Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πήρε το περιστέρι 6 σκάγια νούμερο 6 και έπεσε ζωντανό σε κοντινή απόσταση;
Μήπως ο φίλος σου μέτρησε τα σκάγια και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο;
Με τι όπλο τουφεκάει ...; .sarcastic.
Οτι μου είπε σου λέω φίλε Γιώργο.αν μου είπε ψέματα τότε ψέματα σας λέω κ εγώ άθελα μου.μπροστα στην φάση δεν ήμουν.καραμπίνα φρανκι 610. 3αρι τσοκ
 
Αν τα τραυματα ηταν διαμπερη μπορει να γινει....επειδη εχω κυνηγησει πολυ αγριοπεριστερα εχει τυχει να βλεπω μεσα απο τραυματα και το πουλι να περπαταει....χωρια οτι μπορει να μιλαμε και για τζακ-ποτ....6 σκαγια 0 ζωτικα οργανα πληγμενα....
Γενικα το περιστερι δεν θελει υπερβολικη διατρηση επειδη "αντεχει"....θα την φαει και μετα θα πεσει σε κανα χλμ....
Το οτι "αντεχει" ειναι και επειδη μιλαμε για μηδαμινα ποσοστα λιπους και πολλους μυς.
 
Τα αγριοπεριστερα κ οι φασσες εχουν αρκετη αντοχη σαν θηραματα χωρις ομως να πιστεύω στην υπερβολική τους ''μεγάλο ποίηση'' σαν σιδερένια πουλια κλπ.
Τοτε τα πάπια κ οι χήνες τι θα ηταν?
απο ατσάλι. ?

Απλα λόγω ταχύτητας κ μικρου όγκου σε λαθος προσκοπευσεις το πουλί οταν δεκτει την κυρια μαζα σκαγιων σπο την μεση κ πίσω κ δεν κτυπησει οργανο εχει αντοχη μέχρι να πεσει.

Ειναι το λεγομενο μαξιλαρι.
βλεπεις το πουλι να την τρωει κ να αφηνει μια γραμμη απο πυκνά πουπουλα....ωστοσο συνεχιζει κ ξαφνικά πεφτει ακαριαια.

Σε φαινονενα οβερκιλλινγκ Επεισης σε μεγαλα διαμπερή τραυματα μπορει να συμβει αυτό.

Τρυγονι στα 20 μετρα απο πισω κ τραβερσα με βολη 32 γραμμαρια 7μιση σκοπευτικο πολυ γρήγορο φυσιγγι να τ ην τρωει...να το βλεπω καθαρα κ να συνεχιζει....και στα 30 να πεψτει σαν μπαλα.

Μαλλον αυτο συνεβει μς το περιστερι του φιλου.
δεν πιστεύω οτι η εταιρεία θα άλλαζε το φυσιγγι αυτο ειδικα που εχει κλεισει τα 100 χρόνια κ θεωρείτε κορυφη απο χιλιαδες κυνηγους.

Εχω δει λαγο να κτυπιετε στα 20 μετρα με την βολη να περνει καθαρα την κοιλια και αυτος να πηγαινει καλυτερα απο πριν...μένοντας 30 -40 μετρα πθο κατω σεκκος μς τα εντοσθια εξω.
η βολη ηταν καθαρά χαμηλα.

Εχω κτυπησει λαγο με .410 κ 6 γραμμαρια στην απόσταση των 8-10 μέτρων που κτυπησε ολη η βολη καθαρα καρδια σε τραβερσα κ απλα εγυρε κ δεν κλοτσησε.
ειμουν κολωφαρδος νεαρος εκεινη την μερα το πηρα να ριξω μια ντουφεκια στον γυρο απ το διαλειμα κ βγηκε μονος του:-D

Γιαυτο πιστεύω οτι περισσότερο φταίει η σκοπευση μας κ οχι το φυσιγγιο εκτος εαν δουμε στοιχεια που να λένε αλλά στο θηραμα... π.χ λαγος φορτωμενος σκαγια που απλα μπηκαν στην πετσα κ δεν περασαν.
 
Σ'αυτα τα φαινομενα πιστευω οτι τα φυσιγγια με ταχυτητες εως 400μ/δ υπερτερουν σε σχεση με τις "ρουκετες" και τους "πυραυλους"
 
Αν η περιπτωση ηταν μια, τοτε μπορει να ειναι κ εντελως τυχαια μην το δενουμε κ κομπο οτι εχει θεμα το φυσιγγι... ^ σκαγια ειναι πολλα οντως, αν ηταν 6 κ δεν ηταν 3 διαμπερη ας πουμε... Τα Rottweil στο καινουργιο κουτι δεν τα εχω ριξει, τα παλια ηταν εξαιρετικα κ με καταπληκτικες συγκεντρωσεις (ασχετο αν δεν τα βολευτηκα ποτε γιατι μου φαινονταν αργα για τον τροπο που σκοπευω)...
 
Τώρα το ότι ειναι σκληρά θηράματα τα αγριπεριστερα ειναι το μόνο σίγουρο.τωρα θα μου πείτε έξι 6αρια,ειναι έξι 6αρια.ισως να ηταν κ διαμπερές τα τραύματα.εκτος κ αν ο πόντιος έκατσε κ μετρησε κ της οπές εξόδου.....very funny..very funny..very funny..very funny..very funny..very funny..very funny.
 
Πάντως επειδή παρατηρούνται τέτοια θέματα με τα 6αρια σε περιστέρια έχω καταλήξει καλύτερα στα 7αρια για αυτό το πουλί και όχι πάνω απο 33γρ.
Το κάτα πόσο ένα πουλί είναι σιδερένιο, πλαστικό, ατσάλινο δεν ξέρω...απλά είναι και θέμα μεγέθους (πάντα είναι...χαχαχα:)) το περιστέρι δεν είναι και τόσο μεγάλο όσο η φάσσα! (και για μένα αρκετά πιο νευρικό στο πέταγμα...)
Και σίγουρα μπορεί να μιλάμε για ένα τυχαίο γεγονός για τα συγκεκριμένα φυσίγγια που ήταν συνδυασμός πολλών...(απόσταση, σκόπευση, υγρασία ατμόσφαιρας κτλπ).
(αν μετρήθηκαν και τις οπές εξόδου....μιλάμε για πολύ "σφαιρική" ντουφεκιά!! χεχεχε:D)
 
Πάντως ειναι γεγονός ότι κάποια φορά μας εκπλήσσουν οι αντοχές τον θηραμάτων.εδω τουφεκαμε τσιχλα κ την φεύγει "σμαραλιασμενη" κ ξαφνικά μετά από κάποια αποσταση να πέφτει.και ας ειναι μικρό θήραμα.περιστέρι 4φορες έχω Χτυπήσει εντελώς τυχαία.παλια είχε πολλά.τωρα έχουν λιγοστέψει αισθητά.κ ειναι κ παμπόνηρα....
 
καλησπερα και απο εμενα...
Περυσι, στο αρτεμις,ειχα ποσταρει σχετικα με το rotweil 34g N.5.:
σχετικα με τα rotweil, οτι το μεγεθος των σκαγιων ειναι μικοτεο απο το αναγραφομενο, μπηκα στον πειρασμο το απογευμα και ανοιξα ενα 34γρ. Ν.5. μετρησα με ηλεκτρ. παχυμετρο, και τα βρηκα 2.65mm !!!
στον πινακα της lambro βλεπουμε το ν.7 εχει διαμετρο 2.5
χιλ. το ν. 6 2.7χιλ το ν.5 2.9 χιλ…
Αρα το 5αρι rotweil, ειναι γυρω στο ν.6.5???
Καλημερα.σημερα, ανοιξα αλλα 4 φυσσιγια.
μετα απο μετρηση σκαγιων και στα 5 φυσσ. ειχαμε 292με 298 σκαγια..εαν το διαιρεσουμε δια του 33.5/34γρ =
+/- 8.75 σκαγια/γραμμ.
πυριτιδα +/-1.75γρ. δεν γνωριζω τις πυριτιδες και δεν αναφερω ποια ειναι.

Σε ολα τα φυσσιγια υπηρχε ανομοιομορφια σκαγιων απο 2.58 μεχρι 2.87 χιλ..
Γραφω στις αναλογιες +/- γιατι ο κατασκευαστης (νομιζω) δινει στο φυσσιγι 34γρ +/- 5gr.
το βαρος σκαγιων/πυριτιδας εγινε με μια φθηνη ηλ. ζυγαρια ακριβιας.
Το φθηνοπωρο θα κανω και δοκιμες επι χαρτου..το κουτι αυτο που εχω, δεν εχει απο εξω το R12…το ειχα αγορασει πριν 3-4 χρονια περιπου…
Εγω πιστευω οτι καλο ειναι να γραφουμε τι βλεπουμε σε καποιο φυσσιγι, (οποιας μαρκας και εαν ειναι) ωστε να δινουμε την ευκαιρια στον καθε κατασκευαστη, να προβεί σε βελτιωσεις…
 
ωστε να δινουμε την ευκαιρια στον καθε κατασκευαστη, να προβεί σε βελτιωσεις…

Να ξέρεις πάντως ότι οι κατασκευαστές δεν θελουν τέτοιους πελάτες!!!
 
Ως προς τα φυσιγγια του Δορκα απο πάντα(τουλάχιστον την τελευταία 15ετια)πιο πίσω δεν γνωρίζω.ειχαν πιο ψιλά σκαγια από τα αναγραφομενα νούμερα.το εχω δει ανοίγοντας τα,αλλά κ το εχω διαβάσει στα τεστ που έκαναν τα διάφορα περιοδικά του χώρου.εχω στην αποθήκη ενα κουτι 5αρια.αγορασμενο πριν 6χρονια.τα γράμματα του ειναι γραμμενα με κιτρινο χρώμα.δεν διαπίστωσα μη σφαιρικά σκαγια.ομως ηταν σίγουρα πιο ψιλά.χωρις αυτό να σημαίνει ότι ο φιλος δεν εχει δίκιο.ισως ηταν η παρτίδα...
 
Παλια έριχνα συχνά με τα χιτ.τα ξεκίνησε σε κιτρινο καλυκα,κ τα εχω βρει σε μπλε,πορτοκαλί,πράσινο.τα εξπρες32 απο γαλάζια σε μαύρο κ κοκκινο.θα μου πείτε ρε φιλε αν ειναι καλα τι σε νοιάζει για το χρώμα;πιστεύω ότι μια σοβαρή εταιρία δεν πρέπει να το κανει όμως.επισης τα 3Α γεμίζονταν τοσα χρόνια σε καλυκα κεντιτ,πέρσι σε καλυκα φιοκι.υγ εγω βρει σε κυνηγι πετάμενο ροτβαιλ Πλας 3αρι σε καλυκα rc italy(!)εν ολιγοις οτι ναναι....και αν πούμε για τις τιμές..
 
Πάντως μην συγχέουμε τα R12(πλέον, πρώην Rottweil) με τα γερμανικά...
Αυτό για τα σκάγια της Δορκάς δεν το ήξερα (ότι βάζει πιο ψηλά). Πάντως τόσο για το Express 32 όσο και για το ΗΙΤ 8 δεν έχω παράπονο σε τσιχλοκοτσύφια.
 
Ούτε εγω ποτέ είχα παράπονο κ μάλιστα "κόβουν"και αρκετά μακριά!εδώ βέβαια πουλάνε όσο θέλουν.πχ 6,50 το χιτ κ 7,30 το εξπρές 32.για αυτό κ εγω παραγγέλνω απο άλλου.μονο όταν ξεμεινω περνώ απο εδώ.
 
Εγώ τα βρίσκω φτηνά σε ένα μαγαζί στα μέρη μου, 5,80 τα Εξπρες και 5,50 τα ΗΙΤ8 αν θυμαμαι καλά.
 
τα ποιο φθηνα καβαλα ηταν τα navaro30 με 5.80 νομιζω, το ιδιο και τα lambro 30 τα κιτρινα...ισως να ανεβηκαν και στα 5.90/6.00 δεν θυμαμαι ακριβως..
δεν ειχε σε 30γρ ποιο φθην εδω...εκεινα που μου αρεσαν πολυ ηταν τα φαστ με μια τσιχλα εξω...νομιζω σε 28/29γρ..εμενα προσωπικα, το simson μου σε τσιχλες το χειμωνα ηταν πολυ καλα...
 
Τα φυσιγγια του Δορκα ειναι απο τα πιο μαλακα κ πιο συγκεντρωτικα ελληνικα φυσιγγια κατα τη γνωμη μου... Τα σκαγια οντως ειναι ελαφρα πιο ψιλα σε πολλες περιπτωσεις...
Στα γερμανικα Rottweil τα σκαγια ειναι ελαφρα πιο χονρα απο τα αντιστοιχα ιταλικα...
 
Σωστός Aρι!ένα τρομερό φυσίγγι που είχα δουλέψει του δορκα ήταν το 2001 μαλινοταπα 34γρ.το πήρα για μπεκατσα μιας κ πάω με έναν φίλο πουλια δεν είχε κ έτσι τα έριξα σε απογευματινό τσίχλας,φοβερές τουφεκιες κ κοντά κ μακριά.πιστευω αν όχι το καλύτερο ένα από τα καλύτερα ελληνικά μαλινοταπα.δυστηχως δεν το βρίσκω πλέον..έχω δουλέψει κ άλλα δυο πασίγνωστα μαλινοταπα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο...
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top