Αναγνώριση Μανιταριών

Αυτό μπορεί να είναι ζαρκαδίσιο?
Καλημέρα Δημήτρη, νομίζω πως δεν είναι Macrolepiota procera (Μακρολεπιώτα η ψηλή ή ζαρκαδίσιο), δεν φαίνεται καλά, αλλά δεν βλέπω το ζικ-ζακ σχέδιο που έχει το ζαρκαδίσιο στο πόδι του.
Θα το δει ο Τάσος και θα μας πει ... :)

Νοσηλευομαι και παιζω playmobil και logo με τους συνασθενεις μου....
Ανέκδοτο.
Ψάχνει ο χάρος έναν γέρο και όλο του γλυστραει.Πανε οι ρουφιάνοι του και του λένε ότι κρύβεται μεταμφιεσμένος σε παιδικό σταθμό.Σκαει ο χάρος μέσα και ανάμεσα στα παιδάκια τον βλέπει να τρώει φρουτοκρεμα.Τι κάνεις παιδάκι μου του λέει εδώ...Τλωω του λέει γέρος...Φάε και μετά θα πάμε ατα!

Αυτό μπορεί να είναι ζαρκαδίσιο?
Καλησπέρα. Είναι μακρολεπιώτα. Η κατάστασή της όμως είναι τέτοια, που ακόμα και αν ήταν η procera, δεν κάνει για κατανάλωση. Όπως είπε και ο Γιώργος δεν φαίνεται το χαρακτηριστικό snake skin στο πόδι της, αν και υπάρχει περίπτωση να έχει ξεπλυθεί ελαφρώς από την υγρασία.

Πριν λιγο εφαγα τα παρακατω που μαζεψα το ΣΚ.
Οχι ιδιαιτερα στη γευση.
Μπηκαν στο σχαροτηγανο.

View attachment 62559

View attachment 62560
Θοδωρή μου, παρότι εκτιμώ το χιούμορ σου, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος τελείως άσχετος με το αντικείμενο, να το πάρει της μετρητοίς και να έχουμε τίποτα παρατράγουδα. Προσοχή λοιπόν ακόμα και στα αστεία με τα μανιτάρια.

:)Πριν λιγο εφαγα τα παρακατω που μαζεψα το ΣΚ.
Οχι ιδιαιτερα στη γευση.
Μπηκαν στο σχαροτηγανο.
:)
View attachment 62559

View attachment 62560
Τα μανιτάρια δεν τα γνωρίζω.....και όσα βλέπω δεν τα ακουμπάω....έχω ακούσει ότι τα κόκκινα είναι δηλητηριώδη.....και λέω μόλις βλέπω τις φωτογραφίες...λεω....τι λέει ο π@@@ης τώρα...
Στο καράβι έχετε τορπίλες...?:)

Τα μανιτάρια δεν τα γνωρίζω.....και όσα βλέπω δεν τα ακουμπάω....έχω ακούσει ότι τα κόκκινα είναι δηλητηριώδη.....και λέω μόλις βλέπω τις φωτογραφίες...λεω....τι λέει ο π@@@ης τώρα...
Στο καράβι έχετε τορπίλες...?:)
Δεν τα γνωριζω αυτα τα μορφωμενα τα γραμματιζουμενα τι ειναι...

Θοδωρή μου, παρότι εκτιμώ το χιούμορ σου, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος τελείως άσχετος με το αντικείμενο, να το πάρει της μετρητοίς και να έχουμε τίποτα παρατράγουδα. Προσοχή λοιπόν ακόμα και στα αστεία με τα μανιτάρια.
Ο βλαξ κυριε Τασο δεν εχει αναγκη να διαβασει το ποστ μου για να μαζεψει ακαταλληλα μανιταρια.
Ειναι ευρεως γνωστο,οτι οταν απαγορευεις κατι στον Νεοελληνα ή οταν δεν γνωριζει ή ειναι παρανομο,ειναι σαν να του λες καντο...
Εδω παει ο καθε βλαμμενος "influencer" και κρεμεται στο χειλος του γκρεμου για μια φωτο στο Instagram,στα μανιταρια θα κολλησει???

Οπως ειπε και μια ψυχη καποτε εδω μεσα,once a malaka,always a malaka....

Back