Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μιλτο εσύ ποια θεωρείς ως καλύτερη πυρίτιδα για πολύ κρύο κ υγρασία;; για βάλτο κ μακρινές τουφέκιες;; ας γράψουν κ άλλοι τις γνώμες τους
Φιλε απο αυτες τις 2 δεν ξερω γιατι δεν τις εχω δοκιμασει..γενικοτερα ομως για υγρασιες και δυσκολες συνθηκες tecna 1η και m92s πιστευω ειναι τα καταλληλα υλικα

Η ssb κυκλοφορει εδω και κανα δυο χρονια στα μαγαζια..την gsb δεν την εχω ξανακουσει..παντως απο τον καταλογο μου αρεσει μια δοσολογια που δινει στα 36 γρ σε 76αρη με 425..αρκετα υποσχομενη την βρισκω την κυρια
Είναι για ατσάλινα σκάγια και η 146 Μίλτο είναι ποιο προωδευτικη και από την 150 κάτι σαν sp2 είναι

Είναι για ατσάλινα σκάγια και η 146 Μίλτο είναι ποιο προωδευτικη και από την 150 κάτι σαν sp2 είναι
Θοδωρη αυτο βλεπω και γω οτι σηκωνει αρκετο φορτωμα..οντως κατι σε sp2 φερνει...αν ειναι το ιδιο κακη με την sp2 τοτε τα αξιζει τα λεφτα της

ο Fantom έβγαλε νέο κατάλογο με πυρίτιδες της Maxam,,,τις SSB 150 και την GSB 146 πρώτη φορά τις βλέπω
View attachment 2952
Την SSB 150 την ήξερα, υπήρχε στους καταλόγους της ΜΑΧΑΜ τώρα και κάποια χρόνια, και όπως λέει αναπτύχθηκε ειδικά για τα ατσάλινα σκάγια.
Την GSB 146 δεν την είχα ξανακούσει, μέχρι χθες που τη "συνάντησα" εντελώς συμπτωματικά! :oops: Με αφορμή που σε κάποιο άλλο θέμα είχαν αναφερθεί τα φυσίγγια ELEY, τους έριχνα μια ματιά στο site της ELEY και πρόσεξα ότι γεμίζει με αυτήν την πυρίτιδα το magnum 36αρι της (.410 ELEY EXTRA LONG), με 18 gr σκάγια ... Έτσι κατάλαβα ότι πρόκειται για υπερπροοδευτική πυρίτιδα, πιο προοδευτική απ'όλες τις άλλες της ΜΑΧΑΜ ...
https://www.eleyhawkltd.com/products/game-cartridges/410-extra-long
:);)

Την SSB 150 την ήξερα, υπήρχε στους καταλόγους της ΜΑΧΑΜ τώρα και κάποια χρόνια, και όπως λέει αναπτύχθηκε ειδικά για τα ατσάλινα σκάγια.
Την GSB 146 δεν την είχα ξανακούσει, μέχρι χθες που τη "συνάντησα" εντελώς συμπτωματικά! :oops: Με αφορμή που σε κάποιο άλλο θέμα είχαν αναφερθεί τα φυσίγγια ELEY, τους έριχνα μια ματιά στο site της ELEY και πρόσεξα ότι γεμίζει με αυτήν την πυρίτιδα το magnum 36αρι της (.410 ELEY EXTRA LONG), με 18 gr σκάγια ... Έτσι κατάλαβα ότι πρόκειται για υπερπροοδευτική πυρίτιδα, πιο προοδευτική απ'όλες τις άλλες της ΜΑΧΑΜ ...
Κατι σαν την Μ410 ;

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, έχω μια απορία, αυτά τα κουτιά στον στρατό τα έχουν με σφαίρες μέσα για χρόνια, εδώ λογικά υγρασία δεν περνάει,δεν κάνει για την αποθήκευση μπαρούτι ή φυσιγγίων;;;2998

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, έχω μια απορία, αυτά τα κουτιά στον στρατό τα έχουν με σφαίρες μέσα για χρόνια, εδώ λογικά υγρασία δεν περνάει,δεν κάνει για την αποθήκευση μπαρούτι ή φυσιγγίων;;;View attachment 2998
Βεβαίως, δες αν το λάστιχο που σφραγίζει στο καπάκι είναι σε καλή κατάσταση και είσαι εντάξει

Θυμίζει δοσολογίες άκαπνης πυρίτιδας... 3.10 .sarcastic. βέβαια είναι για 3.5"... αντί για σέσουλα θα την βάζεις με το μπρίκι του ελληνικού.sarcastic.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, έχω μια απορία, αυτά τα κουτιά στον στρατό τα έχουν με σφαίρες μέσα για χρόνια, εδώ λογικά υγρασία δεν περνάει,δεν κάνει για την αποθήκευση μπαρούτι ή φυσιγγίων;;;View attachment 2998
Αν το λαστιχο εφαρμοζει καλα δεν εχει θεμα..ο πατερας μου εκει αποθηκευει ολα τα φυσιγγια του στο τελος της σεζον και δεν παθαινουν τιποτα ουτε πανω στον παφυλα μαζευει υπονοιες σκουριας

Βαλε και ενα φακελακι σιλικα για την υγρασια που εγκλοβιζετε και εισαι μια χαρα
Το silica το αποφεύγω Νίκο ,είχα αγοράσει κάτι καψυλια 22 για πιστόλι κρότου για τα εκπαιδευτικα τα χα στα κουτάκια τους σε σακουλάκια zip lock και μαζί φακελάκια silica βγήκαν όλα άχρηστα.

Αν το λαστιχο εφαρμοζει καλα δεν εχει θεμα..ο πατερας μου εκει αποθηκευει ολα τα φυσιγγια του στο τελος της σεζον και δεν παθαινουν τιποτα ουτε πανω στον παφυλα μαζευει υπονοιες σκουριας
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου

Το silica το αποφεύγω Νίκο ,είχα αγοράσει κάτι καψυλια 22 για πιστόλι κρότου για τα εκπαιδευτικα τα χα στα κουτάκια τους σε σακουλάκια zip lock και μαζί φακελάκια silica βγήκαν όλα άχρηστα.
Eγω βαζω σιλικα φακελακια χρονια τωρα σε χαρτινους καλυκες σε φυσιγγια και στον οπλοβαστο δεν εχω παρατηρρσει κατι τετοια ,Μπορι για τα καψουλια να εχεις δικοιο ,Οσο ζουμε μαθαινουμε

Eγω βαζω σιλικα φακελακια χρονια τωρα σε χαρτινους καλυκες σε φυσιγγια και στον οπλοβαστο δεν εχω παρατηρρσει κατι τετοια ,Μπορι για τα καψουλια να εχεις δικοιο ,Οσο ζουμε μαθαινουμε
Μπορεί να ήταν ο συνδυασμός ,σακουλα,σιλικα ?

Μιας και κάναμε κουβέντα στο θέμα πλαγιόκαννο για την πυρίτιδα ROTTWEIL, παρακάτω είναι ο κατάλογος της εταιρίας με τις πυρίτιδές της. Πλέον η εταιρία είναι μέλος της RUAG AMOTECH και επί χρόνια δεν εισάγεται στην χώρα μας, πολλά ελληνικά φυσίγγια με το όνομα της εταιρείας γέμιζαν φυσίγγια με ισπανικές πυρίτιδες και για αυτό έχει γίνει σύγχυση ότι η ομώνυμη εταιρία έχει κλείσει.
https://www.lhs-germany.de/en/powder/smokeless-powder/rottweil/

Μιας και κάναμε κουβέντα στο θέμα πλαγιόκαννο για την πυρίτιδα ROTTWEIL, παρακάτω είναι ο κατάλογος της εταιρίας με τις πυρίτιδές της. Πλέον η εταιρία είναι μέλος της RUAG AMOTECH και επί χρόνια δεν εισάγεται στην χώρα μας, πολλά ελληνικά φυσίγγια με το όνομα της εταιρείας γέμιζαν φυσίγγια με ισπανικές πυρίτιδες και για αυτό έχει γίνει σύγχυση ότι η ομώνυμη εταιρία έχει κλείσει.
https://www.lhs-germany.de/en/powder/smokeless-powder/rottweil/
Αν δειτε ομως γραφουν μερικες application: rifles και μερικες handguns....μηπως ειναι αλλες για shotguns; ή μηπως δεν ασχολουνται με λειοκαννα??

Status
Not open for further replies.
Back