Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κ.Νίκο με τι βύσμα είναι οι παραπάνω τουφεκιές?

Εγώ με PSB1 απο την καινούρια της NSI χθες το πρωί που έκανα μετρήσεις είχα τα παρακάτω αποτελέσματα σε 4 φυσίγγια που μέτρησα κλεισμένα με πεντασταδιακό. Μπορώ να πω ότι απο ταχύτητες είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Δυστυχώς δεν βρήκα μέρος για να στήσω χαρτόνι για να μετρήσω και την συγκέντρωση οπότε μέτρησα μόνο ταχύτητες.
Καλυκας
Πάφυλας
Αρχικό Ύψος
Καψυλι
Πυριτιδα
Δοσολογία
Σκάγια gr.
Βύσμα
Νο σκαγίων
Κλεισιμο
Τελικό υψος
V1.5 m/s
Cheddite​
T3​
12/68,5​
cx2000​
PSB1​
1.7​
31​
Τασκώφ 20​
9.5​
8​
56.5​
403,409,406,393​

Μανωλη μου !!! Εισαι στα 31 γραμμαρια και εγω στα 32 με 1,70 και οι δυο...Λογικο ειναι να εχουμε
καποιες διαφορες....
Τα βυσματα τα εγραψα και στα ξανα γραφω...GT18- N7 GT21- N9 - DRAGO17 -N9...
Eπισεις στις ταχυτητες παιζει ρολο το Νο σκαγιων...το μηκος της καννης στο ιδιο σεταπ παντα.

Μανωλη μου !!! Εισαι στα 31 γραμμαρια και εγω στα 32 με 1,70 και οι δυο...Λογικο ειναι να εχουμε
καποιες διαφορες....
Τα βυσματα τα εγραψα και στα ξανα γραφω...GT18- N7 GT21- N9 - DRAGO17 -N9...
Eπισεις στις ταχυτητες παιζει ρολο το Νο σκαγιων...το μηκος της καννης στο ιδιο σεταπ παντα.
Ο λόγος που ρώτησα είναι γιατί μου άρεσαν σαν τουφεκιές. Τις ταχύτητες από τις δοκιμές μου τις έβαλα γιατί και εμένα μου φάνηκε αρκετά καλή σαν πυρίτιδα. Αν ισχύει επίσης βάση του site της maxam ότι βγάζει κάτω απο 600 bar σε αυτή την δοσολογία 1.75 χ32 τότε θα ειναι ότι πρέπει για το δικαννάκι μου.

Μην με παρεξηγησεις....το ξερεις οτι λεω και γραφω το κανω παντα φιλικα !!!
Κατι δεν μου αρεσει στα σεταπ σου....ΠΧ....στο 1,70χ31 -τασκωφ....για να εχεις τετοιες διαφορες σε ταχυτητες
κατι δεν προσεξες....ή κατι δεν εκανες καλα...Τετοιες αποκλισεις σε 5σταδικο ειναι αδιανοητες !!
Με την S4 Θελω να πιστευω οτι τα σεταπ τα εστηνες...... ετσι και με αυτες τις δοσολογιες...γιατι ''εψαχνες'' την
πυριτιδα,,,,
Στα λεω γιατι σε θεωρω φιλο....και το χειροτερο πραγμα για μενα ειναι να ''χα'ι'δευεις'' αυτια και να μην λες
αληθειες σε εναν φιλο και ιδιογομωτη !!!

Επισεις το 1,48χ33 με το 1,50χ33 αποκλειεται να δωσει το 0,002 10 μετρα διαφορα ταχυτητας !!!
Και εδω κατι λαθος εχεις φιλε μου !!! Ξανα μετρησε το !!!
Συγκρινε της ταχυτητες με τα μονοβολα 1,60 - 170 για να καταλαβεις τι σου λεω !!!

Last edited:
Νίκο, επειδή φοβάμαι ότι οι φωτογραφίες με ξεγελάνε, η διάμετρος σε αυτόν τον κύκλο στη φωτογραφία αυτή, πόσα εκατοστά είναι;

ΟΛΕΣ οι δοκιμες μου σε 76 εκατοστα διαμετρο κυκλου φιλε μου !!!
Εχω φτιαξει πατεντα διαβητη...και δεν κανω ποτε λαθος !!

Αυτη ειναι η πυριτιδα στα σεταπ Στρατο !!!
PSB1 . Απο σφαγμενα φυσιγγια την εχω φιλε !!!

View attachment 57067
Πρέπει να είναι η παλιά Νίκο χωρίς να είμαι σίγουρος. Λίγο πιο γρηγορη απ' την καινούργια απ' ότι φαίνεται απ' τα σεταπ σου . Πάντως ωραίο αποτέλεσμα έβγαλες.

Πρέπει να είναι η παλιά Νίκο χωρίς να είμαι σίγουρος. Λίγο πιο γρηγορη απ' την καινούργια απ' ότι φαίνεται απ' τα σεταπ σου . Πάντως ωραίο αποτέλεσμα έβγαλες.

Οποια και να ειναι....με εβαλε στην ''μπριζα'' και θα ασχοληθω λιγο μαζι της....
Και εμενα μου αρεσε το αποτελεσμα ... Στρατο !!!

Κατι δεν μου αρεσει στα σεταπ σου....ΠΧ....στο 1,70χ31 -τασκωφ....για να εχεις τετοιες διαφορες σε ταχυτητες
κατι δεν προσεξες....ή κατι δεν εκανες καλα...Τετοιες αποκλισεις σε 5σταδικο ειναι αδιανοητες !!
Δεν έχει μεγάλες διαφορές κ.Νίκο αυτό το setup. 4 Φυσίγγια έριξα τα 3 μου δώσανε απο 403-409 δηλαδή 6 m/s διαφορά μονο. Ένα μόνο έδωσε 393m/s που δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Τα γέμιζα με το ογκομετρικό γιατί ειναι και τσιχλοφυσιγγα οπότε δεν με ενδιαφέρει και τόσο και πιθανόν να έπεσε λιγότερη πυρίτιδα σε αυτό. Σε όλα τα υπόλοιπα setup πάντως που έχω ρίξει δεν έχω δει απόκλιση πάνω απο 10m/s. Για αυτό τον λόγο κιόλας σταμάτησα σε μερικά να ρίχνω πολλά φυσίγγια απο το ίδιο setup γιατί έβλεπα τις ίδιες ταχύτητες σε όλα.
Με την S4 Θελω να πιστευω οτι τα σεταπ τα εστηνες...... ετσι και με αυτες τις δοσογιες...γιατι ''εψαχνες'' την
πυριτιδα,,,,
Σωστά την S4 ήταν ρελιαστά όλα αυτά με την Dianna και τον φελλό και τα έστηνα για να δω διαφορές που μπορεί να έχουν. Τα είχαμε συζητήσει και μαζί τότε που τα γέμιζα. Η αλήθεια είναι ότι στις ταχύτητες δεν είδα μεγάλη διαφορά σε αυτά τα ρελιαστά και παρόλο που τα περισσότερα ήταν κάτω απο τα 380m/s και με παραδοσιακό ρέλι είχαν πάρα πολύ μεγάλη ανάκρουση. Λογικά λόγο έλειψης αρκετού αμορτισερ και dianna αλλιώς δεν εξηγείται αλλιώς. Νομίζω έχω 3-4 ακόμη απο αυτά γιατί δεν είχα γεμίσει αρκετά και αυτά ίσως τα ρίξω σε χαρτόνι για να δω και κατανομή αν έχουν διαφορά με τον φελλό και το μήκος ρελιάσματος.

Μα και η καινούρια αν δεις τις δικές μου μετρήσεις τις ίδιες ταχύτητες περίπου έβγαλε.

Μα και η καινούρια αν δεις τις δικές μου μετρήσεις τις ίδιες ταχύτητες περίπου έβγαλε.
Εμένα το 1,70 *32 g1000 sg22 μου έδωσε 382
Το 1,75*32 g1000 sg22 394 (3 στάδια)
Το 1,80*33,5 cx2000 diamante 21 397
(3 στάδια)
Το 1,70*33 cx2000 σε 67 αρι κάλυκα 374
Ίσως έχω λίγη παλια να κάνω μια δοκιμή...

Εμένα το 1,70 *32 g1000 sg22 μου έδωσε 382
Το 1,75*32 g1000 sg22 394 (3 στάδια)
Το 1,80*33,5 cx2000 diamante 21 397
(3 στάδια)
Το 1,70*33 cx2000 σε 67 αρι κάλυκα 374
Ίσως έχω λίγη παλια να κάνω μια δοκιμή...
Ειδικά αυτο με την diamante 21 δεν ειναι αργό νομίζω. Εκεί γύρω στα 400m/s την δίνει η maxam σε δοσολογία 1.75χ32 και 550bar που για μένα ειναι ιδανικές τιμές.
Αλλά μπορεί να φταίει το πεντασταδιακό και το ύψος ρελιάσματος ή το μήκος κάννης δεν ξέρω.
Tα δικά μου ειναι 12/68,5 cx2000 1.70χ31 τασκωφ 20 8αστερο 9,5 νουμερο σκάγια και ρελιασμένα στα 56.5mm πεντασταδιακά με την PSB1 απο NSI και ριγμένα από το baikal mp27 magnum 72 εκατοστά κάννη.

Ειδικά αυτο με την diamante 21 δεν ειναι αργό νομίζω. Εκεί γύρω στα 400m/s την δίνει η maxam σε δοσολογία 1.75χ32 και 550bar που για μένα ειναι ιδανικές τιμές.
Αλλά μπορεί να φταίει το πεντασταδιακό και το ύψος ρελιάσματος ή το μήκος κάννης δεν ξέρω.
Tα δικά μου ειναι 12/68,5 cx2000 1.70χ31 τασκωφ 20 8αστερο 9,5 νουμερο σκάγια και ρελιασμένα στα 56.5mm πεντασταδιακά με την PSB1 απο NSI και ριγμένα από το baikal mp27 magnum 72 εκατοστά κάννη.
Σίγουρα το 5σταδιακο αυξάνει τις ταχύτητες.
Όλα παίζουν το ρόλο τους. Για χειμώνα θα το έβαζα 1,75*32 , όχι όμως 1,70*32. Δοκίμασε το στις τσιχλες ....μου άφησε θετικές εντυπώσεις με 4 άστρα στην 155.

Σίγουρα το 5σταδιακο αυξάνει τις ταχύτητες.
Όλα παίζουν το ρόλο τους. Για χειμώνα θα το έβαζα 1,75*32 , όχι όμως 1,70*32. Δοκίμασε το στις τσιχλες ....μου άφησε θετικές εντυπώσεις με 4 άστρα στην 155.
Έχω αγοράσει psb1 και psb5 για να φτιάχνω ελαφριά φυσίγγια κυρίως για το πλάγιο. Αν όντως στις αναλογίες αυτές που δίνει η maxam βγάζει τις ταχύτητες και τα bar που υπόσχεται νομίζω είναι οι ιδανικές πυρίτιδες για το πλαγιο που κυνηγάω κυρίως. Γιατί ακόμη και να τις ζορίσω λίγο (σε λογικά πλαίσια πάντα) δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 650 bar πίεση. Από τις εργοστασιακές προδιαγραφές που δίνουν οι εταιρίες , τουλάχιστον όσες δίνουν και ταχύτητες μαζί με πιέσεις δεν έχω βρει άλλες πυρίτιδες που να έχουν τόσο ψηλές ταχύτητες σε αυτά τα bar.

Έχω αγοράσει psb1 και psb5 για να φτιάχνω ελαφριά φυσίγγια κυρίως για το πλάγιο. Αν όντως στις αναλογίες αυτές που δίνει η maxam βγάζει τις ταχύτητες και τα bar που υπόσχεται νομίζω είναι οι ιδανικές πυρίτιδες για το πλαγιο που κυνηγάω κυρίως. Γιατί ακόμη και να τις ζορίσω λίγο (σε λογικά πλαίσια πάντα) δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 650 bar πίεση. Από τις εργοστασιακές προδιαγραφές που δίνουν οι εταιρίες , τουλάχιστον όσες δίνουν και ταχύτητες μαζί με πιέσεις δεν έχω βρει άλλες πυρίτιδες που να έχουν τόσο ψηλές ταχύτητες σε αυτά τα bar.
Μανωλη πως την βλεπεις την psb5?

Τα μπαρ τους όντως είναι ιδανικά για δίκανο. Αυτό που μου τη σπάει στην psb1 είναι τα κατάλοιπα που αφήνει...όχι ακαυστη πυρίτιδα...σαν να έχει χώμα μέσα το όπλο.
Ενώ οταν βάζω mb 32 και σιπε....καμία σχέση.

Μανωλη πως την βλεπεις την psb5?
Την psb5 δεν έχω γεμίσει κανένα φυσίγγι ούτε την έχω δοκιμάσει ακόμη για να έχω άποψη. Για τη ακρίβεια μόλις κατέβαινα στην αποθήκη για να ξεκινήσω το γέμισμα των πρώτων φυσιγγίων με psb5 της NSI. Λογικά το ερχόμενο σκ θα κάνω και μετρήσεις. Την προηγούμενη σεζον κυνήγισα σχεδόν αποκλειστικά με την csb5 (όχι την psb5) που λόγο σχήματος ειναι λίγο πιο ταχύκαυστη και στον κυνηγότοπο έμεινα αρκετά ικανοποιημένος στις τσίχλες. Από όλες τις δοκιμές που έκανα τώρα με φυσίγγια που έχω φτιάξει με την csb5 όπως θα δεις παραπάνω σε κανενα δεν έχει περάσει τα 390m/s. Αλλά μπορεί να φταίει και το lot που είχα. Η maxam δίνει την csb5 στο 1.40χ28 με 395m/s και 535bar. Την psb5 στο 1.40Χ28 με 398m/s και 504 bar και 400m/s και 550bar. Δεν ξέρω γιατί δίνει προδιαγραφές και ποια ισχύει. Και οι 2 πάντως ειναι πολύ ικανοποιητικές για μένα. Αλλά γενικά ειναι ευκολοδούλευτη πυρίτιδα βγάζει ελαφρυά φυσίγγια και νομίζω ότι σε σχέση με την τιμή της είναι πολύ καλή για αυτά που προσφέρει.

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back