gvp9000
Banned
Είπα να το γράψω και αυτό, αλλά το άφησα για εσένα.Η υγρασία το καλοκαίρι που είναι πιο αυξημένη η είναι αααααααλη υγρασία αυτή
Είπα να το γράψω και αυτό, αλλά το άφησα για εσένα.Η υγρασία το καλοκαίρι που είναι πιο αυξημένη η είναι αααααααλη υγρασία αυτή
Έχω ακούσει πολλά παπούδιανα λένε καλό αυτό το φυσιγγι στον νότια(δεν το έψαξα ποτέ)Εξπλέιν γιορσέλφ.
Μα οι αγγλοι τι να ασχολιθουνε με την υημγρασια κανονιλες συνθηκες ειναι για εκοινους εκειΜάλλον εκεί που δοκιμαζουν ή κυνηγούν έχουν άλλο κλίμα φίλε ή λένε μαλακίες.Δεν μπορώ να πιστευω τι λέει ο καθένας όταν τα έχω δει και πάθει αυτοπροσώπως.
Ναι αλλά κυνηγάνε με υγρασία ή πλακώνουν τον πατσά με μπούκοβο στο καλύβι ;;;Μα οι αγγλοι τι να ασχολιθουνε με την υημγρασια κανονιλες συνθηκες ειναι για εκοινους εκει
Πο παλι μεχρι την εναρξη ρε φιλε σπαζοκεφαλια αχαχαψ οι σκοπευτες τη λενε για την υγρασια ομως ρε παιδια χωρις πλακα τωραΘα ρωτήσω τον Ολλανδό ... αν πει και αυτός ότι δεν επηρεάζει η υγρασία ... πρέπει να βρούμε άλλη δικαιολογία για τις αστοχίες μας
Σε παρακαλω οχι και πατσα οι λορδοι καναπεδακια φεζαντΝαι αλλά κυνηγάνε με υγρασία ή πλακώνουν τον πατσά με μπούκοβο στο καλύβι ;;;
Ιδού η απορία ...
Ο ΑΕΡΑΣ Στελάρα μου ... ο αέρας ...Καλημέρα φίλοι μου καλοι
Διάβασα κατι λίγα για την υγρασία κ έχω να πω ότι ναι επηρεάζει αρκετά τη Βολή.
Υπήρξαν ημέρες με καλό καιρό χωρίς πολύ αέρα κ κρύο, λιακάδα θα έλεγα.
Όμως φυσούσε από Νότια κ τα φυσιγγια δεν σκότωναν.
Κ μιλάω για +- 10 κυνηγούς που είμαστε στημένοι σε περασμα.
Αυτό έχει συμβεί μερικές φορές κ μπορώ να πω ότι ήταν σχεδόν απίστευτο μιας κ είχε λιακάδα κ νορμάλ θερμοκρασία.
Τι άλλο μπορεί να ήταν εκτός από την υγρασία στον αέρα?
Αφρικαν νταστΚαλημέρα φίλοι μου καλοι
Διάβασα κατι λίγα για την υγρασία κ έχω να πω ότι ναι επηρεάζει αρκετά τη Βολή.
Υπήρξαν ημέρες με καλό καιρό χωρίς πολύ αέρα κ κρύο, λιακάδα θα έλεγα.
Όμως φυσούσε από Νότια κ τα φυσιγγια δεν σκότωναν.
Κ μιλάω για +- 10 κυνηγούς που είμαστε στημένοι σε περασμα.
Αυτό έχει συμβεί μερικές φορές κ μπορώ να πω ότι ήταν σχεδόν απίστευτο μιας κ είχε λιακάδα κ νορμάλ θερμοκρασία.
Τι άλλο μπορεί να ήταν εκτός από την υγρασία στον αέρα?
και τι εχει ο νοτιας στην Ελλαδα ? υγρασια απο την θαλασσα μηπως?Έχω ακούσει πολλά παπούδιανα λένε καλό αυτό το φυσιγγι στον νότια(δεν το έψαξα ποτέ)
...είχα πετύχει έναν μερακλή σε ένα παπιοκυνηγι ,κοντά στα 80χρ.με κερασε κ κονιάκνα πάρεις αυτά μου λέει κ για κρύο κ για νότια.....κ μου πετάει δύο ρεμινγκτον νίτρο μαγκ
Ακριβώς αυτοκαι τι εχει ο νοτιας στην Ελλαδα ? υγρασια απο την θαλασσα μηπως?
ολλα ειναι σχετικα Γιαννη με τον νοτια εχουμε και την αλμυρα!!!!!Πότε έχουμε πιο πολύ υγρασίαόταν βρέχει η όταν βγάζει νότια
Δεν είχε μποφορια Βασίλη. 2 με 4 ήταν σχεδόν όλες τις φορές κ ήταν ότι πιο εχθρικό έχω δει για τα φυσιγγιαΟ ΑΕΡΑΣ Στελάρα μου ... ο αέρας ...
Τα μποφόρια ...
Πιστεύω όταν η ατμόσφαιρα είναι φορτωμένη με υγρασία είναι το χειρότερο για τα φυσιγγιαΠότε έχουμε πιο πολύ υγρασίαόταν βρέχει η όταν βγάζει νότια
άλλο πράγμα η ομίχλη κι άλλο ατμοσφαιρική υγρασίαΑς το πούμε ομίχλη...σταγονιδια νερού στη ατμόσφαιρα... σωστά;
Επηρεάζουν την εξωτερική βλητική δεν είχαμε πει παλιότερα;
και οι ιταλιάνοι.......Παίδες αν η υγρασία της ατμόσφαιρας επηρεάζει με κάποιον τρόπο την τουφεκιά αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους.
1. εξωτερική βλητική, άρα επηρεάζει όλα ανεξαιρέτως τα φυσίγγια και όλες τις τουφεκιές το ίδιο, με ότι πυρίτιδα χρησιμοποιείς ακόμα και την καλύτερη στον κόσμο, άρα το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι υψηλές αρχικές ταχύτητες και σφαιρικά σκάγια
ή
2. εσωτερική βλητική, η υγρασία με κάποιον τρόπο διεισδύει στην πυρίτιδα (πολύ δύσκολο σε σημερινά φυσίγγια)
Και εγώ αυτό πίστευα ότι δηλαδή η υγρασία επηρεάζει και μάλιστα πολύ ... η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω ειδικά για υψηλές τιμές υγρασίας (>95%) είναι η προηγούμενη.
Το θέμα είναι ότι κανένας άλλος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ακόμα και σε εξειδικευμένες μελέτες δεν το αναφέρει. Και έχω ψάξει πάρα πολύ.
Βρείτε μου μια αναφορά και μια πιθανή εξήγηση οπουδήποτε στον κόσμο, οπουδήποτε στο internet εκτός από την Ελλάδα. !!!
Οπότε επιτρέψτε μου να έχω μερικές αμφιβολίες ...
Δεν ξέρω Γιάννη ... δύσκολο όμως τόσο μεγάλη διαφορά να έχουμε δει μόνο εμείς ...
Δεν το λέει KANENΑΣ ΑΛΛΟΣ και μάλιστα αναφέρουν το αντίθετο, ότι η υψηλή υγρασία ευνοεί ελάχιστα την τουφεκιά ... αυτό με βάζει σε σκέψεις ...
Ούτε με βροχή, ούτε με ομίχλη παρατήρησα πτώση αισθητή στα φυσίγγια, τόσο όσο με τον ΝΟΤΙΑΠιστεύω όταν η ατμόσφαιρα είναι φορτωμένη με υγρασία είναι το χειρότερο για τα φυσιγγια
λαθος τσοκαρισμα ,λαθος νουμερο σκαγιων.Δεν είχε μποφορια Βασίλη. 2 με 4 ήταν σχεδόν όλες τις φορές κ ήταν ότι πιο εχθρικό έχω δει για τα φυσιγγια
Στέλιο από νησί δεν σκαμπάζω πράμα.Δεν είχε μποφορια Βασίλη. 2 με 4 ήταν σχεδόν όλες τις φορές κ ήταν ότι πιο εχθρικό έχω δει για τα φυσιγγια