Ελαστικά

Χρηστο εγω στις ιδιες διαστασεις εχω βαλει τα michelin crossclimate. Εχω κανει 2600 χιλιομετρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος τουλαχιστον μεχρι στιγμης. Ειναι νωρις ακομη για να εχω ολοκληρωμενη εικονα...

τα έχω δεί Χρήστο .. αλλά για Αθήνα είναι υπερβολή .. αν έμενα μόνιμα Γιάννενα θα έβαζα σίγουρα αυτά .
οπότε εσυ εχει κάνει πολύ καλή επιλογή ;)

τα έχω δεί Χρήστο .. αλλά για Αθήνα είναι υπερβολή .. αν έμενα μόνιμα Γιάννενα θα έβαζα σίγουρα αυτά .
οπότε εσυ εχει κάνει πολύ καλή επιλογή ;)

Χρήστο νομίζω πως δεν είναι δεν είναι υπερβολή γιατί πρόκειται για θερινό λάστιχο όπως ακριβώς αναφέρει η michelin στο site της "είναι το πρώτο θερινό ελαστικό που λαμβάνει πιστοποίηση για χειμώνα (πιστοποίηση 3PMSF για απόδοση στο χιόνι)." Για δες εδώ:
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-crossclimate

Συμφωνω με τον Αρι αν και δεν μου ταιριαζαν ποτε τα conti.. Βεβαια η χρονια που τα ειχε στην 147 ηταν απο τις δυνατες της...
Μια ζωη Μιchelin και toyo δουλευα...
(Toyo απιστευτο λαστικο)
Βαλε τα conti...

Τα michelin latitude cross τα εχει καποιοσ να πει γνωμη. με ενδιαφερουν για να τα βαλο στο ναβαρα εχουν καλη αποδοση σε βρεγμενο εδαφοσ και λασπεσ .κανουν για χιονια.η χρήση που κανω ειναι60%ασφαλτο.40%χωμα.

Φτάνει ξανά η εποχή που πρέπει να βάλω λάστιχα.
Δυστυχώς τα έφαγα σε λιγότερο από χρόνο και δυστυχώς ο Οκτώβριος αργεί και δεν ξέρω αν θα αντέξουν αυτά που φοράω μέχρι τότε.
Είναι κρίμα να τα αλλάξω τώρα μέσα στη ζέστη.
Σκέφτομαι ξανά για continental sport contact 5. Διάσταση 225/45/17.
Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά; Έχει κάποιος μια άλλη πρόταση;

Δυστυχώς τα έφαγα σε λιγότερο από χρόνο και δυστυχώς ο Οκτώβριος αργεί και δεν ξέρω αν θα αντέξουν αυτά που φοράω μέχρι τότε.
Δέκα ζευγάρια λάστιχα αλλάζω κάθε χρόνο
γιατί περνώ απ'το σπίτι της με παντιλίκια μόνο.

Καλά πως τα έφαγες σε έναν χρόνο ρε θηρίο; .xm. Μήπως .sex hard. οδηγώντας; .big smile.

Καλά πως τα έφαγες σε έναν χρόνο ρε θηρίο; .xm. Μήπως .sex hard. οδηγώντας; .big smile.

.sarcastic.

Έχουν πάνω μόνο 28.000km Χρήστο αλλά οδηγούσα πολύ νευρικά και τα περισσότερα δρομολόγια σε επαρχιακούς δρόμους, εθνική με ταχύτητες μεγάλες και τέλος τα στριγκλίσματα σε αναβάσεις και καταβάσεις δεν θέλει πολύ το λάστιχο, τα ‘φτυσε.

κωστάκη κατί δε λές καλά ...
Εκανες 40-50χιλ KM;;
Τί εννοείς τα έφαγες;; 1 ετος είναι πολύ μικρό διάστημα.

κωστάκη κατί δε λές καλά ...
Εκανες 40-50χιλ KM;;
Τί εννοείς τα έφαγες;; 1 ετος είναι πολύ μικρό διάστημα.

28,000km έκανα

Τα έφαγα είναι σχεδόν σλίκ το λάστιχο. Τα αυλάκια έχουν φτάσει σχεδόν πάτο να γίνουν ένα με το λάστιχο. Σκέφτομαι κιόλας μήπως να τα αλλάξω τώρα αλλά δεν έχω ακούσει κανένα να αλλάζει λάστιχο μέσα στο καλοκαίρι.

Χρήστο στα michelen βγάζει, αλλά δεν ξέρω πιο μοντέλο είναι εφάμιλλο με το continental.

μια χαρά..
Εγώ Κωστή θεωρώ Michelin και Continental τα κορυφαία...
Πολύ καλά και τα Japan ΤΟΥΟ που γράφει ο Αντωνης

28,000km έκανα

Τα έφαγα είναι σχεδόν σλίκ το λάστιχο. Τα αυλάκια έχουν φτάσει σχεδόν πάτο να γίνουν ένα με το λάστιχο. Σκέφτομαι κιόλας μήπως να τα αλλάξω τώρα αλλά δεν έχω ακούσει κανένα να αλλάζει λάστιχο μέσα στο καλοκαίρι.
.

Αν πρόκειται να τα τα καταστρέφεις στα 28.οοο χλμ πήγαινε και άλλαξε τα τώρα.
Αυτό το δεν αλλάζω λάστιχο τέτοια εποχή ενω τα λάστιχα μαο είναι λιώμα δεν έχει λογική Κώστα .

Σχετικά με τις αλλαγές ελαστικών μέσα στο καλοκαίρι....και εγώ τα ίδια έλεγα...."μα μέσα στο καλοκαίρι...ζέστες, ταλαιπωρία κτλπ..."
Μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα σε μία από τις αλλαγές που έκανα μέσα σε έναν Ιούνη, κατέληξα πως μάλλον για έναν ακόμα μύθο πρόκειται, κατάλοιπο μάλλον των γονιών μας (μην πω και παππούδων μας)!! και αυτό γιατί παλιά από ότι διάβασα τα ελαστικά το τότε αυτοκινήτων είχαν και ένα μεγάλο ποσοστό νάιλον που ταλαιπωρούνταν αρκετά με την ζέστη και δει την ελληνική!

Εν έτη 2016 με ελαστικά πλέον και νανοτεχνολογίας κατασκευασμένα για αυτοκίνητα που τρέχουν +140, να αντέχουν θερμοκρασίες φρεναρίσματος εξωφρενικές μην κολλάμε στους +10-15 βαθμούς Κελσίου διαφοράς χειμώνας - καλοκαίρι !!!!!

Και μην ξεχνάτε ότι "η μαλακία" σκατά στο στόμα μου (στο πληκτρολόγιο μου πιο σωστά .yel.) και στην ώρα που το ακούει, δεν θα ρωτήσει "τί εποχή έχουμε?" :mad::mad:

.sarcastic.

Έχουν πάνω μόνο 28.000km Χρήστο αλλά οδηγούσα πολύ νευρικά και τα περισσότερα δρομολόγια σε επαρχιακούς δρόμους, εθνική με ταχύτητες μεγάλες και τέλος τα στριγκλίσματα σε αναβάσεις και καταβάσεις δεν θέλει πολύ το λάστιχο, τα ‘φτυσε.

Κώστα με την χρήση που περιγράφεις οτι κανείς νομίζω οτι τα μισελεν και τα κοντρινεταλ ειναι πολύ μαλάκα για σενα .. για αυτό και η μεγάλη φθορά .
με δεδομένο οτι κυνήσε σε επαρχιακό δίκτυο .. εχεισ το χρόνο να ζεσταθεί ενα ποιο σκληρό ελαστικό και να δουλέψει σωστά ..οπότε εγω θα σου έλεγα να δεις τα bridgestone !!
εγώ έβαλα τελικά τα good gyear EfficientGrip και για την ώρα ειμαι πολύ ευχαριστημένος .. ο χειμώνας θα δείξει .! για σενα πάντως με την οδήγηση που περιγράφεις δεν κανει .. θα έχεις φθορά !

κατι τελευταίο .. αν τα ελαστικά σου ειναι χάλια πήγαινε ΑΥΡΙΟ να τα αλλάξεις χωρίς σκέψη ..
εχε κατα νου Κώστα οτι σε συνθήκες πόλης μισό μέτρο διαφορά στο φρενάρισμα (φτου φτου φτου) ειναι όλη σου η μετόπη μαζί με τα ψυγεία .. δεν λει ;)

Αυτό το λάστιχο είναι απαράδεκτο. Λιώνει αμέσως. Δεν είσαι μόνο εσύ. Εχω και άλλους που τα βάλανε και τα λιώσανε σε 6 μήνες χωρίς καν να τρέχουν. Μείνε μακριά.

Κώστα με την χρήση που περιγράφεις οτι κανείς νομίζω οτι τα μισελεν και τα κοντρινεταλ ειναι πολύ μαλάκα για σενα .. για αυτό και η μεγάλη φθορά .
με δεδομένο οτι κυνήσε σε επαρχιακό δίκτυο .. εχεισ το χρόνο να ζεσταθεί ενα ποιο σκληρό ελαστικό και να δουλέψει σωστά ..οπότε εγω θα σου έλεγα να δεις τα bridgestone !!
εγώ έβαλα τελικά τα good gyear EfficientGrip και για την ώρα ειμαι πολύ ευχαριστημένος .. ο χειμώνας θα δείξει .! για σενα πάντως με την οδήγηση που περιγράφεις δεν κανει .. θα έχεις φθορά !

κατι τελευταίο .. αν τα ελαστικά σου ειναι χάλια πήγαινε ΑΥΡΙΟ να τα αλλάξεις χωρίς σκέψη ..
εχε κατα νου Κώστα οτι σε συνθήκες πόλης μισό μέτρο διαφορά στο φρενάρισμα (φτου φτου φτου) ειναι όλη σου η μετόπη μαζί με τα ψυγεία .. δεν λει ;)

Χρήστο έχω δουλέψει το Bridgestoneτο 001 που υποτίθεται είναι σπορ λάστιχο. Μια χαρά στο φρενάρισμα μια χαρά στη βροχή αλλά στις στροφές δεν…Έφευγε το αμάξι.
Δεν θέλω να ακούω για Bridgestone. Με το που τα έβαλα σε 5.000km τα πούλησα. Σκέφτομαι για Dunlop που το είχα πριν 6 χρόνια, και μου έβγαλε σαν λάστιχο 2 χρόνια και έκανε 40.000km. δεν θυμάμαι όμως πιο μοντέλο ήταν…

Αυτό το λάστιχο είναι απαράδεκτο. Λιώνει αμέσως. Δεν είσαι μόνο εσύ. Εχω και άλλους που τα βάλανε και τα λιώσανε σε 6 μήνες χωρίς καν να τρέχουν. Μείνε μακριά.

Ναι και εγώ το έχω ακούσει κι από άλλους αλλά το είδα και με τα μάτια μου. Το λάστιχο είναι σούπερ σε κράτημα και σε βροχή και σε φρενάρισμα και σε όλα.
Ζεσταίνεται αμέσως. Ναι μεν αλλά. Αυτό το αλλά. Λιώνει για πλάκα. Δεν λέω του έβγαλα την πίστη και το ταλαιπώρησα πολύ απλά δεν περίμενα να λιώσει τόσο γρήγορα.
Το θέμα είναι ότι στην διάσταση που φοράω είναι ακριβά τα λάστιχα. Θέλω κάτι να μην λιώνει αλλά θέλω επίσης κάτι που να μπορεί άνετα να υποστηρίξει σπορ οδήγηση.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κάνω πχ μια ανάβαση στο βουνό ή και σε ευθεία και στην στροφή να νιώθω το αμάξι να ξεκολλάει.

Θα περάσω αύριο σε λαστιχά να δω τι παίζει και από good year, Dunlop και toyo.
Μέσα στην βδομαδα θα τα αλλάξω γιατί δεν…. Καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Θα περάσω αύριο σε λαστιχά να δω τι παίζει και από good year, Dunlop και toyo.
Μέσα στην βδομαδα θα τα αλλάξω γιατί δεν…. Καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

τα αντίστοιχα με τα good gyear EfficientGrip είναι dunlop sport bluresponse. ειναι και τα δυο οικονομικότερα σε σχέση με μισελεν και κοντινεταλ και έχουν και ενα χρόνο εγγύηση για ενα ελαστικό ότι κ αν συμβεί .;)

Back