Το πας λαου λαου για το τέστ του Παπανικολάου...Να αρραβωνιασετε τον φιλο σας τον μπυροβιο κρεατοφαγο πρωτα και μετα εμενα!!!
Το πας λαου λαου για το τέστ του Παπανικολάου...Να αρραβωνιασετε τον φιλο σας τον μπυροβιο κρεατοφαγο πρωτα και μετα εμενα!!!
Δημήτρη θα τολμήσω να πω από αυτά που έχω δει απο τον Τάσο οτι τα δυο πρώτα είναι σίγουρα βωλίτες, η τρίτη φωτό είναι το δεύτερο από πάνω;
Τι να τολμήσεις...Τα έχει φάει ήδη και τεντώνει τα πόδια,δεν είδες?Δημήτρη θα τολμήσω να πω από αυτά που έχω δει απο τον Τάσο οτι τα δυο πρώτα είναι σίγουρα βωλίτες, η τρίτη φωτό είναι το δεύτερο από πάνω;
Ναι , οι δύο τελευταίες είναι το ίδιο μανιτάρι έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν πρέπει να τρώγεται.Δημήτρη θα τολμήσω να πω από αυτά που έχω δει απο τον Τάσο οτι τα δυο πρώτα είναι σίγουρα βωλίτες, η τρίτη φωτό είναι το δεύτερο από πάνω;
Έτσι όπως είναι με το πόδι αυτό και σπογγώδες από κάτω, συνεχίζω να λέω βωλίτης.Ναι , οι δύο τελευταίες είναι το ίδιο μανιτάρι έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν πρέπει να τρώγεται.
Με το μποτάκι τα έσπρωξα-αναποδογυρισα για να τα βγάλω φώτο.Δεν ξέρω και δεν συλλέγω μανιτάρια.Τα ανέβασα γιατί δεν τα έχω ξαναδεί εδώ μέσα και για γενικές γνώσεις από τους ειδικούς.Εγώ τα κόβω για λαχταριους μεγάλη αν τα φας...
Το κοματη αριστερα που λιπη εσει τοφαγες
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι leccinum. Πιθανόν crocipodium. Στην τρίτη δεν φαίνεται η κάτω επιφάνεια και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη
Πιθανότατα Russula Delica ή cloroides.
Μάλλον το έχασες...χαχαχα.Έτσι όπως είναι με το πόδι αυτό και σπογγώδες από κάτω, συνεχίζω να λέω βωλίτης.
Όσο για το τελευταίο που ανέβασες, μήπως είναι λακτάριος; Αν όταν το έκοψες έβγαλε πορτοκαλί υγρό τότε είναι από όσο διαβάζω.
Και εδώ σταματάω γιατί θα με κόψει ο Τάσος και θα χάσω το εξάμηνο...
Το κατω μερος ειναι η δεύτερη φωτογραφίαΟι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι leccinum. Πιθανόν crocipodium. Στην τρίτη δεν φαίνεται η κάτω επιφάνεια και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη
Clitocybe nebularis. Παλαιότερα εδώδιμο, νεότερες μελέτες το αναφέρουν ύποπτο τοξικότητας. Για την 3η φωτογραφία έλεγα, αν ήταν διαφορετικό μανιτάρι.
Eγώ δεν το διατύπωσα σωστά . Η δεύτερη και η τρίτη ειναι το ιδιο μανιτάριClitocybe nebularis. Παλαιότερα εδώδιμο, νεότερες μελέτες το αναφέρουν ύποπτο τοξικότητας. Για την 3η φωτογραφία έλεγα, αν ήταν διαφορετικό μανιτάρι.
Άρα πρόκειται για 2 μανιτάρια του γένους leccinum. No problem που λέει και η γιαγιά μου...Eγώ δεν το διατύπωσα σωστά . Η δεύτερη και η τρίτη ειναι το ιδιο μανιτάρι