Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος!!
Όχι τιποτε άλλο, αλλά αυτές οι μολυβδώσεις είναι ταλαιπωρία!
Γιώργο με τα ελικοειδή διασποράς παιδευόμουν πολύ. Κάποιες φορές το όπλο έμενε ακαθάριστο 1+ εβδομάδα λόγο δουλειάς και η κάννη ήταν μανίκι να καθαρίσει. Με το δράπανο σώθηκα. Επίσης μου είπε φίλος όταν τελειώνεις το καθάρισμα, βάζεις 1 2 σταγόνες λάδι στο πάνινο βουρτσάκι και περνάς εσωτερικά την κάννη. Από τότε που το εφαρμόζω τα κατάλοιπα καθαρίζουν πολύ πιο εύκολα.

Οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος!!
Όχι τιποτε άλλο, αλλά αυτές οι μολυβδώσεις είναι ταλαιπωρία!
προσοχή!!!
αλουμινενια βεργα και όχι ξύλινη βέργα ή"καβίλια"
ΑΝ ΣΟΥ σπάσει η ξυλινη μέσα στην κάννη θα έχεις θέμα!

Η "σπαστη"ξύλινη βέργα έχει μεταλλικές ενώσεις που συγκρατούνται στο ξύλο με αντικρυστο ποντάρισμα της μεταλλικής φωλιάς.
Αν για κάποιο λόγο ζοριστει μπορεί να λασκαρει η ποντα η να φάει το ξύλο και να πατιναρει αφήνοντας το υπόλοιπο κομμάτι μέσα στον αυλό.
Δεν έρχεται και η συντέλεια του κόσμου!🙂
Σπρώχνεις το κομμάτι που έχει ξεμείνει με μια άλλη βέργα στην οποία έχεις ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΜΕ ΠΑΝΙ και την αφαιρεις!
Το καλύτερο είναι μονοκοματη μεταλλική βέργα ντυμένη με πλαστικό(όπως θερμοσυστελομενο).

Τι θέμα;
μπορεί να κάνει ζημιά στην κάννη το ξύλο;
Η "σπαστη"ξύλινη βέργα έχει μεταλλικές ενώσεις που συγκρατούνται στο ξύλο με αντικρυστο ποντάρισμα της μεταλλικής φωλιάς.
Αν για κάποιο λόγο ζοριστει μπορεί να λασκαρει η ποντα η να φάει το ξύλο και να πατιναρει αφήνοντας το υπόλοιπο κομμάτι μέσα στον αυλό.
Δεν έρχεται και η συντέλεια του κόσμου!🙂
Σπρώχνεις το κομμάτι που έχει ξεμείνει με μια άλλη βέργα στην οποία έχεις ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟ ΜΕ ΠΑΝΙ και την αφαιρεις!
Το καλύτερο είναι μονοκοματη μεταλλική βέργα ντυμένη με πλαστικό(όπως θερμοσυστελομενο).
αν σπάσει από ζόρι και σφηνώσει ίσως χρειαστει οπλουργό για να βγει
η βέργα σε δράπανο δέχεται πολύ μεγάλες ΡΟΠΕΣ κι αν είναι ξυλινη υπάρχει κίνδυνος αποκοπής και ζόρικου σφηνώματος
συνεπώς όχι πολύ σφιχτά το πανάκι και το ατσαλόσυρμα

Γιώργο, αυτή όπως την έχεις, αν βιδωθεί σε αλουμινένια βέργα και κατόπιν μπει σε δράπανο, υπάρχει θέμα να κάνει ζημιά;
Καλητερα μην το διακυνδηνευεις με το δραπανο........με τον παραδοσιακο τροπο μια χαρα καθαριζει.

Καλητερα μην το διακυνδηνευεις με το δραπανο........με τον παραδοσιακο τροπο μια χαρα καθαριζει.
Εννοείς με το χέρι φαντάζομαι. Εγώ έτσι την καθαρίζω (με το χέρι) απλά είπα, μήπως με το δράπανο έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

Εννοείς με το χέρι φαντάζομαι. Εγώ έτσι την καθαρίζω (με το χέρι) απλά είπα, μήπως με το δράπανο έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Την 11-87 θες να καθαρισεις φιλαρακι?
Την δικη μου την εχω καθαρισει και γυαλισει με δραπανο και ατσαλομαλλο αλλα πλεον δεν το χρειαζεται, εχει κανει τετοιο γυαλισμα που καθαριζει αμεσως μονο την βουρτσα.

Παρε μια βουρτσα οχι ομως ατσαλινη, τυλιξε ατσαλομαλλο με λαδι η καποια γυαλιστικη αλοιφη και γυαλισε την, αν το κανεις μερικες φορες μετα θα πιανει πολυ δυσκολα βρωμια η καννη.
Και οταν θα πιανει θα φευγει παρα πολυ ευκολα.

Status
Not open for further replies.
Back