Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιαννη σε δοκιμες μεταξυ classica 32γρ νο6 και b&p 42gr no5 στα 51 μετρα, το 32 εβαζε 130+ στον κυκλο και το 42 νο5 εβαζε 110, δεν θα επρεπε το 42 να εβαζε πολλα περισσοτερα?
Alex αν το φυσίγγι 42 γρ. ήταν στημένο καλύτερα, θα έβαζε πολύ περισσότερα σκάγια στον κύκλο. Προφανώς ο συνδυασμός υλικών που είχε, δεν ήταν καλός.

δεν θα επρεπε το 42 να εβαζε πολλα περισσοτερα?
Όχι απαραίτητα.
Ποιότητα σκαγιών, προστασία τους, μέγιστες πιέσεις, βύσματα, ταίριασμα φυσιγγίου κάνης μπορούν να καταστρέψουν σκάγια ή απλά να μην τα μαζέψουν οπότε μην το θεωρείς καθόλου βέβαιο.
Μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι.

Εγώ παίδες τα είδα τα χαΐρια μου κυνηγώντας χρόνια με δίκανο F / XF σταθερά σχεδόν όλα τα κυνήγια (εκτός υδροβίων).
Πολύ κλαμπάνι.
Γι αυτό είμαι επιφυλακτικός.

Από την άλλη θέλω μερικά αντιαεροπορικά πυρομαχικά με 150% συγκέντρωση για ειδικές αποστολές :) :) :)

Νομίζω το σημαντικότερο είναι να ξέρεις πως ρίχνει το όπλο σου ένα συγκεκριμένο φυσίγγι.
Αν το ξέρεις, θα βρεις πως και που να το χρησιμοποιήσεις αποδοτικά.
Ακριβως
Εγω θελω να εχω ντουφεκια κοσκινο στα μετρα που ριχνω συνηθως
Γιαυτο και θεωρω τα δικαννα καλυτερα επειδη με δυο τσοκ εχεις αυτη την ευχερια σε δυο διαφορετικες αποστασεις
Τα μετρα και το ´´κοσκινό´´ αλλαζουν αναλογα το θηραμα και σαγως το πυρομαχικο
Και θελω και καποιο φουσεκι να μου δινει μετρα στην περιπτωση που χρειαζετε
Δεν βλεπω τα γραμαρια προσωπικα αλλα το κυνηγι
Πεζω με το ειδος φυσιγγιοθ για να πετυχω τα πιο πανω σε καθε ειδος κυνηγιου

Επιπλεον
Συγχωρω πολυ πιο ευκολα στον ευατο μου την αποτυχια σε μια μακρινη ντοφεκια
Αυτο που με καταβαλει και με χαλα ειναι η αστοχια σε μια κοντινη νορμαλ ντουφεκια!!!

Δεν υπαρχει τιποτα απολυτο στο τελος της ημερας καθως ο κυνηγος καλειτε να γνωριζει το κυνηγι που κανει και να επιλεγει σωστα το στησιμο του οπλου του και του φουσεκιου του

Προσωπικα ανταγωνιζομαι τον εαυτο μου στο κυνηγι και εχω κριτη τα σκυλια μου οταν κυνηγω κυνηγι με αυτα
Οταν κυνηγω με σκυλι θεωρω ανεπιτρεπτο να τους στερησω θηραμα που φερμαραν σωστα και σε καθαρο τεραιν που μπορουσα να ριξω με ασφαλεια
Οταν κυνηγω μονος βλεπω το ποσοστο καρπωσης σε σχεση με τα φυσιγγια και ανεπιτρεπτες Θεωρω τις άποτυχιες στις νορμαλ αποστασεις

Alex αν το φυσίγγι 42 γρ. ήταν στημένο καλύτερα, θα έβαζε πολύ περισσότερα σκάγια στον κύκλο. Προφανώς ο συνδυασμός υλικών που είχε, δεν ήταν καλός.
Όχι απαραίτητα.
Ποιότητα σκαγιών, προστασία τους, μέγιστες πιέσεις, βύσματα, ταίριασμα φυσιγγίου κάνης μπορούν να καταστρέψουν σκάγια ή απλά να μην τα μαζέψουν οπότε μην το θεωρείς καθόλου βέβαιο.
Μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι.
Ναι δεν διαφωνω, αλλα οταν μιλαμε για εμπορικα δεν μπορεις να στησεις το φυσιγγι οπως θες

Και για να τελειώσω αυτά που ήθελα να πω.

Κανένας συνδιασμός κάνης, τσοκ, φυσιγγίου δεν δίνει στάνταρ συγκέντρωση ή στάνταρ σκάγια στον κύκλο.
Εγώ με εμπορικά με mod κυμάνθηκα από 40-80%.
Αν λοιπόν αποφασίσω να πάω σε μέρος που τα θηράματα ξέρω από πριν ότι θα περνάνε πολύ μακρυά θα βάλω το φυσίγγι που μου δίνει 80%.
Αν ξέρω ότι θα περνάνε σχετικά κοντά θα βάλω αυτό με το 40%.
Αν δεν έχω ιδέα που περνάνε θα βάλω αυτό με το 60%.

Αν κάνω λάθος και ενώ υπολόγιζα να περνάνε κοντά, αυτά περνάνε πολύ μακρυά θα αλλάξω φυσίγγι.

Που είναι το δύσκολο ;;;

ps
Τσοκ δεν αλλάζω :)

Κανένας συνδιασμός κάνης, τσοκ, φυσιγγίου δεν δίνει στάνταρ συγκέντρωση ή στάνταρ σκάγια στον κύκλο.
Αν λοιπόν αποφασίσω να πάω σε μέρος που τα θηράματα ξέρω από πριν ότι θα περνάνε πολύ μακρυά θα βάλω το φυσίγγι που μου δίνει 80%.
Αν κάνω λάθος και ενώ υπολόγιζα να περνάνε κοντά, αυτά περνάνε πολύ μακρυά θα αλλάξω φυσίγγι.
Που είναι το δύσκολο ;;;

ps
Το δυσκολο ειναι στο κλικ...οταν αλλαζεις φυσιγγια...αλλαξε οπλο να μην εχεις τοσες μεγαλες διαφορες φυσιγγι με φυσιγγι.

Οταν γραφεις κατ'αυτον τον τροπο επιδιωκεις την αντιπαραθεση

Τωρα το ποιος συμφωνει ή οχι.....μου ειναι αδιαφορο....

Να σου γραψω κι εγω δηλαδη, οι τουφεκιες που βαζεις μου ειναι αδιαφοες...αλλα χωρις ιχνος αντιπαραθεσης...

Εδω μεσα ανταλλασουμε ολοι γνωμες και συμβουλες, οταν γραφω για τα νορμαλ γραμμαρια και απαντας οτι με 32 η 34 γρ στα 50 μετρα οποιος παιρνει θηραμα το παιρνει απο τυχη τι κουβεντα περιμενεις να κανουμε?

Συν οτι εχεις πει παρα πολλες φορες οτι πανω απο 40 μετρα βαρια 45 απο λαθος εκτιμηση αποστασης τα 45 δεν σηκωνεις οπλο...τοτε πως ξερεις στα 50 και στα 55 τι κανουν τα 34γρ?

Μην τα υποτιμας τα εμπορικα γιατι το 90% εμπορικα ριχνουμε με πολλες επιτυχιες, ολα αυτα στα γραφω φιλικα και με σεβασμο στην ηλικια σου!

Και παλι σου λεω οτι δεν επιδιωκω την αντιπαραθεση...

Τωρα οσον αφορα τις δοκιμες μου δεν με ''χαλαει'' καμια κριτικη ακομα και ''ασχημη''....μεσα απο τις
ασχημες κριτικες γινομαι καλυτερος...
Ναι δεν σηκωνω οπλο στα 50 μετρα....αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει ενα
φυσιγγιο στα οποια γραμμαρια σε αυτα τα μετρα...
Το ''ξεκινησατε'' απο τα 28 γραμμαρια Ν1 και τωρα το εφτασες στα 34 Ν6 καπου το διαβασα....οκ...
Εγω παντα μιλησα και εγραψα για 32-33 γραμμαρια Ν4...γιάυτο ανεβασα και την δοκιμη του εμπορικου!!

Και ξανα λεω....ειμαι της λογικης....οσο χοντραινει το σκαγι ανεβαινουμε σε γραμμαρια ...εαν το θεωρεις
παραλογο....πολυ καλα κανεις...δικο σου θεμα !!!

Οπως προειπα ποιο πανω.....Ας κρατησει ο καθε ενας μας τις αποψεις του...και ας βαδισει με αυτες!!!

Το δυσκολο ειναι στο κλικ...οταν αλλαζεις φυσιγγια...αλλαξε οπλο να μην εχεις τοσες μεγαλες διαφορες φυσιγγι με φυσιγγι.
Δεν έχω ψυχολογικά με τα φυσίγγια Άλεξ.
Ούτε πιστεύω σε προσκοπεύσεις, μήκη ατράκτων και λοιπά ...
Υπάρχουν αλλά για να χρησιμοποιήσω προσφιλή έκφραση "εγώ δεν τα έχω δει".
Ούτε έχω πρόβλημα να αλλάξω φυσίγγι.

Δεν συμφωνώ με την σκέψη σου.
Ίσα ίσα που θέλω διαφορές από φυσίγγι σε φυσίγγι.
Όσο μεγαλύτερες, τόσο καλύτερα.
Αν έπαιρνα 0-100% στα 36μ, αλλάζοντας απλά φυσίγγι με το ίδιο τσοκ θα είχα την πιο αποδοτική κάνη στον κόσμο.
Επίσης για ποιον λόγο να θέλω να βαράει το όπλο όλα τα φυσίγγια στα ίδια ποσοστά ;;;
Θα μου στερούσε την δυνατότητα πχ το δεύτερο ή το τρίτο να είναι πιο σφιχτό.

Καταλαβαίνεις την αντίφαση με αυτό που λέγεται ότι η κάνη πάει "καλά" περισσότερα φυσίγγια ; (ούτε αυτό το πιστεύω, αλλά λέγεται).
Φαντάσου ότι και να βάζω να παίρνω σχεδόν τα ίδια ποσοστά ... Tragic.
Μόνο αν ρίχνεις μόνιμα μακρυά ή μόνιμα κοντά έχει κάποια λογική.

Επίσης υπάρχει αντίφαση σε αυτό που λες (αν το κατάλαβα καλά).
Μου λες ότι μια κάνη που βαράει πολλά φυσίγγια χωρίς διαφορές σε συγκέντρωση είναι "καλύτερη" γιατί σου επιτρέπει να αλλάξεις φυσίγγι.
Και τι γίνεται με τις αρχικές ταχύτητες, μένουσες, προσκοπεύσεις, ατράκτους κτλ ;;; όταν αλλάζεις φυσίγγι, γι αυτούς που τα πιστεύουν ;;;

Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να πάει σε οπλοπωλείο και να λέει, "φέρε μου 2 κουτιά #6, ότι να ναι"

Σκέψου το.

Και παλι σου λεω οτι δεν επιδιωκω την αντιπαραθεση...

Τωρα οσον αφορα τις δοκιμες μου δεν με ''χαλαει'' καμια κριτικη ακομα και ''ασχημη''....μεσα απο τις
ασχημες κριτικες γινομαι καλυτερος...
Ναι δεν σηκωνω οπλο στα 50 μετρα....αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει ενα
φυσιγγιο στα οποια γραμμαρια σε αυτα τα μετρα...
Το ''ξεκινησατε'' απο τα 28 γραμμαρια Ν1 και τωρα το εφτασες στα 34 Ν6 καπου το διαβασα....οκ...
Εγω παντα μιλησα και εγραψα για 32-33 γραμμαρια Ν4...γιάυτο ανεβασα και την δοκιμη του εμπορικου!!

Και ξανα λεω....ειμαι της λογικης....οσο χοντραινει το σκαγι ανεβαινουμε σε γραμμαρια ...εαν το θεωρεις
παραλογο....πολυ καλα κανεις...δικο σου θεμα !!!

Οπως προειπα ποιο πανω.....Ας κρατησει ο καθε ενας μας τις αποψεις του...και ας βαδισει με αυτες!!!
38γρ νο1 εγραψα χθες και οτι θα αγορασω 28αρια νο5, επισης οτι δοκιμασα τα alectoris duck shot 33gr no0 και no2 που μου αρεσαν παρα πολυ και κρατουσαν συγκεντρωση μακρια.

Μη διαστρεβλωνεις αυτα που γραφω, στη φασσα ριχνω απο 32 μεχρι 36 που ειναι το percorso, με τα classica 32gr no6 εχω σκασει πολλα πουλια σε απαγορευτικες αποστασεις, με Ρουμελιωτη 35 νο3 εχω βγαλει συγκεντρωση 90% στα 36 μετρα που ειναι αρκετα δυνατο φυσιγγι, 153 σκαγια ειχα στον κυκλο αρα δεν χρειςζομαι 50γρ να μου φυγει ο ωμος...

38γρ νο1 εγραψα χθες και οτι θα αγορασω 28αρια νο5, επισης οτι δοκιμασα τα alectoris duck shot 33gr no0 και no2 που μου αρεσαν παρα πολυ και κρατουσαν συγκεντρωση μακρια.

Μη διαστρεβλωνεις αυτα που γραφω, στη φασσα ριχνω απο 32 μεχρι 36 που ειναι το percorso, με τα classica 32gr no6 εχω σκασει πολλα πουλια σε απαγορευτικες αποστασεις, με Ρουμελιωτη 35 νο3 εχω βγαλει συγκεντρωση 90% στα 36 μετρα που ειναι αρκετα δυνατο φυσιγγι, 153 σκαγια ειχα στον κυκλο αρα δεν χρειςζομαι 50γρ να μου φυγει ο ωμος...
Ρε Αλέξ ,κρίνεις με το δικό σου όπλο κ τσοκ καθαρά υποκειμενική άποψη‼️

Δεν έχω ψυχολογικά με τα φυσίγγια Άλεξ.
Ούτε πιστεύω σε προσκοπεύσεις, μήκη ατράκτων και λοιπά ...
Υπάρχουν αλλά για να χρησιμοποιήσω προσφιλή έκφραση "εγώ δεν τα έχω δει".
Ούτε έχω πρόβλημα να αλλάξω φυσίγγι.

Δεν συμφωνώ με την σκέψη σου.
Ίσα ίσα που θέλω διαφορές από φυσίγγι σε φυσίγγι.
Όσο μεγαλύτερες, τόσο καλύτερα.
Αν έπαιρνα 0-100% στα 36μ, αλλάζοντας απλά φυσίγγι με το ίδιο τσοκ θα είχα την πιο αποδοτική κάνη στον κόσμο.
Επίσης για ποιον λόγο να θέλω να βαράει το όπλο όλα τα φυσίγγια στα ίδια ποσοστά ;;;
Θα μου στερούσε την δυνατότητα πχ το δεύτερο ή το τρίτο να είναι πιο σφιχτό.

Καταλαβαίνεις την αντίφαση με αυτό που λέγεται ότι η κάνη πάει "καλά" περισσότερα φυσίγγια ; (ούτε αυτό το πιστεύω, αλλά λέγεται).
Φαντάσου ότι και να βάζω να παίρνω σχεδόν τα ίδια ποσοστά ... Tragic.
Μόνο αν ρίχνεις μόνιμα μακρυά ή μόνιμα κοντά έχει κάποια λογική.

Επίσης υπάρχει αντίφαση σε αυτό που λες (αν το κατάλαβα καλά).
Μου λες ότι μια κάνη που βαράει πολλά φυσίγγια χωρίς διαφορές σε συγκέντρωση είναι "καλύτερη" γιατί σου επιτρέπει να αλλάξεις φυσίγγι.
Και τι γίνεται με τις αρχικές ταχύτητες, μένουσες, προσκοπεύσεις, ατράκτους κτλ ;;; όταν αλλάζεις φυσίγγι, γι αυτούς που τα πιστεύουν ;;;

Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να πάει σε οπλοπωλείο και να λέει, "φέρε μου 2 κουτιά #6, ότι να ναι"

Σκέψου το.
Ειχε και μια δοση χιουμορ η απαντηση μου, οταν μια καννη ριχνει σφιχτα ολα τα φυσιγγια παιρνεις μαλλινη ταπα για πιο κοντα ακομα και διασπορας...το να αλλαζεις συνεχεια φυσιγγια ειναι μαλακια γιατι εγω πιστευω στις προσκοπευσεις.

Εχεις 2 βαρια 3 συγκεντρωτικα φυσιγγια και αλλα 2 πχ που τα θες για πιο κοντινες αποστασεις, εγω πχ δεν αλλαζω κατι στη φασσα, κοντα μακρια ιδιο φυσιγγι και το Κικς

Last edited:
Ρε Αλέξ ,κρίνεις με το δικό σου όπλο κ τσοκ καθαρά υποκειμενική άποψη‼️
Και ο Νικος Γιαννη με το δικο του οπλο κρινει και τα φυσιγγια που ειναι στημενα κι ραμμενα για το δικο του οπλο, ολοι για τα δικα μας οπλα λεμε πως πανε με τα ταδε φυσιγγια δεν λεει κανενας για του αλλουνου...μ'αυτο που κυνηγα ο καθενας μ'αυτο βγαζει τα συμπερασματα του.
Δεν νομιζω να ειμαι καπου λαθος.

Και ο Νικος Γιαννη με το δικο του οπλο κρινει και τα φυσιγγια που ειναι στημενα κι ραμμενα για το δικο του οπλο, ολοι για τα δικα μας οπλα λεμε πως πανε με τα ταδε φυσιγγια δεν λεει κανενας για του αλλουνου...μ'αυτο που κυνηγα ο καθενας μ'αυτο βγαζει τα συμπερασματα του.
Δεν νομιζω να ειμαι καπου λαθος.
Το δικό του όπλο όμως είναι νορμάλ,το δικό σου είναι παραφυσιν‼️

Αν δεν έχω ιδέα που περνάνε θα βάλω αυτό με το 60%.

Που είναι το δύσκολο ;;;

ps
Όπλο μην ξεχάσεις να πάρεις.

Ο καθε ενας εχει τις αποψεις του....
ΟΚ....Ας τις κρατησει....και να βαδιζει με αυτες...
Ετσι και εγω εχω τις δικες μου....που λενε οτι τα πολλα σκαγια στον κυκλο εχουν περισσοτερες
πιθανοτητες να καταβαλουν το θηραμα.....αρκει να εχουν την απαιτουμενη διατρηση...
Τωρα το ποιος συμφωνει ή οχι.....μου ειναι αδιαφορο....και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης !!!!

View attachment 49786

View attachment 49787

View attachment 49789

View attachment 49790

ΥΓ. Ο μοναδικος ανταγωνιστης .....ο στοχος - ο ταχογραφος - και ο εαυτος μου !!!
Να ρωτήσω κάτι Νίκο;
Αν μπορούσες να φτιάξεις φυσίγγι που θα είχε τρομερή διάτρηση και σούπερ κατανομή στα όσα μέτρα θες σε πίνακα 2χ2 μέτρα θα το έφτιαχνες;

με Ρουμελιωτη 35 νο3 εχω βγαλει συγκεντρωση 90% στα 36 μετρα που ειναι αρκετα δυνατο φυσιγγι,
91% είναι θεωρητικά.
Είχες μετρήσει σκάγια ;
Αν ήταν πραγματικό #3,5 θα είχες 82%.
Αν ήταν πραγματικό #4 θα είχες 75%.
Στο λέω γιατί την έχω πατήσει.

Δεν την έχεις ανεβάσει αυτή την δοκιμή μου φαίνεται.
153 σκαγια ειχα στον κυκλο αρα δεν χρειςζομαι 50γρ να μου φυγει ο ωμος...
Σωστό.
Μετά κοιτάς μόνο εξωφρενικά κενά και ισοκατανομή.

,Μέχρι στιγμής δεν έχω ξεχάσει ούτε όπλο ούτε φυσίγγια σε κυνήγι.
Το σημαντικότερο όμως, χαρτί υγείας, έχω ξεχάσει πολλές φορές και την πλήρωσαν κάτι χορτάρια :)
Μωρομαντηλα για έξτρα φρεσκάδα, αλλιώς θα σου γίνει ο κ.λος σαν της μαιμους.

Status
Not open for further replies.
Back