Εμενα τωρα γιατι δεν μου αρεσουν καθολου οι απελευθερωσεις στην αγρια φυση κανενος θηραματος; ισως υπο προυποθεσεις σε καποιες ρεζερβες. Αν περνουσε απο το χερι μου θα τις απαγορευα αυστηρως και δια ροπαλου. Αν το ζητουμενο ειναι πραγματι η αυξηση του πληθυσμου ορισμενων ειδων η λυση βρισκεται στη διαχει ριση δημιουργωντας καλυτερες προυποθεσεις για τον υπαρχοντα πληθυσμο. Θα ηταν μεγαλο κριμα να μπασταρδεψουμε και τη μοναδικη graeca καποια στιγμη
Αυτο να το πεις στο φαλακρο παλικαρι που εχει προτημηση στα οικοσητα ισχηρ. οτι κανουν καλη παστητσαδα με ιδιογωμοση χοντρο μακαρονι..guitar.Εμενα τωρα γιατι δεν μου αρεσουν καθολου οι απελευθερωσεις στην αγρια φυση κανενος θηραματος; ισως υπο προυποθεσεις σε καποιες ρεζερβες. Αν περνουσε απο το χερι μου θα τις απαγορευα αυστηρως και δια ροπαλου. Αν το ζητουμενο ειναι πραγματι η αυξηση του πληθυσμου ορισμενων ειδων η λυση βρισκεται στη διαχειριση δημιουργωντας καλυτερες προυποθεσεις για τον υπαρχοντα πληθυσμο. Θα ηταν μεγαλο κριμα να μπασταρδεψουμε και τη μοναδικη graeca καποια στιγμη
Συμφωνω οτι οι απελευθερωσεις οπως γινοταν, ηταν για να παχυνουν οι αλεπουδες.Η Συγκεκριμενη ενεργεια εγινε μετα απο μεγαλη προσπαθεια και αφου πιστοποιηθηκε το DNA αφεθηκαν ελευθερες.Ο πληθυσμος τους στο συγκεκριμενο σημειο εξαφανηστικε και τωρα, αν ολα πανε καλα, θα επιστρεψει.Ομολογω οτι νευριασα απο το σχολιο ,οτι μπασταρδευουμε κατι για το οποιο μερικοι συνανθρωποι μας ,αφησαν τα κοκκαλακια τους στο βουνο.Ισως ναεχεις δικιο, θα το δουμε σε μερικους μηνες.Εμενα τωρα γιατι δεν μου αρεσουν καθολου οι απελευθερωσεις στην αγρια φυση κανενος θηραματος; ισως υπο προυποθεσεις σε καποιες ρεζερβες. Αν περνουσε απο το χερι μου θα τις απαγορευα αυστηρως και δια ροπαλου. Αν το ζητουμενο ειναι πραγματι η αυξηση του πληθυσμου ορισμενων ειδων η λυση βρισκεται στη διαχειριση δημιουργωντας καλυτερες προυποθεσεις για τον υπαρχοντα πληθυσμο. Θα ηταν μεγαλο κριμα να μπασταρδεψουμε και τη μοναδικη graeca καποια στιγμη
Πολύ δύσκολο Βασίλη έως και ακατόρθωτοΤροφή για τις αλεπούδες...
Χρήστο ενώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί και να έγιναν έτσι τα πράγματα ( είναι γνωστό ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι ) , διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς την πραγματικότητα διότι αναφέρουν σπασμένα φτερά πουλιών (χωρίς να αναφέρουν ότι βρήκαν σκάγια) βγάζοντας αβίαστα το πόρισμα ότι τα σπασμένα φτερά είναι από πυροβολισμό κυνηγού .Δυο- τρεις μαλάκες σε ολόκληρο τον νομό, κάνουν εμάς να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε κυνηγοί. Τόσο ανεγκέφαλοι....
http://xronos.gr/detail.php?ID=104338
http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=183500
Ναι ρε Παυλο!!Εμενα τωρα γιατι δεν μου αρεσουν καθολου οι απελευθερωσεις στην αγρια φυση κανενος θηραματος; ισως υπο προυποθεσεις σε καποιες ρεζερβες. Αν περνουσε απο το χερι μου θα τις απαγορευα αυστηρως και δια ροπαλου. Αν το ζητουμενο ειναι πραγματι η αυξηση του πληθυσμου ορισμενων ειδων η λυση βρισκεται στη διαχειριση δημιουργωντας καλυτερες προυποθεσεις για τον υπαρχοντα πληθυσμο. Θα ηταν μεγαλο κριμα να μπασταρδεψουμε και τη μοναδικη graeca καποια στιγμη
Χρήστο ενώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί και να έγιναν έτσι τα πράγματα ( είναι γνωστό ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι ) , διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ως προς την πραγματικότητα διότι αναφέρουν σπασμένα φτερά πουλιών (χωρίς να αναφέρουν ότι βρήκαν σκάγια) βγάζοντας αβίαστα το πόρισμα ότι τα σπασμένα φτερά είναι από πυροβολισμό κυνηγού .
Σε κάποια στιγμή η κυρία , η οποία παρεμπιπτόντως είναι μέλος οικολογικής οργάνωσης , μας λέει τα εξής..
"""" "Μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, στις 20 Αυγούστου συνήθως τα περιστατικά που παίρνω μαρτυρούν ότι πρόκειται για πυροβολημένα πουλιά, γιατί είναι πουλιά που ζουν μακριά από κατοικημένες περιοχές, δηλαδή σε χωράφια, βάλτους. Εκεί είναι λίγο απίθανο να σπάσει ένα πουλί το φτερό του.""""""
Δηλαδή η κυρία οικολόγος μας λέει ότι όσα πουλιά ζουν μακριά από κατοικημένες περιοχές τραυματίζονται ΜΟΝΟ από πυρά κυνηγών και όχι από άλλους χίλιους δυό λόγους που όλοι μας γνωρίζουμε (καλώδια υψηλής τάσης , ανεμογεννήτριες , ακόμα και λάθος πτήση του πτηνού που μπορεί να βρει σε κλαδιά δένδρου . κλπ κλπ.
Θυμάμαι πάντα πιτσιρικάς στις καλοκαιρινές μου διακοπές, να παρατηρώ τους άτυχους πελαργούς που είχαν χτυπήσει το βράδυ στα σύρματα της ΔΕΗ και περπατούσαν στον κάμπο ανυμποροι να πετάξουν. Ειδικά κάποια πρωινά του Σεπτέμβρη αν κοίταγες κάτω από τα καλώδια θα έβλεπες σίγουρα σκοτωμενα ορτυκια, αυτό μαρτυρουσε και αν είχε γίνει "πέρασμα" το προηγούμενο βράδυ. Από τότε οι εχθροί των πουλιών έχουν πολλαπλασιαστει και το ειρωνικοτερο όλων είναι ότι αυτό έγινε με τις ευλογίες των οικολογουντων, οι οποίοι δεν θυμάμαι πότε να αντιταχθηκαν σε καμία ανθρωπινη παρέμβαση στην φύση.
Το μόνο παιχνιδάκι που έχουν βρει να παίζουν είναι το κυνήγι αλλά από ότι φαίνεται το χάνουν αυτό το παραμύθι, μπορεί αργά, αλλά το χάνουν.
Προσωπικά παρατηρώ εμφανή στροφή της κοινωνίας αν όχι υπέρ του κυνηγίου, σίγουρα ενάντια στην προπαγάνδα όλων αυτών των παπατζηδων της οικολογίας. Ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει πως σε έναν πλανήτη που ο καρκίνος πλέον είναι σαν την γρίπη, που δεν υπάρχει τροφή που να μην έχει εκφυλιστει το DNA της, που μολυνεται συνεχώς ο υδροφορος ορίζοντας και τόσα άλλα, καταντά τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι το κυνήγι κάνει κακό στην φύση.
Απόψεις μιας άλλης πράσινης εποχής που ολοένα εξαφανιζονται...
Γιαννη ευτυχως η δυστυχωςΣτο θηραμα λειτουργει κυνικα ο νομος της αγορας.Ζητηση-προσφορα.Το ζωο θελει συνθηκες καταλληλες σ'αυτο.Τροφη και καλυψη.Οσο και να θελουμε και να ευχομαστε,δεν γινεται χωρις τις παραπανω προυποθεσεις.1000 ζευγαρια περδικες να "ριξουμε",θα ταιζουμε τ'αρπαχτικα!
Πηγαινεις σε καμπο και κουραζεται το ματι απο την μονοκαλλιεργεια.
Που θα φωλιασει η πεδινη και που θα γιατακιασει ο λαγος?
Υπαρχει φυσικος φραχτης?
Οσα στρεματα ηλιοσπορους και να βαλεις,αν διπλα δεν υπαρχει τοπος φωλεοποιησης,τρυγονι δεν θα δεις.
Θυσιαστηκαν πολλα,παρα πολλα θηραματα στο βωμο της..επιδοτησης.
Αυτα που υπηρχαν,δεν ανανεωθηκαν με καινουργιες γεννες.
Για να ειναι αεναο.
Εγκαταληψη της υπαιθρου.Δημητριακο με το κυαλι.Τι θα φαει το ενδημικο?
Αν δεν τραφει και δεν καλυφθει το ενστικτο και οι αναγκες του θα το αποτρεψουν απο το να γεννησει η θα γεννησει λιγοτερο.
Βαλτε στο παιχνιδι τα φυτοφαρμακα,τις φωτιες στις οποιες αποσταριες και την εξαρση των αρπακτικων που κοντευουν να γινουν οικοσιτα.Που ηδη ειναι, μαλλον!
Που θα παει το ντοπιο ορτυκι?
Οταν προστατευεις την κισσα,κατι δεν παει καλα!Εκτος απο ενα ομορφο πολυχρωμο "πουλακι",ειναι κι ενας μεγαλος ληστης!
Απο παντου βαλεται το ερμο θηραμα!
"Βλεπουνε",μονο το κυνηγι που ειναι αμεση ανθρωπινη παρεμβαση.Το γεγονος πως, η κατ'αναγκη λαθροθηρια που γινοταν κατα κορο σχεδον ολο τον προηγουμενο αιωνα,δεν καταφερνε να μειωσει το θηραμα,δεν αναφερεται!
Τοτε ομως,εσπερναν και μια χουφτα τοπο!
Τα αιτια,τα εχουν εξετασει και τα γνωριζουν.Οι λυσεις υπαρχουν γι'αυτους που θελουν να βαλουν πλατη.
Θελουν αποφαση και δεν ειναι ευκολες.Οπως το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΘΗΡΑ!!
Τι να λεμε τωρα.........
Α ρε Βασίλη , τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνουνΜια καρακάξα χτύπησα... Τις τρως; .buy buy. (πρώτο κοκομπλόκο)