Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για την "υπεροχή" του Kicks μιλάω. Πού υποτίθεται ότι έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση, μικρότερη ουρά, υψηλότερες ταχύτητες και περισσότερη δύναμη.

Αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα κατά καιρούς και δεν έχω καταφέρει να τα επιβεβαιώσω πουθενά. Παρόλαυτα ΔΕΝ τα αποκλείω. Κρατάω ανοιχτό μυαλό. Όπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά.

Αυτό που προκαλεί στο συγκεντρωτήρα το βλέπω. Χιονίζει πλαστικά κομματάκια σε κάθε μπαμ και οι συγκεντρωτηρες βγαίνουν τελείως κατεστραμμένοι.
Λάθος κατάλαβα φταίνε οι ρακες .sarcastic.
Πριν χρόνια δάσκαλε σε κυνηγι τρυγόνιου στην Αμερική σε μια α 400 είχα κοτσάρει ένα κικς , το μέρος κομμένο και ραμενο για μακρινές τουφεκιες μπροστά και πίσω δάσος με ψηλά δέντρα και γω στην μέση σε ένα μεγάλο ξέφωτα που το χώριζε ένα ποτάμι(φορτωμένο μέρος με καναδέζικες χήνες και wood ducks). Το απόγευμα λοιπόν άρχισαν να μπαίνουν τα τρυγόνια με μεγάλη ταχύτητα και ύψος, έκανα κάμποσες τουφεκιες με το κικς αλλά δεν με τρέλανε κιόλας. Είχα μαζί μου ένα μπριλει LF ,το βίδωσα στην κάνη φυσίγγια b&p sporting no 7,5 λέω άσε να δω τι λέει και αυτό. Ε αυτό ήταν τουφεκια και επιφώνημα, να βλέπω τα τρυγόνια να σκάνε στον αέρα, εκείνη η ημέρα ήταν μια από τις καλύτερες μου σκοπευτικα . Ερχόντουσαν οι γνωστοί που είχαμε πάει μαζί να με ρωτάνε με τι φυσίγγια ρίχνω και τα κόβει λέει εκεί πανω? Αυτοί είχαν κατασταλάξει στα σούπερ χ 36 γρ νο 7,5 γιατί λέει τα άλλα δεν σκοτώνουν? Όταν τους είπα ότι ρίχνω με 28γρ με κοιτούσαν λες και είμαι μαλακας. Η αποκορύφωση όμως ήταν σε ένα κυνηγι θαλασοπαπιας που εκεί κυνηγάς μέσα από βάρκα και τα πουλιά πετάνε ένα μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί βλέπεις και την ουρά των σκαγιων άτρακτο και τα λοιπά, φυσίγγια όλη η αφρόκρεμα μαζί μου από φθηνά ατσάλινα μέχρι με σκάγια τουνγκστεν κτλ κουτί φυσιγγι και νεφρό, είχα μαζί μου τα high flyer σε τρεις διαφορετικές σύσφιξεις, ε λοιπόν τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχα με το εργοστασιακό ντεμι της α 400 και μιλάμε για ένα θήραμα που δύσκολα πουλάει το τομάρι του. Δεν καταδικάζω βέβαια τα τσοκ η τα φυσίγγια, όπως πολύ σωστά λες και εσύ κρατάω ανοιχτό μυαλό, αφουγκραζομαι τις γνώμες των άλλων αλλά την τελική γνώμη την βγάζει ο καθένας μας στον κυνηγοτοπο και μετά από αρκετές τουφεκιες . Έχω και γω αρκετά τσοκ της εταιρειας αυτής τόσο σε διαμετρημα 12 όσο και σε 20 και έχω στο μυαλό να κάνω ένα κυνηγι αγριοπεριστερου που τα πουλιά στο συγκεκριμένο μέρος βγαίνουν ψηλά και ενδείκνυται για μακρινές τουφεκιες εκεί θέλω να τα δοκιμάσω να δω τι σκοτώματα κανουν?

Τα ρεμινγκτον δεν τα έχουν θεοποιήσει οι λαγαδες έτσι χωρίς λόγο.Εχει Διάτρηση πολύ μακριά και με συνθήκες δύσκολες.Στίς πολύ μακρινές τουφεκιές και 1 σκάγι να φάει του κάνει ζημια .... τρυπάνε..Καλές οι θεωρίες αλλά όπως λέει και η παροιμία...'τον λύκο τον βλέπεις ακόμα τον ντορο κυνηγάς'
Εγώ προσωπικά πάντα σε όλα ρίχνω 1 νούμερο κάτω μη σου πω κάποιες φορές και 2 γιατί με τα εμπορικά συνήθως π.χ στο 5 τα σκάγια μέσα είναι 6.Ετσι διασφαλίζω διάτρηση αλλά αναγκαστικά ανεβαίνω σε γραμμάρια.Μιλαω για λαγό κ φάσσα.
Θα προσθέσω ότι όλες αυτές οι δοκιμές χάνουν την αντικειμενικότητα τούς (ως προς την αποτελεσματικότητα τους στο κυνήγι) γιατί εκτός από την ποιότητα των σκαγιων η διάτρηση επηρεάζεται εάν το φυσιγγι δεν έχει πυρίτιδα που είναι ανεπηρέαστη από τις καιρικές συνθήκες.
Το λέω γιατί εγώ (κ οι περισσότεροι κυνηγοί που γνωρίζω) τα φυσίγγια τα έχω μόνιμα στο αμάξι με αποτέλεσμα κάποια να ψοφάνε μόλις κρυώσει ο καιρός.
Μη ψαχνεις να βρεις και να βγαλεις ακρη φιλε, για καποιους ολα μα ολα τα εμπορικα ειναι για πεταμα μονο οσοι γεμιζουν ειναι ανετοι και σκοτωνουν θηραματα.
Εμεις οι υπολοιποι βαραμε κι απο κανενα απο τη τυχη...τι τραβαμε λεω εγω και τι διαβαζουμε κατα καιρους...ενα 10% με 15% γεμιζει φυσιγγια, το υπολοιπο 85% που ριχνουμε εμπορικα πρεπει να το γυρισουμε στο ψαρεμα...

Μη ψαχνεις να βρεις και να βγαλεις ακρη φιλε, για καποιους ολα μα ολα τα εμπορικα ειναι για πεταμα μονο οσοι γεμιζουν ειναι ανετοι και σκοτωνουν θηραματα.
Εμεις οι υπολοιποι βαραμε κι απο κανενα απο τη τυχη...τι τραβαμε λεω εγω και τι διαβαζουμε κατα καιρους...ενα 10% με 15% γεμιζει φυσιγγια, το υπολοιπο 85% που ριχνουμε εμπορικα πρεπει να το γυρισουμε στο ψαρεμα...
Τώρα γίνεσαι απλά υπερβολικός. Όλοι ποντάρουν στο δυνατό τους σημείο. Για άλλους είναι η ιδιογομωση, για άλλους τα όπλα και τα τσοκ, για άλλους η σκόπευση κ.ο.κ.

Όταν κάποιος γεμίζει πολύ καλά φυσίγγια με απόλυτη σταθερότητα είναι λογικό να θεωρεί μερικά άρπα κόλλα εμπορικά για κλωτσιές. Ένας τελειομανής που έχει εξελίξει πολύ την τέχνη του, θα εντόπισει εύκολα τις ατέλειες στις μετριότητες.

Κ εγώ μόνο εμπορικά ρίχνω.

Τώρα γίνεσαι απλά υπερβολικός. Όλοι ποντάρουν στο δυνατό τους σημείο. Για άλλους είναι η ιδιογομωση, για άλλους τα όπλα και τα τσοκ, για άλλους η σκόπευση κ.ο.κ.

Όταν κάποιος γεμίζει πολύ καλά φυσίγγια με απόλυτη σταθερότητα είναι λογικό να θεωρεί μερικά άρπα κόλλα εμπορικά για κλωτσιές. Ένας τελειομανής που έχει εξελίξει πολύ την τέχνη του, θα εντόπισει εύκολα τις ατέλειες στις μετριότητες.
Δεν γινομαι υπερβολικος Λεο, οταν διαβαζω συνεχως οτι ολα τα εμπορικα ειναι για τα σκουπιδια ε τοτε ειμαστε κι ολοι εμεις σκουπιδιαρηδες και καταφερνουμε να εχουμε επιτυχιες μ'αυτα.😉
Δεν ειμαι ανθρωπος που μου αρεσει να δικαιολογουμαι και να κρυβομαι, οταν θα χασω μια φασσα,δεν θα πω το φυσιγγι ηταν μαλακια, εγω ημουν απολυτα σωστος...ενταξει ειπαμε τα εμπορικα δεν εχουν τη σταθεροτητα της ιδιογομωσης αλλα μη του βγαλουμε και τα ματια.

Παιδιά οι φωτό αυτές τα λένε όλα.

Το φυσίγγι (μέγεθος σκαγιού, σκληρότητα, ταχύτητα πρόσκρουσης) είναι το Α και το Ω.
Ούτε τσοκ, ούτε performance shop, ούτε kicks, ούτε κώνοι, ούτε αυλοί, ούτε porting, ούτε τίποτα.
Δοκιμάστε με τα ίδια φυσίγγια στις ίδιες αποστάσεις από το στόμιο.
Θα εκπλαγώ αν δω κάτι σοβαρά διαφορετικό.

Τις έχω φτιάξει λίγο καλύτερα τώρα τις φωτό.
View attachment 63477
View attachment 63478

View attachment 63479
View attachment 63480

View attachment 63481
Στα πενήντα Βασίλη δεν θέλω να δω τρύπες απλά την δύναμη που θα βγάλουν στην λαμαρινα κάθε φυσιγγι έκαστο, αφού όπως φαίνεται και στις δοκιμές σου στα 30 και πάλι τα πράγματα είναι σκούρα. Δυστηχως αυτή την στιγμή δεν έχω χοντρά σκάγια να δω διάφορες σε όσους τεντενεκεδες έριξα ήταν με νο 6(αν ήταν και 6 βέβαια ότι γράφει πάνω στον καλυκα). Παίζει ρόλο και μια κάνη πως θα στείλει τα σκάγια στον στόχο και σε τι μορφή εκτος την ποιότητα των σκαγιων .

Δεν γινομαι υπερβολικος Λεο, οταν διαβαζω συνεχως οτι ολα τα εμπορικα ειναι για τα σκουπιδια ε τοτε ειμαστε κι ολοι εμεις σκουπιδιαρηδες και καταφερνουμε να εχουμε επιτυχιες μ'αυτα.😉
Δεν ειμαι ανθρωπος που μου αρεσει να δικαιολογουμαι και να κρυβομαι, οταν θα χασω μια φασσα,δεν θα πω το φυσιγγι ηταν μαλακια, εγω ημουν απολυτα σωστος...ενταξει ειπαμε τα εμπορικα δεν εχουν τη σταθεροτητα της ιδιογομωσης αλλα μη του βγαλουμε και τα ματια.
Κι εγώ Αλέξη αν δω κάποιον να τουφεκαει με λάθος κοντάκι, λάθος επώμιση, λάθος κίνηση, βιασύνη και νευρικές κινήσεις, το πιθανότερο είναι να σκεφτώ "πώς είναι δυνατόν να σκοτώνει;" Προφανώς και όλο και κάποιες επιτυχίες θα έχει, αλλά σίγουρα λιγότερες από ότι έχει ένας σωστός σκοπευτής.

Εγώ θα μαγειρέψω ένα φαγητό που μου αρέσει και θα το ευχαριστηθω όταν το φάω. Ένας σεφ δεν θα το έβγαζε ποτέ στη μπάρα. Θα το έβρισκε γεμάτο απαράδεκτα λάθη.

Κλπ κλπ κλπ

Κι εγώ σαν κι εσένα είμαι. Μετά από αποτυχία ποτέ δεν κατηγορώ το φυσίγγι, αλλά υπάρχουν φορές που φταίει το σκασμενο κι εμένα λόγω ιδιότητας δεν πάει καν εκεί το μυαλό μου.

Κι εγώ Αλέξη αν δω κάποιον να τουφεκαει με λάθος κοντάκι, λάθος επώμιση, λάθος κίνηση, βιασύνη και νευρικές κινήσεις, το πιθανότερο είναι να σκεφτώ "πώς είναι δυνατόν να σκοτώνει;" Προφανώς και όλο και κάποιες επιτυχίες θα έχει, αλλά σίγουρα λιγότερες από ότι έχει ένας σωστός σκοπευτής.

Εγώ θα μαγειρέψω ένα φαγητό που μου αρέσει και θα το ευχαριστηθω όταν το φάω. Ένας σεφ δεν θα το έβγαζε ποτέ στη μπάρα. Θα το έβρισκε γεμάτο απαράδεκτα λάθη.

Κλπ κλπ κλπ

Κι εγώ σαν κι εσένα είμαι. Μετά από αποτυχία ποτέ δεν κατηγορώ το φυσίγγι, αλλά υπάρχουν φορές που φταίει το σκασμενο κι εμένα λόγω ιδιότητας δεν πάει καν εκεί το μυαλό μου.
Ειναι πολυωρη κουβεντα αυτη για να πουμε τις γνωμες μας, ακομα και στο τηλ μια ωρα να μιλαμε παλι δεν θα τα πουμε ολα φιλε.
Μαζι σου θα μπορω ανετα να μιλησω με τις ωρες και οχι για τις γνωσεις σου, αλλα γιατι εχεις ανοιχτο μυαλο και δεν εισαι απόλυτος.
Ειναι πολυ ασχημο πραγμα να ειναι κανεις απόλυτος και να επιμενει σε πραγματα που δεν πρεπει και που δεν ισχυουν.
Αν τις αποτυχιες μας τις χρεωνουμε στο φυσιγγι δεν θα εχουμε ποτε καμια βελτιωση, στο 95% που θα χασω θηραμα δεν θα κατηγορησω το φυσιγγι διοτι
1ον και πιο πιθανο να μη κανω σωστη επωμιση
2ον λαθος προσκοπευση
3ον θα τυχει να τουφεκισω παρα πολυ μακρια.

Οταν διαβαζεις, οτι θηραμα στα 50 μετρα με 34 και 36γρ φυσιγγι το παιρνεις μονο απο τυχη τι θα πεις?
Ναι συμφωνω?

Εκτός από τη δοκιμή που βλέπεις ένα φυσίγγι στο πίνακα όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά που ως ένα όριο και αυτό δεν είναι απόλυτο.Ετσι λοιπόν φίλε είναι και οι απόψεις του καθενός ένας που δεν σηκώνει όπλο στα 50 μέτρα ποτέ δε θα μάθει αν σκοτώνει εκεί το όπλο και με τι πυρομαχικο μπορεί να το κάνει.Επομενως μη σκας .Εγώ λέω σαν Γιάννης ότι σκοτώνω στα 40 μέτρα πέρδικα με 9 αρι όλοι λένε λέει ανέκδοτα κανείς δε σκέφτεται όμως με τι όπλο ρίχνω και τι τσοκ απλά το 9αρι δε σκοτώνει στα 40 γιατί τρυπάει 5 σελίδες ή δεν είναι 40 είναι 30 μέτρα .Δε θα βγει άκρη ποτέ.Οσο πιο ψιλό σκάκι ρίχνεις τόσο καλύτερη κανη και τσοκ χρειάζεσαι για να επιτύχεις σωστό αποτέλεσμα .Εξαλου κανείς δε γνωρίζει τις σκοπευτικές δυνατότητες του άλλου πούμε όταν λέει ο δάσκαλος ότι ρίχνω και βλέπω αυτό λόγο εμπειρίας δυνατότητας κτλ δε μπορείς να τον αμφισβητήσεις.Και εγώ τη γνώμη για τη v3 την έχω διαμόρφωση από 4 ανθρώπους που γνωρίζω ότι σκοπεύουν πολύ σωστοτερα από την πλειοψηφία και ρίχνουν με εμπορικά φυσίγγια .Και προσπαθώ να τη μεταφέρω σε κάποιον που ψάχνει δυνατό όπλο σε ντουφέκια.Οταν κάτι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο.Εσυ έχεις δει σκοτωματα με το kicks και προσπαθουν να σου πουν ότι μάλλον βλέπεις λάθος.Χωρις να λέει κάποιος ότι μπορεί το οπλο σου να είναι καλύτερο και με το kicks να ανεβαίνει και άλλο στην απόδοση.Και όλα αυτά γίνονται γιατι πιστεύουνε ότι όλα είναι το φυσίγγι και όχι το σύνολο όπλο φυσίγγι .Και ξαναγράφω από αύριο τέλος η ιδιογομωση με ένα νόμο να δω μετά αν θα έχουν τις ίδιες απόψεις οι συνάδελφοι .Η θα ψάχνουν για άλλα όπλα.

Αυτα που διαβαζεις για την δυναμη τα εχω γραψει κι εγω πολλες φορες αλλα δεν τα λεω ετσι στην τυχη Τολη.

Καποτε μου καυλωσε να γυαλισω το Κικς εσωτερικα με ατσαλομαλλο και δραπανο, το γυαλισα μια χαρα και πηγα να το δοκιμασω, απογοητευση φιλε, εχασα συγκεντρωση αλλα και δυναμη, οι δε συγκεντρωτηρες απ τα 30+ μετρα που εφταναν πριν πλεον εφταναν και 45.
Ωχ λεω παει το τσοκ το μαμησα, πανε τα λεφτα μου...

Βρηκα μια λιμα αλυσοπριονο 4χιλ και τροχισα ξανα τις τρυπες, ξανα δοκιμη και ολα εγιναν οπως πριν.

Επισης εχω συγκρινει το μαμα φουλ με goose και Kicks σε χαρτι για συγκεντρωση, σε τενεκεδες αλλα και σε κολλες Α4 για διατρηση, παντα καλυτερο το Kicks παντου.

Μη βιαζεστε αμεσως να ακυρωσετε καποιον που γραφει πραγματα που εχει δοκιμασει πολλες φορες, οχι μια, θα μπορουσα να μη εγραφα τιποτα ουτε τοτε αλλα ουτε και τωρα, αλλα ειναι πολυς κοσμος που με ρωταει με προσωπικα μηνυματα για το συγκεκριμενο τσοκ και τι να κανει, να το αγορασει η οχι.

Οτι εχω δοκιμασει και γνωριζω καλα το μοιραζομαι, πραγματα που ειναι στη φαντασια μου δεν γραφω ποτε, αν δεν μου προσφερε τιποτα το συγκεκριμενο τσοκ θα εβγαζα στην ακρη κι ας το πληρωσα 120 ευρω, οπως εχω βγαλει και το UFO που ηταν και ακριβοτερο.
Ρε συ γραφω συγκεντρωση εχω δει κανει δουλεια οντως δυναμη πως γινετε να βγαλει παραπανω δε μπορω να καταλαβω εχει κανει καπιος μετρισεις απ οτι ειδα μονο ο @Νικος.Π εχει κανει παρουσια κι αλλων ατομων και δε σε ακυρωσα ρε φιλε κουβεντα κανουμε

Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.
1ον. Οτι εγραψα δεν το εκανα για ''μειωσω'' κανεναν φιλο η συναδελφο.
2ον.Δεν αναφερθηκα σε τσοκ η οπλα η στην σκοπευτικη ικανοτητα
κανενος.
Απλα εργαψα για την εγκυροτητα των δοκιμων οταν αυτες γινονται
με φυσιγγια που δεν ξερεις τι εχουν μεσα.
Εχω σφαξει δεκαδες φυσιγγια εμποριου και εχω βρει ( οχι σε ολα ) τον
αδη με τα λειψανα...Και εννοω απο αλλο Νο σκαγιων που γραφει η συσκευασια του μεχρι μεγαλες αποκλισεις ( για μενα ) στις
δοσολογιες τους κτλ κτλ.
Οταν λοιπον δοκιμαζουμε ενα φυσιγγιο που γραφει Ν4 και εχει
Ν6 σκαγια μεσα τι δοκιμη ειναι αυτη και κατα ποσον εγκυρο ειναι
το αποτελεσμα ???
Να βαλουμε τον εγωισμο στην ακρη και να δουμε τα πραγματα
με την λογικη.
Τα φυσιγγια ιδιογομωσης κανενα εμπορικο δεν μπορει να τα
συναγωνιστει σε ποιοτητα και αποδοση.

Θα σας πω μονο αυτο...Σε φυσιγγιο ιδιογομωσης αυτα που εγω
ονομαζω καρμπον .. εαν στην δοκιμη η ακρη της καννης δεν ειναι
ακριβως στο 1,5 μετρο απο τον ταχογραφο αλλα ειναι στο 1,45
εχεις αλλη ενδειξη ταχυτητας....
Με ποια λογικη λοιπον να δεχτω την εγκυροτητα των δοκιμων με
εμπορικα φυσιγγια??
Δεν λεω οτι ολα τα εμπορικα φυσιγγια ειναι αχρηστα....για ονομα
του Θεου...αλλα δεν εχουν την ιδια σταθεροτητα και αποδοση
με τα φυσιγγια ιδιογομωσης.
Με εμπορικα κυνηγατε και με εμπορικα κανετε τις δοκιμες σας
και πολυ καλα κανετε για να εχετε μια εικονα οποια και αν ειναι
αυτη.
Βαλτε ομως λιγο νερο στο κρασι σας οσον αφορα την εγκυροτητα
αυτων των δοκιμων σας.
Οσοι με γνωριζουν καλα ξερουν οτι ειμαι πολυ αυστηρος στον
εαυτο μου σε θεματα ιδιογομωσης και δοκιμων!!

Συνεχιστε να κανετε τις δοκιμες..αλλα εμενα θα μου επιτρεψετε
να κραταω μικρο καλαθι οσον αφορα την σταθερη αποδοση
των εμπορικων φυσιγγιων.

Καλη ημερα να εχουμε...ορεξη για δοκιμες...ζεστες καννες ευχομαι...
και ασχετα με την διαφορα αποψεων..πολλα μας ενωνουν
τιποτα δεν εχουμε να χωρισουμε !!! :)

Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.
1ον. Οτι εγραψα δεν το εκανα για ''μειωσω'' κανεναν φιλο η συναδελφο.
2ον.Δεν αναφερθηκα σε τσοκ η οπλα η στην σκοπευτικη ικανοτητα
κανενος.
Απλα εργαψα για την εγκυροτητα των δοκιμων οταν αυτες γινονται
με φυσιγγια που δεν ξερεις τι εχουν μεσα.
Εχω σφαξει δεκαδες φυσιγγια εμποριου και εχω βρει ( οχι σε ολα ) τον
αδη με τα λειψανα...Και εννοω απο αλλο Νο σκαγιων που γραφει η συσκευασια του μεχρι μεγαλες αποκλισεις ( για μενα ) στις
δοσολογιες τους κτλ κτλ.
Οταν λοιπον δοκιμαζουμε ενα φυσιγγιο που γραφει Ν4 και εχει
Ν6 σκαγια μεσα τι δοκιμη ειναι αυτη και κατα ποσον εγκυρο ειναι
το αποτελεσμα ???
Να βαλουμε τον εγωισμο στην ακρη και να δουμε τα πραγματα
με την λογικη.
Τα φυσιγγια ιδιογομωσης κανενα εμπορικο δεν μπορει να τα
συναγωνιστει σε ποιοτητα και αποδοση.

Θα σας πω μονο αυτο...Σε φυσιγγιο ιδιογομωσης αυτα που εγω
ονομαζω καρμπον .. εαν στην δοκιμη η ακρη της καννης δεν ειναι
ακριβως στο 1,5 μετρο απο τον ταχογραφο αλλα ειναι στο 1,45
εχεις αλλη ενδειξη ταχυτητας....
Με ποια λογικη λοιπον να δεχτω την εγκυροτητα των δοκιμων με
εμπορικα φυσιγγια??
Δεν λεω οτι ολα τα εμπορικα φυσιγγια ειναι αχρηστα....για ονομα
του Θεου...αλλα δεν εχουν την ιδια σταθεροτητα και αποδοση
με τα φυσιγγια ιδιογομωσης.
Με εμπορικα κυνηγατε και με εμπορικα κανετε τις δοκιμες σας
και πολυ καλα κανετε για να εχετε μια εικονα οποια και αν ειναι
αυτη.
Βαλτε ομως λιγο νερο στο κρασι σας οσον αφορα την εγκυροτητα
αυτων των δοκιμων σας.
Οσοι με γνωριζουν καλα ξερουν οτι ειμαι πολυ αυστηρος στον
εαυτο μου σε θεματα ιδιογομωσης και δοκιμων!!

Συνεχιστε να κανετε τις δοκιμες..αλλα εμενα θα μου επιτρεψετε
να κραταω μικρο καλαθι οσον αφορα την σταθερη αποδοση
των εμπορικων φυσιγγιων.

Καλη ημερα να εχουμε...ορεξη για δοκιμες...ζεστες καννες ευχομαι...
και ασχετα με την διαφορα αποψεων..πολλα μας ενωνουν
τιποτα δεν εχουμε να χωρισουμε !!! :)
κ Νικο το θεμα ειναι οτι ολοι δεν εχουν δινατοτιτα ουτε να κανουν ιδιωγομοση για πολλου κ διαφορους λογους αλλα ουτε καν να κανουν δοκιμες,ποσο μαλλων να παρουν να ελενχουν τα φυσιγγια ενα ενα ,περνουν ενα τις αρεσκιας τους , που τους προτηνουν ,που εχουν εμπιστευτη απο παλιοτερα
Οποτε οποιος θελει να πει στην διαδικασια δοκιμων κ τεστ ας βαλει τα κριτηρια κ της αξιολογησεις που τον καλυπτουν κ ας βγαλει τα αποτελεσματα του

Η αποκορύφωση όμως ήταν σε ένα κυνηγι θαλασοπαπιας που εκεί κυνηγάς μέσα από βάρκα και τα πουλιά πετάνε ένα μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί βλέπεις και την ουρά των σκαγιων άτρακτο και τα λοιπά
Δεν βλέπεις μήκος ατράκτου στην θάλασσα Κώστα ... είναι λάθος αυτό που λέγεται ....

Παίζει ρόλο και μια κάνη πως θα στείλει τα σκάγια στον στόχο και σε τι μορφή εκτος την ποιότητα των σκαγιων .
Αμφιβάλλω Κώστα αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
Πιο σφιχτή τουφεκιά θα έχει λίγο μεγαλύτερη διάτρηση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εμφανής στο τενεκέ.
Μόνο με δοκιμές θα βρούμε άκρη.

Πιο σφιχτή τουφεκιά θα έχει λίγο μεγαλύτερη διάτρηση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εμφανής στο τενεκέ.
Αν ριξεις ενα καλο 7/32 στα 36,5 μπορει να βρεις 5 σκαγια που τρυπησαν το ντενεκε. Αν κλεισεις το τσοκ , αυτα θα γινουν 10 . Τυχαια το λεω γιατι εξαρταται απο το ντενεκε. Το θεμα ειναι οτι προκειται για 5 ή 10 στα 320. Μηπως πρεπει να συζηταμε και τι ποσοστο των σκαγιων στον κυκλο 75 cm τρυπανε καθε φορα. Γιατι ειναι αστειο να λεμε γενικα οτι οι παραπανω τουφεκιες ....τρυπησανε τον τενεκε. με το σφιχτο τσοκ προστατευονται λιγα ακομι σκαγια ....εε και ;

Μην ψάχνετε μαγικά πράγματα ρε παιδιά ....

Η διάτρηση εξαρτάται
1. ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΚΑΓΙΟΥ
2. ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΚΑΓΙΟΥ (=βάρος σκαγιού)
3. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ (=μένουσες)

Από ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!!!!!!

Το 1. και 2. δεν αλλάζουν με τίποτα, δεν πα' να αλλάξεις τσοκ, αυλό, κάνη, κώνο κτλ κτλ κτλ μιλάμε για απόλυτα ίδια φυσίγγια όπως λέει ο @ΝίκοςΠ
Το 3. τώρα εξαρτάται
α) Παραμορφώσεις στην εκπυρσοκρότηση, στον κώνο και στο τσοκ.
β) Αρχική ταχύτητα Vo
γ) Πόση απόσταση θα κινούνται τα σκάγια σαν μια δέσμη πριν αρχίσουν να αποχωρίζονται μεταξύ τους. Όσα αποχωρίζονται πιο νωρίς "τρώνε" όλη την αντίσταση του αέρα νωρίτερα και επιβραδύνουν περισσότερο.
δ) Σύσφιξη

Απλά πράγματα ... κάντε όσες δοκιμές θέλετε ... διαφορά σε διάτρηση (περιφερειακή και κεντρική) θα βρείτε μόνο αν αλλάξετε φυσίγγι και ίσως σύσφιξη τσοκ.
Αυτό πιστεύω και μένει να αποδειχθεί ...

Μην ψάχνετε μαγικά πράγματα ρε παιδιά ....

Η διάτρηση εξαρτάται
1. ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΚΑΓΙΟΥ
2. ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΚΑΓΙΟΥ (=βάρος σκαγιού)
3. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ (=μένουσες)

Από ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!!!!!!

Το 1. και 2. δεν αλλάζουν με τίποτα, δεν πα' να αλλάξεις τσοκ, αυλό, κάνη, κώνο κτλ κτλ κτλ μιλάμε για απόλυτα ίδια φυσίγγια όπως λέει ο @ΝίκοςΠ
Το 3. τώρα εξαρτάται
α) Παραμορφώσεις στην εκπυρσοκρότηση, στον κώνο και στο τσοκ.
β) Αρχική ταχύτητα Vo
γ) Πόση απόσταση θα κινούνται τα σκάγια σαν μια δέσμη πριν αρχίσουν να αποχωρίζονται μεταξύ τους. Όσα αποχωρίζονται πιο νωρίς "τρώνε" όλη την αντίσταση του αέρα νωρίτερα και επιβραδύνουν περισσότερο.
δ) Σύσφιξη

Απλά πράγματα ... κάντε όσες δοκιμές θέλετε ... διαφορά σε διάτρηση (περιφερειακή και κεντρική) θα βρείτε μόνο αν αλλάξετε φυσίγγι και ίσως σύσφιξη τσοκ.
Αυτό πιστεύω και μένει να αποδειχθεί ...
Μπα... Υπάρχουν όπλα που χτυπάνε καλύτερα

Οταν διαβαζεις, οτι θηραμα στα 50 μετρα με 34 και 36γρ φυσιγγι το παιρνεις μονο απο τυχη τι θα πεις?
Ναι συμφωνω?
Στα 50 μέτρα σκοτώνεις χαλαρά οποιοδήποτε θήραμα με το κατάλληλο νούμερο σκαγιών.
Αρκει να μπορείς εσύ.

Μπα... Υπάρχουν όπλα που χτυπάνε καλύτερα
Ισχύει! Τους λόγους δεν τους ξέρουμε. Εδώ ο Βασίλης θα πρέπει να βοηθήσει, εφαρμόζοντας τις θετικές επιστήμες και να εξηγήσει το πώς. Με το να αρνείται ότι κάννες με κάννες δεν έχουν μεγάλες διαφορές δεν βοηθάει να παραχθούν απαντήσεις.

Βάλε το σαν αξίωμα Βασίλη και παίξε μπαλιτσα με τύπους μετά.

Back