Αναγνώριση Μανιταριών

Δημήτρη θα τολμήσω να πω από αυτά που έχω δει απο τον Τάσο οτι τα δυο πρώτα είναι σίγουρα βωλίτες, η τρίτη φωτό είναι το δεύτερο από πάνω;
Ναι , οι δύο τελευταίες είναι το ίδιο μανιτάρι έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν πρέπει να τρώγεται.
Είναι κρίμα που δεν έχω εμπειρία δεν μου έχει δείξει κάποιος είναι τόσα πολλά τα μανιτάρια αυτή την περίοδο έχω πάθει πλάκα πάρα πολλά είδη και διαφόρων μεγεθών

Ναι , οι δύο τελευταίες είναι το ίδιο μανιτάρι έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν πρέπει να τρώγεται.
Έτσι όπως είναι με το πόδι αυτό και σπογγώδες από κάτω, συνεχίζω να λέω βωλίτης.
Όσο για το τελευταίο που ανέβασες, μήπως είναι λακτάριος; Αν όταν το έκοψες έβγαλε πορτοκαλί υγρό τότε είναι από όσο διαβάζω.
Και εδώ σταματάω γιατί θα με κόψει ο Τάσος και θα χάσω το εξάμηνο...

Εγώ τα κόβω για λαχταριους μεγάλη αν τα φας...
Με το μποτάκι τα έσπρωξα-αναποδογυρισα για να τα βγάλω φώτο.Δεν ξέρω και δεν συλλέγω μανιτάρια.Τα ανέβασα γιατί δεν τα έχω ξαναδεί εδώ μέσα και για γενικές γνώσεις από τους ειδικούς.

Έτσι όπως είναι με το πόδι αυτό και σπογγώδες από κάτω, συνεχίζω να λέω βωλίτης.
Όσο για το τελευταίο που ανέβασες, μήπως είναι λακτάριος; Αν όταν το έκοψες έβγαλε πορτοκαλί υγρό τότε είναι από όσο διαβάζω.
Και εδώ σταματάω γιατί θα με κόψει ο Τάσος και θα χάσω το εξάμηνο...
Μάλλον το έχασες...χαχαχα.

Εκεί που έπεσε η τσουλα ήταν αυτά.Πρωτη φορά βλέπω κατάλευκα μανιτάρια.Έχει κανείς ιδέα περί τίνος πρόκειται?
Μάλλον κάποιο tricholoma ή entòloma. Υπάρχει πλειάδα μανιταριών λευκού χρώματος. Τα περισσότερα τοξικά.

Clitocybe nebularis. Παλαιότερα εδώδιμο, νεότερες μελέτες το αναφέρουν ύποπτο τοξικότητας. Για την 3η φωτογραφία έλεγα, αν ήταν διαφορετικό μανιτάρι.
Eγώ δεν το διατύπωσα σωστά . Η δεύτερη και η τρίτη ειναι το ιδιο μανιτάρι

Back