...άντε ρε συ Γιώργη και πήξαμε στις παλιές φοτό!!!
...άντε ρε συ Γιώργη και πήξαμε στις παλιές φοτό!!!
...άντε ρε συ Γιώργη και πήξαμε στις παλιές φοτό!!!
...Γιώργη είναι "χόρτα" τα ψάρια εδώ ρε συ...καλά εδώ ειδικά στη Ερυθρά άσε!!!...Εκεί στο βαπόρι που είσαι δεν ρίχνεις κανένα μονάγκιστρο, να δούμε και εμείς καμιά ψαρούκλα από άλλες θάλασσες!
Έλα ντε...Εκεί στο βαπόρι που είσαι δεν ρίχνεις κανένα μονάγκιστρο, να δούμε και εμείς καμιά ψαρούκλα από άλλες θάλασσες!
...Γιώργη είναι "χόρτα" τα ψάρια εδώ ρε συ...καλά εδώ ειδικά στη Ερυθρά άσε!!!...
Ελλάδα φίλε μου, Ελλάδα τι τα θες....
Καλησπέρα Γιώργη!Γιάννη καλησπέρα το θέμα με τα ψάρια άλλων περιοχών το γνωρίζω. Ο αδερφός μου ταξίδευε στη δεκαετία του 80 στην Ερυθρά και τον Περσικό και μου είχε πει ότι είναι πολλά τα ψάρια αλλά "χόρτα" ... έστελνε και φωτογραφίες με σφυρίδες 20 -30-40 κιλών που τις πιάνανε με δόλωμα φαγκριά του κιλού!!!
Λοιπόν σου έχω λύσεις !!!
1η Πιάνεις την ψαρούκλα τη βγάζεις φωτό και την κάνεις χορτόπιτα !
2η Πλένεις δόντια , παίρνεις γκριπ και φωτογραφική και πας για ψάρεμα δίνεις τη φωτογραφική σε ένα φίλο ! ... πιάνεις την ψαρούκλα ζωντανή με το γκριπ και από την ουρά , βάζεις χαμόγελο σε βγάζει ο φίλος φωτογραφία, ελευθερώνεις την ψαρούκλα και μας στέλνεις τη φωτό
3η Ο αδερφός μου έλεγε ότι αν είναι μάγκας ο μάγειρας, τα πλακώνει στα αλάτια και τα μπαχαρικά και τα κάνει σούπερ! και βγάζεις φωτό την ψαρούκλα και ζωντανή και ψημένη!
Όλες οι λύσεις μια χαρά είναι για εμάς στο forum ...
Το φανταζόμουνα αυτό! ... υπομονή και θα ρεφάρεις εδώ όταν επιστρέψεις με το καλό .Καλησπέρα Γιώργη!
Λοιπόν σ' όλη μου την ζωή στα πλοία μετρημένες στα δάκτυλα οι φορές που έχω πιάσει πετονιά.
Η αλήθεια είναι οτι δεν με τραβάει, υπ' αυτές τις συνθήκες!...τα υπόλοιπα δικαιολογίες...
Ίσως φαίνεται παράξενο αλλά έτσι είναι....
Ρίξε κ ενα συρταρόλι όσο πλεει το βαπόρι κ αστο να ψαρευει, μπορεί να πιαστει κανα marlin.........Καλησπέρα Γιώργη!
Λοιπόν σ' όλη μου την ζωή στα πλοία μετρημένες στα δάκτυλα οι φορές που έχω πιάσει πετονιά.
Η αλήθεια είναι οτι δεν με τραβάει, υπ' αυτές τις συνθήκες!...τα υπόλοιπα δικαιολογίες...
Ίσως φαίνεται παράξενο αλλά έτσι είναι....
...ε είναι και μοναχό του Δημήτρη, συνήθως έτσι τα μπουζουριάζουμε αυτά, αν ήταν 'κανα γερό κομμάτι σε ψαρί π.χ. αλλιώς...και με τα κυνήγια αλλιώς....τα στολίζουμε....ξέρεις τώρα...τι να σκεφτεί να το βγάλει απ' τη σακούλα για φότο?...έτσι θα το έβγαζα και εγώ...Ωραίο... Όμως μεστην σακουλα τσαλακωμενο??? Ένα θήραμα δεν είναι κ αυτό? Φιλικά.
Ναι Τάσο, μύρισε χειμώνας επιτέλους ... ήταν και σχεδόν άπνοια, αλλά και συννεφιά έτοιμη να ρίξει καρέκλες ... ευτυχώς δεν!Μπράβο Γιώργο!
Ετούτη η αλλαγή του καιρου ήταν ότι καλυτερο απο ότι φαινεται!
Ναι βαράνε πολύ το μαύρο ...Έχετε δει διαφορά στις επιθέσεις των σουπιων με βάση τα χρώματα?
Δεν το έχω παρατηρήσει αυτό.Μεγαλη διαφορά έχω δεί όταν ψεκάζω τις καλαμαριες με booster γαρίδας.Επισης αυτές που έχουν ακίδες στην πλάτη μηδενίζουν τις χασουρες.Ναι βαράνε πολύ το μαύρο ...
Γενικά οι σουπιές είναι παντού στις ακτογραμμές όμως...Δεν τις ψάχνουμε σε καθαρά βραχώδης βυθούς αλλά μικτούς άμμος -βραχακια-φυκιαδες.Η καλαμαριερα πρέπει να είναι 2.5 με 2.Το όλο θέμα με τις σουπιές είναι η πολλή αργή ανάκτηση χωρίς τινάγματα δυνατά γιατί σχίζονται τα πλοκάμια της εύκολα.Ψεκασμος με booster γαρίδας και καβουριού.Παντα απόχη.Στις σουπιές χρησιμοποιείτε ίδια τεχνική με τα καλαμάρια, eging;Υπάρχουν στα ίδια μέρη με τα καλαμάρια ή προτιμούν παραλίες π.χ.;