Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Πριν καιρο καποιος Δημητρης ειχε γραψει....οι εταιριες δεν θελουν απολυτα οπλα που να απευθυνονται στο 10-15 τις εκατο των πελατων πουλανε οπλα για το γενικο συνολο.ενα απολυτο οπλο θελει και τον καταληλο χειριστη ητουλαχιστον καποιον που να μπορεσει να καταλαβει την αξια του;)και φυσικα το κυνηγι που κανει να μπορεσει να αξιοποιηση τις δυνατοτητες της καννη του.τι να κανει ο μπεκατσας η ο ορτυκας την απολυτη καννη απο τη στιγμη που ψαχνει διασπορα στις βολες του και η μεγαλυτερη αποσταση ειναι μετα βιας 20-25 μετρα.γιατι ρε παιδια ολα τα οπλα σκοτωνουν μερχι τα 35μετρα....μετα ειναι το θεμα που πεφτουν τα κλαματα

Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση κρίσεως? Εφόσον εχουμε την οικονομικη δυνατοτιτα και τον καλο οπλουργο τι μετρα κωνου και αυλου θα διαλεγαμε για το οπλο μας?
Ας ξεκινησω πρωτος. Τα μετρα μιας καννης RΕΜ 11-87 η καλητερα την ιδια την καννη

Δηλαδή το έτοιμο όπλο από κατασκευής του θα ήταν ακριβότερο από το σύνολο των εξόδων που κάνει κάποιος καταναλωτής για την αγορά όπλου συν τις όποιες βελτιώσεις - παρεμβάσεις συν το ρίσκο της επιτυχούς εργασίας από τον οπλουργό; Μήπως θα συνέφερε τον καταναλωτή να αγοράσει έτοιμο το όπλο έστω και πιο ακριβά χωρίς καμμιά περαιτέρω βελτίωση-παρέμβαση γλυτώνοντας χρήμα (ισοφαρίζοντας το επιπλέον ποσό της αγοράς), χρόνο και ρίσκο και να έχει το κεφάλι του ήσυχο; Εκτός βέβαια αν μιλάμε για τεράστια οικονομική διαφορά του έτοιμου με το custom made ...
Υπαρχουν οπλα με τετειες καννες το προβλημα ειναι που πρεπει να πουλησεις ενα νεφρο για να τα αγορασεις....

Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση κρίσεως? Εφόσον εχουμε την οικονομικη δυνατοτιτα και τον καλο οπλουργο τι μετρα κωνου και αυλου θα διαλεγαμε για το οπλο μας?
Ας ξεκινησω πρωτος. Τα μετρα μιας καννης RΕΜ 11-87 η καλητερα την ιδια την καννη
Θα σου απαντησω με αυτο που μου ειπε και εμενα ο οπλουργος οταν του ειπα οτι θελω 5π κονο....φιλε μου η κανη θα μας πει τι θελει. Οχι εση.

Ε!!! γιατι στα λεω ολλα αυτα???για ναχαμε ναλεγαμε?? σου μηλ. για πραγματα που εχω δει.Εγω εχω τον ΣΒΕ1.
εχεις και τρυπουλες στην κανη η μονο τον κωνο πειραξες:Μετα το πειραγμα μπορεισ να ριξεις σουπερ μαγμουμ φυσιγγια:

Πριν καιρο καποιος Δημητρης ειχε γραψει....οι εταιριες δεν θελουν απολυτα οπλα που να απευθυνονται στο 10-15 τις εκατο των πελατων πουλανε οπλα για το γενικο συνολο.ενα απολυτο οπλο θελει και τον καταληλο χειριστη ητουλαχιστον καποιον που να μπορεσει να καταλαβει την αξια του;)και φυσικα το κυνηγι που κανει να μπορεσει να αξιοποιηση τις δυνατοτητες της καννη του.τι να κανει ο μπεκατσας η ο ορτυκας την απολυτη καννη απο τη στιγμη που ψαχνει διασπορα στις βολες του και η μεγαλυτερη αποσταση ειναι μετα βιας 20-25 μετρα.γιατι ρε παιδια ολα τα οπλα σκοτωνουν μερχι τα 35μετρα....μετα ειναι το θεμα που πεφτουν τα κλαματα
κατατοπιστηκοτατος ο κυριος venetatos!ευχαριστω πολυ

Σας βρισκο ωμος εσας που εχετε μπει προσφατα λιγω αδιαβαστους... ολλα αυτα εχουν υποθει και ειναι γραμμενα σε αυτο το τοπικ.Ανατρεξτε στις σελιδες του εχει ποοοοολη πραμα.;)

Καντε μου μια χαρη ρε παιδια και πειτε
Μου για να μην πηγαινω πισω .....
τι ειναι το Σβε 1 και Σβε 2 ;

Γελαστε αν θελετε αλλα δεν ξερω και ρωταω

Εγω δεν ασχολουμε με τετοιες αλλαγες στα οπλα πολυ απλα γιατι δεν θα μου δωσουν κατι στα κυνηγια μου

Οπως πολυ σωστα ειπαν και πιο πανω οι φιλοι αυτες οι αλλαγες αν κανουν διαφορα αυτη θα ειναι για αποστασεις και κατανομες στα ´´οριά´ του οπλου κατι που συνηθως αφορα κυνηγια οπως το υδροβιο και το γουρουνι λογω αποστασεων συνθηκων και ειδος σκαγιων που χρησιμοποιουνται

Θα με ευχαριατημενος εαν κανω τα εκπαιδευτικα που πρεπει και πηγαινω και κιγο σκοπευτηριο για να με οκ στην εναρξη

Μονο αυτα αν κανω δεν αρκει με τιποτε η νεκρη περιοδος για να τα φτασω και αν τα κανω θα με σε πολυ καλυτερη μοιρα κυνηγετικα παρα αν πειραξω οτιδηποτε στο οπλο μιλωντας για τα κυνηγια μου παντα

Η αλήθεια ειναι οτι οσο δεν εχει γραφτει κατι στο βιβλιο guinness για το ποια καννη εχει την καλύτερη τουφεκια τοσο εμεις θα την ψαχνουμε με διαφορες τροποποιησεις. Αλλοι θα δοξαζουν τους συμβατικους άλλοι τους διευρυμένουςαυλους και επιμηκημενους κωνους. Κατι σαν την θρησκεία! Πίστη να υπαρχει
.money.

Last edited:
Η αλήθεια ειναι οτι οσο δεν εχει γραφτει κατι στο βιβλιο guinness για το ποια καννη εχει την καλύτερη τουφεκια τοσο εμεις θα την ψαχνουμε με διαφορες τροποποιησεις. Αλλοι θα δοξαζουν τους συμβατικους άλλοι τους διευρυμένουςαυλους και επιμηκημενους κωνους. Κατι σαν την θρησκεία! Πίστη να υπαρχει
.money.
Εγω αυτο που κραταω ειναι οτι αμα ψαχνεσαι και εμβαθυνεις σε αυτο που σε ενδιαφερει γινεσαι καλυτερος και ολο και κατι ανακαλυπτεις που σε κραταει σε ενδιαφερον και σου τονωνει το παθος για το κυνηγι που αγαπας
Αλλοι ψαχνουν να βρουν την τελεια καννη αλλοι να φτιαξουν καλο σκυλι αλλοι εμβαθυνουν ατο θηραμα αλλοι στα μυστικα του κυνηγοτόπου αλλοι στην σκοπευτικη ικανοτητα και παει το πραμα
Αμα αγαπας αυτο που κανεις και το κανεις με μερακι τοτε ο χρονος κυλαει ομορφα και νιωθεις γεματος και χαρουμενος

Γιαυτο μαρεσει που οι φιλοι μου ειναι ψαγμενοι και μελετημενοι και κανουν και παρατηρησεις που οι εταιρειες ισως δεν εχουν κανει ποτε η δεν συμφερει να τις κανουν η θα τος κανουν οταν ειναι προς το αυμφερον τους

Ευχαριατω και για το Σβε 1 και 2
Δεν θα το μαντευα ποτε :)

Back