Ελαστικά

'Εχω ακούσει θετικές κριτικές και για τα Yokohama Geolandar A/T-S G012. Στις διαστάσεις του jimnyτο έχει ως 205/70R15 96S RBL

Βρηκα απο καποιο παλικαρι που μολις αλλαξε τα ζαντολαστιχα στο jimny του, τα παραπανω Yokohama. Τα εχει βαλει εδω και 2 μηνες αλλα η παραγωγη τους ειναι 2ετιας. Ειναι ακομη με τα ¨μπιμπικα¨ τους. Τα δινει 100€ μαζι με τις ζαντες του (σιδερενιες). Δεν τα ειδα ακομη. Αν ειναι πραγματι σε αριστη κατασταση, τι λετε να κανω;

Βρηκα απο καποιο παλικαρι που μολις αλλαξε τα ζαντολαστιχα στο jimny του, τα παραπανω Yokohama. Τα εχει βαλει εδω και 2 μηνες αλλα η παραγωγη τους ειναι 2ετιας. Ειναι ακομη με τα ¨μπιμπικα¨ τους. Τα δινει 100€ μαζι με τις ζαντες του (σιδερενιες). Δεν τα ειδα ακομη. Αν ειναι πραγματι σε αριστη κατασταση, τι λετε να κανω;
Χρήστο πήγαινε να τα πάρεις αμέσως!!!!!

Το αυτονόητο, τα βάζεις χθες ... :)
Άκου 25€ το λάστιχο και το σκέφτεσαι;

Χρήστο πήγαινε να τα πάρεις αμέσως!!!!!

Αυτός που τα έχει είναι συνάδελφος του Γιώργου του συγκυνηγού μου. Κόβει το μάτι του Γιώργου και θα πάει κάποια στιγμή να τα δει και θα μου πει.

Αν δεν έχουν ψεγάδια,πάρτα με κλειστά μάτια,είναι απο τα κορυφαία ολ τερέν ελαστικά.Στο δικό μου κάνουν 700€ περίπου η τετράδα,μόνο λάστιχο.

Χρήστο η τιμή δεδομένου οτι τα λάστιχα είναι εντάξει είναι καλή.
Εγώ τα έβαλα πέρσι σε διάσταση 215/70/16 και πλήρωσα 460€. Όπως σου είπα και πάνω τα έβαλα γιατί δεν βρήκα αυτά που ήθελα.Είναι το τρίτο διαφορετικό Α/Τ λάστιχο που βάζω.
Στα μειονεκτήματά του είναι : ο αυξημένος θόρυβος και η αυξημένη κατανάλωση. Η κατανάλωση αυξήθηκε κατά 2λιτρα περίπου στα 100χλμ.Σε μένα που κάνω και ταξίδια με αυτό το αμάξι και φτάνω περίπου τα 22.000χλμ το χρόνο είναι μεγάλη διαφορά .

Χρήστο αυτά ακριβώς έχω κι εγώ στο Jimny μου! Είμαι πολύ ευχαριστημένος, κι όταν τα αλλάξω πάλι τέτοια θα βάλω. Τα έβαλα ακριβώς πριν 3 χρόνια, και τα είχα πληρώσει 400 € !
Η αλήθεια είναι ότι, όπως λέει κι ο Δημήτρης, κι εγώ παρατήρησα αυξημένη κατανάλωση, περίπου 1 λίτρο στα 100 χλμ. Αλλά κατά τα άλλα, καμία σχέση με τα παλιά τα δικά του (τα ασφάλτινα), η μέρα με τη νύχτα! ;)

τα παιρνεις αμεσως εχεις 2 4δες ζαντες και εχεις λαστιχα για χειμωνα και καλοκαιρι

Αφου σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον, επανερχομαι στο θεμα. Τα λαστιχα τα ειδα και ειναι σε αψογη κατασταση. Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ηλικια τους. Ρωτησα το παλικαρι και μου ειπε οτι τα εβαλε το 2013 με προσφορα αλλα δεν γνωριζε να δει την ημερομηνια παραγωγης. Τοτε ειδα εγω και εκει προβληματιστηκα. Εχουν ημερομηνια παραγωγης 4509 ! Δηλαδη ειναι περιπου 6 ετων! Μαλλον γι αυτο τα πηρε με προσφορα. Επαναλαμβανω οτι ειναι σε αψογη κατασταση, σχεδον απατητα και τα ειχε φυλαγμενα σε αποθηκη. Του ειπα οτι θα το σκεφτω. Τι κανω τωρα; .xm.

6 χρονια ειναι πολλα. Αν το jimmy ειναι το κύριο αυτοκίνητο σου και κανεις χλμ σε άσφαλτο πολλα, μην τα παιρνεις.
Αν τα παρεις για δευτερο σετ στα δυσκολα του χειμώνα στο χώμα και τη λάσπη τοτε για 100 ευρώ πάρτα. Απλα θα εισαι βαλε βγάλε. Δες πως μπορεις να προσαρμοσεις τη χρήση και ανάλογα πράτεις.

Αφου σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον, επανερχομαι στο θεμα. Τα λαστιχα τα ειδα και ειναι σε αψογη κατασταση. Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ηλικια τους. Ρωτησα το παλικαρι και μου ειπε οτι τα εβαλε το 2013 με προσφορα αλλα δεν γνωριζε να δει την ημερομηνια παραγωγης. Τοτε ειδα εγω και εκει προβληματιστηκα. Εχουν ημερομηνια παραγωγης 4509 ! Δηλαδη ειναι περιπου 6 ετων! Μαλλον γι αυτο τα πηρε με προσφορα. Επαναλαμβανω οτι ειναι σε αψογη κατασταση, σχεδον απατητα και τα ειχε φυλαγμενα σε αποθηκη. Του ειπα οτι θα το σκεφτω. Τι κανω τωρα; .xm.
Χρηστο 6 χρονων λαστιχο σημαινει καμμενο και κουτσουρο
Αν τα θελεις μονο για χωματοδρομο παρτα αλλα για ασφαλτο μην το ρισκαρεις δεν θα εχεις καμια ασφαλεια

στο grand vitara που έχω για τα δύσκολα σκέφτομαι να βάλω τα yokohama geolander 50/50 τα δίνει αλλά εδώ ο μάστορας μου λέει είναι 70/30

καλά ή να κοιτάξω κάτι άλλο ;

στο grand vitara που έχω για τα δύσκολα σκέφτομαι να βάλω τα yokohama geolander 50/50 τα δίνει αλλά εδώ ο μάστορας μου λέει είναι 70/30

καλά ή να κοιτάξω κάτι άλλο ;
Αυτή η ιστορία με τα λάστιχα a/t δεν τελειώνει.Το θέμα είναι που και πόσο θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο .Ο καθένα λέει τα δικά του.
Το μόνο λάστιχο που μπορείς να πεις οτι είναι γνήσιο 50-50 είναι το BF Goodrich All-Terrain με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του.

Μετα από πολύ ψαξιμο κ ερευνα αγορας εβαλα κ εγω προχτες τα Ηankook Dynapro ATm σε διασταση 195/80/15 στο Freelander μου!Ειναι ελαστικο 4 εποχων,50/50,made in Korea κ με ενδειξη Μ+S κ ανυπομονω να το πατησω σε ταξιδι να δω τι λεει.Μεχρι στιγμης εχω αποκομισει καλες εντυπώσεις κ στο φρεναρισμα κ στην συμπεριφορα του οσο αφορα τον βηματισμο κ τον θορυβο του κ αυτό που με εξεπληξε είναι οι συνεργασιες της εταιριας με μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την προμηθεια ελαστικων σε καινουργια μοντελα τους.Σκεφτομουν κ εγω για το Yokohama Geolander αλλα αρχικα ειχε ελλειψη στις διαστασεις μου κ από διαφορες συζητήσεις εμαθα ότι κ οι ημερομηνίες παραγωγης τους(τα Hankook είναι 2 μηνων) είναι τουλάχιστον εξαμηνου κ βαλε σε μερικες περιπτώσεις οπως επισης τελευταια με την κριση εχει αρχισει να εχει αρκετες ελλειψεις σε ελαστικα ολων των τυπων.Tα Michelin Latitude 65/35 τα φοραγα πριν την αλλαγη για 1,5 χρονο κ είμαι απογοητευμενος γιατι εστω κ 65/35 αποδεικτηκαν πολύ μαλακα για κυνηγετικη χρηση!

Κατά την ερευνα αγορας φιλε Χρηστο βρηκα κ εγω λάστιχα 2ετιας με 200 ευρω την τετραδα κ ηταν άθικτα αλλα οπως μου ειπε κ ο λαστιχας είναι δικο σου το ρισκο μου λεει παλληκαρι μου!Αποψη μου μην τα παρεις με την ασφαλεια μας κ της οικογενειας μος δεν παιζουμε,καλυτερα αν ζορίζεσαι οικονομικα αστο λιγο ακομη με αυτά που φορας κ κανεις την αλλαγη αργοτερα αντι να παρεις κατι κακης ποιοτητας ληγμενο!

Διονύση στο link που παρέθεσες διάβασα αυτό που ανατρέπει τα δεδομένα που οι περισσότεροι είχαμε μέχρι τώρα ως προς την ηλικία των ελαστικών:

" 3. ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ
Τα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής. Θερμοκρασία, συντήρηση, συνθήκες φύλαξης και χρήσης, φορτίο, ταχύτητα, πίεση και στυλ οδήγησης όλα επιδρούν στην διάρκεια ζωής που μπορείτε να περιμένετε από τα ελαστικά σας. Η Michelin συνιστά τακτικούς ελέγχους από ειδικούς στα ελαστικά για να επιβεβαιώνουν αν τα ελαστικά σας και η ρεζέρβα τους μπορούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν.
Σημάδια γήρανσης ή κόπωσης
  • Σκάσιμο της γόμας
  • Παραμόρφωση της γόμας
  • Φθορά πέλματος
  • Απώλεια πρόσφυσης
Η δοκιμή 5-ετών
AΤα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής. Μετά από πέντε ή περισσότερα χρόνια λειτουργίας, τα ελαστικά σας θα πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Εάν προκύψει ανάγκη, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος για την αντικατάσταση των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης."

Το ξέρω Χρήστο , γι αυτό το έβαλα.

Εν τω μεταξύ τι πιο αξιόπιστο από τον επίσημο ιστότοπο της Michelin!!!!!!!!!!!!

Σχετικά με το θέμα μου θα ήθελα να το κλείσω και να μη σας ζαλίζω άλλο. Τελικά αποφάσισα να τα πάρω και το παλικάρι είχε την ευγενή καλοσύνη να μου τα φέρει στο σπίτι. Σας βάζω φωτό να τα δείτε.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Να είστε καλά!

upload gambar

:D
Σχετικά με το θέμα μου θα ήθελα να το κλείσω και να μη σας ζαλίζω άλλο. Τελικά αποφάσισα να τα πάρω και το παλικάρι είχε την ευγενή καλοσύνη να μου τα φέρει στο σπίτι. Σας βάζω φωτό να τα δείτε.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Να είστε καλά!

upload gambar
Γρηγορα τρίψιμο και βαψιμο οι ζαντες :D
Πως θα βγει το αρμα στην υπαιθρο με λερωμένα πατουμενα ? .xm.
θα προγκηξουν οι βελουδοματες :D
Καλοτάξιδα Χρηστο ;)

Back