Αναγνώριση Μανιταριών

Τα μανιτάρια δεν τα κυνηγάμε μόνο εμείς. Τα κυνηγάνε και πολλά ζώα και τα έντομα. Συνήθως πολλά κορυφαία εδώδιμα έχουν προνύμφες εντόμων, που γίνονται σκουλήκια και τα τρώνε από μέσα προς τα έξω. Τα τρώνε επίσης κατσίκια και πρόβατα, όπως και άγρια ζώα. Ζαρκάδια, αγριογούρουνα, χελώνες, σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες. Άρα εμείς προσπαθούμε να προλάβουμε τους ανταγωνιστές...
Τάσο , αυτό ήθελα στην πραγματικότητα να ρωτήσω . Αν είναι τροφή για ένα ήμερο ή άγριο ζώο , τότε αποτελεί και για μας κριτήριο εδωδιμότητας ;

Τάσο , αυτό ήθελα στην πραγματικότητα να ρωτήσω . Αν είναι τροφή για ένα ήμερο ή άγριο ζώο , τότε αποτελεί και για μας κριτήριο εδωδιμότητας ;
Σπύρο αυτό είναι το Amanita phalloides το ποιο τοξικό (θανατηφόρο για τον άνθρωπο), όπως φαίνεται στην εικόνα κάτι το τρώει ...
1670353226848.png

Έχω επανειλημμένα βρει φαγωμένα λιγότερο ή περισσότερο μανιτάρια που δεν είναι εδώδιμα για τον άνθρωπο, από άγρια ζώα. Φέτος είδα εκτός από διάφορους κορτινάριους και Amanita Pantherina, θανατηφόρο είδος για τον άνθρωπο. Τα γαστρικά υγρά και όχι μόνο κάποιων ζώων, προφανώς μπορούν να διαχειριστούν τοξίνες που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί.

Η
Σπύρο αυτό είναι το Amanita phalloides το ποιο τοξικό (θανατηφόρο για τον άνθρωπο), όπως φαίνεται στην εικόνα κάτι το τρώει ...
View attachment 62157
Την αμανίτα αυτή πιθανότατα την δοκίμασαν γυμνοσάλιαγκες οι οποίοι επιτίθενται σχεδόν σε όλα τα είδη μανιταριών.

Περα απι τα ζαρκαδίσια δεν εχω δοκιμασει να φαω τιποτα αλλο γιατι απλα δεν τα γνωρίζω
Σημερα βρήκα πάρα πολλά αλλα φωτογράφισα μόνο αυτά Βάζω μερικές φωτογραφίες και αν ειναι αναγνωρίσιμα ,τι ειναι ;

View attachment 62139

View attachment 62138
View attachment 62137
Μάλλον πρόκειται για clitocybe nebularis στην πρώτη φωτογραφία και κάποιο triholoma sp. στην δεύτερη. Στην τρίτη είναι αρκετά τα υποψήφια και δεν θα επιχειρήσω κάποια αναγνώριση. Με τις φωτογραφίες αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κατανοητό το είδος. Χρειάζονται φωτογραφίες κοντινές, καθαρές, με τομές και από την ανάποδη πλευρά του μανιταριού. Ακόμη και τότε υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο λάθους αναγνώρισης. Καλό απόγευμα.

Είναι σουίλλοι. Μάλλον colinitus. Για να καταναλωθούν αφαιρείς την επιδερμίδα του πηλιδίου (καπέλου) που είναι δύσπεπτη.
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου.Ειναι παρα πολλα δεν θυμαμαι αλλες χρονιες να ειναι τοσα....Ειμαι τελειος ασχετος με το θεμα αλλα φενετε πολυ καλη ασχολια η συλογη τους.Θα προσπαθησω μηπως καταφερω να βρω ατομα που μαζευουν να με καθοδηγησουν.

Σε ευχαριστω για τον χρονο σου.Ειναι παρα πολλα δεν θυμαμαι αλλες χρονιες να ειναι τοσα....Ειμαι τελειος ασχετος με το θεμα αλλα φενετε πολυ καλη ασχολια η συλογη τους.Θα προσπαθησω μηπως καταφερω να βρω ατομα που μαζευουν να με καθοδηγησουν.
Γιώργο κ εγώ πρωτάρης είμαι, στα κωνοφόρα συναντάς και lactatious. Είναι εύκολα στην αναγνώριση και νόστιμα! Χαρακτηριστικό το πορτοκαλί σα παραφλού ζουμί που βγάζουν όταν τα κόψεις! Τσεκαρε τά!

Attachments

• IMG20221129113307.jpg
    IMG20221129113307.jpg
    403,8 KB · Προβολές: 18
  • IMG20221129113311.jpg
    IMG20221129113311.jpg
    233,1 KB · Προβολές: 18
  • IMG20221123162050.jpg
    IMG20221123162050.jpg
    198,9 KB · Προβολές: 18
  • IMG20221123164731.jpg
    IMG20221123164731.jpg