Λάδια καθαρισμού και συντήρησης

ενω δεν καθαριζω συχνα το οπλο οταν εριξα 10 κουτια σκοπευτικα με μεσοταπα αποφάσισα να βαλω βεργα.
Ειχαν μεινει κομματια μολυβδου και πλαστικου που όταν εβγαιναν νομιζα οτι φαγωθηκε το μεταλο της κανης δεν μου ειχε ξανατυχει τετοιο πράγμα

Κάπου έχω φωτο με μόλυβδο στην χούφτα μου μετά από καθάρισμα. Δεν το πίστευα

Οκ. Άρα στις αχρωμείωτες, για τα δύσκολα τι κάνουμε; Μόνο ορειχάλκινη βούρτσα;
Ναι. Νίτρο, μουλιασμα, βούρτσα, πανάκια η χαρτί. Και ξανά...
Και χωρίς περιστροφή. Μόνο μπρος πίσω.
Αυτό είναι το πιο σωστό, μόνο μπρος πίσω η ορειχάλκινη.
Αν όμως θέλουμε να στρώσουμε μια καινούρια αχρωμειωτη κάννη τότε μόνο νίτρο και πανάκια,οχι βούρτσα πάρα μόνο με τρίχες πλαστικές για άπλωμα του clp.

Χειρότερες η μισοταπες,αφήνουν ΚΑΙ πλαστικό.

Συμφωνώ Γιάννη. όπως έγραψα και ποιο πάνω αυτό που είδα μετά από αρκετά μονοβολα δεν το πίστευα. Κομμάτια ολόκληρα από μολύβι. Και πριν το καθάρισμα φαινόταν γραμμές ολόκληρες στην κάννη. Και άμα δεν τα καθαρίσεις την ίδια μέρα, φεύγουν ακόμα ποιο δύσκολα.

Συμφωνώ Γιάννη. όπως έγραψα και ποιο πάνω αυτό που είδα μετά από αρκετά μονοβολα δεν το πίστευα. Κομμάτια ολόκληρα από μολύβι. Και πριν το καθάρισμα φαινόταν γραμμές ολόκληρες στην κάννη. Και άμα δεν τα καθαρίσεις την ίδια μέρα, φεύγουν ακόμα ποιο δύσκολα.
Ναι!
Επειδή το σώμα του μονοβολου είναι συμπαγές και τα υπολείμματα του μολυβιού κολλάνε με περισσότερη δύναμη στον αυλό.

Αναγκαστικά τότε hoppes και ορειλχάλκινη όπως είπαν και τα παιδιά ποιο πάνω
Οπότε έχω βάλει hoppes και ορειχάλκινη βούρτσα, η βούρτσα μετά από λίγες χρήσεις καταστρέφεται. Κάτι που δεν γίνεται αν χρησιμοποιείς μόνο CLP. Εγώ όταν βάζω hoppes περνάω ψιλό ατσαλομαλλο μόνο μπρος πίσω. Δεν έχω δει να γίνεται ζημιά στην αχρωμιοτη αλλά αυτό είναι μόνο δική μου προσωπική διαπίστωση, δεν προτρέπω άλλον να το κάνει αυτό, ότι λένε οι ειδικοί.

Οπότε έχω βάλει hoppes και ορειχάλκινη βούρτσα, η βούρτσα μετά από λίγες χρήσεις καταστρέφεται. Κάτι που δεν γίνεται αν χρησιμοποιείς μόνο CLP. Εγώ όταν βάζω hoppes περνάω ψιλό ατσαλομαλλο μόνο μπρος πίσω. Δεν έχω δει να γίνεται ζημιά στην αχρωμιοτη αλλά αυτό είναι μόνο δική μου προσωπική διαπίστωση, δεν προτρέπω άλλον να το κάνει αυτό, ότι λένε οι ειδικοί.

Ευτυχώς δεν έχω αχρωμιοτη για να με προβληματίζει κάτι τέτοιο. Από αυτά που ξέρω και εγώ όμως καλό είναι να αποφεύγουμε κάποια πράγματα. Αυτό με την ορειλχάλκινη ισχύει σε όλα τα όπλα πιστεύω. Έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι μεν μαλακό μέταλλο για να μην χαράζουμε την κάννη μας αλλά απ την άλλη στραβωνουν οι τρίχες της βουρτσας ποιο εύκολα

Back