα γινόταν με βάση τον νόμο, από όπλα με κανες slug, μονοβολα και διαμέτρημα 12(ίσως και 20)με ραβδωτή κάννη, με προαιρετική την χρήση red dot.
Τι τσοκ χρησιμοποιείς με αυτό το συνδυασμό ;Ανάλογα και το μέρος πάντα που κυνηγάς, 1ο, 2ο δράμια. Αν το όπλο είναι magnum προτίμησέ τα.
Τελευταίο μονόβολο.
Πολλές φορές βάζω 2ο 3+1
Από μάρκες αμερικανικά Remington και Winchester. Έχω ρίξει βέβαια και ελληνικά αλλά τα αποτελέσματα, ειδικά στα δράμια δεν ήταν ενθαρρυντικά. Από ελληνικά μονόβολα τα Palla είναι πολύ τίμια.
Να απαντησω σοβαρά τώρα ή να κάνουμε παιχνίδι ?Τι εννοεις? Ειναι καλυτερη η διοπτρα, ή τα ανοιχτα σκοπευτικα ή το εργοστασιακο σκοπευτρο(μπιλια ή οπτικη ινα)?
Ναι αλλα η ραβδωτη κάννη το στέλνει μακριά ...Σένα παράλληλο σύμπαν όπου οι αρμόδιοι που παίρνουν τις αποφάσεις δεν ήταν αναρμόδιοι, στην Ελλάδα θα απαγορευόταν η χρήση δραμιων. Το κυνήγι του αγριόχοιρου (και όχι μόνο) θα γινόταν με βάση τον νόμο, από όπλα με κανες slug, μονοβολα και διαμέτρημα 12(ίσως και 20)με ραβδωτή κάννη, με προαιρετική την χρήση red dot.
Τα 3*Τι τσοκ χρησιμοποιείς με αυτό το συνδυασμό ;
Επειδη πιστευω εχεις πιο πολυ πειρα απο εμας στην Ελλαδα και δεν σου αρεσει, αν θες το αιτιολογεις.Να απαντησω σοβαρά τώρα ή να κάνουμε παιχνίδι ?
Ναι έχω κυνηγήσει.Έχεις κυνηγησει γουρούνι ποτε? Αν και είναι άλλοι πιο έμπειροι που πρέπει να απαντήσουν , νομίζω ότι κάθε τοπος που κυνηγάς απαιτεί και το ανάλογο φυσιγγι. Αν είσαι καρτέρι σε καθαρό μόνο μονοβολο γιατί αν σου βγει μακριά οι μπίλιες έχουν περιορισμούς. Αν όμως είσαι καρτέρι στους δασικούς δρόμους μέσα στην ζούγκλα που τα κυνηγάμε εμείς πρέπει να είσαι πολύ κιλερ φιλε μου για να το πάρεις με το ένα μονοβολο που θα προλάβεις να ρίξεις. Υπάρχουν χώρες που απαγορεύεται η χρήση δραμιων? Δεν το γνωρίζω αυτό. Αν έχεις γνώση πες το μας. Αμερικα πάντως τις ρίχνουν πολύ από ότι βλέπω στο διαδίκτυο.
Αν η ένσταση σου είναι για λόγους ασφαλείας εγώ θα πω ότι και με σφεντόνα αν ο άλλος είναι λακαμας μπορεί να σε στείλει.
Θα στείλει 1(!) βλήμα με αρκετά μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και ευθύβολια απ' τα δράμια ,εκεί ακριβώς που σημαδεύει η καννη!Ναι αλλα η ραβδωτη κάννη το στέλνει μακριά ...
Δλδ τα ατυχηματα γινονται λογο διασπορας?Ναι έχω κυνηγήσει.
Καλύτερα 100 γουρούνια να φύγουν αλώβητα, παρά 1 άνθρωπος από τη ζωή!
Ένα σωστό μονοβολο μέσα από μια ραβδωτή 12αρα κάννη πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις θα κατεβάσει το γουρουνι, χωρίς περιττούς τραυματισμούς και τρεξίματα.
Θα στείλει 1(!) βλήμα με αρκετά μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και ευθύβολια απ' τα δράμια ,εκεί ακριβώς που σημαδεύει η καννη!
Όπως και να έχει,όλα γίνονται για χάριν της συζήτησης μιας και τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσουν δυστυχώς να υπάρχουν θύματα, από "φιλία πυρά"...
Αρκετά από τα ατυχήματα γίνονται γιατί πολλοί δεν έπρεπε να κρατάνε ούτε σφεντόνα.Δλδ τα ατυχηματα γινονται λογο διασπορας?
Ανάλογα το έδαφος και τον τρόπο , αν είσαι σε πυκνό και οι βολες ειναι 100+/- μέτρα τότε ντοτ , αν ο στόχος εχει γρήγορη κίνηση ντοτ , αν ο στόχος ειναι αργός τοτε διόπτρα, αν εχεις μεγαλες ανοιχτές αποστάσεις διόπτρα .Επειδη πιστευω εχεις πιο πολυ πειρα απο εμας στην Ελλαδα και δεν σου αρεσει, αν θες το αιτιολογεις.
για λειοκαννα τουφεκια, για πιστολια σκοποβολης ειναι αλλο εργο.
Ραβδωτη κάννη με ντοτ είναι πολυ καλός συνδυασμός.Ναι έχω κυνηγήσει.
Καλύτερα 100 γουρούνια να φύγουν αλώβητα, παρά 1 άνθρωπος από τη ζωή!
Ένα σωστό μονοβολο μέσα από μια ραβδωτή 12αρα κάννη πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις θα κατεβάσει το γουρουνι, χωρίς περιττούς τραυματισμούς και τρεξίματα.
Θα στείλει 1(!) βλήμα με αρκετά μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και ευθύβολια απ' τα δράμια ,εκεί ακριβώς που σημαδεύει η καννη!
Όπως και να έχει,όλα γίνονται για χάριν της συζήτησης μιας και τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσουν δυστυχώς να υπάρχουν θύματα, από "φιλία πυρά"...
Δεν διαφωνούμε. Αλλά και μονοβολα έχουν θερισει κόσμο. Και τσιχλοφυσιγγα και λαγοφυσιγγα έχουν αφαιρέσει ζωές δυστυχώς. Μήπως θα έπρεπε να επικεντρωθουμε στον χρήστη και όχι στο είδος του φυσιγγιου.Αλλωστε το λες και μόνος σου. Μερικοί δεν πρέπει να κρατάνε ούτε σφεντόνα. Όπως πολλοί οδηγοί δεν πρέπει να οδηγούν ούτε στο Playstation....Αρκετά από τα ατυχήματα γίνονται γιατί πολλοί δεν έπρεπε να κρατάνε ούτε σφεντόνα.
Διαφωνείς ότι έχουν χάσει τη ζωή τους ανθρώποι από τα δράμια?
Δεν υπαρχει αντιρρηση σ'αυτα που γραφεις, αλλα δεν απαντησες γιατι το μονοβολο θα μειωσει τα ατυχηματα. Αυτοι που δεν πρεπει να κρατανε οπλο, ισως λογω μεγαλυτερου βεληνεκους του μονοβολου, να ειναι ακομα πιο επικινδυνοι.Αρκετά από τα ατυχήματα γίνονται γιατί πολλοί δεν έπρεπε να κρατάνε ούτε σφεντόνα.
Διαφωνείς ότι έχουν χάσει τη ζωή τους ανθρώποι από τα δράμια?