Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΠΡΟΣΩΠΑ
dimitrakopoulos1-620x350.jpg

0
Ο Δημητρακόπουλος επιμένει στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν….
Ο γνωστός αντικυνηγός κ Θέμης Δημητρακόπουλος σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας για θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/Αλληλεγγύης, μιλάει στην «Εφ.Συν.» και τονΣυντάκτη Τάσος Σαραντή και προσπαθεί να δικαιολογήσει σε μια προφανώς ΄΄εύκολη΄΄ συνέντευξη τις εγκυκλίους που απέστελλε το υπουργείο στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τις οποίες ουσιαστικά απαγορεύονται οι επισκέψεις μαθητών σε ζωολογικούς κήπους και χώρους εκτροφής ζώων για την παραγωγή γούνας και άλλες εκμεταλλεύσεις, καθώς και η είσοδος μελών κυνηγετικών συλλόγων σε σχολεία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οτιδήποτε περιέχει βία είναι αντιπαιδαγωγικό»

⚫ Με ποιο σκεπτικό το υπουργείο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, ουσιαστικά κρατώντας τους μαθητές μακριά από χώρους αιχμαλωσίας και εκμετάλλευσης ζώων και τους κυνηγούς μακριά από τα σχολεία;

Τα σχολεία ήταν ξέφραγο αμπέλι. Καταλάβαμε ότι έμπαινε ο πάσα ένας με κάποιο πρόσχημα εξασφαλίζοντας μια άδεια εκεί από έναν γνωστό του διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων κ.λπ., χωρίς καν να υποβάλλει εκπαιδευτικά προγράμματα για έγκριση ή με «υποπαραπειστικά» εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ετσι κάποιος μπορεί να πάει να μιλήσει προσχηματικά για έναν υγροβιότοπο και αντ’ αυτού μιλάει, κάνοντας πλύση εγκεφάλου, για το κυνήγι..congrats. Το σκεπτικό του υπουργείου είναι να διαφυλάξει την εκπαιδευτική διαδικασία από τρίτα πρόσωπα που μπαίνουν στον χώρο του σχολείου για να υπηρετήσουν τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα.

Η πολιτική του υπουργείου εστιάζεται στο τι είναι αντιπαιδαγωγικό και τι δεν είναι. Και αυτό δεν το κρίνουμε εμείς. Αυτό το έχει κρίνει το παγκόσμιο οικολογικό, περιβαλλοντικό, προοδευτικό κίνημα..congrats. Και το έχουν κρίνει παιδαγωγοί σε όλο τον κόσμο. Οτι, δηλαδή, οπουδήποτε εμπλέκεται πράξη βίας σε σχέση με τα παιδιά -και το κυνήγι έχει πράξεις βίας, τα εκτροφεία γουνοφόρων προφανώς παραπέμπουν σε πράξεις βίας γιατί αφορούν ζώα που προορίζονται να σφαχτούν και να γδαρθούν- δεν συνάδει με την παιδαγωγική στα σχολεία. Ιδίως όταν μιλάμε για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Οτιδήποτε λοιπόν εμπεριέχει βία ή έχει σχέση με την κουλτούρα των όπλων, είναι αντιπαιδαγωγικό..congrats.

⚫ Αυτές οι αποφάσεις του υπουργείου έχουν προκαλέσει επιδοκιμασίες, αλλά και έντονες επικρίσεις. Τι λέτε γι’ αυτό;

Αναγνωρίζω ότι είναι πολύ σύνθετο θέμα. Οτι μέχρι τώρα υπήρχε μια αντιμετώπιση του τύπου «εντάξει, τι έγινε», αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα, τα παιδιά δεν μπορούν να εκτίθενται στο θέαμα ή να προσχωρούν στην κουλτούρα των όπλων από τα 8 τους χρόνια. Κανένας λογικός άνθρωπος, ακόμη και κυνηγός εχέφρων, δεν θα συμφωνούσε να μπαίνουν τα παιδιά στη διαδικασία αυτή από το Δημοτικό.

Πρέπει να συμφωνήσουμε ως κοινωνία ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα δούμε όχι από τη σκοπιά και το συμφέρον οργανωμένων ομάδων, συντεχνιών, ομοσπονδιών κτλ, αλλά από τη μεριά του συμφέροντος των μαθητών. Τι είναι θετικό ή αρνητικό για τον ψυχισμό των παιδιών, για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, για τη διαμόρφωση δημοκρατικών και ανοιχτόμυαλων πολιτών αύριο και βεβαίως να την κάνουμε τη συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Αλλά όχι στην «αρχή» του ξέφραγου αμπελιού για τα σχολεία.

⚫ Σας κατηγορούν ότι εξορίζετε από τα σχολεία νόμιμες δραστηριότητες.

Το υπουργείο Παιδείας δεν αξιολογεί ούτε ακυρώνει νόμιμες δραστηριότητες, στο πλαίσιο δηλαδή της νομιμότητας που παραχωρεί το Σύνταγμα, οι νόμοι και η πολιτεία. Δεν παρεμβαίνει σε αυτό. Το υπουργείο Παιδείας έχει λόγο μόνο σε ό,τι αφορά τον παιδαγωγικό ή μη χαρακτήρα των όποιων δραστηριοτήτων. Σε αυτό το κομμάτι είναι η παρέμβαση του υπουργείου. Συνεπώς, το υπουργείο δεν κηρύσσει στην παρανομία ούτε τη γουνοποιία ούτε το κυνήγι. Αλλά και ο τζόγος είναι νόμιμη δραστηριότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε τους πράκτορες του ΟΠΑΠ στα Δημοτικά.

⚫ Υποκαθιστάτε τον υπουργό Παιδείας, όπως γράφτηκε, ή έχετε την κάλυψή του σε αυτές τις ενέργειες;

Δεν πρόκειται για πολιτική του Θέμη Δημητρακόπουλου. Είναι πολιτική του υπουργείου. Υπογράφουν οι αρμόδιοι διευθυντές, στέλνουν τις εισηγήσεις τους, οι αρμόδιες για τη σχολική μέριμνα και τις σχολικές δράσεις υπηρεσίες. Και το υπουργείο σε αυτό είναι μια γροθιά, δεν κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει.

⚫ «Γουρούνι Δημητρακόπουλε, θα σε τελειώσουμε με βόλια για αγριογούρουνο» ήταν μία από τις απειλές που δεχτήκατε γι’ αυτές τις αποφάσεις σας. Τι απαντάτε;

Ουδόλως ιδρώνει το αυτί μου. Σήμερα είμαι εγώ, ως σύμβουλος του υπουργού Νίκου Φίλη. Αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό μου. Το τι είμαι εγώ είναι γνωστό. Ξέρουν όλοι πολύ καλά ποιες είναι οι θέσεις μου εδώ και πολλά χρόνια απέναντι στο θέμα του κυνηγιού, .congrats. απέναντι στη γουνοποιία, γενικά απέναντι στην εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, όπως στις Σκουριές, και των νοήμονων και συναισθανόμενων ζώων. Δεν έχει να κάνει αυτό όμως με τη δουλειά που κάνουμε εδώ στο υπουργείο. Το κριτήριο για τις αποφάσεις του υπουργείου είναι ο παιδαγωγικός ή όχι χαρακτήρας των προγραμμάτων εκπαίδευσης και των δράσεων που προτείνονται.

⚫ Μήπως χρειάζεται μια ξεκάθαρη διευκρινιστική γνωμοδότηση πάνω στο ζήτημα από το υπουργείο;

Ακριβώς γι’ αυτό απευθύνουμε εντός των ημερών σαφές ερώτημα στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ώστε να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα τι είναι παιδαγωγικό και τι όχι και κατά πόσο τέτοιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες συνάδουν με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και μάλιστα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/

Είδα την εκπομπή 60 λεπτά Ελλάδα στην Τηλο,Στο νησί αυτό το κυνήγι απαγορεύετε γιατί είναι προστατευόμενη περιοχή.. Natura(Από το 2000).
Οι κουρουνες εκεί κάνουν παρτυ στην κυριολεξία κ τεράστιες ζημιές σε αγρότες και σε άλλα πτηνά.Οριστε τι μπορεί να συμβεί όταν λείψουν οι κυνηγοί..
Οι κυρίες και οι κύριοι οικολόγοι δεν λυπούνται τον κόπο που έκανε ο αγρότης?
Οι κυρίες και οι κύριοι οικολόγοι δεν λυπούνται τα άλλα πουλιά και τους νεοσσούς των άλλων πουλιών που τρώνε οι κουρουνες?
Κατά τα άλλα πως μπορεί το νησι να θεωρείτε προστατευόμενη περιοχη όταν αυτά τα βρωμοπουλα δίνουν και περνουν εκεί πέρα ???
Οι κυνηγοί τους πειράζουν όμως...kkk..fiurius.
http://www.newsit.gr/MelasBlog/O-oyranos-mayrizei-apo-tis-koyroynes/593758

Last edited:
Είδα την εκπομπή 60 λεπτά Ελλάδα στην Τηλο,Στο νησί αυτό το κυνήγι απαγορεύετε γιατί είναι προστατευόμενη περιοχή.. Natura(Από το 2000).
Οι κουρουνες εκεί κάνουν παρτυ στην κυριολεξία κ τεράστιες ζημιές σε αγρότες και σε άλλα πτηνά.Οριστε τι μπορεί να συμβεί όταν λείψουν οι κυνηγοί..
Οι κυρίες και οι κύριοι οικολόγοι δεν λυπούνται τα άλλα πουλιά και τους νεοσσούς των άλλων πουλιών που τρώνε οι κουρουνες?
Κατά τα άλλα πως μπορεί το νησι να θεωρείτε προστατευόμενη περιοχη όταν αυτά τα βρωμοπουλα δίνουν και περνουν εκεί πέρα ???
Ένας δήμαρχος που είχαν έφερε αυτά τα αποτελέσματα , είπαμε για όλα φταίει το κυνήγι ήθελε να αναπτυχθεί τουριστικά το νησί και οι κυνηγοί με τις τουφεκιες τους θα ενοχλουσαν αυτή την ανάπτυξη. Αργότερα του ήρθε και η ιδέα για τους γκει γάμους αλλά δεν του κάτσε.

τασο δεν εχεις καταλαβει οτι δεν τους ενοχλει οτι εισαι κυνηγος τ οπλο ενοχλει.ειναι αυτο που λεει ο στελιος ΟΠΛΟΦΟΒΙΑ

Ρε σεις, κανενας (ενταξει ελαχιστοι) απο οσους ειναι τετοιων αντιληψεων δεν εχει μεγαλωσει σε αγροτικη περιοχη. Δεν εχουν την παραμικρη ιδεα περι του τι ειναι να καλλιεργεις τη γη, να προσπαθεις να αναθρεψεις 10 ζωντανα για την οικογενεια σου. Μαθαμε ολοι στο ευκολο φαγητο, και ξεχασαμε το πως γινεται. Μαζι μ'αυτο ξεχασαμε και το δεσιμο που εχει ο ανθρωπος με τη γη και το περιβαλλον, και το καναμε αυτο το αρρωστο πραμα, που οριζει οτι πρεπει να εισαι παρατηρητης, λες και ειμαστε σε εργαστηριο. Ετσι και αλλιως, απο τετοιου ειδους αντιληψεις καταστρεφεται το περιβαλλον, απλα το μικρο μυαλο του ανθρωπου δεν αντιλαμβανεται οτι καταστρεφει τον εαυτο του και οχι το ιδιο το περιβαλλον.

Οσο για τους κατοικους της Τηλου, ας κανουν ηπιες παρεμβασεις στις κουρουνες. Μπορουν να οργανωσουν σεμιναρια, ημεριδες, και οικοπεριπατους να ενημερωνουν το κοσμο για το προβλημα, αλλα προς θεου, να μην επιτραπει το κυνηγι γιατι ειναι ευαισθητοποιημενοι. Το οτι προφανως ο πληθυσμος της περδικας εχει σχεδον εξαφανιστει, φανταζομαι δεν απτεται της ευαισθητοποιησης τους.

Ένας δήμαρχος που είχαν έφερε αυτά τα αποτελέσματα , είπαμε για όλα φταίει το κυνήγι ήθελε να αναπτυχθεί τουριστικά το νησί και οι κυνηγοί με τις τουφεκιες τους θα ενοχλουσαν αυτή την ανάπτυξη. Αργότερα του ήρθε και η ιδέα για τους γκει γάμους αλλά δεν του κάτσε.

Καλά να πάθουν . Νόμιζαν ότι θα κάνουν πολλά λεφτά με το natura.
Θα πω ένα πράγμα μόνο. Για να χτίσει κάποιος σε μέρος με natura θα πρέπει με προδιαγραφές να γίνει αυτό.
Ποιος θα πάει να αγοράσει πολλά στρέμματα γη και να χτίσει σπίτι όπως του πούνε για να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Αυτό κοστίζει πολλά .
Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν. Άρα αιχμαλωτίστηκαν.
Το ξέρω πολύ καλά αυτό διότι , στις Κυκλάδες να δείτε τι γίνετε.
Θέλω να πιστεύω ότι την πληρώνουν περισσότερο οι κάτοικοι της Τήλου με τις ιδέες του εν λόγω Δήμαρχου.
Προσχηματικά είναι όλα αυτά με το κυνήγι.Λεφτά θέλανε να κάνουν.

Φυσικα. Περιμεναν οτι θα εφταναν ορδες οικοτουριστων να αφηνουν λεφτα. Αναρωτιεμαι φυσικα τι απο ολα τα υπολοιπα που πρεπει να γινονται σε περιβαλλοντα Natura, και κυριως οι ψεκασμοι, γινεται οπως πρεπει, και με τα υλικα που πρεπει.

Α, οι ανεμογεννητριες σε περιβαλλον Natura επιτρεπονται να φανταστω;

καλοί μου φίλοι και συνάδελφοι μια ερώτηση χωρίς να κάνω τον έξυπνο μιας και όλοι λίγο πολύ με ξέρετε:
πόσοι από εμάς πηγαινουν στην ετήσια γενική συνεύλευση του συλλόγου τους;;;;;
προσωπικά πηγαίνω Μαρούσι και Κορωπί και πάντα είμαστε οι ίδιοι :(

καλοί μου φίλοι και συνάδελφοι μια ερώτηση χωρίς να κάνω τον έξυπνο μιας και όλοι λίγο πολύ με ξέρετε:
πόσοι από εμάς πηγαινουν στην ετήσια γενική συνεύλευση του συλλόγου τους;;;;;
προσωπικά πηγαίνω Μαρούσι και Κορωπί και πάντα είμαστε οι ίδιοι :(
Μάκη με όλη την ειλικρίνεια που με διεπει ,πρωτη φορα πήγα περσι και η αιτια ηταν πως ο σύλλογος Καλλιθέας πολυ καλα κανει και στέλνει sms στο κινητο των μελών και μου το υπενθυμισε και εμένα.

εγώ πάω και όπως γράφω όλο οι ίδιοι είναι
το συμβούλιο οι υποψήφιοι και μερικοί γλύφτες.....όλα έχουν συζητηθεί από πριν κι αν πείς κάτι εκτός το περνάνε γρήγορα στην άκρη
θέλει να πηγαίνουμε περισσότεροι αλλά........................................................

Φυσικα. Περιμεναν οτι θα εφταναν ορδες οικοτουριστων να αφηνουν λεφτα. Αναρωτιεμαι φυσικα τι απο ολα τα υπολοιπα που πρεπει να γινονται σε περιβαλλοντα Natura, και κυριως οι ψεκασμοι, γινεται οπως πρεπει, και με τα υλικα που πρεπει.

Α, οι ανεμογεννητριες σε περιβαλλον Natura επιτρεπονται να φανταστω;

Και δεν είναι μόνο αυτό.
Για να δείτε την υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της , σε τι αφορά την οικολογία και τα natura , μεγάλη ζημιά παθαίνει η πανίδα.
Πώς , με ποιο τρόπο?
Θα φωτογραφίσω ένα νησί των Κυκλάδων που το ζω πολλά χρόνια.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια , όταν δεν υπήρχαν τα natura , όλα ήταν αρμονικά , με τα γαϊδουράκια , την κτηνοτροφία , την γεωργία κλπ , επειδή ο κυριότερος λόγος ήταν η σπορά.
Δηλαδή έσπερναν και καλλιεργούσαν διάφορα αγροτικά προϊόντα και με αυτό ζούσαν όλα τα ζώα και τα πτηνά.
Ειδικά οι πέρδικες,λαγοί και τα τρυγόνια που μας αφορά ειδικά.
Όταν το έριξαν στον οικοτουρισμό και στα κτηματομεσητικά που τότε ήρθε το natura , εμφανίστηκαν οι συνέπειες.
Σταμάτησαν όλοι να ασχολούνται με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στο όνομα της ανάπτυξης.
Έτσι λοιπόν μειώθηκε ο πληθυσμός της πέρδικας και του λαγού και φυσικά τα τρυγόνια πέρναγαν χωρίς στάση , αφού δεν υπάρχει φαΐ.
Τότε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα , έριξαν το φταίξιμο στους κυνηγούς.
Το πρόβλημα όμως ήταν ότι κανείς δεν είχε μεριμνήσει να σπέρνει τουλάχιστον για να έχουν να τρώνε τα ζωντανά.
Έτσι δημιούργησαν ζώνες απαγόρευσης του κυνηγιού.
Το οξύμωρο είναι με τους οικολόγους τώρα.
Εκεί που δεν υπήρχαν κάποια ζώα και πτηνά , ξαφνικά τα τελευταία 3-4 χρόνια μπόλιασαν το νησί με αλεπούδες , κουνάβια , σκατζόχοιρους , αϊτούς , γεράκια , φίδια και εξολοθρεύουν τον ντόπιο πληθυσμό ορνιθοπανίδας , ζώων και φιδιών , και όλα αυτά , χωρίς καν καμία μελέτη.
Έτσι ορισμένοι κτηνοτρόφοι έχουν σοβαρά προβλήματα με όλα τα παραπάνω που έγιναν με τους οικολόγους.
Έτσι λοιπόν γέμισε και κουρούνες και καρακάξες ο τόπος , όπως στην περίπτωση της Τήλου από τα ψοφίμια.
Και τέλος όσον αφορά την ενέργεια με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά , είναι πλέον ή χαριστική βολή.
Κάποια άλλη στιγμή θα αναφέρω εκτενέστερα περισσότερα για τους οικολόγους που δεν είναι πραγματικοί οικολόγοι λόγω συμφερόντων.

Οσοι λενε οτι ειναι οικολογοι κλπ, και για ολα φταινε οι κυνηγοι, ας μας εξηγησουν για ποιο λογο μειωνονται σε τετοια οικοσυστηματα τα μη θηρευσιμα ειδη. Τα μικροπουλια. Τα εντομα, ειδικα τα ιπταμενα. Ολα αυτα δεν ειναι λογω κυνηγιου, δε θα μπορουσε αλλωστε να ειναι. Ειναι λογω ραγδαιας αλλαγης χρησης γης, και καταστροφης του βιοτοπου τους.

Μάκη με όλη την ειλικρίνεια που με διεπει ,πρωτη φορα πήγα περσι και η αιτια ηταν πως ο σύλλογος Καλλιθέας πολυ καλα κανει και στέλνει sms στο κινητο των μελών και μου το υπενθυμισε και εμένα.
Δεν μου έτυχε να πάω σε κάποια συνέλευση στον σύλλογο της Καλλιθέας που είμαι μέλος, γιατί είμαι νέος κυνηγός.
Όμως δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι απογοητευμένος με τον εν λόγω σύλλογο και εξηγώ.
Πουθενά δεν είδα καμία δραστηρίοτητα ή πρωτοβουλία.
Εμφανίζεται μόνο στην περίοδο ανανέωσης αδειών ή εκλογών με sms.
Επικροτώ τον Κυνηγετικό σύλλογο Αλμυρού που αναλαμβάνει πάρα πολλές δραστηρίοτητες και πρωτοβουλίες.
Το ίδιο και με ορισμένους συλλόγους της επαρχίας.
Η Αθήνα τι έχει κάνει μέχρι τώρα.Ούτε τα σαιτ δεν δουλεύουν.
Ούτε καν είδα ποτέ κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο ή συνέδριο.
Ας με διαψεύσει κάποιος , γιατί μπορεί και να αδικώ κανέναν.

Status
Not open for further replies.
Back