Θα γίνει μάααααχη!!!
Θα γίνει μάααααχη!!!
Αερα μονο να τρωνε μπας και καταλαβουν την μαλακια που τιυς δερνειΤα μανιτάρια πλευρώτους διαγράφονται από τις χορτοφαγικές επιλογές, καθώς σκοτώνουν και τρώνε σκουλήκια
https://www.news247.gr/kosmos/ta-ma...home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos6
Για αυτό το έβαλα Χρυσανθε, γιατί οι άνθρωποι λενε παράνοικα και ανεδαφικα πράγματα...Αερα μονο να τρωνε μπας και καταλαβουν την μαλακια που τιυς δερνει
Ολα τα ζωντανα στον κοσμο-ακομη και τα μαρουλια- με καποιο τροπο κρεας τρωνε!
Ακομη και το μαρουλι απο το εδαφος οργανικες ουσιες περνει που συχνα ειναι ´´κρεασ´´ που προυπηρξε της αποσυνθεσης
Αστο φιλεΓια αυτό το έβαλα Χρυσανθε, γιατί οι άνθρωποι λενε παράνοικα και ανεδαφικα πράγματα...
Μα και με τις ρίζες τους τα φυτά και τα δέντρα δεν μπορεί να χαλάνε φωλιές εντόμων και να σκοτώνουν χειμαζουσες προνύμφες εντόμων και να τρέφονται από αυτές επίσης; τι να λέμε...
Δηλαδή Τάσο σε όλες οι φωτό είναι το ίδιο είδος;;;;;;;;;;;;Πλευρωτός της φέρουλας. Εξαιρετικό είδος άγριου βρώσιμου μανιταριού. Οι κρητικοί τα λένε αρτηκίτες εξαιτίας του φυτού της φέρουλας, που το ονομάζουν άρτηκα. Το ξυλώδες περυσινό στέλεχος του βλαστού χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα σαν νάρθηκας στα σπασίματα, από όπου προέρχεται και η ονομασία του φυτού και κατ' επέκταση και του μανιταριού.
Ναι Παντελή μου. Οι ιδιομορφίες του κάθε καρποσώματος επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα, ότι η συγκομιδή άγριων μανιταριών, θέλει γνώσεις και εμπειρία.Δηλαδή Τάσο σε όλες οι φωτό είναι το ίδιο είδος;;;;;;;;;;;;
Οκ! Αυτό ήταν το τελικό χτύπημα, εγκαταλείπω κάθε προσπάθεια να εντρυφήσω στο αντικείμενο...Ναι Παντελή μου. Οι ιδιομορφίες του κάθε καρποσώματος επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα, ότι η συγκομιδή άγριων μανιταριών, θέλει γνώσεις και εμπειρία.
Αν πάμε κάποιο κυνήγι μαζί, περίοδο με καρποφορίες, όλο και κάτι θα σου μάθω. Να είμαστε καλά και να βγαίνουμε στα βουνά μόνο.Οκ! Αυτό ήταν το τελικό χτύπημα, εγκαταλείπω κάθε προσπάθεια να εντρυφήσω στο αντικείμενο...
Επαφίεμαι στο έλεός σου, θα τρώω μανιτάρια μόνο από τα χεράκια σου
Δηλώνουμε καπου συμμετοχή;Αν πάμε κάποιο κυνήγι μαζί, περίοδο με καρποφορίες, όλο και κάτι θα σου μάθω. Να είμαστε καλά και να βγαίνουμε στα βουνά μόνο.
Πολύ ευχαρίστως. Απλώς την τρέχουσα χρονική στιγμή και για κανένα μήνα ακόμη είναι η νεκρή περίοδος των καρποφοριών.Δηλώνουμε καπου συμμετοχή;
Εγώ το θέλω πολυ πάντως, καλα να είμαστε.Πολύ ευχαρίστως. Απλώς την τρέχουσα χρονική στιγμή και για κανένα μήνα ακόμη είναι η νεκρή περίοδος των καρποφοριών.
Την επόμενη κυνηγετική περίοδο όμως και από Σεπτέμβρη και μετά (ανάλογα με τις βροχές) μπορεί να οργανώσουμε κάποια εξόρμηση.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον και με περισσότερους συμμετέχοντες. Θα ήταν ευχαρίστησή μου να μυήσω τους ενδιαφερόμενους στην γνωριμία με μερικά άγρια μανιτάρια. Ήδη το κάνουν κάποιες μανιταροομάδες στο φατσοβιβλίο συστηματικά.
Οψώμεθα λοιπόν και θα είμαστε εδώ για να το οργανώσουμε.
Και εγώ μέσα...αν οργανωθεί τέτοια εξόρμηση...Πολύ ευχαρίστως. Απλώς την τρέχουσα χρονική στιγμή και για κανένα μήνα ακόμη είναι η νεκρή περίοδος των καρποφοριών.
Την επόμενη κυνηγετική περίοδο όμως και από Σεπτέμβρη και μετά (ανάλογα με τις βροχές) μπορεί να οργανώσουμε κάποια εξόρμηση.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον και με περισσότερους συμμετέχοντες. Θα ήταν ευχαρίστησή μου να μυήσω τους ενδιαφερόμενους στην γνωριμία με μερικά άγρια μανιτάρια. Ήδη το κάνουν κάποιες μανιταροομάδες στο φατσοβιβλίο συστηματικά.
Οψώμεθα λοιπόν και θα είμαστε εδώ για να το οργανώσουμε.
Εγώ το θέλω πολυ πάντως, καλα να είμαστε.
Καλημέρα και καλό μήνα.Και εγώ μέσα...αν οργανωθεί τέτοια εξόρμηση...
Θα χρειαστεί πούλμαν Τάσο!Καλημέρα και καλό μήνα.
Να το βάλουμε στο πλάνο το προσεχές φθινόπωρο λοιπόν. Πιθανότατα συνδυαστικά με κυνήγι. Ποιο πιθανός προορισμός τα βουνά της Φθοιώτιδας.
Να είμαστε καλά και θα ενημερώσω.
Εδώ είμαστε να το κλείσουμε αν χρειαστεί.Θα χρειαστεί πούλμαν Τάσο!
Σε τι δάσος της βρίσκουμε τώρα?Έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες μορχέλες. Με τους πρώτους νοτιαδες και άνοδο της θερμοκρασίας πιστεύω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Έχω παρατηρήσει πως όπου βλέπω το μανιτάρι (Geopora sumneriana) είναι καλό σημάδι και για τις μορχέλες....