Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χθες είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Κάναμε ένα ενδεικτικό τέστ διάτρησης. Στην δοκιμή πήραν μέρος τα εξής όπλα Beretta 303, Beretta A400, Beretta 391, Benelli Centro, Winchester Select Sporting II, Breda Altair Lusso. Αποφασίσαμε την απόσταση να την ορίσουμε ενδεικτικά στα 30 μέτρα και τα όπλα να φέρουν όλα σύσφιξη 3*. Τα περισσότερα chokes ήταν της κατασκευάστριας εταιρίας του μοντέλου (μαμίσια) εκτός από δύο τα οποία όμως ήταν και αυτά συμβατικά, χωρίς φρένα, τρύπες, αυλάκια, μοντίφες κτλ. Το φυσίγγι που χρησιμοποιήθηκε ήταν για όλα τα όπλα πανομοιότυπο και μετρημένο στο χέρι από έμπειρο ιδιογομωτή, φτιαγμένο στα 32γρ με νούμερο σκαγιών 8.
Η δοκιμή έγινε με μπλοκ Α4 των 250 φύλλων ανά πακέτο. Σκεφτήκαμε να κρεμάμε τα μπλοκ στο κέντρο του πίνακα ώστε να βλέπουμε από πίσω και την κατανομή της τουφεκιάς για να καταλαβαίνουμε αν τυχόν έχει φύγει το κέντρο της. Η κρεμάστρα που έφτιαξε ο Γιάννης από σύρμα βοήθησε πολύ σε αυτό.
TfsMns6.jpg

fXvhXlE.jpg

zSEDVlq.jpg

pSptEW2.jpg

du1E3DQ.jpg

v4Zg6N4.jpg

Η κατάταξη από την μεγαλύτερη διάτρηση στην μικρότερη, μαζί με το πλήθος των σελίδων που τρυπήθηκαν είναι η ακόλουθη.
Beretta 303 -----> 43 φύλλα Α4
Breda Altair -----> 40 φύλλα Α4
Winchester Select Sporting ii ----> 39 φύλλα Α4
Beretta A400 -----> 38 φύλλα Α4
Beretta 391 -----> 38 φύλλα Α4
Benelli Centro -----> 37 φύλλα Α4

Να σημειωθεί ότι η 303 και η centro έχουν υποστεί επιμήκυνση κώνου προσαρμογής. Μερικές δικές μου παρατηρήσεις που προέκυψαν από την παρατήρηση κατά την καταμέτρηση των σελίδων είναι ότι τα πιο σφαιρικά σκάγια τα έδωσαν με την σειρά που τα γράφω το Win, η Α400 και η 391. Τα πιο "στραπατσαρισμένα" τα έδωσαν η 303, η Altair και η Centro. Την μεγαλύτερη ανομοιομορφία στο δυναμικό αποτύπωμα την είχε το Win, ενώ βρίσκεται στην μέση της διάτρησης, υπήρχαν σκάγια "κολλημένα" ακόμα και στην πρώτη σελίδα του μπλοκ. Τα μπλοκ χαρτιού ήταν από τον ίδιο κατασκευαστή και δεν τίθεται θέμα διαφοράς στην ποιότητα του χαρτιού.
Να ευχαριστήσω του φίλους Γιάννης και JDP που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της δοκιμής. Το επόμενο project σκέφτομαι να το στήσουμε συγκρίνοντας συμβατικά chokes με chokes φρένου.
Πολύ ωραια δοκιμη!

Πιστεύω μικρες οι διαφορές 3 σελίδες πχ ειναι στο οριο του στατιστικού λάθους ..

Δικά μου συμπεράσματα ερωτηματα εκτος από αυτά που εχουν πει τα παιδια.
1) οσο καλυτερα είναι τα σκαγια και η βυσματωση τόσο μικρότερο ρόλο παίζει η κάνη.

2) ερώτημα ....είναι μύθος τελικα ότι τα δίκανα βγαζουν δύναμη σε σχεση με καραμπίνες λόγο μη απωλειας αερίων?

3) ερώτημα δεύτερο προς συζήτηση .... Στα 40 γραμμαρια θα ήταν ιδια η καταταξη?

4 ) επιθυμια να εμπενε στο τεστ μια powerbore και μια παλια α5

Γιώργο εχουμε τις ιδιες ανησυχίες και επειδη δεν βγαζω άκρη ζητησα την μιξη του δικου μου με του δικου σας τεστ.
Τελικα δεν μου είπες την αποψή σου περί στενου αυλού=> παραμορφωμένα σκάγια και ανοικτού αυλού=> μικρότερη διάτρηση.
Λοιπόν επειδή λίγο το χθεσινό τρέξιμο, λίγο η κούραση, λίγο οι υπόλοιπες Κυριακατικες οικογενειακες υποχρεώσεις, λίγο το λεπτομερές μέτρημα για να μην αδικήσω κανένα όπλο, δεν με άφησαν να δώσω σημασία σε κάτι που διαπίστωσα πριν από λίγο όταν ξανα κοίταξα πιο ήρεμα τα χαρτιά.
Το win είναι το μόνο όπλο που με μπέρδεψε. Ενώ είχε τα περισσότερα σκάγια κολλημένα στις πρώτες σελίδες από όλα τα υπόλοιπα, είναι ταυτόχρονα και το μόνο που έφτασαν στην τελευταία σελίδα τα περισσότερα από τα υπόλοιπα. Στην τελευταία σελίδα που έχουμε ρωγμή, την έχουμε από πέντε διαφορετικά σκάγια. Στα υπόλοιπα αυτό συνέβη το πολύ μέχρι δύο σκάγια.
Τώρα όσον αφορά στην ερώτηση σου, νομίζω ότι αυτή η δοκιμή μπορεί να μας πει κάτι πρακτικά μόνο για λίγες περιπτώσεις. Είναι αυτό που έχω ξαναπεί, τι να το κάνω αν έχω εγώ ένα αυτοκίνητο που βγάζει τελική 220χλμ και ένας άλλος 300χλμ, όταν για να πάμε που λέει ο λόγος μέχρι την Θεσσαλονίκη, άντε να χρειαστούμε τα 160.
Είναι τόσο μικρές οι διαφορές που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε απόλυτα συμπεράσματα.
Αυτό που προσωπικά μπορώ να πω, αν πρέπει να πω κάτι είναι ότι και μετά την τελευταία παρατήρηση που έκανα βλέπω το win πλέον με άλλο μάτι. Επίσης περίμενα κάτι καλύτερο από την centro που για μένα είναι ίσως η καλύτερη βλητικά Benelli λόγω 18,5 αυλού + την επέμβαση στον κώννο.
Τώρα για τα σκάγια που με ρωτάς έγραψα και παραπάνω ότι δεν ξέρω αν η παραμόρφωση τους οφείλεται στην μεγαλύτερη εισχώρηση ή στον αυλό.

Πολύ ωραια δοκιμη!

Πιστεύω μικρες οι διαφορές 3 σελίδες πχ ειναι στο οριο του στατιστικού λάθους ..

Δικά μου συμπεράσματα ερωτηματα εκτος από αυτά που εχουν πει τα παιδια.
1) οσο καλυτερα είναι τα σκαγια και η βυσματωση τόσο μικρότερο ρόλο παίζει η κάνη.

2) ερώτημα ....είναι μύθος τελικα ότι τα δίκανα βγαζουν δύναμη σε σχεση με καραμπίνες λόγο μη απωλειας αερίων?

3) ερώτημα δεύτερο προς συζήτηση .... Στα 40 γραμμαρια θα ήταν ιδια η καταταξη?

4 ) επιθυμια να εμπενε στο τεστ μια powerbore και μια παλια α5
Αχ αυτη η Auto-5....

Όντως αυτό ξέχασα να το αναφέρω, όλα τα όπλα έχουν 71 πόντους κάννη εκτός από την altair που εχει 61 + 3-4 πόντους που προσθέτει το εξωτερικό τσοκ. Επίσης το win έχει αχρωμιωτες.

αν το WIN είναι του ΤΕΟ ( που μάλλον είναι ) είναι 81 .

Παύλο το έχω μεν αλλα δεν είδα κατι συγκλονιστικό στις μετρήσεις, στο κυνήγι το l4s δεν το πήγα το ομολογώ.
Περίμενα λογω φαινομένου Benoulli διαφορές υπερ της ιταλίδας.
Σκέψου ότι αν οι διαφορές μεταξύ SX3 & L4s είναι κατι ανάλογο με τις διαφορές μεταξύ φυσιγγιων του ιδίου κουτιού τί ψάχνουμε?????

Αλέξανδρε η SX3 σου έχει κώνο και porting απ'ότι θυμάμαι οπότε και ίδιο αποτέλεσμα να πήρες μεταξύ των δύο κάτι είναι αυτό,,,πιο δίκαιο θα ήταν να γίνει η σύγκριση με εργοστασιακές κάννες

Δεν εχω ασχοληθει ποτε κ ουτε προκειται να ασχοληθω με δοκιμες οχι οτι ειναι κακο οσοι το κανουν αλλα εμενα δεν με συγκινει η για να το πω πιο σωστα αφου πεφτει το θηραμα δεν το ψαχνω παιρετερω,οτι εχω μου κανει...
Θα πω μια γνωμη χωρις να γνωριζω κ πολλα για αυτο μην δωσετε κ πολυ βαση σε οτι λεω...
Στις κατανομες δεν στεκομε καθολου κ ουτε καν τις κοιταξα..αυτο ειναι κατι που μπορει να αλλαξει με τα καταλληλα παντα φυσιγγια κ τσοκ...
Πηγα κατευθειαν στα αποτελεσματα της διατρησης..
Το "τελευταιο" οπλο ειχε 6 χαρτια μειον απο το πρωτο..ειναι κατι το αξιολογο?Δεν νομιζω....
Και αν ηταν αλλα τα φυσιγγια ισως κ το "τελευταιο" οπλο να εβγενε πρωτο...
Αν ειχα την τρελα τις δοκιμης οπλων θα εκανα τα εξης:
θα μαζευα οπλα απο τον πιο στενο αυλο 18,1 μεχρι τον πιο διευρημενο που νομιζω ειναι ο 18,9(?)..
Θα εκανα παρα πολλες δοκιμες σε διαφορες αποστασεις με διαφορα φυσιγγια κ γραμμαρια κ θα κραταγα σειμειωσεις..θα επερνα 4 κουτια depon κ θα προσπαθουσα να βγαλω τα αποτελεσματα..
Αν υπηρχε οπλο που κυριαρχουσε με μεγαλη διαφορα τοτε οκ αν οχι πηγε ολος ο κοπος μου στραφι..
Απο οτι ακουω ολοι οσοι ασχολουνται με βλητικες δοκιμες με διαφορα οπλα δεν βγαζουν τα ιδια συμπερασματα..κ γιατι αραγε??
Γιατι δεν ειναι δυνατον να εχουν δοκιμασει ολοι με τα ιδια φυσιγγια,ιδιες καιρικες συνθηκες κτλπ..
Εχουν χιλιαδες βλητικες δοκιμες κ παντα υπαρχουν κ θα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για τα παντα κ πολλοι εχουν αναθεωρησει κ αυτα που πιστευαν...τι διαολο τοσα χρονια μια ακρη δεν εχει βγει??
Ξερουμε πχ για τα μηκη των καννων κ που χρησιμοποιουνται,τα καταλληλα νουμερα σκαγιων για καθε θηραμα,τα φυσιγγια κ ενα σωρο αλλα κ η αποψεις δεν ειναι τοσο μεγαλες..
Γιατι στην βλητικη να γινεται τοσο μεγαλος ντορος...τοσο τεραστια διαφορα εχει το ενα οπλο με το αλλο??
Το δεχομαι καποιος που του αρεσει να δοκιμαζει
τα οπλα του και πολυ καλα κανει αλλα νομιζω οτι πολλες φορες ψειριζουμε την μαιμου για πραγματα χωρις νοημα κ σημασια..
Ακομα και αυτοι που πανε για πρωταθλητισμο σε διαφορα σκοπευτικα αθληματα αμφιβαλλω αν εχουν κανει τοσες πολλες δοκιμες που θα ειχαν το δικαιωμα να το κανουν περισσοτερο απο τον καθεναν μας.......οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε τσιχλαδες της "κακιας ωρας" που λεει ο λογος,κανουμε το κεφι μας κ δεν αποσκοπουμε σε τιποτα παραπανω..........
Παω να παρω ενα depon γιατι ηδη πονοκεφαλιασα...sarcastic.
Αυτες ειναι η δικες μου αποψεις χωρις να αφηνω υπονοουμενα για κανεναν(αν καποιος νομιζει κατι τετοιο..)...οπως προειπα δεν ασχολουμε με αυτα αλλα λεω μια γνωμη που πιθανων να ειναι τελειως λαθος..
Συνεχιστε την πραγματι ωραια δουλεια κ εγω θα σας παρακολουθω απο αποσταση...sarcastic.

Καλησπερα σε ολους!! Να κανω μια ερωτηση στους εμπειρους της ιδιογομωσης? Σε δοκιμη με δραμια ο καλυκας κοπηκε στη μεση και εφυγε μαζι με το περιεχομενο!! Υποπτευομαι λογο της υπερβολικης πιεσης ή σκαρτου καλυκα. Γνωριζει καποιος τον λογο που προκληθηκε η ζημια?
IMG-20190415-172241.jpg
[/url][/IMG]

Δεν εχω ασχοληθει ποτε κ ουτε προκειται να ασχοληθω με δοκιμες οχι οτι ειναι κακο οσοι το κανουν αλλα εμενα δεν με συγκινει η για να το πω πιο σωστα αφου πεφτει το θηραμα δεν το ψαχνω παιρετερω,οτι εχω μου κανει...
Θα πω μια γνωμη χωρις να γνωριζω κ πολλα για αυτο μην δωσετε κ πολυ βαση σε οτι λεω...
Στις κατανομες δεν στεκομε καθολου κ ουτε καν τις κοιταξα..αυτο ειναι κατι που μπορει να αλλαξει με τα καταλληλα παντα φυσιγγια κ τσοκ...
Το "τελευταιο" οπλο ειχε 6 χαρτια μειον απο το πρωτο..ειναι κατι το αξιολογο?Δεν νομιζω....
θα μαζευα οπλα απο τον πιο στενο αυλο 18,1 μεχρι τον πιο διευρημενο που νομιζω ειναι ο 18,9(?)..
Θα εκανα παρα πολλες δοκιμες σε διαφορες αποστασεις με διαφορα φυσιγγια κ γραμμαρια κ θα κραταγα σειμειωσεις..θα επερνα 4 κουτια depon κ θα προσπαθουσα να βγαλω τα αποτελεσματα..
Αν υπηρχε οπλο που κυριαρχουσε με μεγαλη διαφορα τοτε οκ αν οχι πηγε ολος ο κοπος μου στραφι..
Απο οτι ακουω ολοι οσοι ασχολουνται με βλητικες δοκιμες με διαφορα οπλα δεν βγαζουν τα ιδια συμπερασματα..κ γιατι αραγε??
Γιατι δεν ειναι δυνατον να εχουν δοκιμασει ολοι με τα ιδια φυσιγγια,ιδιες καιρικες συνθηκες κτλπ..
Εχουν χιλιαδες βλητικες δοκιμες κ παντα υπαρχουν κ θα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για τα παντα κ πολλοι εχουν αναθεωρησει κ αυτα που πιστευαν...τι διαολο τοσα χρονια μια ακρη δεν εχει βγει??
Ξερουμε πχ για τα μηκη των καννων κ που χρησιμοποιουνται,τα καταλληλα νουμερα σκαγιων για καθε θηραμα,τα φυσιγγια κ ενα σωρο αλλα κ η αποψεις δεν ειναι τοσο μεγαλες..
Γιατι στην βλητικη να γινεται τοσο μεγαλος ντορος...τοσο τεραστια διαφορα εχει το ενα οπλο με το αλλο??
τα οπλα του και πολυ καλα κανει αλλα νομιζω οτι πολλες φορες ψειριζουμε την μαιμου για πραγματα χωρις νοημα κ σημασια..
Ακομα και αυτοι που πανε για πρωταθλητισμο σε διαφορα σκοπευτικα αθληματα αμφιβαλλω αν εχουν κανει τοσες πολλες δοκιμες που θα ειχαν το δικαιωμα να το κανουν περισσοτερο απο τον καθεναν μας.......οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε τσιχλαδες της "κακιας ωρας" που λεει ο λογος,κανουμε το κεφι μας κ δεν αποσκοπουμε σε τιποτα παραπανω..........
Αυτες ειναι η δικες μου αποψεις χωρις να αφηνω υπονοουμενα για κανεναν(αν καποιος νομιζει κατι τετοιο..)...οπως προειπα δεν ασχολουμε με αυτα αλλα λεω μια γνωμη που πιθανων να ειναι τελειως λαθος..
Συνεχιστε την πραγματι ωραια δουλεια κ εγω θα σας παρακολουθω απο αποσταση...sarcastic.
Πες καθαρα ότι τρωγεσαι με τα ρούχα σου γιατί ο Γιώργης δεν εκανε δοκιμή με το παλιακο πλάγιο baikalaki του!.yelling.

Τασο αν θα ειχαμε σκοπευτηριο στην Κεφαλονια θα σε εβαζα σ αυτο το τριπακι..πολλα μπορεις να καταλαβεις πιο πολυ για τις δυνατοτητες του οπλου σου με τις δοκιμες

Καλησπερα σε ολους!! Να κανω μια ερωτηση στους εμπειρους της ιδιογομωσης? Σε δοκιμη με δραμια ο καλυκας κοπηκε στη μεση και εφυγε μαζι με το περιεχομενο!! Υποπτευομαι λογο της υπερβολικης πιεσης ή σκαρτου καλυκα. Γνωριζει καποιος τον λογο που προκληθηκε η ζημια?
IMG-20190415-172241.jpg
[/url][/IMG]
Πολυ πιθανο ελλατωματικος καλυκας ή υπερβολικες πιεσεις σε συναρτηση με το μαλακο πλαστικο του καλυκα και χαμηλο υψος μεταλλου

Τασο αν θα ειχαμε σκοπευτηριο στην Κεφαλονια θα σε εβαζα σ αυτο το τριπακι..πολλα μπορεις να καταλαβεις πιο πολυ για τις δυνατοτητες του οπλου σου με τις δοκιμες
Να μου λειπει Μιλτο..Δεν κανω για αυτα...sarcastic.
Τις δυνατοτητες του οπλου μου κ κυριως του εαυτου μου τις γνωριζω παρα πολυ καλα..
Εμενα το μονο που με ενδιαφερει ειναι που βλεπω το θηραμα να πεφτει (οταν φυσικα ειμαι επανω του..)μεχρι κ την αποσταση που εχω εγω βαλει ως οριο στο να σηκωσω το οπλο μου..
Τα υπολοιπα μου ειναι παντελως αδιαφορα..

Δεν φαινεται η εικονα σου..τα δραμια εναι 13/0;πιο λοτ τεκνα εχεις;
+ποιόν συγκεντρωτηρα η τάπα έχει. Έχει τύχει και σε φίλο μου. Ίσως να φταίει και η κακή φύλαξη γιατί είχαμε ρίξει πολλά από τα συγκεκριμένα φυσίγγια.

Να μου λειπει Μιλτο..Δεν κανω για αυτα...sarcastic.
Τις δυνατοτητες του οπλου μου κ κυριως του εαυτου μου τις γνωριζω παρα πολυ καλα..
Εμενα το μονο που με ενδιαφερει ειναι που βλεπω το θηραμα να πεφτει (οταν φυσικα ειμαι επανω του..)μεχρι κ την αποσταση που εχω εγω βαλει ως οριο στο να σηκωσω το οπλο μου..
Τα υπολοιπα μου ειναι παντελως αδιαφορα..
Εμενα δεν θα με χαλαγε να χαμε κανα γηπεδακι sporting να ξεσκουριαζαμε..παντως σ αυτο που λες με βρισκεις συμφωνο αφου σε ικανοποιει αυτο που βλεπεις στο κυνηγι τοτε μην το αλλαζεις..μην κοιτας καποιους σαν και μενα που ξεψειριζουμε την μαϊμου οσο δεν παει

+ποιόν συγκεντρωτηρα η τάπα έχει. Έχει τύχει και σε φίλο μου. Ίσως να φταίει και η κακή φύλαξη γιατί είχαμε ρίξει πολλά από τα συγκεκριμένα φυσίγγια.
Μπορει να τυχει ανετα..καταρχην περα απο ολα τα αλλα βλεπω οτι και το κλεισιμο ειναι τελειως λαθος..ελλειπες μεν αλλα το συμπερασμα οτι δεν ρελιαστηκε οσο πρεπει ειναι σιγουρο ισως αυτο ειναι που προκαλεσε λαθος προωθηση των υλικων

Εχει τυχει και σε φιλο που κυνηγαμε γουρουνια με εργοστασιακο φυσιγγι μονοβολο κ καλυκα cheddite (25mm)! Του βγηκε το γουρουνι τουφεκισε κ εξολκευσε μονο τον παφυλλα κ το πλαστικο εμεινε στην θαλαμη! Εννοειται ο καπρος εφυγε με τις μπαντες...

Status
Not open for further replies.
Back