Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Καλα ρε συ κοντοκωννο Οπτιμα σου δωσανε.sarcastic.,ο κωννος ειναι περιπου 7 ποντους.
Σαράντο, ηταν ειδική παραγγελία για το Γιώργο...
Γιατί αν του το έφερναν και με 7ποντο κώνο, θα κινδύνευαν να εξαφανιστούν κάποια είδη με πλατιές μύτες....sarcastic.

ΜΑΝΘΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΦΙΛΕ
Στέλιο σίγουρα δεν ειναι 1,5 και σχεδών σίγουρα ουτε 3cm , το ξανα έκανα με διάφορους μπακαλίστικους τρόπους και πανω κατω κοντά στα 6+ βγαίνει . αν βρω κάποιον ποιο αξιόπιστο τρόποι να το μετρήσω θα το κάνω πάλι. στον μάτι και στο φως φαίνεστε σαν λίγο μικρότερο απο την θαλάμη !!
τι να σου πώ !
άλλωστε όπως έλεγε ο παπους μου .."ότι εχεισ μεγάλο καλό ειναι ".sarcastic.

Το σκέφτομαι σοβαρά για το πλαγιο ΑΛΛΑ ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι το 1-3 που έχει δεν θα μου βγει 2* και x full?.xm..hair..buy buy..asking.

ΦΙΛΕ SAMGUNNER ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ MAXUS ΠΟΥ ΙΡΘΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΗΡΘΑΝ ΜΕ 6 ΜΙΣΗ ΚΟΝΟ..ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΝΑΝ ΣΤΑ 3 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΝ ΛΕΝΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ..

Στελιο τα βελτιωμενα φυσσιγκια δεν θελουν βελτιωμενες καννες...οι καλυτερες για την καλυτερη αποδωση....ειναι η συμβατικες!Συμβαινει και στο buffer αυτο,και θα συμβαινει και στα τετραγωνα για να το λενε αυτοι.Το καλυτερο ειναι μονο με τα τσοκ να παιζεις ,ωστε να δουλευεις και τα βελτιωμενα φυσσιγκια...που κανουν και τη πραγματικη διαφορα!
ΦΙΛΕ ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΝΟ ΔΕΝ ΡΙΧΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ BLACK CLOUD ΩΣ ΠΠΥ ΔΙΑΠΙΣΤΟΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΓΑΝ ΤΑ ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΤΣΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ BROWNING ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΓΚΝΟΥΜ MAXUS ΠΛΕΟΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΜΕ INVECTOR DS ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ INVECTOR PLUS ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ BROWNING.EU

χαζεύοντας για τους κώνους του b525 βρήκα αυτα τα δύο αρθρα που λένε 3 ιντσες , κοντά στα 7,5 cm δηλαδή.
πολύ μου φαίνεται το 7,5cm .... λέτε να είναι χειρότεροι μπακάληδες απο εμένα και τον Σπύρο (Ωρίωνας) χαχαχ! .fff.
"The old cones were less than 1in long; the new ones are about 3in. Wide bores and long forcing cones are often associated with lower felt recoil and can improve pattern quality"
http://www.positiveshooting.com/NewB525.html
http://www.gunmart.net/gun_review/the_browning_525

χαζεύοντας για τους κώνους του b525 βρήκα αυτα τα δύο αρθρα που λένε 3 ιντσες , κοντά στα 7,5 cm δηλαδή.
πολύ μου φαίνεται το 7,5cm .... λέτε να είναι χειρότεροι μπακάληδες απο εμένα και τον Σπύρο (Ωρίωνας) χαχαχ! .fff.
"The old cones were less than 1in long; the new ones are about 3in. Wide bores and long forcing cones are often associated with lower felt recoil and can improve pattern quality"
http://www.positiveshooting.com/NewB525.html
http://www.gunmart.net/gun_review/the_browning_525
Η A5 ΕΧΕΙ 3 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 725 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.

kalispera giorgo kaneis lathos gia ton kono tis 391 den einai mikros,einai enas apo tous megaliterous se karabina, einai giro sta 6,5 me 7,apla einai poli kala gializmenos.

Καλα ρε συ κοντοκωννο Οπτιμα σου δωσανε.sarcastic.,ο κωννος ειναι περιπου 7 ποντους.

Το λένε και άλλοι αυτό και δεν μπορεί να κάνουν όλοι λάθος και γω να είμαι ο σωστός. Επίσης φίλος με ενημέρωσε ότι δεν φαίνεται ο κώνος ξεκάθαρα γιατί στην 391 είναι χρωμιωμένος και δεν ξεχωρίζει με το μάτι, είμαι πολύ περίεργος πλέον και θα το ψάξω.

Ακούστε και ένα καλό που διάβασα ψάχνοντας πληροφορίες για την επιμήκυνση κώνου. Ένας Αμερικάνος έγραψε ότι από την στιγμή που μάκρυνε τους κώνους στο δίκαννο του, δεν όπλιζε η δεύτερη κάννη ( σύστημα αδράνειας) λόγω προφανώς μειωμένου λακτίσματος. Χρειάστηκε να καλιμπράρει οπλουργός το σύστημα όπλισης.

Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Αφού το πρόβλημα έγκειται στην ανωνυμία της επικοινωνίας του συνάδελφου διαχειριστή που συνέταξε το παραπάνω μήνυμα και όχι στην ουσία του περιεχομένου του, θα ήθελα αν δεν έχεις πρόβλημα να επικοινωνήσεις μαζί μου. Είμαι ένας από τους διαχειριστές του forum και ιδρυτές αυτού του εγχειρήματος. Ονομάζομαι Σιλιβίστρας Γιώργος και είμαι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε περαιτέρω επώνυμη πληροφορία ή ενημέρωση χρειαστείς.

Πριν πω οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι ταυτίζομαι απόλυτα με την παρέμβαση της διαχειριστικής ομάδας όσον αφορά το αρχικό σου μήνυμα το οποίο και παραθέτω αυτούσιο στην αρχή του παρόντος μηνύματος με σκοπό να αποφύγουμε την κατηγορία που μας προσάπτεις ότι χρησιμοποιήσαμε αποσπασματικά μία έκφραση σου. Το επιχείρημα σου ωστόσο περί αποσπασματικής χρησιμοποίησης των γραφόμενών σου δεν ευσταθεί διότι πολλές φορές γίνεται για εξοικονόμηση χώρου στις παραθέσεις. Επίσης η παραπλανητική χρησιμοποίηση αποσπασμάτων γίνεται όταν αποκρύπτονται λεγόμενα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το συνολικό νόημα των γραφομένων. Παράδειγμα πρωτότυπου μηνύματος " Ο γάιδαρος δεν πετάει" αποσπασματικό μήνυμα " Ο γάιδαρος ... πετάει"
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αντιθέτως επισυνάφθηκε ολόκληρη η πρόταση σου, σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να αναφέρονται οι εμπειρίες των μελών επειδή για κάποιους μπορεί να μην ισχύουν. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την λογική δεν θα πρέπει να εκφράσω την άποψη μου για κάποιο προϊόν επειδή εσύ μπορεί να έχεις διαφορετική. Δυστυχώς αυτό αδυνατώ να το καταλάβω.

Το HuntersLife.gr δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά-εμπορικά-διαφημιστικά στον χώρο των outdoor activities. Δεν υιοθετεί και δεν προτείνει κανενός είδους επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές ενέργειες, παρεμβάσεις, μεταποιήσεις κτλ. Όλη η πληροφορία προκύπτει από την παράθεση εμπειριών των μελών του. Για να μην κουράζουμε όμως και τους υπολοίπους θα σε προτρέψω να διαβάσεις το πρώτο μήνυμα του συγκεκριμένου θέματος το οποίο έτυχε να ανοίξω εγώ και που προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν τέτοιες ενέργειες.

Σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους χρήσης του HuntersLife.gr

Φιλικά,
Γιώργος

Φίλτατε Γιώργο,
Κανένας δεν έθεσε σαν πρόβλημα την ανωνυμία σου, συγκεκριμένα το άφησα καθαρά στην επιλογή σου λέγοντάς σου: αν θέλεις. Μάλιστα επικροτώ το οτι αποφάσισες να αποκαλυφθείς με το πραγματικό nickname που χρησιμοποιείς.

Επίσης, όπως σου τόνισα και χθες κανένας δεν προσπάθησε να μποϊκοτάρει το φόρουμ σου (γιατί απ´ ότι καταλάβα περί αυτού και η ενόχλησή σου) προτρέποντας μέλη να μην συμμετέχουν σε συζητήσεις, Διαβάζοντας κάποιος ολόκληρο το κείμενο του μηνύματός μου, είναι ξεκάθαρο πως αυτό που εννοώ είναι ότι: θα πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι στον τρόπο της μεταφοράς των απόψέων μας εδώ, ώστε μην δημιουργούμε εσφαλμένες εντυπώσεις σε ανθρώπους με λιγότερη εμπειρία και ειδικότερα για ένα θέμα που οι περισσότεροι γνωρίζουμε την πραγματικότητα: ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

Ποιός σε κατηγόρησε και ποιός σε συσχέτισε ανοιχτά, εσένα αλλά και το φόρουμ με εμπορικές δραστηριότητες κλπ. που αναφέρεις, γιατί εγώ κάτι τέτοιο δεν νομίζω να έγραψα.

Με την ευκαιρία, μιας και είσαι διαχειριστής στο φόρουμ και η γνώμη σου έχει βαρύτητα θα ήθελα την άποψή σου σχετικά με το αν συμφωνείς στο ότι:
Όποιος αποφασίζει να πειραματιστεί τροποποιώντας τον αυλό του όπλου του -και όχι μόνο- θα πρέπει να απευθύνεται για την εργασία μόνο σε πιστοποιημένους νόμιμους οπλουργούς, με την κατάλληλη τεχνογνωσία κι προϋπηρεσία, με άδεια άσκησης επαγγέλματος & έδρα και πάντα να ζητά νόμιμη απόδειξη που να αναγράφει την εργασία που έγινε στο όπλο ώστε αν αργότερα διαπιστώσει πως κάτι δεν έγινε σωστά από τον οπλουργό να μπορεί να αποδώσει ευθύνες.

Σε ευχαριστώ.

.xm.Να μια καλή ερώτηση...
Απο την άλλη όμως και ο ίδιος να μην κάνει την εργασία, αλλά ασκεί την εποπτεία ώστε η δουλειά να γίνεται πάνω στις προδιαγραφές και με ποιότητα που ο ίδιος έχει σαν στανταρ, υπάρχει πρόβλημα?
Σαμπώς όταν παίρνεις ένα PURDEY π.χ, ο ίδιος ο PURDEY το έφτιαξε...

Σπύρο εγώ προσωπικά από μεγαθήρια οπλουργούς είμαι καμένος, όπως και καλό φιλαράκι. Πως να ξεχάσω τις κάννες από το ρώσικο 54 που πήγα για βαφή και μου τις επέστρεψαν φασκιωμένες μέσα στο λάδι, τυλιγμένες με εφημερίδες και ταινίες. Όταν ζήτησα να τις δω πριν τις πάρω και ανοίχτηκαν οι ταινίες και βγήκαν οι κάννες, ήταν πνιγμένες στο λάδι, έσταζε από παντού. Έτσι πρέπει να είναι μου είπαν, θα βάζεις πολύ λάδι. Τις πήρα και γω και έφυγα. Σε μια εβδομάδα ήθελα να το ρίξω το όπλο, ξετυλίγω τις κάννες από τις εφημερίδες, τις σκουπίζω για να μπορώ να το πιάνω και να μην γλιστράει, πάω για κυνήγι και όταν γυρίζω τις αλείφω πάλι με λάδι και τις βάζω στην θήκη. Όταν μετά από καιρό πάω να τις βγάλω από την θήκη , τι να δω, η σκουριά ήταν απερίγραπτη, τόσο έντονη σκουριά που είχε δαγκώσει το χρώμα ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΟ. Άστα τρελάθηκα, το αποτέλεσμα να τρίβω για καιρό με ατσαλόμαλλο λαδωμένο, οπότε έφυγε η σκουριά, έφυγε και το χρώμα. Τσάμπα τα λεφτά της βαφής. Δεν είχε αδρανοποιηθεί η βαφή. Όπως καταλαβαίνεις, άρπα κόλα για να τα πάρουμε από το φθηνό ρώσικο.

Καλός φίλος πάει στην αντιπροσωπεία με καινούριο όπλο και τους λέει ότι έχει πρόβλημα, δεν του εξολκεύει τους ριγμένους κάλυκες. Τι κάνουμε, τους ρωτάει; Μα εννοείται θα πας στον πασίγνωστο και εξουσιοδοτημένο οπλουργό μας. Ρε έλα να σε πάω εγώ σε έναν "ερασιτέχνη" να στο φτιάξει αμέσως, όχι θα το πάω στον εξουσιοδοτημένο που έχει μαγαζί, κόβει αποδείξεις, έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι και νόμιμος . Ωραία φίλε, το καταλαβαίνω και να μην σου κάνω τον έξυπνο αφού το όπλο έχει εγγύηση, το ίδιο μάλλον θα έκανα και γω μετά από μια δεύτερη σκέψη. Πάει εκεί, τρώει μια ώρα για να του δώσει να καταλάβει τι συμβαίνει και πάει μετά από μέρες να το πάρει. Σπύρο ένα θα σου πω, αν το είχε κάνει αυτό σε μένα, θα μας έπαιρνε η αστυνομία από εκεί μέσα. Με παίρνει ο φίλος τηλέφωνο, ρετάλι. Τι έπαθες ρε, του λέω. Άστα, εκτός του ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε, κάνει τα ίδια, αν δεις πως μου έκανε την κάννη θα πάθεις πλάκα. Την κάννη; Μα τι δουλειά έχει η κάννη με τον εξολκέα; Πάμε φίλε στον δικό σου γιατί είμαι να σκάσω. Κλείνουμε ένα ραντεβού και πάμε, εκεί ανοίγει το όπλο και τι να δω. Είχε πάρει ο οπλουργαράς τον τροχό και του είχε τροχίσει την κάνη στο σημείο που πιάνει ο εξολκέας τον κάλυκα. Καταλαβαίνεις τι σου λέω; Είχε πάρει το τροχουδάκι και είχε κάνει εκείνο το σημαίο σαν τα μούτρα του. Να μην στα πολυλογώ ο "ερασιτέχνης' σε 5 λεπτά το είχε κάνει το όπλο αστέρι. Του έφτιαξε το πρόβλημα με τον εξολκέα και του έσβησε με υπομονή την αηδία που του είχε κάνει ο άλλος με τον τροχό.

Φίλος με Franchi asso gl, που να πάω να κάνω ένα service, να αλλάξω ελατήρια. Μα σε έναν από τους καλύτερους οπλουργούς στην Αθήνα. Το παίρνει το όπλο, πάμε για κυνήγι, εμπλοκές. Χώρια που ο φίλος του ζήτησε αλλαγή ελατηρίων, ο υπάλληλος του οπλουργού του βρήκε και κάμποσα προβλήματα ακόμα, εκτοξεύοντας την τιμή. Με αρχίζει και μένα στα μπινελίκια και αυτός είναι ο καλύτερος στην Αθήνα; Εγώ εμπλοκή δεν είχα ποτέ κτλ, κτλ. Τελικά επειδή πιάνανε τα χέρια του, το έλυσε και είδε ότι του είχε κουμπώσει κάτι ανάποδα στην αποθήκη, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Γι'αυτό σου λέω, άστα να παν στο διάολο ... :)

Last edited by a moderator:
Σίγουρα Γιώργο, αυτά γίνονται, δεν αντιλέγω και κάλο θα ήταν για την όποια βλαβη παρουσιάζεται ή για service το όπλο να πήγαινε στο έργοστάσιο ή στην οπλοτεχνία που φτιάχτηκε...
Αφού όμως δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα θα πρέπει να απευθυνθούμε ή στην αντιπροσωπεία ή σε οπλουργό της εμπιστοσύνης μας...
Απο τη στιγμή που αυτά που γράφει, γίνονται από εξουσιοδοτημένους οπλουργούς της αντιπροσωπείας (που υποτίθεται έχουν εξειδίκευση πάνω στα όπλα της αντιπροσωπείας) ή από επαγγελματίες οπλουργούς με χρόνια πείρας πάνω στα όπλα, πως να εμπιστευτείς έναν ερασιτέχνη, όταν δεν τον ξέρεις μάλιστα και ποια εγγύηση μπορείς να πάρεις (ειδικά σε εργασίες που έχουν σχέση και με την ασφάλεια)?
Σίγουρα υπάρχουν ερασιτέχνες με μεράκι, που βγάζουν καλύτερη δουλειά απο επαγγελματίες, αλλά θα πρέπει να τους ξέρεις καλά και να είσαι σίγουρος ότι κατέχουν το αντικείμενο, για να τους εμπιστευτείς.

Όπως βλέπετε δεν έχει σημασία αν ο οπλουργος είναι μεγάλο όνομα του χώρου η όχι.
Μια φορά παλιά είχα στείλει ένα ισπανικό πλάγιο σε εναν οπλουργο στην Αρτα για βαψιμο καννων κ ανανεωση ξύλων κ η δουλειά του εξαιρετική..
Και φυσικά δεν ήταν κανένα γνωστό όνομα του χώρου..
Το θέμα είναι να ξέρει τι κάνει κ φυσικά να είναι ειλικρινής και να μην κοιτάει πως θα τα τσεπωσει..

Back