Γνώμες Φυσιγγίων

Η άγγλοι ντουφεκάνε κάτι φασιανούς 50-60 μέτρα με εξάρι
Γιαννη μη το παίρνεις και σίγουρο αυτο δουλευουν πολυ 4-5αρι και αυτοι σε καρτερια με ψιλομενους φασιανους ,τωρα το ποσο σκληροτερα η μαλακοτερα σκαγια χρησιμοποιουν δε ξερω

Γιαννη μη το παίρνεις και σίγουρο αυτο δουλευουν πολυ 4-5αρι και αυτοι σε καρτερια με ψιλομενους φασιανους ,τωρα το ποσο σκληροτερα η μαλακοτερα σκαγια χρησιμοποιουν δε ξερω
Εγώ σου λέω ότι τους ρίχνουν και 7αρια που λέει ο λόγος... Συγκρίνετε το μοναχικό κυνήγι της Πέρδικας που είναι ένα συνεχόμενο τρέξιμο σε δυσβατα σημεία που καλα καλά πολλές φορές δε βλέπεις καν που έπεσε το πουλί ,με το πέρασμα των φασιανών στην Αγγλία, με 5 ανθρώπους και 10 λαμπραντόρ να ψάχνουν ότι πέφτει ζωντανό και μη από την τουφεκιά σου;

Ρίχνω 9 αρι γιατί απλά αν ρίχνεις σωστά σκοτώνει μέχρι 40 μέτρα εξάλλου εγώ δε ρίχνω ποτέ σε πέρδικες με κύλινδρο ρίχνω πάντα με το όπλο 3* ανοιχτά τσοκ μόνο ορτύκι και τσίχλα(μαύρες κυρίως) , και σπανίως σε μπεκάτσα εκεί βάζω 4* τώρα που δεν έχω θα βάζω skeet.ολα αλλάζουν το 9 αρι με τίποτε καθως και πάντα φυσίγγια με συγκεντρωτηρα.Δοκιμασα ότι δοκίμασα και σαν ιδιογομωτές κάποτε τώρα τέλος 9 και 5 νουμ πάντα με συγκεντρωτηρα .Το ψάξιμο τελείωσε για μένα .

Κανόνες για την απόσταση του κάθε νούμερο σκαγιού δεν υπάρχει αυτό μπορεί να το αντιληφθείς μόνο από συνεχής χρήση του συγκεκριμένου νούμερο σε όλα στα κυνήγια. Η άγγλοι ντουφεκάνε κάτι φασιανούς 50-60 μέτρα με εξάρι εάν πιστεύω εμείς κάναμε ανάλογο κυνήγι εδώ στην ελλάδα ή περισσότεροι θα τους ρίχναν με τριάρια από κει και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Θα επιμείνω πάντως ότι εκεί που κόβει να το πω λαϊκά το εννιάρι σκάγοι συνήθως είναι απόσταση που δεν μπορούν να την υποστηρίξουν οι περισσότεροι
Τι κυνηγάς συστηματικά,ποιο είναι το κύριο κυνήγι σου?

Δοκιμασα ότι δοκίμασα και σαν ιδιογομωτές κάποτε τώρα τέλος 9 και 5 νουμ πάντα με συγκεντρωτηρα .Το ψάξιμο τελείωσε για μένα .
Εγώ πιστεύω ότι έπεσες θύμα της ανάγκης σου για απλοποίηση, μία φάση που περνάμε στην αρχή της ενασχόλησης με το κυνήγι, λόγω άγνοιας και πελαγωματος, την ξεπερνάμε αργότερα με την εμβάθυνση και την ξανασυνανταμε στο τέλος με τις γνώσεις που έχουμε συσσωρεύσει. Ο κίνδυνος όμως είναι να υπέρ - απλουστευσουμε τα πράγματα, πηγαίνοντας στο άλλο άκρο. Και να σου δώσω το εξής παράδειγμα. Εάν έπρεπε να επιλέξεις ένα νούμερο σκαγιών αντί για δύο που κατέληξες, δεν θα διάλεγες το 7; Μόλις αναλύσεις τους λόγους που θα το επέλεγες, θα καταλάβεις ότι δεν μπορεί να λείπει από τις επιλογές σου.

Και 3αρι νούμερο και επινικελωμενα και φουλ αντιμόνιο και 81 πόντους κάννες και 38 γραμμάρια και και και. Πέρασε ο καιρός που έριχναν φυσίγγια της μίας ουγκιάς νο 7 και νο 6 με τα πλάγια. Τώρα 12αρι σημαίνει ισχύς πυρός και όσοι θέλουν να το παίξουν σπορτίφ πάνε σε χαμηλότερα διαμετρήματα, ώστε όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνονται.

Εγώ σου λέω ότι τους ρίχνουν και 7αρια που λέει ο λόγος... Συγκρίνετε το μοναχικό κυνήγι της Πέρδικας που είναι ένα συνεχόμενο τρέξιμο σε δυσβατα σημεία που καλα καλά πολλές φορές δε βλέπεις καν που έπεσε το πουλί ,με το πέρασμα των φασιανών στην Αγγλία, με 5 ανθρώπους και 10 λαμπραντόρ να ψάχνουν ότι πέφτει ζωντανό και μη από την τουφεκιά σου;
Αλλη φιλοσοφια τα εκει κυνηγια που κανουν τωρα και αλλα τα δικα μας

Εγώ πιστεύω ότι έπεσες θύμα της ανάγκης σου για απλοποίηση, μία φάση που περνάμε στην αρχή της ενασχόλησης με το κυνήγι, λόγω άγνοιας και πελαγωματος, την ξεπερνάμε αργότερα με την εμβάθυνση και την ξανασυνανταμε στο τέλος με τις γνώσεις που έχουμε συσσωρεύσει. Ο κίνδυνος όμως είναι να υπέρ - απλουστευσουμε τα πράγματα, πηγαίνοντας στο άλλο άκρο. Και να σου δώσω το εξής παράδειγμα. Εάν έπρεπε να επιλέξεις ένα νούμερο σκαγιών αντί για δύο που κατέληξες, δεν θα διάλεγες το 7; Μόλις αναλύσεις τους λόγους που θα το επέλεγες, θα καταλάβεις ότι δεν μπορεί να λείπει από τις επιλογές σου.
Όχι φίλε 9 θα επέλεγα γιατί το 80% των βολών που κάνουμε είναι μέχρι 40 μέτρα και μέχρι εκεί σκοτώνει με ανάλογο τσοκ τα πάντα σχεδόν

Όχι φίλε 9 θα επέλεγα γιατί το 80% των βολών που κάνουμε είναι μέχρι 40 μέτρα και μέχρι εκεί σκοτώνει με ανάλογο τσοκ τα πάντα σχεδόν
Πες σε παρακαλώ τι να βάζω στα γουρούνια μέχρι τα 40 μέτρα.

Και 3αρι νούμερο και επινικελωμενα και φουλ αντιμόνιο και 81 πόντους κάννες και 38 γραμμάρια και και και. Πέρασε ο καιρός που έριχναν φυσίγγια της μίας ουγκιάς νο 7 και νο 6 με τα πλάγια. Τώρα 12αρι σημαίνει ισχύς πυρός και όσοι θέλουν να το παίξουν σπορτίφ πάνε σε χαμηλότερα διαμετρήματα, ώστε όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνονται.
Εστι οπως τα αναφερεις κ ποσο steel παιζουν στο υδροβιο πλεων,
τωρα στα μικρα διαμετρηματα αρχησαν να το πανε σε αλλο επιπεδο 410 με magnum φυσιγγια κ δωσε καρτερια σε περδικας κ φασιανου

Αλλη φιλοσοφια τα εκει κυνηγια που κανουν τωρα και αλλα τα δικα μας
Δε συγκρίνω την φιλοσοφία, συγκρίνω το γεγονός ότι στην Αγγλία σε ρεζέρβες μπορείς να ρίχνεις συνεχόμενα σε μεγάλες αποστάσεις λίγα γραμμάρια και μικρά νούμερα σκαγιων,διότι δε σε ενδιαφέρει αν θα πέσει ζωντανός ο φασιανός, υπάρχουν άνθρωποι και σκυλιά από πίσω σου που κάνουν την περισυλλογή τους. Ενώ στο κυνήγι της Πέρδικας είσαι εσύ και ο σκύλος σου και σε περίπτωση που πέσει η πέρδικα ζωντανή και έχει δύναμη για ποδάρι θα την χάσεις γιατί θα τρυπώσει. Κάποια πουλιά θα τα βρεις λόγω του σκύλου σου και δυστυχώς κάποια θα τα χάσεις τον κόσμο να γυρίσεις ανάποδα. Αυτό εννοούσα στην αρχή,ότι είναι κρίμα τέτοιο πουλί να χάνεται. Γι'αυτό ρίχνω 7αρια και περισσότερο 6αρια στο κυνήγι της, για άμεση θανάτωση του πουλιού κατά την τουφεκιά. Τώρα για συνεχόμενες τουφεκιές με 9 άρια στα .. δε ξέρω πόσα γραμμάρια και στα 40 μέτρα που λέει ο Γιάννης στην Πέρδικα,με συγχωρείς αλλά όσο καλός σκοπευτής και να μην είμαι ,δεν είμαι χτεσινος! Πέρδικες κυνηγάω κατά βάση,όχι λιβελούλες για να με πείσει κάποιος ότι όλα πέφτουν ψοφια στα 40 μέτρα . Το θέμα είναι αποφυγή τραυματισμών σε αυτά τα πουλιά,όχι ποιός σκοπεύει μακριτερα με λιγότερα γραμμάρια και νούμερα σκαγιων!

Μόνοβολα πάντα έχω διατυπώσει άποψη εδώ και πολύ καιρό ,είναι κατά των γομώσεων που δεν ξέρεις που περίπου καταλήγουν γι'αυτό και δε ρίχνω διασποράς η σκακια φακές παλιά τα είχα δοκιμάσει και αυτά και πολύ ανοιχτές ντουφέκιες ψάχνω μόνο στα πολύ ασφαλή κυνήγια πιυωελενχω απόλυτα (ορτύκι, τσίχλα μαύρες).Μονοβολο μόνο αν φύγει έφυγε γίνε καλύτερος να μη σου φεύγει

Ο άσσος γίνεται 5αρι, το 5αρι δεν γίνεται ασσος...

Μόνοβολα πάντα έχω διατυπώσει άποψη εδώ και πολύ καιρό ,είναι κατά των γομώσεων που δεν ξέρεις που περίπου καταλήγουν γι'αυτό και δε ρίχνω διασποράς η σκακια φακές παλιά τα είχα δοκιμάσει και αυτά και πολύ ανοιχτές ντουφέκιες ψάχνω μόνο στα πολύ ασφαλή κυνήγια πιυωελενχω απόλυτα (ορτύκι, τσίχλα μαύρες).Μονοβολο μόνο αν φύγει έφυγε γίνε καλύτερος να μη σου φεύγει
Είχα δει ένα βίντεο κάποτε που κυνηγούσαν γουρούνια με φλομπερ και μονοβολα με πολύ καλά αποτελέσματα.Μηπως είναι υπερβολικό το διαμέτρημα 12?

3 άρια φίλε.. αν βάλεις δράμια έχεις καμία διακοσαρια μέτρα ακόμα , οπότε προλαβαίνεις να ανάψεις και τσιγάρο αν έχεις μονοβολο μέσα στην κάννη .. καλά για ραβδωτό δε το συζητάμε, τουφέκα και από άλλο νομό !

Back