Νικο οι διευρυμενοι αυλοι εννοω πανω απο 18.6 .Αυτο κανουν σπανε τα κεντρα δημιουργουν καλυτερη κατανομη και ετσι βοηθουν τον σκοπευτη σε μεγαλη γκαμα μετρων ειχα τετοιο οπλο .Οταν θες να τραβηξεις τα ακρα των αποστασεων με τους διυρυμενους πρεπει να χρησιμοποιησεις πιο σφιχτα τσοκ απο οτι με τους στενους .Αλλα παντα σε εμπορικα μιλαμε ετσι λοιπον υπερτερουν και βοηθουν σε νορμαλ αποστασεις και σε πολλα γρ .Σε πολυ μεγαλες αποστασεις και λιγα γρ δεν υπερτερουν .Εκει ο κορυφαιος για μενα ειναι σε ολα ο 18.5 εως 18.6 αποδιδδει στη μεγαλυτερη γκαμα φυσιγγιων απο ολους τους αλλους καλυτερα παντα για εμπορικο φυσιγγι παντα οχι το χτιστο πανω στη κανη μου το τονιζω για να μιλαμε για την πλειοψηφια των κυνηγων οχι για τους ιδιογομωτες αλλα για το μεσο ορο .Για τα 50γρ σε εμπορικο κανει στενος αυλος 18.3 /18.4 δεν φτάνει τους ανοιχτοτερους πουθενα αλλα με ιδιογομωση τους ξεπερνας αυτο εννοώ .Αυτο ομως δεν ειναι μετρο συγκρισης αυλων με φυσιγγι καταλαβαινεται ολοι τι εννοω γιατι ιδιογομωτες ειμαστε λιγοι οχι η πλειοψηφια αλλα μια μικρη μειοψηφία. Και τα συμπεράσματα που βγάζουμε πρέπει να είναι για την πλειοψηφία
Κανένα πρόβλημα.Φιλαρα μου .....συγνωμη ημουν λιγο ''επιθετικος''...
Τα σίγουρα ...
Κάθε όπλο θέλει το φυσίγγι του.
Τα φυσίγγια πρέπει να είναι σταθερά στον χρόνο.
Το ότι ένα όπλο πάει καλά περισσότερα φυσίγγια για μένα είναι αδιάφορο.
Κυνηγός είμαι, όχι δοκιμαστής φυσιγγίων.
Τα καλά εμπορικά φυσίγγια πάνε καλά με τα περισσότερα όπλα.
Αν ο διευρυμένος υπερείχε ξεκάθαρα και παντού θα είχε βουήξει ο τόπος και δεν θα υπήρχαν αλληλοσυγκρούμενες αναφορές.
Αυτά από εμένα.
Πρέπει να είμαι και ο μοναδικός Ηλία που δεν αλλάζω δοκιμασμένο (στο τεραίν) φυσίγγι.Το ότι ένα όπλο πάει καλά περισσότερα φυσίγγια για μένα είναι αδιάφορο......
Πρεπει να εισαι ο μοναδικος κυνηγος στην ελλαδα που εχει αυτην την γνωμη
Σωστός. Και δεν είσαι ο μοναδικός. Υπαρχω κι εγώ. Αν μου αρέσει κάτι, τέλος. Εδώ και χρόνια εχω κολλήσει με Κένταυρο silver και δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλοΠρέπει να είμαι και ο μοναδικός Ηλία που δεν αλλάζω δοκιμασμένο (στο τεραίν) φυσίγγι.
Επίσης όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, δεν με ενδιαφέρει να είναι το καλύτερο δυνατό για το όπλο μου, μου φτάνει να ξεραίνει το θήραμα παντού και πάντα στις αποστάσεις που το χρησιμοποιώ και να ξέρω ότι το επόμενο κουτί θα κάνει το ίδιο.
Μιλαω για οπλα οχι για φυσηγγιΠρέπει να είμαι και ο μοναδικός Ηλία που δεν αλλάζω δοκιμασμένο (στο τεραίν) φυσίγγι.
Επίσης όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, δεν με ενδιαφέρει να είναι το καλύτερο δυνατό για το όπλο μου, μου φτάνει να ξεραίνει το θήραμα παντού και πάντα στις αποστάσεις που το χρησιμοποιώ και να ξέρω ότι το επόμενο κουτί θα κάνει το ίδιο.
Κακώς την έγραψα αυτή την πρόταση γιατί δεν την πιστεύω. Απλώς λέγεται συχνά.Μιλαω για οπλα οχι για φυσηγγι
Καλό φυσίγγι για εμένα είναι αυτό που έχει δοκιμαστεί πολλά χρόνια σε όλες σχεδόν τις συνθήκες και δεν με έχει προδώσει ποτέ.Το ΚΑΛΟ φυσιγγιο δουλευει σε ολα τα οπλα και σκοτωνει πάντα!!!!
Το θεμα ειναι.....ποιο θεωρει καλό φυσιγγιο ο καθε ενας μας.......
Και για να το παω και ποιο περα......τον αστοχο δεν τον σωνει....ουτε το καλο οπλο , ουτε το καλο
φυσιγγιο.....Μονο ο Δασκαλος σκοποβολης και το σκοπευτηριο τον ΣΩΝΕΙ!!!!
Οι περισσοτεροι κυνηγοι.....την αστοχια τους την χρεωνουν στα φυσιγγια....
Αυτη εχει καννη θανατος μπορι να ακους 18,2 αλλα εντονα κεντρα δεν βλεπεις ...βγαζει μια ντουφεκια με περηφερια κεντιμα και μεγαλη δυναμη απανο στο στοχο. .απορο γιατι την σταματησαν...Το μόνο όπλο ίσως με στενό αυλό 18.2 που από ότι είδα εγώ με όλα τα εμπορικά έριχνε πολύ καλά ήταν η beretta Greystone μπορεί να μην γράφω και σωστά το όνομα το παλικάρι που την είχε κυνηγαγε μόνιμα με το κύλινδρο κσι μπασιματα *** πολύ καλές τουφεκιες με σχεδόν ότι εμπορικό είχε δοκιμάσει
Το μυστικό της σε σχέση με τον στενο αυλο είναι ο μεγάλος κωνος και τα μακριά τσοκ...Το μόνο όπλο ίσως με στενό αυλό 18.2 που από ότι είδα εγώ με όλα τα εμπορικά έριχνε πολύ καλά ήταν η beretta Greystone μπορεί να μην γράφω και σωστά το όνομα το παλικάρι που την είχε κυνηγαγε μόνιμα με το κύλινδρο κσι μπασιματα *** πολύ καλές τουφεκιες με σχεδόν ότι εμπορικό είχε δοκιμάσει
Πολλές εμπλοκέςΑυτη εχει καννη θανατος μπορι να ακους 18,2 αλλα εντονα κεντρα δεν βλεπεις ...βγαζει μια ντουφεκια με περηφερια κεντιμα και μεγαλη δυναμη απανο στο στοχο. .απορο γιατι την σταματησαν...
....εναι μια στο ,car.gr στα 1000€ παρτε την