Γνώμες Φυσιγγίων

Την τσίχλα ρε φίλε... Την τσίχλα.
Όχι μόνο τη τσίχλα Λεωνίδα εγώ ρίχνω σε όλα 9 αρι μέχρι 40 μέτρα δεν εννοώ παπί βέβαια αναγκάζομαι να κατέβω στο 5 απευθείας λόγο σκληρού καιρού και μεγαλύτερων βολών σε απόσταση ,αν έριχνα με 25 βαθμούς και μέχρι 40 μέτρα εκτός παπί όλα με 9 άρια θα τα κυνηγούσα .

Όχι μόνο τη τσίχλα Λεωνίδα εγώ ρίχνω σε όλα 9 αρι μέχρι 40 μέτρα δεν εννοώ παπί βέβαια αναγκάζομαι να κατέβω στο 5 απευθείας λόγο σκληρού καιρού και μεγαλύτερων βολών σε απόσταση ,αν έριχνα με 25 βαθμούς και μέχρι 40 μέτρα εκτός παπί όλα με 9 άρια θα τα κυνηγούσα .
Σε όλα τα τσιχλοειδη εννοείς?

Σε όλα τα τσιχλοειδη εννοείς?
Σε τρυγονες πέρδικες,ακόμη και φάσες με καλοκαίρια η αγριπεριστερα .Τι διαφορά νομίζεις ότι έχει ένα 9 αρι στα 40 μέτρα από ένα 7.5 ,να σου πω θα σε τρυπήσουν πολύ περισσότερα σκακια και όλα τα θηράματα που ανέφερα τα τρυπάνε σε αυτήν την απόσταση .

Προσωπικά ρίχνω 9 νουμ όπως έγραψα τώρα ο κάθε ένας έχει την άποψη του για τη δύναμη του σκαγιου και τι κάνει ένα καλό φυσιγγι 9 αρακι , εγώ αυτό ρίχνω και αυτά ας φύγουν δε πειράζει θα έρθουν αλλά αν φύγουν τελικά.

Σε τρυγονες πέρδικες,ακόμη και φάσες με καλοκαίρια η αγριπεριστερα .Τι διαφορά νομίζεις ότι έχει ένα 9 αρι στα 40 μέτρα από ένα 7.5 ,να σου πω θα σε τρυπήσουν πολύ περισσότερα σκακια και όλα τα θηράματα που ανέφερα τα τρυπάνε σε αυτήν την απόσταση .
Αν ρίξεις στα 40 μέτρα σε πέρδικα με 9αρι το πιθανότερο είναι να την τραυματίσει και δε θα πέσει ποτέ.. ξέρεις πόσα σκάγια έχω βρει σε πέρδικες μεγάλες από παλιές τουφεκιές άλλων;; Άλλο να της ρίξεις στα 20-25 μέτρα που έχω πάρει και εγώ πέρδικα με νούμερο 9 και άλλο στα 40... Το κάθε θήραμα έχει το νούμερο του για κάποιο λόγο. Και είναι κρίμα από τω θεώ να χάνεται πέρδικα έτσι..γνώμη μου βέβαια,εσύ κάνε ότι πιστεύεις!

Αν ρίξεις στα 40 μέτρα σε πέρδικα με 9αρι το πιθανότερο είναι να την τραυματίσει και δε θα πέσει ποτέ.. ξέρεις πόσα σκάγια έχω βρει σε πέρδικες μεγάλες από παλιές τουφεκιές άλλων;; Άλλο να της ρίξεις στα 20-25 μέτρα που έχω πάρει και εγώ πέρδικα με νούμερο 9 και άλλο στα 40... Το κάθε θήραμα έχει το νούμερο του για κάποιο λόγο. Και είναι κρίμα από τω θεώ να χάνεται πέρδικα έτσι..γνώμη μου βέβαια,εσύ κάνε ότι πιστεύεις!
Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι μια σοβαρή κανη με σωστό φυσίγγι και να επιχειρήσεις ,δεν επιχειρεί όμως η μέγιστη πλειοψηφία γι'αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί την δυναμική ούτε της κάνης ούτε του κάθε νούμερου σκαγιων .Εδώ έχει κυνηγούς που ρίχνουν 7 στις τσίχλες ,ξέρεις τι δύναμη έχει το 7 αρι.Σε απόσταση άνω των 80 μέτρων σε πλάγια από φίλο σε περπατητο δύο σκακια κάρφωσαν το πατέρα μου στο φρύδι και φτάσαμε κόκαλο τον πέταξαν ανάσκελα.Ο άλλος από κάτω δεν το πίστευε όταν έβγαλε τα σκακιά τα είχε και του τα πάει μαλακά με το έριχνες με 7 αρΙα πάρε τα σκακιά σου να δεις .

Προσωπικά ρίχνω 9 νουμ όπως έγραψα τώρα ο κάθε ένας έχει την άποψη του για τη δύναμη του σκαγιου και τι κάνει ένα καλό φυσιγγι 9 αρακι , εγώ αυτό ρίχνω και αυτά ας φύγουν δε πειράζει θα έρθουν αλλά αν φύγουν τελικά.
Προφανώς και καλά κάνεις και ρίχνεις αυτά που θέλεις αλλά όταν η άποψη σου είναι εκτός της πεπατημένης θα ακούσεις και τις αντιδράσεις. Κι εγώ του ψιλού σκαγιού είμαι γενικά, αλλά επειδή αγαπάω και την μακρινή τουφεκιά, εκεί που απαιτείται το χοντραινω. Κι όταν λέω μακρινή δεν εννοώ τα 40 μέτρα. Γι'αυτό έγραψα "για την τσίχλα", γιατί μόνο εκεί το 9αρι θα σου κάνει το κέφι και μακριά, πάλι μέχρι ενός ορίου βέβαια.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι μια σοβαρή κανη με σωστό φυσίγγι και να επιχειρήσεις ,δεν επιχειρεί όμως η μέγιστη πλειοψηφία γι'αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί την δυναμική ούτε της κάνης ούτε του κάθε νούμερου σκαγιων .Εδώ έχει κυνηγούς που ρίχνουν 7 στις τσίχλες ,ξέρεις τι δύναμη έχει το 7 αρι.Σε απόσταση άνω των 80 μέτρων σε πλάγια από φίλο σε περπατητο δύο σκακια κάρφωσαν το πατέρα μου στο φρύδι και φτάσαμε κόκαλο τον πέταξαν ανάσκελα.Ο άλλος από κάτω δεν το πίστευε όταν έβγαλε τα σκακιά τα είχε και του τα πάει μαλακά με το έριχνες με 7 αρΙα πάρε τα σκακιά σου να δεις .
Την δυναμική ενός φυσιγγίου ή το νούμερο σκαγιων το δοκιμάζω στις τσίχλες με κάθε σεβασμό σε αυτές. Στην Πέρδικα που που την έχω πάνω από όλα δε θέλω να κάνω δοκιμές. Τώρα αν έφτασαν τα 80 μέτρα το νούμερο 7 , δεν έχω λόγω να μη σε πιστέψω αλλά με την ίδια λογική, τα δράμια που φτάνουν; Και δε μιλάω για κολλημένα σκάγια που πήρα και εγώ πέρδικα σε πολύ μακρινή απόσταση σε νούμερο 6 ,μιλάω για το γεγονός ότι την έκανα , έπεσε ζωντανή και ευτυχώς έχω σκύλο και την βρήκε 100 μέτρα παραπέρα.. να πάω στην Πέρδικα με νούμερο 9 και να τραβώ στα 40 μέτρα το θεωρώ λάθος. Ή αν είναι κανόνας τα 80 μέτρα για το 7αρι,πες το μου , να τραβώ όπου την βλέπω..

Προφανώς και καλά κάνεις και ρίχνεις αυτά που θέλεις αλλά όταν η άποψη σου είναι εκτός της πεπατημένης θα ακούσεις και τις αντιδράσεις. Κι εγώ του ψιλού σκαγιού είμαι γενικά, αλλά επειδή αγαπάω και την μακρινή τουφεκιά, εκεί που απαιτείται το χοντραινω. Κι όταν λέω μακρινή δεν εννοώ τα 40 μέτρα. Γι'αυτό έγραψα "για την τσίχλα", γιατί μόνο εκεί το 9αρι θα σου κάνει το κέφι και μακριά, πάλι μέχρι ενός ορίου βέβαια.
Και εγώ Λεωνίδα εκτός της πεπατημενης την κυνηγώ με 36 γρ γόμωση μέχρι σεμι γόμωση σε νούμερο 6 , άλλοι το θεωρούν υπερβολή και χρησιμοποιούν 32 γρ 8αρι.. το θέμα δεν είναι να πέσει το πουλί.. το θέμα είναι να πέσει ψοφιο και νά το βρεις. Γιατί όσοι έχουμε κυνηγήσει πέρδικα ξέρουμε τι κάνει αν δεν έχει φάει τη τουφεκιά σωστά ή ο τραυματισμός της είναι επιφανειακός. Το πουλί χάνεται και το σημαντικότερο χάνεται μια μάνα ή ένας επιβήτορας που του χρόνου θα έκανε κιαλλα περδικακια. Αν θες να τραβας στα 40 και στα 50 σε πέρδικα δε μπορώ να διανοηθω να ρίχνω νούμερο 9.. Αλλά εγώ είμαι εγώ και γενικά είμαι λωλός , οπότε ας κάνει ο καθένας ότι πιστεύει!

Κανόνες για την απόσταση του κάθε νούμερο σκαγιού δεν υπάρχει αυτό μπορεί να το αντιληφθείς μόνο από συνεχής χρήση του συγκεκριμένου νούμερο σε όλα στα κυνήγια. Η άγγλοι ντουφεκάνε κάτι φασιανούς 50-60 μέτρα με εξάρι εάν πιστεύω εμείς κάναμε ανάλογο κυνήγι εδώ στην ελλάδα ή περισσότεροι θα τους ρίχναν με τριάρια από κει και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Θα επιμείνω πάντως ότι εκεί που κόβει να το πω λαϊκά το εννιάρι σκάγοι συνήθως είναι απόσταση που δεν μπορούν να την υποστηρίξουν οι περισσότεροι

Κανόνες για την απόσταση του κάθε νούμερο σκαγιού δεν υπάρχει αυτό μπορεί να το αντιληφθείς μόνο από συνεχής χρήση του συγκεκριμένου νούμερο σε όλα στα κυνήγια. Η άγγλοι ντουφεκάνε κάτι φασιανούς 50-60 μέτρα με εξάρι εάν πιστεύω εμείς κάναμε ανάλογο κυνήγι εδώ στην ελλάδα ή περισσότεροι θα τους ρίχναν με τριάρια από κει και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Θα επιμείνω πάντως ότι εκεί που κόβει να το πω λαϊκά το εννιάρι σκάγοι συνήθως είναι απόσταση που δεν μπορούν να την υποστηρίξουν οι περισσότεροι
Μα για φασιανό στα 50-60 μέτρα και εγώ 6 Άρι θα έριχνα..δε θα έριχνα 3αρια.. γι'αυτό ρίχνω στην Πέρδικα 6αρι.. χωρίς παρεξήγηση, δε δήλωσα ότι υποστηρίζω τουφεκιές σε αυτές τις αποστάσεις,δεν είπα ποτέ μου ότι είμαι Λούκυ Λουκ. Απλά δε πρόκειται ποτέ να με πείσεις ότι στα 50 μέτρα με 9αρι στα 34 γρ πέφτουν Κάτε επανάληψη πέρδικες ψοφιες ακαριαία. Σορυ ε; Εμπειρίες του καθενός είναι αυτές,όχι κανόνες .

Το φρυδι απο το κοκαλο το χωριζει μονο δερμα Γιαννη
Ευτυχως δεν ηταν ματι που πετυχε τον πατερα σου
Στεναχωρα πραματα αυτα!

Για την περδικα καλα σου λένε τα παιδια
Δεν υπαρχει κανενας λογος σε ενα θηραμα με τον ογκο της να ριχνεις 9αρι!
Μια χαρα πεφτει κοντα αλλα τα 40 μετρα οσες φορες θα πεσει αλλες τοσας και παραπανω θα τραυματιστει

Τα υπολοιπα για καννες στο ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΟ θεμα με συγχωρεις αλλα ειναι ´´να χαμε να λεγαμέ´´

Θελουμε τα ουαου σκοτωματα και ριχνουμε με σκαγι στα ορια του σε ευγενη θηραματα;
Ποιος ο λογος;
Ποιος ο λογις να ριχνω με 9αρι στην περδικα στα 40 μετρα για να δειξω οτι εχω την υπερκαννη;

Και ο λαγος πεφτει κοντα με 9αρι
Πρεπει να πηγαινουμε για λαγο με 9αρακι;

Γιατι;
Για να συγκρινουμε καννες;

Και να κερδισουμε τι;

να σου βγει τυχαια και να βαρεσεις και να την παρεις ειναι αλλο!
Επι σκοπου ειναι αλλο

Δεν γινεται να γινετε τοσος ντορος για το πιο εντυπωσιακο σκοτωμα και να ριχνουμε επι σκοπου σε ενδημικο θηραμα με 9αρι στα ορια του σκαγιου αυτου

Ναι θα πεσει αλλα πιο συχνο θα ειναι να χαθει!

Αν μου πεις ποιος ο λογος να ριχνεις 9αρι να το δεκτω

Δεν υπαρχει τετοιος λογος φιλε μου!

Το θέμα είναι ότι και έχω βι δει και έχω δει συνεχόμενες καταβολές σε αποστάσεις που δε σηκώνουν όπλο πολλοί και εννοείται ότι λογικό η διαφορετική άποψη απλά ο κάθε ένας επιλέγει .

Το θέμα είναι ότι και έχω βι δει και έχω δει συνεχόμενες καταβολές σε αποστάσεις που δε σηκώνουν όπλο πολλοί και εννοείται ότι λογικό η διαφορετική άποψη απλά ο κάθε ένας επιλέγει .
Ναι βρε Γιάννη μου , καταβολές σε αποστάσεις που δε κάνει ο καθένας μπορείς να έχεις δει και να έχεις κάνει κάτε επανάληψη, δεν είναι όμως όλα τα θηράματα το ίδιο.. στον ίδιο σάκο βάζεις την σκληρότητα του ορτυκιού,της τσίχλας με την Πέρδικα και τη φάσσα ;;

Back