Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Περπατουσα σημερα στο βουνο με τον συγκυνηγο μου τον Γιωργο και μου βγαινει αυθορμητα η ατακα της ημερας ´´ρε Γιωργο τι να σου κανει η μυτη της μπεκατσας... αυτο το χωμα δεν τρυπαει ουτε με κομπρεσερ!´´ και ξεραθηκαμε στα γελια... .sarcastic.

Σήμερα μπαινοντας στο πυκνό για να φτάσω εδω που ειμαι τώρα για φάσσες,σήκωσα 4 μπεκατσούλες.
Η φετινή χρονιά εχει πολύ μπεκάτσα και στς ημερομηνίες που εβαζε πουλιά απο παλιά.Τοτε που πρωτη βδομάδα του Νοέμβρη,γίνοταν χαμός.
Κάθε χρόνο λυπάμαι και περισσότερο που δεν εχω ενα σκυλάκι.

Σήμερα μπαινοντας στο πυκνό για να φτάσω εδω που ειμαι τώρα για φάσσες,σήκωσα 4 μπεκατσούλες.
Η φετινή χρονιά εχει πολύ μπεκάτσα και στς ημερομηνίες που εβαζε πουλιά απο παλιά.Τοτε που πρωτη βδομάδα του Νοέμβρη,γίνοταν χαμός.
Κάθε χρόνο λυπάμαι και περισσότερο που δεν εχω ενα σκυλάκι.
Δεν έρχεσαι εσύ εδώ και να έρθω εγώ εκεί; .sarcastic.

Είπαμε να πάμε ψηλά σήμερα αλλά από τους πρόποδες είχε ομίχλη. Ανεβήκαμε περίπου στα 900 μέτρα αλλά η κατάσταση γινόταν χειρότερη. Περιμέναμε λίγο μήπως αραιώσει η ομίχλη αλλά μάταια. Με το ζόρι βλέπαμε τον δρόμο. Οπότε επιστρέψαμε και κάναμε έναν περίπατο στον κάμπο...

upload pics

Είπαμε να πάμε ψηλά σήμερα αλλά από τους πρόποδες είχε ομίχλη. Ανεβήκαμε περίπου στα 900 μέτρα αλλά η κατάσταση γινόταν χειρότερη. Περιμέναμε λίγο μήπως αραιώσει η ομίχλη αλλά μάταια. Με το ζόρι βλέπαμε τον δρόμο. Οπότε επιστρέψαμε και κάναμε έναν περίπατο στον κάμπο...

upload pics
Chris μάλλον κυνηγάμε στο ίδιο μμέρος πολύ ομίχλη σήμερα τουλάχιστον μμέχρι τις11.00 .Ένας ντόπιος εκεί μου είπε ότι στην ρούσσα έχει μπεκατσες ξέρεις που είναι?

Αφού δεν εχω σκύλο ,το επόμενο βήμα ειναι να μάθω να φερμάρω.Απο ξεφώλιασμα καλό είμαι.
Λαμπροοοοοο
Σωτήρηηηηηη
Ακόμη τιποτα ;
Σημερινή και παταλίγο να ζευγαρώσουν.
image hosting 5mb
Τώρα όμως ξαι μέχρι εσειε να τις βρείτε εγώ έχω μια δουλίτσα .Να τις μαδήσω.......yelling.

image hosting 10mb limit

Καλησπέρα παρέα. Κοντά 5ωρες ψαξαμε σήμερα τις βασίλισσες. Τρία πουλάκια βρήκαμε, τουφεκισα μιαεγω και μια ο κουμπάρος μου αλλά σήμερα ηταν η μέρα τους. Εντάξει του κουμπάρου μου ήταν δύσκολη μέσα σε κυπαρισσωνα, ή δικιά μου ήταν αχαστη, τρεις φορές έκανε φτερό στα 20 μέτρα και τα σκυλιά έβρισκαν τη καυτή θέση, τη 4η ήμουν λίγο έξω απο το πυκνο και έβλεπα τα σκυλιά να τη ψάχνουν, ξαφνικά την βλέπω στα 15 μέτρα δεξιά τους να σηκώνεται αθόρυβα και ερχόταν να κάτσει εκεί που ήμασταν, μόλις μας βλέπει πέρνει ύψος στα 7-8 μέτρα αλλά μου πήρε το όπλο.......sarcastic. ( υπάρχει και το βιντεακι)
Δύσκολα πουλια, ανυσηχα που εκαναν φτερό και σηκωνόταν λίγο πριν φτάσουν τα σκυλιά. Στη πρώτη κατέβηκα 40 μέτρα περίπου μέσα στη ρεματιά αλλά λόγω πυκνού μόνο την άκουσα. Για τα σκυλακια μας τι να πω, ακούραστα, παρόλη τη ζέστη από το νοτιά οργωσαν τι βουνό και τις ρεματιές. Από κοντά και ο κούταβος που έψαξε πολλή τόπο και αυτός, κάποια στιγμή μου λέει ο κουμπάρος μου ' ψιλοτατυχος είναι τόσο τόπο έχει ψάξει και δεν έχει κουτρησει ενα πουλί, αλλα δεν το φοβάμαι αφού ψάχνει είναι θέμα χρόνου να βρει πουλιά. Στην δικιά μου μπεκατσα ηταν δίπλα ο πιτσιρίκος μου και είδε τη βασίλισσα, τρελάθηκε ο μικρός μου, ειδικά εκεί που μας ήρθε στα 2-3 μέτρα να καθήσει ήταν φανταστικά. Αυτά από εμενα, αύριο παλι, πηγαίνω να ταισω τα σκυλακια μου και να ξεκουραστούν γιατί σήμερα έδωσαν ρέστα.
*Αγναντευοντας τις ρεματιές και το πουρναρωτα.......
picture share

Chris μάλλον κυνηγάμε στο ίδιο μμέρος πολύ ομίχλη σήμερα τουλάχιστον μμέχρι τις11.00 .Ένας ντόπιος εκεί μου είπε ότι στην ρούσσα έχει μπεκατσες ξέρεις που είναι?
Σταύρε δεν το ξέρω το μέρος . Σήμερα πήγαμε κάθετα προς Βουλγαρία κοντά όπως πάει ο καινούριος δρόμος. Εσύ που ήσουν;

Αφού δεν εχω σκύλο ,το επόμενο βήμα ειναι να μάθω να φερμάρω.Απο ξεφώλιασμα καλό είμαι.
Λαμπροοοοοο
Σωτήρηηηηηη
Ακόμη τιποτα ;
Σημερινή και παταλίγο να ζευγαρώσουν.
image hosting 5mb
Τώρα όμως ξαι μέχρι εσειε να τις βρείτε εγώ έχω μια δουλίτσα .Να τις μαδήσω.......yelling.

image hosting 10mb limit

Όσο μας τρελλένεις τόσο θα σε ρωτάω... .sarcastic.

Ρε dim πατριώτη, που τανε αυτά τα πλια? Γύρισα τον τόπο αυτό το ΣΚ, έλατα, καστανιές, πουρνάρια, ρίκια, βελανιδιές. Τίποτα. Και μόλις γυρνάω ακούω τους γουρουνάδες τους φίλους που κόβουν ντόρο να λένε ότι σήκωσαν από μια , από τρεις... Θα τρελαθώ με την γκαντεμιά μου. Άντε πάλι το άλλο σκ τώρα...

Ρε dim πατριώτη, που τανε αυτά τα πλια? Γύρισα τον τόπο αυτό το ΣΚ, έλατα, καστανιές, πουρνάρια, ρίκια, βελανιδιές. Τίποτα. Και μόλις γυρνάω ακούω τους γουρουνάδες τους φίλους που κόβουν ντόρο να λένε ότι σήκωσαν από μια , από τρεις... Θα τρελαθώ με την γκαντεμιά μου. Άντε πάλι το άλλο σκ τώρα...
Στα Τζουμέρκα πατριωτ.
Θυμησέ μου που εισαι .Αυτες τις μέρες γίνετσι χαμός .Μπήκανε πολλά πουλιά.Ερχονται καο βροχές απο αύριο οποτε θα κρατήσει πουλιά.
Αγού δκέφτπμαι να παω κσνα δυοο ώρες πεζοπορία στο βουνό για ανακάτεμα .Κάτο θα σηκώσω πάλι .
Εδώ ολοι το ριξανε στο γουρούνι.Εψουν τα σκυλιά και καθονται κι αυτοί παγανίζουν απο το ξημέρωμα μέχρι το νύχτωμα.
Α ρε γαμώτο....

Σταύρε δεν το ξέρω το μέρος . Σήμερα πήγαμε κάθετα προς Βουλγαρία κοντά όπως πάει ο καινούριος δρόμος. Εσύ που ήσουν;
Στο δρόμο για σιλο από εκεί που έρχεται ο δρόμος από σαπες αλλά τέτοια Ομίχλη δεν έχω ξαναδει

Απο Μικρό Δέρειο προς Γονικό κοντά στα ελληνοβουλγαρικά
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207458812975850&id=1453838713

Στα Τζουμέρκα πατριωτ.
Θυμησέ μου που εισαι .Αυτες τις μέρες γίνετσι χαμός .Μπήκανε πολλά πουλιά.Ερχονται καο βροχές απο αύριο οποτε θα κρατήσει πουλιά.
Αγού δκέφτπμαι να παω κσνα δυοο ώρες πεζοπορία στο βουνό για ανακάτεμα .Κάτο θα σηκώσω πάλι .
Εδώ ολοι το ριξανε στο γουρούνι.Εψουν τα σκυλιά και καθονται κι αυτοί παγανίζουν απο το ξημέρωμα μέχρι το νύχτωμα.
Α ρε γαμώτο....
Ε, εγώ τα βλέπω τα Τζουμέρκα από μακριά.. Καμιά 60αρια χιλιόμετρα πριν το Αθαμάνιο είμαι εγώ.. Με βλέπω για εκεί την άλλη εβδομάδα.

Δεν μας ηθελε σημερα και στρεφομαι προς τζοκερ μηπως.εκει ειμαι.τυχερος!!!
Μια σηκωσα δυο φορες χωρις.δυνατοτητα για τουφεκια.
Πολυ φύλλο και πολυ πυκνο ο τοπος.που δεν πλησιαζες ευκολα.
Μπραβο σε οσους βγηκαν και σε οσους πηραν πουλια.
Μπεκατσοκυνηγος και περιπατητες του βουνο με λιγη τυχη παραπανω(φαρδους).my man.

Δεν μας ηθελε σημερα και στρεφομαι προς τζοκερ μηπως.εκει ειμαι.τυχερος!!!
Μια σηκωσα δυο φορες χωρις.δυνατοτητα για τουφεκια.
Πολυ φύλλο και πολυ πυκνο ο τοπος.που δεν πλησιαζες ευκολα.
Μπραβο σε οσους βγηκαν και σε οσους πηραν πουλια.
Μπεκατσοκυνηγος και περιπατητες του βουνο με λιγη τυχη παραπανω(φαρδους).my man.
Δεν πας για φάσσες μήπως εκει εισαι εσυ τυχερός ;
Ρε τι εχουμε πάθει....sarcastic.

Δευτερη εξοδο σημερα το απογευμα για καμια μπεκατσα,αλλα υστερα απο 3 ωρες ψαξιμο....τριχες,τιποτε.:mad:Ερχονται βροχες αυτη την βδομαδα (καλο αυτο)αλλα χρειαζεται και κανα κρυο, αλλιως εμεις στα χαμηλα θα κανουμε αρκετο καιρο ακομη για να δουμε μακρομυτες..pray to God.

Ναι το είδα στο χάρτη πολύ μακριά εκεί κοντά στο χωριό χλόη κάποιοι ντόποι μιλάνε για ντόπιες μπεκατσες

Status
Not open for further replies.
Back