Ο λογος που ρωτησα ειναι εναςΔεν έβαλα τυχαία αυτή την δοκιμή για τσίχλες.
Είδες ότι και εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα στο μάτι.
Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει σε χαρτί αρκετά φυσίγγια σε χοντρά αλλά σε ψιλά κανένα.
Πέρσι έριξα με αυτό.
Αλλά άκου τώρα και το παρασύνθημα !!!!!!
Τα περισσότερα φυσίγγια που έριχνα σε τσίχλα ήταν 9άρια και όχι 8άρια.
Άρα τα κενά έκλειναν.
Δοκίμασα και με 10άρια αλλά "μακρυά", δεν...
Πολύ σωστό αυτό που είπες ότι γεμίζω ανάλογα που κυνηγάω.
Φαντάσου πουρνάρι ή πουρναριές με 2 άτομα ένα δεξιά ένα αριστερά, γρήγορες τουφεκιές, όχι πάντα κοντά ή καρτέρι με πουλιά στα 10-30μ μέγιστο σε πολύ εξτρίμ καταστάσεις 35-40.
Αυτές είναι οι τουφεκιές μου.
Πουλιά περνάνε μέχρι τα σύννεφα.
Σε ανοιχτά μέρη τα πουλιά φεύγουν από τα 50-100μ και τουφεκάω μόνο τα κουτά ή τα κουφά
Τις περισσότερες φορές περπατητό κυνηγάω μόνος οπότε τα πουλιά φεύγουν από την αντίθετη μεριά.
Κινούμαι πάντα σύριζα στις λωρίδες δέντρων-θάμνων για να φύγει κανένα από την μεριά μου.
Εύκολα τώρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι το φυσίγγι ή καλύτερα η κατανομή πρέπει να ταιριάζει πέρα από εμάς, και με τον τόπο και το πόσο μακρυά είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις τουφεκιά.
Λαγούς Χρύσανθε από τα 15-20μ μέχρι τα 40μ ... Εκεί περίπου.
Έναν τουφέκισα πολύ μακρυά (60-70μ)με Rem #4 xf γιατί τον έβλεπα καθαρά, μπορούσα να αδειάσω το όπλο και το άδειασα, θα έπιανε βροχή και σε 10μ θα έμπαινε σε πυκνό και θα τον έχανα από το οπτικό μου πεδίο.
Τον έπιασαν τα σκυλιά μετά από λίγο.
Αυτός ήταν ο πιο μακρυνός.
Ίσως υπάρχουν μερικοί ακόμα μακρινοί πιο παλιά
Όχι όμως σε τέτοια απόσταση.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-Λαγό.385/page-50#post-544162
Βλεπω οτι οι δοκιμες γινονται πολυ συχνα στα 50 μετρα και με φουλ τσοκ
Παλιοτερα ειχα ρωτησει για να δω ποσοι κυνηγουν με φουλ τσοκ στην καραμπινα και ηταν αρκετος ο κοσμος προς εκπληξη μου αλλα οι πληστοι σε συγκεκριμενα κυνηγια
Ο κυριος Νικος στην τελευταια του προταση ειπε ακριβως την σκεψη μου
Γεμιζει συμφωνα με τα μερη που κυνηγαει
Ετσι πρεπει
ΣΤα πλειστα κυνηγια το φουκ τσοκ και οι τα φυσιγγια με υπερβολικες συγκεντρωσεις θα μας φερουν νευρα αποτυχιες και πούπουλα στα χερια
Ακομη και η εποχη στο ιδιο θηραμα αλλαζει τα παντα!
Τσιχλα στα μπασιματα του οκτωβρη και τσιχλα καταχειμωνο ακομη και σε ξεφωτο κατω απο πλαγια
Εντελως διαφορετικες απαιτησεις σε φυσιγγιο σε τσοκ
Γιαυτο θεωρω οτι ο κυνηγος πρεπει να ξερει τον τοπο που θα παει το θηραμα του και την μεση αποσταση βολης του
Ειναι τοπος και θηραμα που με στενο τσοκ και συγκεντρωτικο φουσεκι θα κανεις την διαφορα και θα εχεις επιτυχια
Ειναι και τοπος που θα τραβας τα μαλλια σου
Αυτο που καθοριζει εαν μας κανει ενα φυσιγγι για εμενα ειναι η σωστη κατανομη στα μετρα που το χρειαζομαστε
Και προσωπικα ποτε δεν ειμουν λατρης των πολυ κλειστων κεντρων αλλα της ντουφεκιας αλατιερα στον μεσο ορο αποστασεων που κυνηγαω