Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Για κανα παιδακι 18 χρονων καλες ειναι να τις κανει μετα και τηγανιτες με αβγα.
Καλησπερα Κωστα αν και η ωρα εχει παει 24.00, μετα απο ενα καφεδακι τωρα μπηκα μεσα και εκατσα να δω ολα τα θεματα του hunterslife. Με βαση το παραπανω σχολιο σου κι επειδη σε διαφορες συζητησεις εχω ξανακουσει την ιδια αποψη, θα σου πω την δικια μου οπτικη - αποψη.
Ο πατερας μου (οταν εγω αρχισα να καταλαβαινω και να εχω εικονες) ηταν εργατης σε εργοστασιο και για να κινειται ειχε ενα παπακι. Μεροκαματο - ενοικιο - και λεφτα μηδεν.
Οπως καταλαβαινεις ουτε σκυλος, φυσιγγια ιδιογωμοσης - προσεκτικες ντουφεκιες και κυνηγια σε κοντινες αποστασεις. Θηραματα στην Αττικη εκεινες τις εποχες ειχε πιο πολλα αλλα οχι ολα. Εμαθα την τσιχλα μεσα απο τα ματια του και τις διηγησεις του.
Πιτσιρικι Οκτωβρη μηνα πρωι πρωι πριν παω σχολειο καθομουν στο μπαλκονι για να δω τις πρωτες πιτσιλοτες, να το πω στον πατερα μου μπας και τον πισω οτι οι τσιχλες μπαινουν πριν τις 15 του μηνα κι οτι την Κυριακη θα επρεπε να ειμαστε στο καρτερι. Φωνες και γαλλικα απο την μητερα μου, γελια απο την γειτονισσα και δρομο εγω μπας και προλαβω την πρωτη ωρα.
Δεν εχω κυνηγησει συστηματικα αλλα θηραματα γιατι ποτε δεν ειχα δικο μου χωρο για σκυλο και χρονο - λεφτα για μακρινες εξορμησεις.
Ξερω οτι για τους περισσοτερους κυνηγους οι τσιχλες ειναι ''ταπεινες'' Κι εγω εαν παρω καμια φασσα - μπεκατσα - λαγο κανω σαν γυφτικο σκερπανι αλλα η τσιχλιτσα ειναι (κυνηγετικα) ολος μου ο κοσμος. Συννεφια - κρυο και περπατημα σε πουρναρια και βατα ολη μερα. Δεν θελω τιποτ' αλλο. 15 Σεπτεμβρη που ανοιγει το κυνηγι στα ορεινα θα παρω το καρεκλακι μου, την φραπεδια μου και θα παω στο καρτερακι μου και θα κοιταω τον γαλανο. Ξερω οτι ειναι πολυ νωρις κι οτι δεν θα δω τιποτα. Θελω ομως οσο τιποτα να ακουσω το πρωτο τσικ, τον πρωτο κοκκινολαιμη, να δω την πρωτη πιτσιλωτη και να φερνω εικονες απο τον ''σκληρο'' στα ματια μου. Τσιχλα η αγαπημενη λοιπον κι ο ''κοσμος μου ολος''.
Ειτε κυνηγας τσιχλα, ειτε αγριογουρουνο - ειτε ψαρευεις σπαρους η τουνες το θεμα ειναι να σε γεμιζει αυτο που κανεις.
Να περνας παντα καλα οτι κυνηγι κι εαν κανεις. Κι εσυ και ολοι οι κυνηγοι - ψαραδες.

Η αλήθεια είναι ότι κ εδώ κάποτε,τους κορόιδευαν τους Αθηναίους ‼️που κυνηγούσαν τσίχλες‼️(ίσως επειδή υπήρχε πληθώρα άλλων θηραμάτων ίσως πάλι απο χαζαμαρα)ώσπου ,γίναν αυτό που κορόιδευαν‼️όταν πέφτουν τσίχλες όλοι θα πιάσουν καρτερακι‼️αλλά κ να μην πέσουν ξέρω αρκετές παρέες που φεύγουν στους γύρω νομούς για να τις βρουν‼️
Άι καλημέρες‼️

Η αλήθεια είναι ότι κ εδώ κάποτε,τους κορόιδευαν τους Αθηναίους ‼️που κυνηγούσαν τσίχλες‼️(ίσως επειδή υπήρχε πληθώρα άλλων θηραμάτων ίσως πάλι απο χαζαμαρα)ώσπου ,γίναν αυτό που κορόιδευαν‼️όταν πέφτουν τσίχλες όλοι θα πιάσουν καρτερακι‼️αλλά κ να μην πέσουν ξέρω αρκετές παρέες που φεύγουν στους γύρω νομούς για να τις βρουν‼️
Άι καλημέρες‼️
Ναι μωρε νταξει τωρα, τσιχλες και κοτσυφια εχει και στην Αθηνα μεσα στα παρκα. Τωρα ο αλλος λεει οτι η τσιχλα που πεταει ισια και ριχνεις στο φτερο απανω της και πεφτει οτι ειναι σχολειο. Που να παει για φασσες και παπια. Κυνηγι ειναι οτι εχει σχεδιασμο και οργανωση. Να πας για λαγο με τα σκυλια να εντοπισεις το σωστο καρτερι. Να πας για γουρουνια με την παρεα και να πρεπει να γινει σωστα το κλεισιμο και να μπουν σωστα τα καρτερια. Να πας για φασσα και να πρεπει να βρεις το καρτερι που περνανε τα πουλια ΚΟΝΤΑ. Να μαθεις πως να τουφεκας τα παπια στα ορια με τραβερσες και ας εχεις και μονοκανο. Τι να λεμε τωρα. Το κυνηγι ειναι επιστημη δεν ειναι απλο πραγμα.

Δηλαδή αδερφέ η πλειοψηφία του κόσμου που κυνηγάει τσιχλα παιδιαριζει και το θήραμα αυτό είναι απαξίωση για κάποιον που την κυνηγάει??? Τι να κάνουμε όμως φιλε μου , αφού δεν έχουμε driven φασιανους και πέρδικες στην περιοχή μας , το ριχνουμε στην τσιχλα. Επίσης και στο οικονομικό που λες λάθος εισαι. Αν στραφεις στο τριχωτό και στην φερμα και υπολογίσεις το χρήμα που θα κάψεις στα σκυλιά και την σωστη συντηρηση τους ισως σου βγει πιο φτηνή η τσιχλα. Επίσης εμείς που στα μέρη μας δεν έχουμε υδρόβια και φασσα τι να κανουμε??? Να πάμε για ψαρεμα??? Μην κρίνεις εξ ίδιων τα αλλότρια....
Κατανοω και σεβομαι απολυτα αυτα που γραφεις. Εγω τοποθετηθηκα για να σας αποδειξω οτι ασχολειστε με ενα θηραμα που δεν εχει καμια απολυτως αξια. Που δεν χρειαζεται καμια απολυτως ιδιαιτερη σκοπευτικη ικανοτητα, σχεδιασμο ή οργανωση. Για να σου αποδειξω τι εννοω, αν ησουν ψαρας και σε μια συζητηση ελεγες οτι εξαιτιας καποιων παραγοντων ψαρευεις μονο κεφαλοπουλα. Ε με συγχωρεις αλλα οι υπολοιποι ψαραδες δε θα σε υπολογιζαν. Παρε ενα σκυλακι και ξεκινα να ασχολεισαι εντος Αττικης με ορτυκι, περδικα και μπεκατσα. Πιστεψε να σου βγει το ιδιο οικονομικο. Μολιε μαθεις τα κατατοπια, ασχολησου και με μπασιματα φασας δερβενοχωρια. Αλλα και με τρυγονια στη Λαυρεωτικη. Ψαξτο λιγο, υπαρχουν και σκυλια που τα ΧΑΡΙΖΟΥΝ

Κατανοω και σεβομαι απολυτα αυτα που γραφεις. Εγω τοποθετηθηκα για να σας αποδειξω οτι ασχολειστε με ενα θηραμα που δεν εχει καμια απολυτως αξια. Που δεν χρειαζεται καμια απολυτως ιδιαιτερη σκοπευτικη ικανοτητα, σχεδιασμο ή οργανωση. Για να σου αποδειξω τι εννοω, αν ησουν ψαρας και σε μια συζητηση ελεγες οτι εξαιτιας καποιων παραγοντων ψαρευεις μονο κεφαλοπουλα. Ε με συγχωρεις αλλα οι υπολοιποι ψαραδες δε θα σε υπολογιζαν. Παρε ενα σκυλακι και ξεκινα να ασχολεισαι εντος Αττικης με ορτυκι, περδικα και μπεκατσα. Πιστεψε να σου βγει το ιδιο οικονομικο. Μολιε μαθεις τα κατατοπια, ασχολησου και με μπασιματα φασας δερβενοχωρια. Αλλα και με τρυγονια στη Λαυρεωτικη. Ψαξτο λιγο, υπαρχουν και σκυλια που τα ΧΑΡΙΖΟΥΝ
Ε όχι και κεφαλοπουλο η τσίχλα.

Μάλλον για να λες Ότι δεν έχει αξία ενα θήραμα Δεν σέβεσαι καθόλου. (Δεν μένουμε Όλοι επαρχία)

Ναι μωρε νταξει τωρα, τσιχλες και κοτσυφια εχει και στην Αθηνα μεσα στα παρκα. Τωρα ο αλλος λεει οτι η τσιχλα που πεταει ισια και ριχνεις στο φτερο απανω της και πεφτει οτι ειναι σχολειο. Που να παει για φασσες και παπια. Κυνηγι ειναι οτι εχει σχεδιασμο και οργανωση. Να πας για λαγο με τα σκυλια να εντοπισεις το σωστο καρτερι. Να πας για γουρουνια με την παρεα και να πρεπει να γινει σωστα το κλεισιμο και να μπουν σωστα τα καρτερια. Να πας για φασσα και να πρεπει να βρεις το καρτερι που περνανε τα πουλια ΚΟΝΤΑ. Να μαθεις πως να τουφεκας τα παπια στα ορια με τραβερσες και ας εχεις και μονοκανο. Τι να λεμε τωρα. Το κυνηγι ειναι επιστημη δεν ειναι απλο πραγμα.
Εσύ δλδ πηγες κατευθείαν πανεπιστήμιο ❓σχολείο είπε ο άνθρωπος‼️κ μάθε να σέβεσαι αν θες να σε σέβονται ‼️

Παιδια τα κοτσυφια εχω εδω και χρονια σταματησει να τα κυνηγαω και τις τσιχλες τις εχω μειωσει αισθητα. Μονο Φλεβαρη παω κοντα στο σπιτι μου σε ενα περασματακι το απογευμα να ριξω δεκα τουφεκιες για 5 φορες και thats all. Παντα το τσιχλοκυνηγι ηταν ακριβο, αν αναλογιστειτε οτι θελαμε το λιγοτερο 15 ευρω που μαζι με βενζινη φαγητο καφε κτλ κτλ εβγαινε ενα 30αρι χαλαρα. Καλυτερα να κανουμε στροφη σε σοβαρα θηραματα που παιρνεις ενα κουτι 16 με 25 ευρω και αργεις να το ριξεις. Στα τρυγονια φετος δυο κουτακια αυγουστο και δυο κουτακια σεπτεμβρη απο 10 ευρω το ενα τα παιρνεις μη τρελαθουμε. Θα δωσεις 40 ευρω αλλα θα πας για τρυγονια.
Αρχηγέ αν βάλεις τις τροφές τα χάπια για τους σκύλους τα έξοδα της βενζίναs για τα καθημερινά εκπαιδευτικά που χρειάζεται ένας σκύλος για να είναι σε καλό επίπεδο κυνηγετικά θα δεις ότι αγοράζεις πολλές κούτες φυσίγγια για τσίχλα και σου μένουν και για τις βενζίνες τώρα είναι όλα θέμα γούστου και εγώ αν και λαγας δεν χάνω κανενα απογευματινό τσίχλας όλη την άδεια έστω και για το καλό μισάωρο

Έπιασες τα κεφαλόπουλα τώρα❓❓❓κ εγώ τα σνομπαρα ώσπου έβγαλα ένα θηρίο κ χόρτασα παλεμα‼️Πλας μου άρεσε κ η γεύση του‼️

Έτσι για την ιστορία να ξέρεις ότι κυνηγαο και παπια κάθε μέρα εδώ και 30 χρόνια….και νερόκοτες/ μπεκατσινια με σκύλος σε καλαμιές στον βάλτο….ωραίο και το γουρούνι δεν λεο όταν τροι βαλανιδιά καθηστο

Έτσι για την ιστορία να ξέρεις ότι κυνηγαο και παπια κάθε μέρα εδώ και 30 χρόνια….και νερόκοτες/ μπεκατσινια με σκύλος σε καλαμιές στον βάλτο….ωραίο και το γουρούνι δεν λεο όταν τροι βαλανιδιά καθηστο
Α! Τη νυχτα ε? Με κανα καλαμποκακι

Κοφτες τις νεροκοτες αμα τις βαρας σηκωτες.θα ζμπαριασεις κανεναν. Μα καλα, τα παλιο μπαλια κυνηγατε ρε παιδια???? Ελεος

Εσύ δλδ πηγες κατευθείαν πανεπιστήμιο ❓σχολείο είπε ο άνθρωπος‼️κ μάθε να σέβεσαι αν θες να σε σέβονται ‼️
Οχι βεβαια. Εχω βαρεσει τσουβαλια τσιχλες. Αλλα πλεον δε καθομαι να ασχοληθω ιδιαιτερα. Και μπαλες μαζι σας παιδια. Το νου σας. Σας βγαινουν τα γουρουνια και εχετε μεσα 9αρια. Δικανακι μπαικαλ (πατε και μου αγοραζετε τις παλιοαδρανειες) στη μια θαλαμη 8αρια (να πιανετε και τις μπεκατσες) και στην αλλη μπαλες υψηλος 8βολες. Ειναι λιγακι ακριβες βεβαια , αλλα κανουν για μια ζωη. Α! Please , μη μου πειτε τωρα "δε δινω 25 ευρω για 10 μπαλες υψηλος δηλαδη please)

Μάλλον για να λες Ότι δεν έχει αξία ενα θήραμα Δεν σέβεσαι καθόλου. (Δεν μένουμε Όλοι επαρχία)
Εχει θηραματακια αξιολογα και η Αττικη. Αλλα θελει ορεξη και μερακι το κυνηγι. Περιορειστε τα εξοδα που σας βαζουν να κενετε οι γυναικες. Ολα αυτα αχρηστα ειναι. Πατηστε ποδι και εξοικονομειστε χρηματα να φχαριστειθειτε το χομπυ σας.

Status
Not open for further replies.
Back