Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδες..Επισεις θελω να επισημανω το Εξης. Οταν κανουμε και αναβαζουμε φωτο απο δοκιμες....καλο θα
ηταν να βγαζουμε τις αποτυπωσεις με το ΧΕΡΙ και με προγραμμα απο τον υπολογιστη....
Οι αποτυπωσεις απο προγραμμα....ναι μεν ειναι ευκολες....αλλα ειναι εντελως πλασματικες....και δημιουργουν
ΛΑΘΟΣ εντυπωσεις.
Και του λογου το αληθες θα βαλω φωτο....και τα συμπερασματα δικας σας!!!

εικόνα_Viber_2021-08-27_10-44-02-719.jpgεικόνα_Viber_2021-08-27_10-44-22-355.jpgεικόνα_Viber_2021-08-27_10-44-28-412.jpg

Και σας ρωταω......υπαρχει καποια σχεση μεταξυ των δυο δοκιμων ????
Του Στρατου η δοκιμη με 65% δινει την εντυπωση του 90% σε σχεση με το 85% που εχει η αλλη!!!
Το ξερω οτι ειναι αρκετα δυσκολο το μετρημα των σκαγιων με το χερι....Το γνωριζω παρα πολυ καλα
αυτο!!!!
Στις τελευταιες μου δοκιμες μετρησα και σημαδεψα με μαρκαδορο πανω απο 4000 σκαγια...
Δεν θεωρω τον εαυτο μου μαλακα....το κανω γιατι πιστευω οτι οι αποτυπωσεις ετσι πρεπει να γινονται.
Μονο ετσι εχουμε πραγματικη εικονα.....και οχι πλασματικη!!
Βεβαια ο καθε ενας...με τον τροπο του....αλλα απλα ειπα την γνωμη μου...και ποια πιστευω οτι ειναι
η σωστη αποτυπωση....Ισως να κανω και λαθος....

Στρατο μου ....Ευχομαι να μην με παρεξηγησεις φιλε....Ξερεις οτι σε εκτιμω και σαν ανθρωπο και σαν
ιδιογομωτη....Απλα αναφερα το ονομα σου γιατι ηταν προσφατη η δοκιμη σου φιλε μου!!! :)

Παιδες..Επισεις θελω να επισημανω το Εξης. Οταν κανουμε και αναβαζουμε φωτο απο δοκιμες....καλο θα
ηταν να βγαζουμε τις αποτυπωσεις με το ΧΕΡΙ και με προγραμμα απο τον υπολογιστη....
Οι αποτυπωσεις απο προγραμμα....ναι μεν ειναι ευκολες....αλλα ειναι εντελως πλασματικες....και δημιουργουν
ΛΑΘΟΣ εντυπωσεις.

View attachment 31474View attachment 31475View attachment 31476

Του Στρατου η δοκιμη με 65% δινει την εντυπωση του 90% σε σχεση με το 85% που εχει η αλλη!!!
Το ξερω οτι ειναι αρκετα δυσκολο το μετρημα των σκαγιων με το χερι....Το γνωριζω παρα πολυ καλα
αυτο!!!!
Στις τελευταιες μου δοκιμες μετρησα και σημαδεψα με μαρκαδορο πανω απο 4000 σκαγια...
Δεν θεωρω τον εαυτο μου μαλακα....το κανω γιατι πιστευω οτι οι αποτυπωσεις ετσι πρεπει να γινονται.
Βεβαια ο καθε ενας...με τον τροπο του....αλλα απλα ειπα την γνωμη μου...και ποια πιστευω οτι ειναι

Στρατο μου ....Ευχομαι να μην με παρεξηγησεις φιλε....Ξερεις οτι σε εκτιμω και σαν ανθρωπο και σαν
ιδιογομωτη....Απλα αναφερα το ονομα σου γιατι ηταν προσφατη η δοκιμη σου φιλε μου!!! :)
Να σου πω την αλήθεια....δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς...
Παίρνω φωτό τον πίνακα την περνάω στον υπολογιστή μαρκάρω και μετράω ένα ένα τα σκάγια,μετά κάνω τον κύκλο ,μετράω τα σκάγια μέσα στον κύκλο και ξαναμετραω τα σκάγια εξωτερικά του κύκλου πάλι για επαλήθευση. Την πλασματική εικόνα που την είδες;

ΛΑΘΟΣ εντυπωσεις.

View attachment 31474View attachment 31475View attachment 31476

αυτο!!!!

κ. Νίκο το δικό σας φυσίγγι είναι 24γρ και του Στράτου είναι 33, λογικό η διαφορετικη εικόνα, εκτός και αν κάνω κάπου λάθος..... :)

κ. Νίκο το δικό σας φυσίγγι είναι 24γρ και του Στράτου είναι 33, λογικό η διαφορετικη εικόνα, εκτός και αν κάνω κάπου λάθος..... :)
Τώρα είδα ότι ο Στράτος γράφει 288 και ο κ. Νίκος 306 εντός κυκλου.....
Ωστόσο, προσωπικα θα προτιμουσα την τουφέκια του Στράτου λόγω κατανομής! :)

Τώρα είδα ότι ο Στράτος γράφει 288 και ο κ. Νίκος 306 εντός κυκλου.....
Ωστόσο, προσωπικα θα προτιμουσα την τουφέκια του Στράτου λόγω κατανομής! :)
Αρίστο το ένα έχει ν8 33 γραμμάρια και το άλλο ν8,5 24 γραμμάρια....

Αρίστο το ένα έχει ν8 33 γραμμάρια και το άλλο ν8,5 24 γραμμάρια....
Στρατη στον υπολογιστη φαινονται αλλιως οι τουφεκιες μαλλον αυτο θελει να πει ο Νικος.
Φαινονται πιο πυκνες.
Τσπ οπως μπορει ο καθενας ας τα φτιαχνει εφοσον βγαζουμε ποσοστα πανω κατω ξερουμε τι γινεται

Στρατη στον υπολογιστη φαινονται αλλιως οι τουφεκιες μαλλον αυτο θελει να πει ο Νικος.
Φαινονται πιο πυκνες.
Τσπ οπως μπορει ο καθενας ας τα φτιαχνει εφοσον βγαζουμε ποσοστα πανω κατω ξερουμε τι γινεται
Στέλιο δεν κάνω κάτι για να φαίνονται μεγάλες οι κουκίδες,να μη βγάλουμε και τα μάτια μας για να δούμε πού πήγαν τα σκάγια....στη ζωγραφική το φτιάχνω.... τελοσπαντων συνεχίζουμε.
Αν έχω κάνει κάτι λάθος δέχομαι παρατηρήσεις...

Στέλιο δεν κάνω κάτι για να φαίνονται μεγάλες οι κουκίδες,να μη βγάλουμε και τα μάτια μας για να δούμε πού πήγαν τα σκάγια....στη ζωγραφική το φτιάχνω.... τελοσπαντων συνεχίζουμε.
Αν έχω κάνει κάτι λάθος δέχομαι παρατηρήσεις...
Ειναι χρονοβορο οπως το μαρκαρισμα στο χερι;
Ρωταω γιατι ενδιαφερομαι να το κανω ετσι. Εχω πολλες δοκιμες σε χαρτονια κ βαριεμαι να σημαδευω τα σκαγια.

Ρωταω γιατι ενδιαφερομαι να το κανω ετσι. Εχω πολλες δοκιμες σε χαρτονια κ βαριεμαι να σημαδευω τα σκαγια.
Μια από τα ίδια είναι....απλά είχε πήξει η αποθήκη μου από τα χαρτόνια για αυτό το κάνω έτσι....

Όσο πιο μεγάλες είναι οι κουκίδες, τόσο πιο "πυκνή" φαίνεται η τουφεκιά (οπτικά). Αυτό εννοεί ο Νίκος. Και έχει ένα δίκιο. Το μάτι ξεγελιέται εύκολα από τις εικόνες. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να μετράμε και να βγάζουμε ποσοστά, και να μη συγκρίνουμε μόνο οπτικά.
Βέβαια το ίδιο ισχύει και με το χέρι, αν κάνουμε χοντρές τις κουκίδες, ή αντί κουκίδες μαρκάρουμε με Χ ή σταυρούς (με χοντρό μαρκαδόρο)!!! Πάλι η είκόνα είναι λίγο παραπλανητική ...

Για μένα που το έχω κάνει πάρα πολλές φορές, είναι πιο χρονοβόρο και κουραστικό από ότι με το χέρι. Απλώς όταν τουφεκάς σε μεταλλικό πίνακα με ώχρα, δεν έχεις άλλη επιλογή, παρά μόνο το pc και το πρόγραμμα ζωγραφικής των windows ... αλλά σου βγάζει τα μάτια ... και την πίστη !!! .yel.:eek:

Όσο πιο μεγάλες είναι οι κουκίδες, τόσο πιο "πυκνή" φαίνεται η τουφεκιά (οπτικά). Αυτό εννοεί ο Νίκος. Και έχει ένα δίκιο. Το μάτι ξεγελιέται εύκολα από τις εικόνες. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να μετράμε και να βγάζουμε ποσοστά, και να μη συγκρίνουμε μόνο οπτικά.
Βέβαια το ίδιο ισχύει και με το χέρι, αν κάνουμε χοντρές τις κουκίδες, ή αντί κουκίδες μαρκάρουμε με Χ ή σταυρούς (με χοντρό μαρκαδόρο)!!! Πάλι η είκόνα είναι λίγο παραπλανητική ...
Έχεις δίκιο Στέλιο. Έχει πολλά σκάγια λόγω νούμερου,και για αυτό φαίνεται έτσι στην αποτύπωση.
Πάντα όμως τις δοκιμές μου με τον ίδιο τρόπο τις φτιάχνω. Την πρώτη φορά που μετράω το συνολο μαρκάρω με μικρή κουκίδα και τη δεύτερη με λίγο πιο μεγάλη για να είμαι σίγουρος ότι τις μετράω όλες.
Αυτό δεν αλλάζει το ποσοστό ούτε και την καλή ή κακή κατανομή της τουφεκιας.

Να σου πω την αλήθεια....δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς...
Παίρνω φωτό τον πίνακα την περνάω στον υπολογιστή μαρκάρω και μετράω ένα ένα τα σκάγια,μετά κάνω τον κύκλο ,μετράω τα σκάγια μέσα στον κύκλο και ξαναμετραω τα σκάγια εξωτερικά του κύκλου πάλι για επαλήθευση. Την πλασματική εικόνα που την είδες;

Στρατο μου...με καλυψαν με τις απαντησεις τους και ο Στελιος απο την Χιο ...και ο Στελιος απο Χανιά.
Δεν λεω οτι ειναι ''ψεφτικη'' η δοκιμη σου....Λεω οτι η εικονα που βγαινει απο τον υπολογιστη ειναι
πλασματικη ως προς την εμφανιση...δλδ αυτο που βλεπουμε!!!
Δεν κανω συγκριση τουφεκιας....ποια ειναι καλυτερη απο την αλλη....ουτε μετρα....ουτε γραμμαρια....Συγκριση
εικονων κανω.....και ξανα λεω....αυτο που βλεπουμε απο τον υπολογιστη....ειναι πλασματικο....
Δεν ειχα σκοπο να ΘΙΞΩ ουτε την προσπαθεια σου.....ουτε την τουφεκια σου....η εικονα δεν ειναι
σωστη. Η αποτυπωση....( εικονα ) εαν δεν ειχες γραψει ποσοστο συγκεντρωσης...εγω θα ελεγα οτι
εχει 90%!!!!
Το καταλαβες τωρα....τι εννοω ???

Στρατο μου...με καλυψαν με τις απαντησεις τους και ο Στελιος απο την Χιο ...και ο Στελιος απο Χανιά.
Δεν λεω οτι ειναι ''ψεφτικη'' η δοκιμη σου....Λεω οτι η εικονα που βγαινει απο τον υπολογιστη ειναι
πλασματικη ως προς την εμφανιση...δλδ αυτο που βλεπουμε!!!
Δεν κανω συγκριση τουφεκιας....ποια ειναι καλυτερη απο την αλλη....ουτε μετρα....ουτε γραμμαρια....Συγκριση
εικονων κανω.....και ξανα λεω....αυτο που βλεπουμε απο τον υπολογιστη....ειναι πλασματικο....
Δεν ειχα σκοπο να ΘΙΞΩ ουτε την προσπαθεια σου.....ουτε την τουφεκια σου....η εικονα δεν ειναι
σωστη. Η αποτυπωση....( εικονα ) εαν δεν ειχες γραψει ποσοστο συγκεντρωσης...εγω θα ελεγα οτι
εχει 90%!!!!
Το καταλαβες τωρα....τι εννοω ???
Οκ. Κατάλαβα. Αλλά έβαλες λάθος φωτό και δεν σε έπιασα με τη μία....
Δεν είπα ότι με εθιξες....
Απλά και η κατανομή που έχω, άσχετα με το ποσοστό,σου δίνει μια καλή εντύπωση.
Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να κάνω πιο μικρές τις κουκίδες.
Προχωράμε παρακάτω....

Να το κανω ακομα ποιο απλο Στρατο.
Στην φωτο σου με τον υπολογιστη....εαν μετρησεις με εναν χαρακα την διαμετρο του κυκλου...ειναι
13 εκατοστα....
Και στην δικη μου φωτο 22 εκατοστα.....καταλαβαινεις τι διαφορα εχουν οι φωτο??
Βαλε 288 σκαγια σε εναν κυκλο 22 εκατοστων ...να δεις τις διαφορες..... ;)

Οκ. Κατάλαβα. Αλλά έβαλες λάθος φωτό και δεν σε έπιασα με τη μία....
Δεν είπα ότι με εθιξες....
Απλά και η κατανομή που έχω, άσχετα με το ποσοστό,σου δίνει μια καλή εντύπωση.
Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να κάνω πιο μικρές τις κουκίδες.
Προχωράμε παρακάτω....

Στρατο...δεν εχω λογους να θιξω ΚΑΝΕΝΑΝ συναδελφο....Μια παρεα ειμαστε....και ανταλλασουμε αποψεις
φιλε!!!:)

Status
Not open for further replies.
Back