Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

κανεις δεν είναι ειδικος κουβεντα κανουμε , το ζυγισμα σε ένα οπλο είναι κατι που το ψαχνουν μονο οι σκοπευτες συνηθως , πες μου εχεις φτιαξει καποιο οπλο σου ?και ποιο τροπο χρησιμοποιησες ?
Δημήτρη μπορεί όντος επι της ουσίας να αφορά περισσότερο τους σκοπευτές αλλά όπως έγραψα οταν κάνουμε επεμβάσεις θεωρώ λογικό να έχουμε επηρεάσει το ζύγιασμα και γιατί όχι να το διορθώσουμε αν είναι σχετικά απλό .
απο προσωπική εμπιρία θα σου πω , όταν μετατρέψαμε ταυτόχρονα εγω και ο αδερφός μου τα baikal mp27 μας με κοντακιά αγγλε , εγω αφαίρεσα επιπλέων και την ρίγα ανάμεσα στης κάννες ο αδερφός όχι . το αποτέλεσμα ήταν το αδερφού να ειναι αρκετά εμπροστόβαρο και ένιωθε αστάθεια στην αυθόρμητη και γρήγορη επωμίση ..το δικό μου ειχε πολύ καλό (περίπου 12,7cm μπροστά απο την σκανδάλη ) η λύση στου αδερφού ήρθε απλά και μόνιμα αντιγράφοντας την εφαρμογή της beretta που ειχα γράψει στο θέμα πρίν , βάζοντας βαρίδια 2χ20γρ ψαρέματος πίσω στο κοντάκι (μεσα) σταθερά με βίδα..
το αποτέλεσμα Δημήτρη ήταν ενα σαφέστατα ποιο εύχρηστο όπλο.

ολο για κωνους και κανες διαβαζω , εβαλε και ο φιλος το ζυγισμα , αλλα τοσα χρονια δεν εχω διαβασει κατι για το σπουδαιοτερο ολων ισως , αυτό που λεγεται βαρος ελξης σκανδαλης και Lock time του οπλου , εχει ασχοληθεί καποιος , εχει φτιαξει καποιος τις σκανδαλες του οπλου του ???
εδώ εχει ενα ωραίο αρθρο για τις σκανδάλη...
http://www.greekshooting.gr/η-σκανδαλη-του-οπλου-όλα-όσα-πρέπει-να/

Το είχα υποθέσει αλλά περίμενα κάτι πιο εξειδικευμένο.
Υπάρχει σωστό και λάθος νούμερο;
Διάβαζα και το παρέθεσα κι όλας πριν λίγες μέρες την παρουσίαση ενός Αμερικάνου ψυχάκια που ανέλυε την Beretta Excel, έγραφε ότι η σκανδάλη της δεν είχε καλή απόδοση, περίπου 4,5 κιλά και ότι όταν την έλυσε και λείανε τα μέταλλα και τους πείρους το βάρος έλξης μειώθηκε στα 3 κιλά.
AltairLusso θυμήσου πριν λίγο καιρό ο Πέτρος απο την Πρέβεζα μας έγραφε στο baikal teem οτι κυνηγούσε για χρόνια με θεό βαριές σκανδάλες στο baikal του , και τώρα τις διόρθωσε που έκανε ανακαίνιση στον Αλεξιου . δεν είναι κρίμα που ειχε ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια για κάτι που θα μπορούσε να ειχε διορθωθεί ?

AltairLusso θυμήσου πριν λίγο καιρό ο Πέτρος απο την Πρέβεζα μας έγραφε στο baikal teem οτι κυνηγούσε για χρόνια με θεό βαριές σκανδάλες στο baikal του , και τώρα τις διόρθωσε που έκανε ανακαίνιση στον Αλεξιου . δεν είναι κρίμα που ειχε ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια για κάτι που θα μπορούσε να ειχε διορθωθεί ?
Φύσικά, θέλει ρώτημα; :) Έχω και γω Baikal και θέλει μπράτσα να πατήσεις τις σκανδάλες.

ασχοληθείτε με τα οπλα σας πιο πολύ και δεν εχετε να χασετε ,το να βελτιωνουμε το οπλο μας δεν είναι σκαλισμα , ειναι βελτιωση , τα εργοστασια σιγα μην κατσουν να φτιαξουν την κονσερβα στα γουστα μας ,
συμφωνώ .. δεν ειναι κακό να ψάχνουμε το καλύτερο για το όπλο μας .. σε πολλές περιπτώσεις εχει πολλά περιθώρια να γίνει καλύτερο !

Και κατι αλλο,τα τελευταια χρονια εχω παψει να πιστευω τον πινακα γιατι εχω φαει τα μουτρα μου με τις υπερσυγκετροσεις αυτο που με ενδιαφερη πλεον ειναι η δυναμη κρουσης και το ποιο σημαντικο σε τη κατασταση ειναι τα σκαγια μου μετα τη βολη για να ξερω αν θα σκοτωσω.........η θα τους κλασω τα οργανα που χρησιμοποιουν για γονιμοποιηση...........
Πως βλεπεις την κατασταση των σκαγιων μετα την τουφεκια?Φτιαχνεις τζελ και ριχνεις η σε καποιο δοχειο με νερο?

Συνηθως χαρτονι και πισω η βρεγμενο καταλογο η μπετονι γεματο νερο. Διπλα απο το στοχο ειναι παντα καπιος απο εμας σε ασφ.αποστ.Και προσπαθη εμπιρικα ναδει την δυναμη κρουσεις των σκαγιων στο στοχο, που ειναι ενα απο τα κυρια ζητουμενα για εμας. ΟΙ δοκ. ξεκινουν απο 45/60 μετρα ,και το 90% τωνδωκ. γινονται με το 3αρι τσοκ;)

Τα τσοκ που χρησ. ειναι τοδικο μου ενα carlsons3* kai o venetatos ena 3* long conic σαν αυτο που εχει η μπρετα 930. Α...το δικομου ειναι optima plus.

στην όλη κουβέντα για τούς κώνους έβγαλα κάποιες φώτο με φλας τούς κώνους του b525 και την κάμερα κολλημένη στην θαλάμη.
διαπιστώσεις :
  • νόμιζα οτι το όπλο μου το ειχα πεντακάθαρο και δεν είναι .hair.!
  • καταλαβαίνω οτι οι κώνοι δεν ειναι χρονομετρημένοι .. σωστά κατάλαβα ?
  • και τελευταίο , δεν βλέπω να είναι λεία η επιφάνεια των κώνων ... έτσι είναι συνήθως? οχι οτι έχω κάποιο θέμα σήμερα, αλλά αν μπορούσα να κάνω κάποια βελτίωση στην λείανση θα την έκανα ! κυρίως αν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να την κάνω μόνος μου . (πέρα από το να ρίξω χιλιάδες φυσίγγια)

Χρήστο εγώ έχω βρει οτι μου κάνει πολλή καλή δουλειά η BREAK FREE BORE PASTE
th
λίγο τρίψιμο στις κάννες μια μες τα Χριστούγεννα και μια με τη λήξη και γίνονται γυαλί
Ακόμα και σε κάννη που γυαλίζει μου βγάζει μαυρίλα...
Καλά λόγια έχω ακούσει και για τη FLITZ αλλα δεν την έχω δοκιμάσει...
Πάντως πιστεύω ότι και με το φθηνό (αλλά πολύ καλό) Brasso και λίγο τρίψιμο θα γίνει γυαλί ο κώννος...
μετά βέβαια θέλει πέρασμα με σπρέι καθαρισμού και τη μπρούτζινη βούρτσα (αυτή που έστειλες και σε μένα) σκούπισμα και τελική λίπανση με λαδι...
Εγώ τρίβω τις κάννες με τη βέργα καθαρισμού και το χέρι, λογικά με δράπανο που σου προτείνει ο Γιώργος να γίνεται πιο ξεκούραστα και ίσως και καλύτερα...

Συνηθως χαρτονι και πισω η βρεγμενο καταλογο η μπετονι γεματο νερο. Διπλα απο το στοχο ειναι παντα καπιος απο εμας σε ασφ.αποστ.Και προσπαθη εμπιρικα ναδει την δυναμη κρουσεις των σκαγιων στο στοχο, που ειναι ενα απο τα κυρια ζητουμενα για εμας. ΟΙ δοκ. ξεκινουν απο 45/60 μετρα ,και το 90% τωνδωκ. γινονται με το 3αρι τσοκ;)
.shake hands..well done.

Σε αυτο ουτε και εγω μπορω να σου απαντησω,μπορω ομως να σου πω πως ουτε και αυτες η καννες διαχειριζονται της πιεσεις καλυτερα,και σκορπανε και αυτες τη τουφεκια αν η πιεσεις ειναι ακαταλληλες και μιλαω για ολες της καννες απο 18.2 εως 18.8 κωννο κοντο μακρυ.Τωρα με της καταλληλες πιεσεις και στα 440 μ/δ,κραταω μικρο καλαθι αν θα υπαρξη διαφορα ιδιαιτερα μεταξυ τα κοντοκωννα μεσαια και ανω.Για μενα απο αυτα που εχω δει,εχω τελειωση με ολους αυτους τους αυλους...και μενει να παιξω με το 835 και οτι βελτιωση χρειαστει,με σκοπο να διαχειρηστει τις πιεσεις πολυ διαφορετικα απο οτι εχω δει ως τωρα.
Kανονησε Σαραντο να δουμε τπτ, περιεργα απο το 835 και να μας βαλεις σε εξοδα Καλοκαιριατηκα..shoot..homework.

45 μετρα---Β Β.Δ.ΒΑ.Α ανεμοι=50-55%,---Ν.Α=55-60%----Ν.ΝΔ.Δ=60-65%,συμβατικο φυσσιγκι χοντρα σκαγια,κανονικες πιεσεις για τις θερμοκρασιες βολης,και συμβατικο φυσσιγκι,ολες η καννες με 18.2-18.8 αυλο και ανεξαρτητου γεωμετριας,με συσφιξη πανω απο 8/10 εως 10/10 ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΩ ΟΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΒΟΛΩΝ.Για τα φορτωματα οταν φτιαξω τη Μοσσυ 835 θα σε ιδοποιεισω ΑΝ μπορει να τα πατησει ολα καθολικα.Τα ανω νουμερα ειναι αυτα που περνουν τα οπλα σου με συμβατικα φυσσιγκια...οτι και να εχεις φτιαξει στις καννες με χοντρα σκαγια...και αν ποτε μπεις στο κοπο να μετρησεις τα σκαγια σου,αυτα θα βρεις.Και το κοβω εδω φιλε,νασαι καλα.
Σαραντο αν εχει απνοια τι να κανω ρε φιλε ??????? να μην ριξω και να περμενω ??? την διευθυνση του ανεμου με τι οργανο να την μετρησω ? σαλιο στο δαχτυλο ?????????

σαλιο στο δαχτυλο ?????????
Ειναι αυτο που λεμε... με σαλιο κ υπομονη... .sarcastic. Σορυ αστιευομαι φυσικα αλλα δεν κρατηθηκα....off topic..ban.
Σαραντο περιμενουμε με πολυ ενδιαφερον τις δοκιμες σου απο το καινουργιο "σωληνα" μιας κ ειναι κατι μακρια απο οσα εχουμε συνηθησει...
Απο την αλλη μιας κ εχεις μερικα "σωστα" οπλα στην διαθεση σου, διαφορετικων χαρακτηριστικων, θα ειχε ενδιαφερον να δοκιμασεις κ την περιπτωση που σου ανεφερα, ενα ζωηρο και γρηγορο 4αρι στα 45 μετρα... Η και ενα 5αρι που εκει η διαφορα θα φανει κ πιο ευκολα, αν υπαρξει, μιας κ θα δεχεται περισσοτερες παραμορφωσεις... Κ μην φανταστεις οτι το παιζω εξυπνος, προς θεου, δεν το εχω δοκιμασει αν κ το εχω στο προγραμμα με την πρωτη ευκαιρια παρολλο που ο καιρος πλεον ειναι ακαταλληλος...
Οχι τιποτα αλλο γιατι σε καποιους κυνηγοτοπους με περιεργες κλιματολογικες συνθηκες και οταν τα παπια αποφασιζουν να χαραξουν μια ροτα 45 + μετρων εχω δει πολλες φορες οτι χρειαζεσαι το κατι παραπανω στο φυσιγγια μιας κ στις περισσοτερες περιπτωσεις τραυματισμενο παπι, σημανει χαμμενο παπι κατι το οποιο απεχθανομαι κ δεν ξαναγυριζω πλεον σε φυσιολογικες επιλογες...

Τελικα το πως κραταμε το οπλο μας παιζει ρολο στο πως θα το ζυγισουμε η οχι?

Και κατι αλλο,τα τελευταια χρονια εχω παψει να πιστευω τον πινακα γιατι εχω φαει τα μουτρα μου με τις υπερσυγκετροσεις αυτο που με ενδιαφερη πλεον ειναι η δυναμη κρουσης και το ποιο σημαντικο σε τη κατασταση ειναι τα σκαγια μου μετα τη βολη για να ξερω αν θα σκοτωσω.........η θα τους κλασω τα οργανα που χρησιμοποιουν για γονιμοποιηση...........

Γρήγορη τη μεγαλύτερη διαφορά σε δύναμη κρούσης σου δίνουν τα τσοκ φρένου που κόβουν τη ουρά. Αν πραγματικά ψάχνεις αυτο το πράγμα δοκίμασε ενα και θα με θυμηθείς. Τα σκοτωματα τους ειναι λες και ρίχνεις στο πουλί ροπαλια στο κεφάλι. Μιλάω απο προσωπικές εμπειρίες σε αυτόν το τομέα.

Γρήγορη τη μεγαλύτερη διαφορά σε δύναμη κρούσης σου δίνουν τα τσοκ φρένου που κόβουν τη ουρά. Αν πραγματικά ψάχνεις αυτο το πράγμα δοκίμασε ενα και θα με θυμηθείς. Τα σκοτωματα τους ειναι λες και ρίχνεις στο πουλί ροπαλια στο κεφάλι. Μιλάω απο προσωπικές εμπειρίες σε αυτόν το τομέα.
Το ειδα κ εγω αυτο που αναφερει ο Παυλος απλα περιμενω κ αλλες δοκιμες κ εμπειριες για να πειστω για τα χοντρα σκαγια...

Απίστευτος ο παππούς, "μερικοί οπλουργοί λένε ότι δεν ακουμπάνε τις σκανδάλες γιατί είναι επικίνδυνο, δεν είναι επικίνδυνο αρκεί να ξέρεις τι κάνεις" :)

Που χάθηκες εσύ και νόμιζα ότι δεν σου αρέσουν τα θέματα με τις παρεμβάσεις; :D

Πόσο διαφορετικά ρε φίλε μπορεί να κρατάει κάποιος το τουφέκι από έναν άλλον; Αν το κρατάνε και οι δύο σωστά, τι διαφορές να υπάρχουν που να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση; .xm.

Λοιπόν το αποφάσισα, με την πρώτη οικονομική ανάσα που θα πάρω, θα πάω να κάνω forcing cones lengthening, porting και trigger pull weight calibration στο αχρωμίωτο Select.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες πριν τις επεμβάσεις, σε όλα τα νούμερα των σκαγιών και σε όλες τις αποστάσεις :cool:

Απίστευτος ο παππούς, "μερικοί οπλουργοί λένε ότι δεν ακουμπάνε τις σκανδάλες γιατί είναι επικίνδυνο, δεν είναι επικίνδυνο αρκεί να ξέρεις τι κάνεις" :)

Πόσο διαφορετικά ρε φίλε μπορεί να κρατάει κάποιος το τουφέκι από έναν άλλον; Αν το κρατάνε και οι δύο σωστά, τι διαφορές να υπάρχουν που να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση; .xm.

Λοιπόν το αποφάσισα, με την πρώτη οικονομική ανάσα που θα πάρω, θα πάω να κάνω forcing cones lengthening, porting και trigger pull weight calibration στο αχρωμίωτο Select.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες πριν τις επεμβάσεις, σε όλα τα νούμερα των σκαγιών και σε όλες τις αποστάσεις :cool:
τσιμπησες ετσι ???

Ειναι αυτο που λεμε... με σαλιο κ υπομονη... .sarcastic. Σορυ αστιευομαι φυσικα αλλα δεν κρατηθηκα....off topic..ban.
Σαραντο περιμενουμε με πολυ ενδιαφερον τις δοκιμες σου απο το καινουργιο "σωληνα" μιας κ ειναι κατι μακρια απο οσα εχουμε συνηθησει...
Απο την αλλη μιας κ εχεις μερικα "σωστα" οπλα στην διαθεση σου, διαφορετικων χαρακτηριστικων, θα ειχε ενδιαφερον να δοκιμασεις κ την περιπτωση που σου ανεφερα, ενα ζωηρο και γρηγορο 4αρι στα 45 μετρα... Η και ενα 5αρι που εκει η διαφορα θα φανει κ πιο ευκολα, αν υπαρξει, μιας κ θα δεχεται περισσοτερες παραμορφωσεις... Κ μην φανταστεις οτι το παιζω εξυπνος, προς θεου, δεν το εχω δοκιμασει αν κ το εχω στο προγραμμα με την πρωτη ευκαιρια παρολλο που ο καιρος πλεον ειναι ακαταλληλος...
Οχι τιποτα αλλο γιατι σε καποιους κυνηγοτοπους με περιεργες κλιματολογικες συνθηκες και οταν τα παπια αποφασιζουν να χαραξουν μια ροτα 45 + μετρων εχω δει πολλες φορες οτι χρειαζεσαι το κατι παραπανω στο φυσιγγια μιας κ στις περισσοτερες περιπτωσεις τραυματισμενο παπι, σημανει χαμμενο παπι κατι το οποιο απεχθανομαι κ δεν ξαναγυριζω πλεον σε φυσιολογικες επιλογες...

να πω δημοσια Αρη ότι μου αρεσει ο τροπος που σκέφτεσαι , τρομερο ρολο όχι μονο στο ζυγισμα αλλα και στην κινηση του οπλου το που πιανει το αριστερο χερι την παπια . περισσοτερα από κοντα , τελικα σπορτινγκ την κυριακη παιζει η καλαματα ?

Πως να μη χαθώ Γιώργο. Είμαι στην Κινα και καθε φορά που γράφω πρεπει να περιμένω και τη λογοκρισία να μου το διαβάσει. Ναι ψοφάω για βελτιώσεις και δουλεύω ήδη σε ενα project που δεν εχει ακουστεί ακομη στην Ελλαδα, θα γράψω αργότερα γιαυτο

Back