Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα Τακη.
Τι ειδες στην ισπανικη που δεν εχει η Γαλλική ;
Καλησπέρα...
Τα σκοτωματα που έχω δει στην psb1 και τις συγκεντρώσεις που κάνει δεν τα έχω δει στην Α1 Γαλλίας...
Στα υπέρ μου πάει καλά και στην υγρασία σε αντίθεση με την Α1 που δεν.......

Παρόλα αυτα όμως υπάρχουν αρκετοί που τα ψειριζουν (και καλά κάνουν αφου τους αρέσει) κ που προφανως έχουν τις απαιτούμενες γνωσεις..
Αν κ η γνώσεις που απαιτούνται είναι παρα πολλες κ καλείται ο καθένας να τις δει κ στην πράξη για να πεισθει άσχετα με το τι διάβασε η άκουσε..
Έχω διαβάσει παρα πολλα άρθρα αρκετών δεκαετιών πισω αλλά κ σημερινά ώστε να έχω μια συγκριση του χθες με το σήμερα παροτι τα υλικά εξελίχθηκαν ραγδαία κ πολλες φορες οι γνώμες κάπου διίστανται....
Και λογικό είναι.. Οταν διίστανται κ οι γνώμες μεγάλων οπλοκατασκευαστών......

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα παντα γυρω απο την βλητικη έχει λυσει από την δεκαετία του '30..
Κάποιοι άλλοι ακόμα το ψάχνουν αναζητώντας κ μαγικά μαντζουνια...
Και κάποιοι θα το ψάχνουν όταν κ εγώ θα έχω φυγει... Και τελειωμό δεν έχει...

Πιστευω οτι η βλητικη είναι ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς τελειωμο...και για αυτό κ εγώ δεν αξίζει ασχολουμαι(στην πραξη)μαζί της...κ στην ουσία δεν εχω κ κάτι να κερδίσω..
Δόξα τον Θεό ότι είναι να πεσει από τις τουφεκιές μου θα πεσει.. Και για ότι ξεφευγει δεν θα κάτσω ποτε να σκεφτω ότι αν είχα το "τάδε" θα το είχα παρει..

ΥΓ1 Αν ενδιαφέρεται κάποιος κ δεν τον κουράσει η δυσκολευει η καθαρευουσα( καπου είναι κουραστική όντως) μπορώ να βρω κ να βάλω καποια στιγμη παλια άρθρα του Συνοδινου επί του παροντος θέματος:

"Η επιδρασις της θερμοκρασιας και της υγρασίας επί της αποδοσεως των φυσιγγιων"

"Αναλυσις επί της πορειας της καταφλεξεως των κυνηγετικών πυριτιδων εντός του κοιλου τις καννης"

ΥΓ2 θεωρω ότι πολυ χρήσιμο σε όποιον ασχολειται με την βλητικη κλπ κ νομίζει πως κάτι νέο ανακαλυψε ας κοίταξει κ σε παλια συγγράμματα γιατί ενδέχεται αυτό να είναι γνωστό εδώ κ μισό αιώνα+ πισω..
Καλο ειναι να ξέρουμε κ τα παλια(οπως τα γνώριζαν οι μεγάλη γνωστές στις εποχής κ οχι ο παππους στο χωριό) για να συγκρίνουμε με το σήμερα..
Γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχουν μυθοι κ δοξασίες.....
Ταξίδι προς την Ιθάκη η βλητική του λειόκαννου....
όποιος λέει ότι " τα παντα γυρω απο την βλητικη έχει λυσει από την δεκαετία του '30.." κάνει ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!
50s oberfell & thompson, 70s brister, σημεινή εποχή lowry κ.λ.π. όλο και κάτι βρίσκουν νέο...

πάντως πολλές "αρχαίες" ανακαλύψεις μας τις προσφέρουν ως νέες καινοτομίες......

θα σου είμαι ευγνώμων αν ανεβάσεις άρθρα του αειμνήστου Δρος Ελευθερίου Συνοδινού του πατέρα της ελληνικής βλητικής λειοκάννου.... .love.

.
Αν το έχεις παρατηρήσει σε πολλές δοκιμές το δέχομαι.
Αλλά πρέπει να δώσεις νούμερα :) :) :)

Όπως έγραψε και κάποιος "Αν αυτό που λες μπορείς να το εκφράσεις με αριθμούς τότε σίγουρα ξέρεις κάτι γι αυτό". :) :) :)
εγκυρότερα "νούμερα" από αυτά που δίνει η browning μια τόσο καταξιωμένη εταιρεία, δεν νομίζω να μπορεί να δώσει κανείς μας απ' όσους συμμετέχουμε στην συζήτηση..

Συγκέντρωση φουλ τσοκ από 55 εως 85% δεν σε προβληματίζει;;;;

Φυσίγγι που θα χρησιμοποιήσεις ...
για κανονικά φυσίγγια μιλάμε όχι διασποράς ή "ειδικά"
quiΖ: οι άλλες εταιρείες γιατί δεν δίνουν ΤΟΣΟ μεγάλο εύρος απόδοσης;;;;;
Α) δεν το ξέρουν
Β) οι κάννες τους δίνουν άλλα αποτελέσματα
Γ) το ξέρουν αλλά κάνουν τον κινέζο λόγω μαγκνουμίτιδας της αμερικάνικης αγοράς
Δ) κάτι άλλο (πείτε ότι νομίζετε)

Last edited:
για να μείνουμε στις πυρίτιδες topic.

οι φίλοι που πιστεύουν πως η υγρασία επηρεάζει την απόδοση της πυρίτιδας, τόσο που να απαιτείται διαφορετική πυρίτιδα σε υγρό καιρό, ΠΩΣ νομίζουν ότι λαμβάνει χώρα αυτή η επήρεια; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

εγκυρότερα "νούμερα" από αυτά που δίνει η browning μια τόσο καταξιωμένη εταιρεία, δεν νομίζω να μπορεί να δώσει κανείς μας απ' όσους συμμετέχουμε στην συζήτηση..

Συγκέντρωση φουλ τσοκ από 55 εως 85% δεν σε προβληματίζει;;;;
πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση αν και ολίγον off topic.... ενδιαφέρον μεγάλο έχουν επίσης και οι πίνακες της browning μόνο που αφήνουν και ερωτηματικά. Ο πρώτος πίνακας μας λέει ότι όταν ρίχνουμε φυσίγγια 70χιλ σε 76θαλαμες υπάρχει μια μεγαλύτερη διακύμανση στη συγκέντρωση (τάση για πιο ανοιχτές τουφεκιές), ενώ ο δεύτερος πίνακας μας λέει ότι αυτό υφίσταται αν χρησιμοποιούμε την παλιά τεχνολογία τσοκ της browning, αντιθέτως αυτή η διακύμανση μειώνεται εάν χρησιμοποιήσουμε την καινούργια τεχνολογία invector plus. Για τα φυσίγγια ούτε λόγος. Διακυμάνσεις 55-85 όταν ρίχνουμε από το ίδιο κουτί φυσίγγια δεν υφίστανται εκτός αν είναι εντελώς ότι να ναι τα φυσίγγια. Η λογική λέει ότι αυτές οι διακυμάνσεις αφορούν πολλούς παράγοντες και συνδυασμούς αυτών (θερμοκρασία, υψόμετρο, τύπος φυσιγγίου) και αυτό είναι λογικό να συμβαίνει. Τώρα η προσωπική μου εμπειρία, σαν κάτοχος οπλων με απλη και μαγκνουμ θαλάμη (διαφορετικές εταιρείες). Έχω αποθηκευμένες πάνω από 150 δοκιμέ στον πίνακα και από τα δυο οπλα με ιδια φυσιγγια και τσοκ σε διάφορες αποστάσεις και συνθηκες. Η υπεροχή σε συγκέντρωση της 3αρας θαλάμης έναντι της 2 3/4 είναι συντριπτική.

οι φίλοι που πιστεύουν πως η υγρασία επηρεάζει την απόδοση της πυρίτιδας, τόσο που να απαιτείται διαφορετική πυρίτιδα σε υγρό καιρό, ΠΩΣ νομίζουν ότι λαμβάνει χώρα αυτή η επήρεια; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Στις απαντήσεις που ζητάς μπορούν ΜΟΝΟ, και με ΣΙΓΟΥΡΙΑ, να σου απαντήσουν οι κατασκευαστές των πυρίτιδων.
Μόνο αυτοί έχουν κάνει ενδελεχή έλεγχο και δοκιμές των προιόντων που παράγουν και τα πραγματικά αποτελέσματα τα διαφυλάσουν σαν επτασφράγιστα μυστικά.
Μη περιμένεις απαντήσεις από το μέσο Έλληνα κυνηγό που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι "αγράμματος" σ' αυτά τα θέματα, εμού συμπεριλαμβανομένου.
Και το χειρότερό μας, το έγραψες και εσύ πιο πριν, είναι ότι είμαστε μιμητές (για να μην πω κακέκτυπα αντίγραφα) των Ιταλικών δοξασιών.
Κάποτε ήμασταν πρώτοι και μας ακολουθούσαν και μας αντέγραφαν.
Σήμερα είμαστε τελευταίοι, και με διαφορά, και κανείς δεν μας γουστάρει.
Άραγε να φταίει κάποιος άλλος για αυτό εκτός από ΕΜΑΣ;

Νομίζω ξεκαθαρίστηκε αυτό.
Η υγρασία ΔΕΝ επηρεάζει την εσωτερική βλητική.
Επηρεάζει την πυρίτιδα κατά την αποθήκευση, όταν αυτή δεν είναι σωστή.

Last edited:

Διαφωνο καθετα τρανο παραδηγμα η α1/psb1..που λενε οτι με την υγρασια δεν τραβανε ....μεγαλο λαθος... ακομα και για την s4 οτι δεν κανη σε ξεροκαιρους ..(.μηλαο για ιδιογωμοση παντα )

Διαφωνο καθετα τρανο παραδηγμα η α1/psb1..που λενε οτι με την υγρασια δεν τραβανε ....μεγαλο λαθος... ακομα και για την s4 οτι δεν κανη σε ξεροκαιρους ..(.μηλαο για ιδιογωμοση παντα )
Όλες τα κανουν όλα σε γενικό βαθμό, αν ψάχνεις όμως το μέγιστο κ βέλτιστο σε υγρασία κ πολυ κρυο , μόνο διβασικες η τροποποιημένες μονοβασικες

Ερώτηση - Απορία.
Βλέπω σε επίσημα Ιταλικά site, ότι σε συνταγές που έχουν μεγαλύτερο βάρος σκαγιών αντί να μειώνουν την ποσότητα της πυρίτιδας την αυξάνουν, με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της συνταγής ίδια.
Δεν μου φαίνεται λογικό.
Ξέρει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό;

Ερώτηση - Απορία.
Βλέπω σε επίσημα Ιταλικά site, ότι σε συνταγές που έχουν μεγαλύτερο βάρος σκαγιών αντί να μειώνουν την ποσότητα της πυρίτιδας την αυξάνουν, με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της συνταγής ίδια.
Δεν μου φαίνεται λογικό.
Ξέρει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό;
Λογικά,μήπως ρελιάζουν ψηλώτερα για να μην ανεβάσει bar..;;;;

Status
Not open for further replies.
Back