και δεν ήξερα να μαζέψω...Άρα πρόκειται για 2 μανιτάρια του γένους leccinum. No problem που λέει και η γιαγιά μου...
και δεν ήξερα να μαζέψω...Άρα πρόκειται για 2 μανιτάρια του γένους leccinum. No problem που λέει και η γιαγιά μου...
Παντελή μου μην στεναχωριέσαι. Είναι τόσο μεγάλο το πλήθος των ειδών που ακόμα και έμπειροι συλλέκτες πολλές φορές μπερδεύονται. Πόσο μάλλον όταν τα χαρακτηριστικά κάποιων ειδών μοιάζουν τόσο πολύ. Καλή Κυριακή φίλε μου καλέ.Έτσι όπως είναι με το πόδι αυτό και σπογγώδες από κάτω, συνεχίζω να λέω βωλίτης.
Όσο για το τελευταίο που ανέβασες, μήπως είναι λακτάριος; Αν όταν το έκοψες έβγαλε πορτοκαλί υγρό τότε είναι από όσο διαβάζω.
Και εδώ σταματάω γιατί θα με κόψει ο Τάσος και θα χάσω το εξάμηνο...
Τωρα που τον έκοψες και πάει το 6άμηνο ,τον παρηγορείς ε ;Παντελή μου μην στεναχωριέσαι. Είναι τόσο μεγάλο το πλήθος των ειδών που ακόμα και έμπειροι συλλέκτες πολλές φορές μπερδεύονται. Πόσο μάλλον όταν τα χαρακτηριστικά κάποιων ειδών μοιάζουν τόσο πολύ. Καλή Κυριακή φίλε μου καλέ.
Μάλλον το έχασες...χαχαχα.
Tέλος, τα παρατάω! Θα αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό! Να τη γλυτώσουμε από χίλια δυό και να την πατήσουμε από μανιτάρι δεν λέει...Παντελή μου μην στεναχωριέσαι. Είναι τόσο μεγάλο το πλήθος των ειδών που ακόμα και έμπειροι συλλέκτες πολλές φορές μπερδεύονται. Πόσο μάλλον όταν τα χαρακτηριστικά κάποιων ειδών μοιάζουν τόσο πολύ. Καλή Κυριακή φίλε μου καλέ.
Συμπάσχω Δημήτρη....Τωρα που τον έκοψες και πάει το 6άμηνο ,τον παρηγορείς ε ;
Macrolepiota procera.
Είχα μαζέψει μία χρόνια πριν ακόμη ανοίξουν . Πράγματι είχαν πολύ πιο ωραία και έντονη γεύση.
Σαν τις γεωτρόπες δεν έχει.
Τρομερό άρωμα!Σαν τις γεωτρόπες δεν έχει.
Το τελευταίο να το κάνεις δώρο στον Άλεξ!
Τίναξε το να φύγουν τα στρουμφάκια και ρίχτο στο τηγάνι ...
Δημήτρη καλησπέρα καλοφάγωτα , βλέπω τα έχεις πλύνει αρκετά και είναι ακόμα με τα νερά ...Lactarius deliciosus και semisanguifluus! Ξαδερφάκια κ όμως πόσο διαφορετικά...
Πολύ σωστά!!! Συνήθως με πινέλο κ ένα πανακι νωπό τα καθαρίζω. Τα σημερινά παρα ήταν λερωμένα κ δεν καθάριζαν όποτε ναι χρησιμοποίησα νεράκι κ μετά τα σκούπισα κ τα έβαλα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Όσα δεν έφαγα επί τόπου,μπήκαν σε ταψακι με ζελατίνα και στο ψυγείο για αύριο!Δημήτρη καλησπέρα καλοφάγωτα , βλέπω τα έχεις πλύνει αρκετά και είναι ακόμα με τα νερά ...
Οι γνώστες εδώ νομίζω δεν τα πλένουν, για να μη φύγουν τα αρώματα ... τα σκουπίζουν με βρεγμένο πανί νομίζω ...
Ευκαιρία όσοι ξέρουν πως τα καθαρίζουμε καλύτερα, να μας πούνε .