Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Νικο κρατα το IC κ παρε κ ενα IM αργοτερα... Αν θες LM για καρτερακι, παρε το Carlson που βγαζει αρκετα σφιχτες τουφεκιες κ θα το χαρεις... ;)
Σωστος,έτσι ίσως βολευτής μόνο με ένα ακόμα τσοκ.

Το φουλ τσοκ ειναι παλιοτομαρο,θελει φυσσιγκι σωστο στης θερμοκρασιες που θα το δουλεψεις,ουτε περισσοτερες ουτε λιγοτερες πιεσεις,για να σου δωσει τη συγκεντρωση,αντιθετα απο τα 2αστρα και το ντεμι ειναι καλα παιδακια.
Και στις δικές μου δοκιμές στα 2 όπλα που είχα με εναλλασσόμενα ''μαμίσια'' τσόκ, το 2* μου έβγαζαν στο 95 % τον περιπτώσεων μεγαλύτερο εύρος ωφέλιμης κατανομής σκαγιών σε σχέση με το 1* ακόμα και στα 45μ.
Όταν λέω ωφέλιμη κατανομή εννοώ ότι, το θήραμα για το οποίο προορίζονταν το φυσίγγιο που δοκίμαζα, είχε περισσότερες πιθανότητες να βληθεί απο 2,3,4 σκάγια σε μεγαλύτερο εύρος του συνόλου της κατανομής της ντουφεκιάς.
Το 3* το θεωρώ το τσοκ ''πασπαρτού'', δουλεύει ικανοποιητικότατα την πλειονότητα των γομώσεως και των Νο σκαγιών καθώς και των διαφόρων τύπων φυσιγγιών π.χ με συγκεντρωτήρα, μαλλινόταπα, διασποράς, ατσάλινα, αν μου έλεγαν δηλαδή διάλεξε μόνο ένα τσοκ να κυνηγάς τα πάντα, αυτό θα ήταν το 3*.

Last edited:
Προσωπικη μου εκτιμηση απο εμπειριες στο κυνηγι μονο, οχι πινακες.

Το τσοκ 1* αποδιδει πολυ καλυτερες κατανομες σε οπλα μεγαλου αυλου, σε αντιθεση με τα οπλα στενου αυλου. Επισης 1*τσοκ τελευταιας γενιας εχουν ακομη καλυτερη συμπεριφορα με καλες κατανομες ακομη και σε κοντινοτερες τουφεκιες.

, αν μου έλεγαν δηλαδή διάλεξε μόνο ένα τσοκ να κυνηγάς τα πάντα, αυτό θα ήταν το 3*.
Σπυρο απο το 2000 έως τώρα δεν το έχω βγάλει απο την καραμπίνα μου..
Είτε καρτέρι είτε περπατητο..Δεν γνωρίζω τι κανει σε χαρτόνι πχ στα 20,25,35μ..Αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι οτι έχω δει πράματα κ θάματα σε κοντινές και αρκετα μακρινές βολές..

Νικο κρατα το IC κ παρε κ ενα IM αργοτερα... Αν θες LM για καρτερακι, παρε το Carlson που βγαζει αρκετα σφιχτες τουφεκιες κ θα το χαρεις... ;)

Παντως το 3 άστρα του εργοστασίου δινει τοσο σφιχτό κέντρο που οτι παρει το ανατινάζει ! Μέτρησα σε ενα άγριοπεριστερο 90 βήματα και ειχε πανω του 5 σκάγια ! Αφου ερηξα βάζοντας προσκοπευση σκεπτόμενος λες να ειναι δυνατον και έπαθα πλάκα !
Μετα το δοκιμάζω στο χαρτι ανα 10 βήματα και εξεπλάγην διατηρούσε το κέντρο της τουφεκιας σφιχτό ακριβώς ιδιο απο τα 30 μεχρι τα 50 βήματα

Παντως το 3 άστρα του εργοστασίου δινει τοσο σφιχτό κέντρο που οτι παρει το ανατινάζει ! Μέτρησα σε ενα άγριοπεριστερο 90 βήματα και ειχε πανω του 5 σκάγια ! Αφου ερηξα βάζοντας προσκοπευση σκεπτόμενος λες να ειναι δυνατον και έπαθα πλάκα !
Μετα το δοκιμάζω στο χαρτι ανα 10 βήματα και εξεπλάγην διατηρούσε το κέντρο της τουφεκιας σφιχτό ακριβώς ιδιο απο τα 30 μεχρι τα 50 βήματα
Αν αποδίδει τόσο καλά το μαμισιο μην παίρνεις τίποτε άλλο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΩΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ..ΛΙΠΟΝ ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΤΗΣ NSI ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ SUPER CACCIA..ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ..NSI SUPER CACCIA 38 ΓΡΑΜΑΡΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ΣΤΑ 39 ΜΕΤΡΑ ΜΕ BROWNING MAXUS,ΤΣΟΚ PATTERNMASTER MID RANGE,ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΝΙΟΥ 70Χ70

host images

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΩΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ..ΛΙΠΟΝ ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΤΗΣ NSI ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ SUPER CACCIA..ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ..NSI SUPER CACCIA 38 ΓΡΑΜΑΡΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ΣΤΑ 39 ΜΕΤΡΑ ΜΕ BROWNING MAXUS,ΤΣΟΚ PATTERNMASTER MID RANGE,ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΝΙΟΥ 70Χ70

host images
Κεντημα

host images
Πολλή ωραία ντουφεκιά!
Για φάσσα, δείχνει να έχει τουλάχιστον 7- 10 μ. ακόμα ωφέλιμη κατανομή...

host images
Ονειροοοοοο εσύ γλυκόοοοοοοοοο..

ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΠΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΔΟΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕ AFTER MARKET ΤΣΟΚ
Αυτό ετοιμαζόμουν να ρωτήσω Στέλιο. .Πίστευα οτι ειναι θεμα του συγκεντρωτηρα αποσπωμενου πατου που έχει το super caccia..

ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ...ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΠΟΤΗΡΙ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ TO PERCORSO ΤΟ ΙΔΙΟ..ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΚΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ..

ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΚΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ

Φαντάζομαι εννοείς το Anaconda...
Στέλιο να υποθέσω ότι όλες οι προηγούμενες δοκιμές δεν είχαν γίνει με το Patternmaster Mid Range έτσι;

ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΝΗΣΙΑ ΤΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ BENELLI ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑΝ ΜΕ KICKS ΚΑΙ BRILEY KAI TA MANHΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΚ..ΟΛΑ ΣΕ 3 ΑΣΤΡΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΝΗΣΙΑ ΤΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ BENELLI ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑΝ ΜΕ KICKS ΚΑΙ BRILEY KAI TA MANHΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΚ..ΟΛΑ ΣΕ 3 ΑΣΤΡΑ
Μπορει να εχεις καλες κατανομες αλλα ο θειος σου το πηρε το περιστερι!αχαχαχαχ .goodboy.

Back