Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Πραγματικα αν υπηρχε η οικονομικη δυνατοτητα θα πηγαινα και εγω για καινουριο κοντακι και μετα οπλουργο για βελτιωσεις μεσα στην καννη..τι να το κανεις ενα εμφανισιακα ωραιο οπλο με πολλα μπιχλιμπιδια που ειπε και ο Δημητρης στοχαστρα καλυματα κοντακιων αορτηρες κλπ οταν σου βγαζει το χτικιο καθε φορα που τουφεκας
φιλε αν μου επιτρεπεις η σωστη σειρα είναι κοντακι πρωτα , δασκαλο μετα , οπλουργο και μετα ένα και μοναδικο φυσιγγι , μονο τοτε θα δεις αλλα εργα και πολλα χαμογελα

Οσο για το θεμα του κωνου που αναφερεται φιλος και γνωστης οπλουργος μου λεει οτι δεν ειναι το θεμα να κανεις εναν κωνο 11 εκ και καθαρισες..το παιχνιδι παιζεται και στο ποσο αποτομος ειναι..δηλαδη η μεταβαση απο τον κωνο στο υπολοιπο της καννης..εκει υπαρχουν συγκεκριμενες μοιρες που χρειαζοντε και για γινει η διαφορα που θελουμε

φιλε αν μου επιτρεπεις η σωστη σειρα είναι κοντακι πρωτα , δασκαλο μετα , οπλουργο και μετα ένα και μοναδικο φυσιγγι , μονο τοτε θα δεις αλλα εργα και πολλα χαμογελα
Επιτρεπεται Δημητρη..καθε παρεμβαση απο σενα παντα καλοδεχουμενη..συμφωνω και εγω για αυτη την σειρα

Οσο για το θεμα του κωνου που αναφερεται φιλος και γνωστης οπλουργος μου λεει οτι δεν ειναι το θεμα να κανεις εναν κωνο 11 εκ και καθαρισες..το παιχνιδι παιζεται και στο ποσο αποτομος ειναι..δηλαδη η μεταβαση απο τον κωνο στο υπολοιπο της καννης..εκει υπαρχουν συγκεκριμενες μοιρες που χρειαζοντε και για γινει η διαφορα που θελουμε
εχοντας κανει κωνο σε ολα τα οπλα μου εχω μια συγκεκριμενη πλεον αποψη , το οπλο βελτιώνεται πολύ βλητικα αλλα σκοπευτικα γινεται πολύ απολυτο , δεν συγχωρει πλεον λαθη , η πατσαβουρα η κλαμαπανισμα με δυο λογια , σε νεους κυνηγους η γνωμη μου και μονο είναι όχι σε κωνο , και σε διερυμενο αυλο , πολύ ψαξιμο σε φυσιγγι και κυαθιο

Λογικο Δημητρη αφου βελτιωνεται αισθητα η συγκεντρωση να πηγαινει πιο σφηχτα η τουφεκια..για καποιος που δεν εχει ενα σωστα στημενο οπλο πανω του δεν θα παρει με τον κωνο το θηραμα

Διονύση μιας και τώρα είδα ότι έχεις 692 οπότε έχουμε το ίδιο όπλο,είναι πολύ γλυκό το κλώτσημα του όπλου εως και ανεπαίσθητο μπορώ να πω,δεν είναι και κανένα πούπουλο να πω ότι φταίει λόγο βάρους

πιστεύω ότι φταίει κάτι άλλο ίσως δεν κουμπώνεις καλά, ίσως το κοντάκι δεν σου ταιριάζει,για τσέκαρε το λίγο
Δεν ειναι οτι κλοτσάει πολυ, απλα ανέφερα οτι δεν εχω δει διαφορά λογο του κώνου σε σχέση με τα αλλα

Λογικο Δημητρη αφου βελτιωνεται αισθητα η συγκεντρωση να πηγαινει πιο σφηχτα η τουφεκια..για καποιος που δεν εχει ενα σωστα στημενο οπλο πανω του δεν θα παρει με τον κωνο το θηραμα
δεν είναι μονο η αυξημενη συγκεντρωση , είναι σαν να κόβεται η ουρα , αλλαζει το οπλο στις προσκοπευσεις του , αλλαζουν οι πιεσεις , αλλαζουν οι ταχύτητες , θελει από την αρχη ψαξιμο να το βρεις παλι ,ενας πολύ εμπειρος το βρισκει , ένας νεος απελπίζεται

Σωστα μετρα, ισια κοντακια και ΣΩΣΤΟ πιτς, ρε παιδια!Οσο μικροτερες οι διαφορες στις κλισεις, τοσο λιγοτερα αισθητο το κλωτσημα!
Στο προσωπο τρως τη μεγαλη σφαλιαρα.Και χωρις βελτιωσεις μεσα στην καννη το οπλο θα ημερεψει.Αυτο θα αντιληφθουμε.Στον ωμο,βαζεις κατι πιο απορροφητικο και "μαζευεται".Αν ειναι πολυ μεγαλο το πελμα,σε παχος και πολυ μαλακο,μπορει να κανει περισσοτερο κακο απο καλο.Αν συνοδευεται κι απο λαθος πιτς,σιγουρα κανει κακο!

Σωστα μετρα, ισια κοντακια και ΣΩΣΤΟ πιτς, ρε παιδια!Οσο μικροτερες οι διαφορες στις κλισεις, τοσο λιγοτερα αισθητο το κλωτσημα!
Στο προσωπο τρως τη μεγαλη σφαλιαρα.Και χωρις βελτιωσεις μεσα στην καννη το οπλο θα ημερεψει.Αυτο θα αντιληφθουμε.Στον ωμο,βαζεις κατι πιο απορροφητικο και "μαζευεται".Αν ειναι πολυ μεγαλο το πελμα,σε παχος και πολυ μαλακο,μπορει να κανει περισσοτερο κακο απο καλο.Αν συνοδευεται κι απο λαθος πιτς,σιγουρα κανει κακο!
πολύ σωστος και αν θελουμε ακομα μεγαλυτερη αποσβεση παμε σε μοντε καρλο με ισιο παραλληλο χτενι , τα λεω καλα μαστορα μου ??

Ανοιγεις το τσοκ,στην προκειμενη.
Αν δεν εχεις αυτη την ευχερεια,λογω σταθερων,βγαζεις απο το μυαλο σου τη σκεψη,πως "ειναι κλειστο και δεν θα με διορθωσει"!
Συμβαινει,με το να το σκεφτομαστε,ομως,μονο κακο κανουμε!

Οντως μετα παει στο μυαλο και εκει χανεται στο παιχνιδι..αυτο το ειχα ζησει και εγω πριν φερω το κοντακι στα μετρα μου που βαραγα με το φουλ σταθερο και δεν ειχα τις επιτυχιες που ηθελα..μετα οταν ηρθε το κοντακι γαντι σε μενα πηγαινα μεχρι και για τσιχλες με το φουλ..κατι παρομοιο γινεται και με τον κωνο

Τελικα ρε παιδια ο κωννος σφιγγει τη ντουφεκια.xm.γιατι εχω χαθει λιγο στη μεταφραση τον τελευταιο καιρο.hair.μπορουμε να παρουμε τα ιδια πραγματα μονο με ενα τσοκ φρενου;η δουλευει τελειως διαφορετικα το ολο θεμα.xm.

Τελικα ρε παιδια ο κωννος σφιγγει τη ντουφεκια.xm.γιατι εχω χαθει λιγο στη μεταφραση τον τελευταιο καιρο.hair.μπορουμε να παρουμε τα ιδια πραγματα μονο με ενα τσοκ φρενου;η δουλευει τελειως διαφορετικα το ολο θεμα.xm.

Γρηγορη εχεις καλυτερη ποιοτητα τουφεκιας, καλυτερη συγκεντρωση και λιγοτερα flyers. Ναι σου σφιγγει λιγο την τουφεκια.

http://www.gunnersden.com/index.htm.shotgun-forcing-cones.html

Aυτο ειναι το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει. Και ο καλυτερος ισως οπλουργος της Αμερικης Rob Roberts μιλαει με τα καλυτερα λογια για τους κωνους.

To τσοκ φρενου κανει κατα τη γνωμη μου αλλη δουλεια με τη μειωση της ατρακτου, ο κωνος μονος του δεν στη μειωνει. Εγω που εχω και κωνο και τσοκ φρενου δεν με χαλαει καθολου ;)

Ο κωνος επιδρα στην ομαλη διελευση των σκαγιων στον αυλο.Για ενα μαλακο μεταλλο,οπως το μολυβι,εχει μεγαλη σημασια.Λιγοτερο στριμωγμα,λιγοτερες παραμορφωσεις,πιο ομαλη,ευθυγραμμη πτηση,ποιοτικοτερες-σταθεροτερες κατανομες,λογικο επακολουθο οι μεγαλυτερες συγκεντρωσεις.Ζητουμενο ειναι το σωστο μηκος του.Ολα ειναι θεμα ισορροπιων.Αν ειναι κοντος,δεν θα αποδωσει τα αναμενομενα.Αν ειναι πολυ μακρυς,θα ριξει τις πιεσεις περισσοτερο απο αυτο που ζηταμε.Βασικη προυποθεση η ,οσο το δυνατον,καλυτερη λειανση του.Το πειραμα δινει το αποτελεσμα.Αν ειχαμε μια καννη και τη δοκιμαζαμε,διευρυνοντας σταδιακα τον κωνο,θα ειχαμε απαντησεις στην πραξη.Παντα με τα ιδια φυσιγγια.Για να κρινουμε δικαια.

Α!!! ΓΙΑΣΟΥ;)

Ο μακρυς κωνος συναρμογης βελτιωνει την βλητικη αποδοση του οπλου,το εχω δει σε Βenelli crio comfort φιλου μου,το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι αφαιρειται μεταλο απο νευραλγικο σημειο της καννης.Παρακαλω την δικη σας γνωμη σκεφτομαι να μaκρινω τους κωνους σε αλληλεπιθετο Βrowning

Back