gvp9000
Banned
Για να μην μπερδευονται οι φίλοι του φορουμ, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πάρουμε (με κανονικές συνθήκες) λόγο ισοκατανομής =3 αυτό θα σήμαινε ότι καταργούμε την θεωρία των αριθμών (γκαουσιανή κατανομή). Ο φίλος μας ο Γιάννης το έγραψε προφανώς εντελώς θεωρητικά
...αν η πάνω τουφεκιά του εμπορικού φυσιγγίου είχε 43 σκάγια στον εσωτερικό κύκλο και 86 στον εξωτερικό θα είχε λόγο ισοκατανομής 129/43=3 (περίπου, και παραπάνω δεν μ' αφήνει περιθώρια ο πίνακας) όποτε θα τύγχανε αξιολόγησης ως άριστη συμφώνα με την μέθοδο OBELRFEL & THOMSON, με τα ίδια κενά.
ΑκριβώςΔεν έχει λοιπόν να κάμει με τον αριθμό των σκαγιών άμεσα....(εξηγώ στο τέλος)....
...αν η τουφεκιά του Νίκου είχε έστω 164 σκάγια στον εσωτερικό κύκλο και 82 στον εξωτερικό θα είχε λόγο ισοκατανομής 246/164=1,5 όποτε θα τύγχανε αξιολόγησης ως φτωχή συμφώνα με την μέθοδο OBELRFEL & THOMSON, με τα ίδια κενά.
ΝαιΗ τουφεκιά του εμπορικού έχει το 58% των σκαγιών του στόχου μέσα στον μικρό κύκλο και η τουφεκιά του Νίκου το 57% σχεδόν τα ίδια..
19 σκάγια διαφορά έχουν τα δυο φυσίγγια...
σωστή διευκρίνησηΥ.Γ...για να γίνει αξιολόγηση πρέπει να υπάρχει μια κάποια συγκέντρωση (όχι υπέρ-συγκέντρωση στο κέντρο μην μπερδευόμαστε )...
σωστά νομίζεις!δια τούτο πέραν του 30% η τουφεκιά χάνεται και τι να αξιολογήσεις ,και πέραν του 80% η τιμή της ισοκατανομής τείνει προς το 0, δηλαδή η συγκέντρωση είναι πλέον τόσο μεγάλη που η αξιολόγηση είναι πλέον περιττή...
Περίπου έτσι...νομίζω...
Τα έβαλα για να υπάρχουν συγκεντρωμένα σε ένα μέροςΒασίλη καλά τα λες για τα κενά, αλλά νομίζω πως την ισοκατανομή δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι μας...
τα κενά είναι ευκολάκι!
...παρά πολύ ωραία Μάριε!.... ΕΑΝ βρεις τον στόχο θα του βάλεις αρκετά σκάγια! και πως έχει ακόμα μέτρα η ντουφεκιά...
Καλο μεσημερι παλικαρια!!!
Θελω να δω πλατιά....και μεγαλα χαμογελα απο τους Μπενελακιδες σημερα !!!
Και για του λογου το αληθες !!!!
View attachment 47343
View attachment 47344
View attachment 47345
View attachment 47346
Μου εφερε εχθες το απογευμα ενας καλος φιλος απο το διπλανο χωριο....τα Κοντακαι'ι΄κα...( Δημητρης )
την Μπενελι του....για να δοκιμασω να βγαλουμε τουφεκιες για κοτσυφα και λαγο....
Μην ξανα πει κανείς οτι οι Μπενελι ειναι νεροσωληνες....για τα μπαζα ειναι....
1η τουφεκια δοκιμαστικη....φοβισμενος....οτι θα ψαχνω σκαγια στον στοχο....εβαλα ολη μου την ''τεχνη''....
Τωρα αυτο που μενει....ειναι να του φτιαξω λιγο την κατανομη του !!!
Ακολουθουν δοκιμες με Ν4 και Ν5 με ΝΙΚΕΛ σκαγια + αλευρι !!!
Τι ήταν αυτό που έριξε η Crio.BENNELLI - RAFFAELLO -CRIO....18,4 αυλο 65 εκατοστα καννη!!
View attachment 47347
View attachment 47348
View attachment 47349
View attachment 47350
Αυτα για την ωρα παλικαρια !!!!
ΥΓ. Βασιλη , η Μ2 ειναι στον ''δρομο'' φιλε.....Δεν σε ξεχασα !!!!
Λόγος ισοκατανομής σκαγιών = Αριθμός σκαγιών σε όλο τον κύκλο 76 cm / Αριθμός σκαγιών στον κύκλο 54 cmΠοιος είναι ο ορισμός της ισοκατανομής?
Εμένα η ένστάση μου στης κάννες crιό και όχι μόνο της μπενελι δεν είναι συγκέντρωσης που βγάζουν αλλά για την αδυναμία τους να της κρατήσουν με την παραμικρή αλλαγή καιρικών συνθηκον….Οι κανες Κρύο βγάζουν σφιχτοτερες ντουφεκιες από τις υπόλοιπες το έχω ξαναγράψει έχοντας την ςς από το 2008 έως πέρσι απλά δεν έχουν τόσο καλή κατανομή αν κέντρο τουφεκας έχουν πολλά μέτρα με ψιλά σκάγια μέχρι 32 και με χοντρά μέχρι 40 με μαμά τσοκ .Το είχα συγκρίνει με πάρα πολλά όπλα το δικό μου σε συγκέντρωση δεν το έφτανε κανένα μόνο με ν3 δεν το είχα συγκρίνει .Είχα στην κατοχή μου μαζί με το πατέρα μου τότε 11 διαφορετικά όπλα δίκανα καραμπίνες .Αλλά και πέρσι το είχα συγκρίνει με 391 και sx3 στο Σχιστό σε συγκέντρωση δεν πλησίαζαν καν την ςς αλλά σε κατανομή ήταν στο σύνολο καλύτερη η sx3.
Θα με τρελάνετε !!!!σε συγκέντρωση δεν πλησίαζαν καν την ςς αλλά σε κατανομή ήταν στο σύνολο καλύτερη η sx3.
Άσε μας ρε με τις εμ2, του ξαδέρφου μου κόλλησε κορρονωιοΘα με τρελάνετε !!!!
Φτιάξε σε ένα χαρτί μια καλή κατανομή με 150 σκάγια και μια κακή κατανομή με 200 σκάγια για να καταλάβω τι εννοείς.
Όσο για τους άλλους μας είχαν πρίξει τα ούμπαλα ότι οι crio δεν σκοτώνουν.
Μην αγχώνεσαι για την V3 ... ούτε την κωνική Μ2 πιάνει σε συγκέντρωση κατά τον Άρη.
Για την άκωνη Μ2 ας ρίξει όποιος έχει την V3 μερικές τουφεκιές με φυσίγγια που έχω ρίξει και εγώ, για να δούμε.
Απλό.
αυτό που ίσως μπερδεύει τους περισσότερους ...
αντίθετα ακόμα και στην πράξη φαίνεται ότι μια εξαιρετική τουφεκιά έχει μέτρα μπρος και πίσω
Εσύ κάνεις πλάκα (το κατάλαβα) αλλά αυτό που λέω πάντα είναι ότι όλα τα όπλα με το φυσίγγι που αγαπούν τα πάνε σχεδόν το ίδιο καλά.Άσε μας ρε με τις εμ2, του ξαδέρφου μου κόλλησε κορρονωιο
Τα έχουμε πει επανειλημμένως αυτά κ να το ματαξαναπουμε....Εσύ κάνεις πλάκα (το κατάλαβα) αλλά αυτό που λέω πάντα είναι ότι όλα τα όπλα με το φυσίγγι που αγαπούν τα πάνε σχεδόν το ίδιο καλά.
Και το ίδιο καλά, σημαίνει και μακρυά και κοντά.
Όπλα που δεν σκοτώνουν, δεν υπάρχουν.
Φυσίγγια που δεν σκοτώνουν, υπάρχουν και αυξάνονται με τις συνθήκες που επικρατούν.
Κυνηγοί που δεν σκοτώνουν με ότι όπλο και φυσίγγι τους δώσεις, υπάρχουν πάρα πολλοί
Δεν βρεθήκαμε Καρδιστάν ... φύγαμε εσπευσμένα λόγω βαρεμάρας ...Τα έχουμε πει επανειλημμένως αυτά κ να το ματαξαναπουμε....
ψάξτε για το φυσίγγιο της κάνης σας
άλλωστε, οι ιδιογομωτες αυτό κάνουν,κάτι σαν τα εγγλέζικα χειροποίητα κουστούμια
Χρήσιμα τα παραπάνω.Δεν βρεθήκαμε Καρδιστάν ... φύγαμε εσπευσμένα λόγω βαρεμάρας ...
Ας καταρρίψουμε ΞΑΝΑ άλλον ένα μύθο ...
Δεν υπάρχουν αργά και γρήγορα φυσίγγια ... ούτε αργά και γρήγορα σκάγια.
v0=350m/s
36m
Ταχύτητα θηράματος 70km/h
Νηνεμία
Προσκόπευση = 307cm
v0=450m/s
36m
Νηνεμία
Προσκόπευση = 263cm
Διαφορά = 44cm
v0=350m/s
36m
Νηνεμία
Προσκόπευση = 271cm
Διαφορά ανάμεσα σε #4 και #9 = 36cm
v0=450m/s
36m
Νηνεμία
Προσκόπευση = 229cm
Διαφορά ανάμεσα σε #4 και #9 = 34cm
Και όλα αυτά στα 2,5 μέτρα περίπου.
Δεν χάνουμε το πλι αν βάλουμε την ίδια προσκόπευση με αυτή που έχουμε συνηθίσει.
Τα πλιά χάνονται από λάθη μέτρων και όχι εκατοστών.
ps
Το ίδιο βέβαια και τα δισκάκια, .... αυτό ομολογώ με ανησυχεί ... αχαχαχαα
Πάει πάει πάει πάει ,πάει πάει πάει πάει κ δε γυρίζει πιαααααααΔιαφορά ανάμεσα σε #4 και #
Διαφορά ανάμεσα σε #4 και #9 = 34cm
Και όλα αυτά στα 2,5 μέτρα περίπου.
Δεν χάνουμε το πλι αν βάλουμε τημε συνπανε ηθ
Η προσκοπευση έχει να κάνει με την έξοδο από την κάνηΧρήσιμα τα παραπάνω.
Ας πάρουμε το 4#, μία μετακίνηση του κέντρου της κατανομής κατά 42cm σε μία τουφεκιά που στα 36m βάζει όλα τα σκάγια σε πίνακα 1*1m ή αλλιώς το 70-80% της τουφεκιας στον κύκλο των 76cm ειναι ικανή να μετατρέψει μία ακαριαία καταβολή σε τραυματισμό θεωρώ.
Μια ερώτηση.
Στα παραπάνω είναι υπολογισμένη και η μείωση της ταχύτητας στα 36m για τα 450 και για τα 350?