Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μεχρι τωρα ειχα ριξει αρκετες φορες στο σκοπευτηριο με φυσιγγια γεμισμενα με 20 γρ σκαγια για μειωμενη ανακρουση που φτιαχνει ενας φιλος χωρις να νιωσω οτι υστερουν πουθενα στο θεμα των σπασιματων, αλλα εχθες δοκιμασα και κατι που δεν το ειξα καναριξει...
Φυσιγγια 17 γρ ν9,5, με ανακρουση πραγματικα ανυπαρκτη, τοσο ανυπαρκτη που ενιωθα την πρωτογνωρη αισθηση οτι δεν ειχα πατησει την σκανδαλη... Ειδικα στο Skeet τα πιατα γινονταν σκονη αλλα κρατησα και ενα για τον πινακα...

17γρ ν9,5 λοιπον στα 30 μετρα με τσοκ 4/10 (LM ας πουμε) :) Πολυ ομορφη κατανομη και αισθηση...

image share
Κοντη στήλη, διευρυμένος αυλος, ανοιχτο τσοκ και τίμιος κωνος. =Μικρές παραμόρφωσεις. Αναμενόμενο αποτέλεσμα και άκρως εντυπωσιακό μιας και δεν έχω ξαναδείς τέτοιες δοκιμες.
Τωρα αν θα το εριχνα στο κυνηγι... Δε βρίσκω κάποιον λόγο, το θεωρώ υπερβολικό.

Σήμερα πήγαμε μια βόλτα με Πανούτσο στην Μαλακάσα να δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων, τον κώνο που έκανε στην Benella του, πρόσφατα στον Παπατσαρούχα. Δυστυχώς, δεν είχε κρατήσει αρχείο για να υπάρξει άμεση οπτική σύγκριση, το πριν και μετά. Ωστόσο επειδή το όπλο το είχαμε ρίξει αρκετά, μπορώ με σιγουριά να πω ότι "μαζεύτηκε" εμφανώς η τουφεκιά ,δημιουργώντας ένα ωφέλιμο κυνηγητικο αποτύπωμα και πλεονέκτημα, που πριν δεν το είχε.
Εδώ μια δοκιμή στα 25 μέτρα με τον κύλινδρο μαμά, με φυσίγγι εμπορίου στα 32γρ νούμερο 9.

Από αυτά που είδα χρησιμοποιώντας περισσότερο τα μαμά "σωληνάκια" της παλιάς ραφαέλο, για τον λόγο ότι θέλαμε να δούμε την συμπεριφορά της "συντηρητικής" αλλά τίμιας μετατροπής του Παπατσαρούχα, ήταν ότι το όπλο βελτίωσε εμφανώς την εικόνα του βλητικά, χωρίς να δημιουργεί υπερβολές στις συγκεντρώσεις ,ακολουθώντας πάντα τις ονομαστικές συσφίξεις των τσοκ που χρησιμοποιήθηκαν. Η δοκιμή με το anaconda μπήκε για να φανεί ότι έχουμε βλητική μεταμόρφωση με κάποια ποιοτικά after market τσοκ, που ωστόσο δεν ήταν το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Κάποια άλλα πάλι ακριβοπληρωμένα τσοκ δεν έδωσαν μετα την παρέμβαση αυτά που θα περίμενε κάποιος.
Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν άκρος ενθαρυντικό. Η παρουσίαση αυτή δεν αποτελεί προτροπή για παρόμοιες παρεμβάσεις αλλά γίνεται μόνο στα πλαίσια της διασκέδασης και της ενημέρωσης.
Όπως έλεγε και ένα ρητό......οι αποδόσεις του παρελθόντος (εδώ παρόντος) δεν διασφαλίζουν και τις μελοντικές....:)

Δεν τίθεται σύγκριση μεταξύ φρενατου και συμβατικού τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη η οποία ίσως να είναι και λάθος.για να βγει συμπέρασμα θα πρέπει να συγκριθεί φρενατο με φρενατο.στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να συγκριθεί το mid μ ένα π.χ kicks 4 άστρα γιατί στον συγκεκριμένο αυλό ίσως το mid να μετράει και λιγότερο για να βγει συμπέρασμα.σαν τουφεκιά είναι αρκετά καλή αλλά και πάλι το mid προσωπικά και το τονίζω αυτό δεν με ικανοποιεί όπως δεν με ικανοποίησε και στη Μπερέτα απ' αυτά που είδα.ομως βλέποντας την αποτυπωση στο πίνακα σ ένα περπατητο θα κάνει δουλεια το οποίο προφανώς είναι και το ζητούμενο

Last edited:
Δεν τίθεται σύγκριση μεταξύ φρενατου και συμβατικού τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη η οποία ίσως να είναι και λάθος.για να βγει συμπέρασμα θα πρέπει να συγκριθεί φρενατο με φρενατο.στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να συγκριθεί το mid μ ένα π.χ kicks 4 άστρα γιατί στον συγκεκριμένο αυλό ίσως το mid να μετράει και λιγότερο για να βγει συμπέρασμα.σαν τουφεκιά είναι αρκετά καλή αλλά και πάλι το mid προσωπικά και το τονίζω αυτό δεν με ικανοποιεί όπως δεν με ικανοποίησε και στη Μπερέτα απ' αυτά που είδα.ομως βλέποντας την αποτυπωση στο πίνακα σ ένα περπατητο θα κάνει δουλεια το οποίο προφανώς είναι και το ζητούμενο

Τι ακριβώς δεν σου άρεσε στο μιντ φίλε Γιούρι? Στην τουφεκια πάντως του πανουτσου έβγαλε ένα τετραγωνικό μέτρο σκάγια. Εκτός κι αν το ζητούμενο ήταν κάτι ποιο σφιχτό

Τι ακριβώς δεν σου άρεσε στο μιντ φίλε Γιούρι? Στην τουφεκια πάντως του πανουτσου έβγαλε ένα τετραγωνικό μέτρο σκάγια. Εκτός κι αν το ζητούμενο ήταν κάτι ποιο σφιχτό
Σταμάτη είπα ότι είναι καθαρά προσωπικό όπως είπα ότι ούτε στη Μπερέτα μου άρεσε.αυτη η τουφεκια αλατιερα προσωπικά δε μ αρέσει.και στο σκοπευτήριο που το σύγκρινα με το kicks επουδενί λόγο δεν είδα στα σπασίματα τη δύναμη και την ορμή του kicks.ισως να είμαι περίεργος αλλά αυτό εμένα δε μ αρέσει.σ ένα καρτέρι αυτή η τουφεκια εμένα δε με καλύπτει.ψαχνω άλλα πραματα

Γιουράι Μπούτσεκ παλαιε πορτιερε της skoda...εγω ψαχνω να πέσει το πλι ομορφα και καλά..
Και αφου πέσει μετα παλι το ψαχνω γιατι δεν εβαλα καλο σημάδι και ειμαι λίγο όρτσα ναούμε
Ναι ρε φίλε είναι καλή τουφεκιά.δεν είπα το αντίθετο.απλα λέω ότι προσωπικά θέλω τουφεκιά ακόντιο για αυτό με καλύπτουν τα kicks τα οποία δυστυχώς είναι δυσεύρετα στο ελλαντα καθότι είμαι καρτεριτζης και όχι περιπατητης

Ναι ρε φίλε είναι καλή τουφεκιά.δεν είπα το αντίθετο.απλα λέω ότι προσωπικά θέλω τουφεκιά ακόντιο για αυτό με καλύπτουν τα kicks τα οποία δυστυχώς είναι δυσεύρετα στο ελλαντα καθότι είμαι καρτεριτζης και όχι περιπατητης
Γιουραι speak freely 30φιλε
Ελευθεροστομία κ πολυφωνία εκ των αρχων της Κοινότητας.
Στον πινακα εμενα μ τα λεει καλά ...θα δουμε κ στα πλιά...

Status
Not open for further replies.
Back