Καλή σας όρεξη!!
Μην πιείς πολύ Λαμπρο..Εχει που εχει άτσαλο πέταγμα η μπεκατσα μην κανεις τα πράγματα δυσκολότερα..

Μην πιείς πολύ Λαμπρο..Εχει που εχει άτσαλο πέταγμα η μπεκατσα μην κανεις τα πράγματα δυσκολότερα..

Οφφτοπικ είμαι ψαροτουφεκο Δεκέμβριο σε βραχονησιδα με πιάνει χεσιμο δεν έχει παραλία να βγω έξω είναι γκρεμια βρίσκω ρηχά μια πλατιά πέτρα αφήνω το όπλο και παταω σηκώνω το πάνω κομμάτι της στολης κατεβάζω το κάτω πααααγος κάνω την δουλειά ακούγονται κάτι πλαφ πλουφ ..... σηκώνω το κεφάλι μου έρχεται ένα λαβρακι του κιλου ευθεία πάνω μου πιάνω το όπλο του ρίχνω βολή χαμηλά περνάει στο κορδονι βουτιά με την στολή κάτω το πιάνωΤι μου θυμεσες ρε βικ με το χεσιμο.. είμαι για μπεκατσα με το συμπέθερος..το 1999 χειμώνα..με έπιασε χεσιμο λοιπόν. του λέω ρε στάκα παραπέρα να χεσω..πήγε 10 μέτρα παραπέρα και εγώ άφησα το όπλο στον κορμό δίπλα μου και έκανα τα κακά μου χα χα ο ραμον έψαχνε από κάτω μου στα 100 μέτρα..κάποια στιγμή ήρθε να με βρει..με το που φτανη στα 15 μέτρα τον βλέπω κόκκαλο..λέω του λακη ρε φερμαρη.με το που μιλησα έκανε μπραστ και μου πέρασε τραβερσα στα δέκα μέτρα..όπως ήμουν γονάτισαν επιασα το όπλο τις εριξα μία και την πήρα..ο συμπέθερος που είδε την φάση έπεσε κάτω από τα γέλια..το ίδιο και εγώ
.ακόμα το λέμε άμα βρεθούμε καμιά. Φορά χα χα αυτά έχει ή μπεκατσα..ή κρυψιδικη συμπεριφορά της σου χαρίζει απρόβλεπτες φάσεις κάθε χρονιά..βγητε μάγκες οσο μπορείτε..εχει κύμα κρύου βόρεια ευρωπη οπότε θα σκάσουν τα πουλακια..εγώ από βδομάδα τώρα έχω σκυμμένο κεφάλι στην δουλειά ου απρόσμενα είχε κάτι ψιλά να βγάλουμε τα γαμησιατικα..και να περισεψει κανα ευρω να παω καρδίτσα να βγάλω τον κουτάβι..ολα για παρτη του φέτος και του χρόνου πρώτα ο θεός ο σκύλος θα πηγενει βεντούζα
.
Μπράβο Σταύρε!Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εάν πάρεις καλη θεση απέναντι από το σκύλο και η μπεκατσά στη μέση και ειδικά εάν την υποχρέωσης να πετάξει κόντρα στον αέρα τότε η επιτυχία είναι σίγουρη .Σήμερα στην πρώτη έκανα λάθος η δεύτερη ήταν πεταχτούλα και δεν έδωσε καμμία ευκαιρία παρόλο που η Τζιλτα μετα απο πολλές προσπάθειες την φέρμαρε από μακριά ,η τρίτη μπλοκαριστικε τέλεια έφυγε κοντρα στον αέρα και έδωσε τέλειο στόχο .Η βροχή ήρθε να διακόψει την σημερινή έξοδο αλλά ότι βρέχει είναι καλά νέα.
Έτσι πιστεύω και εγώ Σταύρο, το ιδανικό είναι απέναντί από το σκυλί εφόσον το μέρος επιτρέπει να βρεθούμε εκεί. Προσωπικά όταν φερμαρουν τα σκυλιά ή πρώτη μου σκεψη είναι να βρεθώ απέναντι τους.Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εάν πάρεις καλη θεση απέναντι από το σκύλο και η μπεκατσά στη μέση και ειδικά εάν την υποχρέωσης να πετάξει κόντρα στον αέρα τότε η επιτυχία είναι σίγουρη .Σήμερα στην πρώτη έκανα λάθος η δεύτερη ήταν πεταχτούλα και δεν έδωσε καμμία ευκαιρία παρόλο που η Τζιλτα μετα απο πολλές προσπάθειες την φέρμαρε από μακριά ,η τρίτη μπλοκαριστικε τέλεια έφυγε κοντρα στον αέρα και έδωσε τέλειο στόχο .Η βροχή ήρθε να διακόψει την σημερινή έξοδο αλλά ότι βρέχει είναι καλά νέα.
Γιάννη αυτό μου είχε πει και ο Λάμπρος (maniakos) σε αντίστοιχη κουβέντα που είχαμε παλιότερα στο τηλέφωνο. Συνηθισμένος από τα ορτύκια να βρίσκομαι πίσω από τα σκυλιά, μπορώ να πω ότι μου έρχεται κάπως άβολο να βρεθώ απέναντί τους τη στιγμή που φερμάρουν κι από όσα μου είχε πει ο Λάμπρος αυτό είναι μια αιτία να χάσει κάποιος ακόμη και θεωρητικά εύκολα πουλιά. Πράγματι όσες φορές το δοκίμασα, δεν αστόχησα παίρνοντας σχετικά άνετα το πουλί. Το θέμα είναι ότι ακόμη και τώρα μου έρχεται άβολο να βρεθώ απέναντι...Έτσι πιστεύω και εγώ Σταύρο, το ιδανικό είναι απέναντί από το σκυλί εφόσον το μέρος επιτρέπει να βρεθούμε εκεί. Προσωπικά όταν φερμαρουν τα σκυλιά ή πρώτη μου σκεψη είναι να βρεθώ απέναντι τους.
Χρήστο όταν είμαστε πίσω από το σκυλί 9 στις 10η βασίλισσα θα μας βάλει εμπόδιο, τώρα βέβαια υπάρχουν στιγμές που ή θέση πίσω από το σκυλί είναι αναπόφευκτη, επίσης ή βασίλισσα πολλη δύσκολα θα φύγει προς το σκυλι. Μία άλλη παράμετρος είναι ή όσο το δυνατόν αθόρυβη προσέγγιση στη φερμα, όσο βέβαια είναι αυτό δυνατόν γιατί αν πρέπει να περάσεις από πυκνό αναγκαστικά θα κάνουμε θόρυβο. Το σίγουρο είναι πως ή θέση απέναντι από το σκυλι μας δίνει περισσότερες πιθανότητες για μία πιο πετυχημένη βολή.Γιάννη αυτό μου είχε πει και ο Λάμπρος (maniakos) σε αντίστοιχη κουβέντα που είχαμε παλιότερα στο τηλέφωνο. Συνηθισμένος από τα ορτύκια να βρίσκομαι πίσω από τα σκυλιά, μπορώ να πω ότι μου έρχεται κάπως άβολο να βρεθώ απέναντί τους τη στιγμή που φερμάρουν κι από όσα μου είχε πει ο Λάμπρος αυτό είναι μια αιτία να χάσει κάποιος ακόμη και θεωρητικά εύκολα πουλιά. Πράγματι όσες φορές το δοκίμασα, δεν αστόχησα παίρνοντας σχετικά άνετα το πουλί. Το θέμα είναι ότι ακόμη και τώρα μου έρχεται άβολο να βρεθώ απέναντι...![]()
Μίλτο τα πιασμένα πουλιά συνήθως έχουν συγκεκριμένα σημεία διαφυγής απο όποια μεριά και αν τα φερμαρει το σκυλί, συνήθως είναι αυτές που δεν τις βλέπουμε σχεδόν ποτέ πάρα μόνο τις ακούμε στο σήκωμα.Η θεση που θα παρει κανεις στον σκυλο πιστευω οτι παιζει ρολο και το μερος που θα φερμαρει ο σκυλος..εγω εχει τυχει να βρεθω πισω απο τι σκυλι εχει τυχει να ειμαι και στο πλαι που απ οσο θυμαμαι τις περισσοτερες φορες ετσι με πετυχαινει η φερμα..εξαρταται βεβαια και απο το που θα φυγει και το πουλι..εχω παρατηρησει σε πουλια που εχω σηκωσει πανω απο 2 φορες σε διαφορετικες μερες βγαινουν απο το πυκνο απο συγκεκριμενες μεριες
ΝΑΙ ΚΑΛΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΦΙΛΕha haaaΣυμφωνω με τον ηλια στα παρα πανω που ειπε.... ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ.....
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΕΙΣ ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ....
Αυτό είναι και το νόημα του πιανω σωστη θέση..για να οδηγισω την μπεκατσα εκεί που βολευει εμένα και όχι εκεί που θέλει αυτή..ο πρωτος κανονας τον μαθαίνεις από την πρώτη δημοτικού στο κυνήγι τις μπεκατσας..απλά μερικοί έχουν μείνει ακόμα μεταξεταστεοι για δεν τα περνουν τα γραμματα χα χαΣυμφωνω με τον ηλια στα παρα πανω που ειπε.... ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ.....
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΕΙΣ ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ....
Τα έχω τα πουλιά ρε..εδωσα καμιά 35 άρια πέρυσι ο βλακας για να τα βγάλω και το μετανιωσα..κρίμα γιατί ήταν ολα ίδιο νταμαρι και τώρα άντε να τα ξανακανω τα ίδια..έχω μαγιά όμως..το αφεντικό του λαμπρού στην καρδίτσα έχει βουτες χα χα του λέω να με φέρει σε επαφή αλλά δεν μου κάνει κονε να του δώσω κανα πουλακι να τον έχει στα οπα οπα μετά τον λαμπρο..αυτός χανη χα χαοσο για σενα λουη πιανομασται για θυμησου με τα παγκουρια σου χαχαχα.για εμενα φετος ο πεπε κανει θαυματα απλα δεν εχει μπασει πολλα πουλια .περιμενω να παω σπαρτη σε κοτετσια που ξερω