Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Λευτερη για το Patternmaster δεν εχω αποψη, τα παιδια λενε οτι αποδιδει καλα κ στις μεσαιες αποστασεις... Το UFO παντως αν ειναι να το παρεις , παρτο με την προοπτικη οτι θα τουφκας μετα τα 35 μετρα κ με πιο χοντρα σκαγια... Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα παρεις τα κοντινοτερα πουλια ειδικα αν σκοπευεις καλα αλλα οπως κ να το κανουμε η τουφεκια του ειναι αρκετα σφιχτη μεχρι τα 35 μετρα... Καποια παπια που ετυχε κ τουφεκισε σε μεσαιες αποστασεις ηταν κεραυνοβολημενα εντελως...

Ευχαριστω φιλε Αρη για τις πληροφοριες! Οι τουφεκιες μου σχεδον παντα ειναι πανω απο τα 35 μετρα οποτε κανει για την δουλεια που το θελω ετσι θα μείνω σε αυτο! Τωρα μενει να διαλέξω ποιο!

Λοιπόν εχω μια απορία για τους ποιο άρρωστους .yel. και την παραθέτω γιατί σίγουρα θα δοθεί τροφή για συζήτηση. Η φαγούρα μου είναι σχετικά με τη φιλοσοφία stud ring στα τσοκ της Patternmaster. Κάποιοι τύποι, δείτε black code και classic, χρησιμοποιουν αυτή την πατέντα για να μειώσουν την ουρά της στήλης των σκαγιων... Η φιλοσοφία και ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι κατανοητός μετά από ένα βιντεακι που είδα το οποίο εξηγεί αναλυτικά πως ακριβώς εφαρμόζεται η πατέντα πάνω στη δράση της τουφεκιας μειώνοντας την κολόνα των σκαγιων....
Αυτό που δε κατάλαβαινω όμως, και εδώ έρχεται να μπει και η απορία μου, είναι πως αποδίδεται και η ανάλογη στενωση, εφόσον δεν υπάρχει σύσφιξη... Και εξηγούμαι...
Αναφέρεται επεξηγηματικα πως ακριβώς διαμορφωνεται το "μοτίβο" της σύσφιξης και λέει το εξής. Για κάθε διαφορετική στενωση που επιθυμείτε, υπάρχει και η ανάλογη απόσταση του δαχτυλιδιού από το στόμιο της κάννης... Όσο ποιο πίσω βρίσκεται το δαχτυλίδι και συνεπώς όσο ποιο πίσω "κολαει" το βύσμα και αποκόλλατε από τα σκάγια, τόσο μεγαλύτερη στενωση δημιουργείτε και η τουφέκια συμπεριφερεται σαν φουλ... Όσο ποιο μπροστά είναι το δαχτυλίδι, μέχρι το σημείο που τα χείλη από το ποτηράκι του βύσματος να έρθει σχεδόν πρόσωπο με τα χείλη της κάννης, η τουφέκια συμπεριφερεται σαν κύλινδρος.
Και ρωτάω εγώ το εξής τώρα. Από τη στιγμή που το δαχτυλίδι στακαρει το βύσμα, τα σκάγια, είτε 2 είτε 5 είτε 10 πόντους ταξιδέψουν "γυμνά" μέσα στην κάννη, εφόσον δεν υπάρχει σύσφιξη και η απόληξη της κάννης εξακολουθεί να έχει την διάμετρο του αυλου, γιατί δημιουργείτε στενωση ?????? Δλδ αυτή η 2-5-10 πόντοι από τα χείλη του βύσματος μέχρι την έξοδο της κάννης πως συσφίγγουν την τουφεκια εφόσον ξαναλέω δεν υπάρχει σύσφιξη... ???
Αντε να δούμε θα βγάλουμε άκρη ??.yel..yel.

ο νομος του Γκοσιαν αναφερει ότι τελικα ότι και να κανουμε το κεντρο της τουφεκιας είναι παντα πιο εντονο μερος της κατανομης και είναι αυτό που σκοτωνει , γνωμη μου είναι ότι τελικα τα τσοκ είναι αχρηστα και ανευ σημασιας σε ένα οπλο 100 % κεντραρισμενο και σε ένα χειριστη εκπαιδευμενο , οσο πιο στενα παντα τοσο πιο καλα είναι , δεν μιλαω γι ακροτητες , ένα τσοκαρισμα 8- 9 δεκατα κανει για τα παντα και παντου αλλαζοντας το φυσιγγι , και κατι τελευταιο , ένα οπλο με διευρυμένους κωνους και πορτινγκ δεν ψαχνει ουτε φυσιγια ουτε τσοκ

Δημήτρη τείνω να διαφωνήσω μαζί σου για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά το θέμα μου είναι μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μια απάντηση...
Ψάχνομαι με τη βλητικη όπως φυσικά οι περισσότεροι, δοκιμές αρκετές, ποικιλία συνδυασμών και τα τελευταία 3 χρόνια ιδιογομωση. Όλα αυτά μου έχουν δώσει κάποιες εμπεριστατωμενες απόψεις μέχρι στιγμής, που σίγουρα όμως είναι ανοιχτές προς συζήτηση με επιχειρήματα.... Αυτά όμως σε άλλο τοπικ...
Στην προκειμένη περιμένω ανάλυση για το πως ακριβώς μπορεί να δημιουργηθεί σύσφιξη χωρίς στενωση στομιου... Απλά και μόνο επειδή τα σκάγια ταξιδεύουν γυμνά κάποια διαφορετικά χιλιοστά μετά το κόλλημα του βύσματος...

το χαρτονι είναι διδιαστατο , δεν δειχνει ολη την ατρακτο και το μετωπο της , αλλα και τι σχημα εχει , δεν εχω στην κατοχη μου τσοκ τετοια , εχω ότι άλλο κυκλοφορει , μετα από χρονια που ασχολουμαι κατεληξα στο ότι τελικα τα 8 δεκατα συσφιξη είναι ότι καλυτερο μπορει να εχει καποιος στο οπλο του , αυτή είναι η γνωμη μου , συσφιξη χωρις στενωση στομιου ζητας , άλλο σχημα της ατρακτου δηλαδή ζητας

Προφανώς και αλλάζει το σχήμα της ατράκτου γιατί αυτή είναι και η φιλοσοφία της συγκεκριμένης πατέντας. Και αυτό είναι απολύτως κατανοητό.
Το θέμα είναι τι γίνεται και προκαλείτε σύσφιξη. Ή μάλλον το τι γίνεται είναι αντιληπτό.... Γιατί γίνεται λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου και όχι λόγω στενωσης στομιου είναι το θέμα. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω...

Λοιπόν εχω μια απορία για τους ποιο άρρωστους .yel. και την παραθέτω γιατί σίγουρα θα δοθεί τροφή για συζήτηση. Η φαγούρα μου είναι σχετικά με τη φιλοσοφία stud ring στα τσοκ της Patternmaster. Κάποιοι τύποι, δείτε black code και classic, χρησιμοποιουν αυτή την πατέντα για να μειώσουν την ουρά της στήλης των σκαγιων... Η φιλοσοφία και ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι κατανοητός μετά από ένα βιντεακι που είδα το οποίο εξηγεί αναλυτικά πως ακριβώς εφαρμόζεται η πατέντα πάνω στη δράση της τουφεκιας μειώνοντας την κολόνα των σκαγιων....
Αυτό που δε κατάλαβαινω όμως, και εδώ έρχεται να μπει και η απορία μου, είναι πως αποδίδεται και η ανάλογη στενωση, εφόσον δεν υπάρχει σύσφιξη... Και εξηγούμαι...
Αναφέρεται επεξηγηματικα πως ακριβώς διαμορφωνεται το "μοτίβο" της σύσφιξης και λέει το εξής. Για κάθε διαφορετική στενωση που επιθυμείτε, υπάρχει και η ανάλογη απόσταση του δαχτυλιδιού από το στόμιο της κάννης... Όσο ποιο πίσω βρίσκεται το δαχτυλίδι και συνεπώς όσο ποιο πίσω "κολαει" το βύσμα και αποκόλλατε από τα σκάγια, τόσο μεγαλύτερη στενωση δημιουργείτε και η τουφέκια συμπεριφερεται σαν φουλ... Όσο ποιο μπροστά είναι το δαχτυλίδι, μέχρι το σημείο που τα χείλη από το ποτηράκι του βύσματος να έρθει σχεδόν πρόσωπο με τα χείλη της κάννης, η τουφέκια συμπεριφερεται σαν κύλινδρος.
Και ρωτάω εγώ το εξής τώρα. Από τη στιγμή που το δαχτυλίδι στακαρει το βύσμα, τα σκάγια, είτε 2 είτε 5 είτε 10 πόντους ταξιδέψουν "γυμνά" μέσα στην κάννη, εφόσον δεν υπάρχει σύσφιξη και η απόληξη της κάννης εξακολουθεί να έχει την διάμετρο του αυλου, γιατί δημιουργείτε στενωση ?????? Δλδ αυτή η 2-5-10 πόντοι από τα χείλη του βύσματος μέχρι την έξοδο της κάννης πως συσφίγγουν την τουφεκια εφόσον ξαναλέω δεν υπάρχει σύσφιξη... ???
Αντε να δούμε θα βγάλουμε άκρη ??.yel..yel.
Υποθετω οτι οταν το φρενο ειναι στην αρχη του τσοκ τα σκαγια κατα καποιο τροπο μπαινουν εστω και για μερικα εκατοστα στο "αυλακι" σε αντιθεση με το φρενο στην ακρη του στομιου που τα σκαγια εχονται κατευθείαν "αντιμετωπα" με τον ατμοσφαιρικο αερα δινοντας γρηγοροτερη διασπορα.

ολα καλα αυτα που λετε ρε παιδια αλλα εγω εχω την εξης απορια....στο βιντεο απο το black code δειχνει ενα στιγμιοτυπο που τουφεκαει στο νερο και εμφανιζει την ταδε ουρα στην στηλη των σκαγιων...αφου το τσοκ αυτο ειναι σχεδιασμενο να φρεναρει τον συγκεντρωτηρα δλδ τα σκαγια ταξιδευουν ολα μαζι χωρις ουρα δηλαδη ειναι θεμα χρονου...μικραινει δηλαδη το χρονο που θα χτυπησουν ολα τα σκαγια ως το τελευταιο στο στοχο.....και ερωτω....χωρις αυτο το τσοκ δεν θα επρεπε να χτυπανε στο ιδιο μερος αλλα το τελευταιο να φτανει πιο αργα????εντουτοις βλεπουμε οτι δεν χτυπανε σε ενα μερος αλλα με ουρα δλδ φαινεται καποια σκαγια να εχουν απωλεια ενεργειας και οχι οτι ειναι θεμα χρονου! αν ηταν θεμα χρονου θα επρεπε και χωρις το φρεναρισμα αυτο που φερνει το τσοκ αυτο παλι να φταναν τα σκαγια χωρις ουρα απλα το τελευταιο να εφτανε πιο αργα...αλλα παλι θα ηταν ιδια η ουρα!!! δεν ειναι θεμα χρονου δηλαδη....πιστευω οτι κατι αλλο κανει και ας λενε αυτοι οτι φρεναρει....μηπως το δακτυλιδι ειναι απο μαλακοτερο υλικο σε σχεση με τα αλλα τσοκ σε αυτες τις στενες συσφιξεις και παραμορωνει λιγοτερα σκαγια και ετσι περισσοτερα σκαγια εχουν το ιδανικο σφαιρικο αεροδηναμικο σχημα που δεν παρουσιαζει αντισταση στον αερα και ετσι περισσοτερα σκαγια φτανουν στο στοχο χωρις μειωση της ενεργειας τους λογω τριβων ενω εκεινα που την υπεστονται ειναι λιγοτερα και ετσι τα λιγα αυτα σκαγια κανουν και την μικρη ουρα?????

Ειναι διαφορετικο πραγμα το "μειωνει την ατρακτο" κ διαφοερτικο "την εξαφανιζει"... Να την εξαφανισει δεν θα μπορεσει ποτε κ κανενα τσοκ... Ο λογος? Γιατι πολυ απλα το αν ολα τα σκαγια θα φτασουν μαζι στο στοχο εξαρταται απο χιλιους δυο αλλους παραγοντες εκτος αυτου... Ενα σκαγι που θα ειναι στον πατο του συγκεντρωτηρα κ θα δεχθει εντονη "εκιννηση" κατα την πυροδοτηση ή που θα τριφτει με τα τοιχωματα της καννης, θα χασει τη σφαιρικοτητα του κ οι δυναμεις τις ατμσφαιρας θα το επιβραδυνουν πολυ πιο γρηγορα...
Τωρα οσον αφορα το ερωτημα του Νικου, επειδη δεν εχει τυχει να δω απο κοντα ολα τα τσοκ τυπου Anaconda, ειναι σιγουρο οτι εχουν ολα την ιδια ακριβως διαμετρο στομιου κ την ιδια γεωμετρια περα απο τις ραβδωσεις?

και όμως υπαρχει τσοκακι στην αγορα που σχεδόν εξαφανιζει την εκρηξη στομιου αλλα και την μεγαλη ατρακτο , παει το μυαλο σας ρε μαγκες ποιο είναι ?????????

Back