Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την καλημέρα μου μετά απο ένα 2ήμερο απουσίας για ένα ταξιδάκι κατ ευθιαν σήμερα στα γύρω μου εδώ μέρη για αναζήτηση της βασίλισσας. Όντως ο καιρός οπως είπε και παραπανω ο Χρήστος μπεκατσόκαιρος μουχλάδα λίγη ομιχλη υγρασία και 3 συνναντήσεις οπου οι 2 πρώτες ανύσιχες πολύ δεν καθόταν καθόλου στα σκυλιά αλλά ο θεός μου τις έστελνε πάνω μου και έπεσαν και οι δύο. Η τρίτη σε μιά πολύ ωραία δεκτική φέρμα με συνέναιση των σκυλιών σε εύκολο μέρος αλλα με την παρουσία λαγοκυνηγού απέναντι μου απο το ρεματάκι ηταν η αφορμή να την τουφεκισω στο σήκωμά της και σαν να μην θέλω να ρίξω λογω του συναδέλφου που ήταν απέναντί μου δεν την πήρα και ακουσα να φωνάζει καποια φορά τα σκυλιά του να μην έρθουν προς εμένα αλλα εγω έφτεγα που δεν έφυγα αμέσως να μην τον ενοχλήσω τον άνθρωπο αν και απομακρύνθηκα αμέσως μετά.
hosting images
image sharing sites
Υ.Γ Μια αποψή σας παρακαλώ ο αρσενικός μου 7 χρονών μου παρουσιάζει δέιγματα κούρασης και έντονου λαχανιάσματος εαν κυνηγήσει και δεν βρεί νερό να μπεί μέσα και να πιεί συγχρόνως, μολις ομως βρεί νερό το οποίο επαναλαμβάνει συχνά να μπαίνει μέσα στις λακούβες πάει μια χαρά μετά , αυτο συμβαίνει οταν υπάρχει ξηρασία και δεν μπορεί να βρεί νερό.Το καλοκαίρι σε καθε χωραφι που πάμε στα ορτύκια βουτά μεσα στα κανάλια για νερό ενώ τα θυλικά τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Τον έχω ελέγξει της 2 προηγούμενες χρονιές με τέστ για τυχων προσβολή απο κάποια αρώστια αλλα και τις δύο φορές αρνητικός. Βέβαια θα ρωτήσω και αύριο την κτηνίατρό μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στα ψηλά σήμερα με ψιλόβροχο, αεράκι και ομίχλη κατά διαστήματα. Τα σκυλιά έκαναν σήμερα φοβερό ψάξιμο στα πουρνάρια, τους κυπαρισσωνες και τις κουμαριές, εγώ όμως ήμουν ο....... αδύναμος κρίκος. .sarcastic.
Από το πρωί φάνηκε ή καλή μέρα, σηκώνοντας 2 πουλιά από τις άκρες του δρόμου και βλέποντας άλλες 2 το ξημέρωμα. Έκανα 9-10 σηκωματα, σε 6 ή 7 πουλιά, τουφεκισα μόνο δυο και δεν πήρα καμία. Το συγκεκριμένο βουνό είναι πολλή δύσκολο γιατί εχει ελάχιστα καθαρά και τα περισσότερα πουλιά πιάνουν βαθιά σε ανοίγματα και η πρόσβαση στη φέρμα ειναι σχεδόν αδύνατη αν δεν είναι στις άκρες του πυκνου. Η πρώτη έκανε φτερό γύρω γύρω στο πυκνό, την έβρισκε ή Ηρα αλλά δεν μου έδινε οπτική επαφή, έμεινα στην αρχική θέση σε ένα άνοιγμα να περιμένω τα σκυλιά ώσπου κάποια στιγμή ακούω ένα σφύριγμα μισό μέτρο δίπλα μου και βλέπω τη βασίλισσα να περνάει τουρμπατη και να χώνεται στο πυκνό στην αρχική της θεση, μετά απο ελάχιστα έρχεται ή σκύλα και μόλις τη φερμαρει μπροστά μου ή βασίλισσα σηκώθηκε μέσα στο πουρνάρι, δύο τουφεκιες στο περίπου αλλά ή βασίλισσα έφυγε, ή δεύτερη όμως ήταν από αυτές τις αχαστες που τις σκέφτομαι για χρόνια. Δύο φορές ή Ηρα βρήκε τη καυτή θέση της αλλά την τρίτη ή βασίλισσα αποφάσισε να μείνει και ή σκύλα μου την φερμαρε άγαλμα στην άκρη από το πυκνό, περνω θέση δίπλα από τη σκύλα και περιμένω, έρχεται και ο Κουμαν και εγινε το ιδανικό σενάριο που ήθελα, ο Κουμαν τη μύρισε με τα πολλά και του σηκώθηκε από τη μούρη, ή βασίλισσα πηρε υψος, πρώτη βιαστική, χωρίς λογο, τουφεκιά αλλού γι'αλλου, δεύτερη πιο ήρεμη και βλέπω τη βασίλισσα να κοντοστεκεται ζαλισμενη και μετά να περνάει από πάνω μου, τουφεκιά δεν είχα αλλη οπότε έμεινα να τη βλέπω να φεύγει, ευτυχώς αλώβητη. Οι υπόλοιπες ήταν βαθιά μέσα στα απάτητα και έμενα να τη βλέπω μακριά ή απλά να ακούω το σήκωμα τους. Πήρε και ο Κουμαν δύο δικά του πουλάκια ( τουλάχιστον όσο τον έβλεπα) , στο ένα μάλιστα ήταν από πάνω μου καμιά 30αρια μέτρα στο πυκνό και ακούγοντας το κουδούνι καποια στιγμή έκοψε και ακούγονταν σαν να ποντάρει τελικά ή βασίλισσα σηκώθηκε ατουφεκιστη, προφανώς τη πλησίασε πιο πολλή απ'οτι έπρεπε. Αμαν είπα να τα μαζεψω μιας και είχαν αφηνιασει, έψαξαν πολλή και δύσκολο τόπο τα σκυλάκια μου σήμερα.
Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά σήμερα είχε πολλή ένταση ή μέρα.
Μόλις ετοιμάσω τα βιντεακια θα τα ανεβασω.

Όταν παίρνεις τα έμπειρα σκυλιά κάτι γίνεται... Άφησα την κουτάβα πίσω και πήγα με έναν φίλο. Σταυρωσαμε την πρώτη. Αργοπορημένα μεν, αλλά δε βαριέσαι...

20161127_154146.jpg

Ψιλόβροχο, άπνοια, 10 βαθμούς, κανονικός μπεκατσοκαιρός αλλά χωρίς μπεκάτσες. .sarcastic. Σιγανή η βροχούλα αλλά με την ώρα γίνεσαι παπί. Κάποια στιγμή δυνάμωσε και τα μάζεψα για την επιστροφή...
XRHSTO ΚΑΛΗΜΕΡΑ, μιλησα και με τους δικους μου απο κει και αυτοι δεν βρηκανε πουλια στα βουνα σας , θυμασαι που σου λεγα πριν 15-20 μερες πως θα εχουμε θεμα με τα πουλια; ασε αμα ριξει χιονι οπως φενεται αυριο-μεθαυριο και πλακωσουν στο καμπο πουλια και βαρανε και οι τυφλοι, αυτο δεν ειναι κυνηγι

XRHSTO ΚΑΛΗΜΕΡΑ, μιλησα και με τους δικους μου απο κει και αυτοι δεν βρηκανε πουλια στα βουνα σας , θυμασαι που σου λεγα πριν 15-20 μερες πως θα εχουμε θεμα με τα πουλια; ασε αμα ριξει χιονι οπως φενεται αυριο-μεθαυριο και πλακωσουν στο καμπο πουλια και βαρανε και οι τυφλοι, αυτο δεν ειναι κυνηγι
Λογικό είναι όλοι να ψάξουν στον κάμπο με τέτοιο καιρό ρε Βικτωρα. Ιδίως φέτος που δεν βρίσκουν πουλιά στο βουνό...

Εκει ειναι θεμα κυν. παιδειας και σ' αυτο δεν εχεις αδικο...
αυτο ειναι το προβλημα χρηστο, δεν εχω κατι με αυτους που κυνηγουν στο καμπο εχω με αυτους που καθονται στο καφενειο και μολις χιονισει και πεσει συρμα πλακωνουν στο καμπο και τις βαρανε διχως οικτο

4ωρο σήμερα υπό συνεχή βροχή, κάποιες στιγμές καταρρακτώδης, οι βασίλισσες ήταν εκεί. 5-6 πουλιά βρήκα αλλά σημερα ήταν στις άκρες πολλη ανυσηχες λόγω βροχής. Τελικά κατάφερα και τουφεκισα μία ή οποία πρώτα έφυγε από τη μύτη του Κουμαν δίπλα στο δρόμο, μετα την ανέλαβε ή Ηρα αλλά της έφυγε λίγο πριν τη φερμαρει, τελικά ή σκυλίτσα πιο επιφυλακτική τη ξαναβρήκε λίγο παρακάτω καμιά 20αρια μέτρα μέσα στο πυκνό, σηκώνεται ή βασίλισσα και τη βλέπω να κατεβαίνει σαν νυχτερίδα ανάμεσα από το πουρναρια, μια ψύχραιμη τουφεκιά με Στοκας στα 5-6 μέτρα και ή όμορφη βασίλισσα βρέθηκε στο στόμα του Κουμαν να τρέχει γύρω γύρω όλο χαρά. Τα υπόλοιπα πουλιά έφευγαν πριν τα σκυλάκια αλλά δεν πήγαιναν μακρια. Μπορούσα να είχα τιυφεκισει άλλη μία που έμεινε στη φέρμα αλλά στη διαδρομή μέσα από το πυκνό έβαλα ασφάλεια με αποτέλεσμα να ισιωσω τη σκανδάλη στο σήκωμα της. Και σημερα τα σκυλιά πήγαν πολλή καλά παρόλη τη χθεσινή κούραση. Κάποια στιγμή είμαι στο δρόμο και βλέπω το Κουμαν καθώς τρέχει λίγο έξω από το πυκνό να φρενάρει και να γυρίζει προς το πυκνό με το κεφαλι ψηλα αλλά ή βασίλισσα σηκώθηκε 4-5 μέτρα μέσα στο πυκνό, οπότε καλά πάμε, αφού με τόσο νερό που έπεφτε εκείνη την ώρα πήρε τη μυρωδιά της. Ή αλήθεια είναι πως κουράστικα σήμερα, μιας και έγινα μουσκεμα μέχρι το σωβρακο .big smile.αλλα το πουλί αυτό και τα σκυλάκια όπως έψαχναν με έκαναν να ξεχάσω τη ταλαιπωρία. Τώρα να δω κάνα απογευματινό πως θα βγω μιας και ή επικείμενη κακοκαιρία ίσως βάλει πουλιά στο νησί.
imagen
Μόλις πήγα να πάρω τον μικρό από το σχολείο ή πρώτη κουβέντα ήταν αν βρήκα πουλιά και πώς είναι τα σκυλάκια (του)..…...sarcastic. στο σπίτι μετά την πήρε στα χέρια του και χάιδεψε για λίγο την όμορφη βασιλισσα. Μου έκλεισε θέση από σήμερα για την Κυριακή.......shake.
image hosting over 5mb

Ωραίοι οι μπεκατσάδες από τις δυό άκρες της χώρα.
Πάμε καλά με την μακρομύτα αλλά όχι με τον σκυλάκο μου.
Είναι του light κυνηγιού και προτιμά τα εύκολα.
Αν περπατήσεις αρκετά θα σηκώσεις πουλιά αλλά όχι σε ικανοποιητικό αριθμό(1-3).
Δύσκολα πουλιά και σφηνωμένα στα πυκνά.
Τώρα με την αλλαγή του καιρού θα παίξουν και τα πουλιά.

Από τις 17/11, ημουν στο χωριό,μέχρι 25 που γύρισα,με 7ήμερο κυνήγι,μια μόνο μέρα βρήκα πουλιά και είχαμε και 3 ξεφωλιάσματα λαγών μέ μια επιτυχία του πατέρα μου,στις 23/11.
Είχαμε 7 σηκώματα,κρατήσαμε δυο πουλιά και είχα και μια αδικαιολόγητη αστοχία σε μια πολύ ωραία φέρμα της σκύλας μου.Πουλιά που άλλα δέχονταν φέρμα και άλλα όχι,όμως το δύσβατο της περιοχής,δε μας έδωσε πολλές ορατότητες ή να μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα πρός το σκυλί και έτσι μερικά πουλιά ή τα ακούγαμε στο πέταγμα ή τα βλέπαμε μακριά.
Πάντως τα περισσότερα πουλιά, να ξέρετε τώρα μπαίνουν, γιατί ''ακούνε'' τον καιρό και κατηφορίζουν προς τα μέρη μας.
Εγώ δυστυχώς κατέβηκα σε περίοδο καλοκαιρίας,με αποτελέσματα μη προσδοκόμενα...και μιλάω για Ηλεία,γιατί σε Αρκαδία εκείνη την χρονική περίοδο και τώρα ακόμα,κάνουν πανηγύρι.
PicsArt_11-24-03.10.35_zpsmx2paxay.jpg~original
20161124_122654_HDR_zpsekp71gdd.jpg~original
20161124_075511_zpsulcgnxw6.jpg~original
20161121_093025_zpsw4e8ygoh.jpg~original
PicsArt_11-28-12.47.34_zpsg59muqj5.jpg~original

Ωραίοι οι μπεκατσάδες από τις δυό άκρες της χώρα.
Πάμε καλά με την μακρομύτα αλλά όχι με τον σκυλάκο μου.
Είναι του light κυνηγιού και προτιμά τα εύκολα.
Αν περπατήσεις αρκετά θα σηκώσεις πουλιά αλλά όχι σε ικανοποιητικό αριθμό(1-3).
Δύσκολα πουλιά και σφηνωμένα στα πυκνά.
Τώρα με την αλλαγή του καιρού θα παίξουν και τα πουλιά.
Δύσκολα πουλιά Αγγελε στα πυκνά όπως είπες, θέλει σκυλί να έχει μάθει στο πυκνό, να μη το φοβάται αν τρυπηθεί και πονέσει και γι'αυτο θέλει σκυλιά με πάθος για τις βασίλισσες. Τι έγινε με το σκυλάκο σου, δεν μπαίνει στο πυκνό; έχει ο πονέσει και το φοβάται, δεν έχει πάθος; ή είναι μικρός ακόμα;

Από τις 17/11, ημουν στο χωριό,μέχρι 25 που γύρισα,με 7ήμερο κυνήγι,μια μόνο μέρα βρήκα πουλιά και είχαμε και 3 ξεφωλιάσματα λαγών μέ μια επιτυχία του πατέρα μου,στις 23/11.
Είχαμε 7 σηκώματα,κρατήσαμε δυο πουλιά και είχα και μια αδικαιολόγητη αστοχία σε μια πολύ ωραία φέρμα της σκύλας μου.Πουλιά που άλλα δέχονταν φέρμα και άλλα όχι,όμως το δύσβατο της περιοχής,δε μας έδωσε πολλές ορατότητες ή να μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα πρός το σκυλί και έτσι μερικά πουλιά ή τα ακούγαμε στο πέταγμα ή τα βλέπαμε μακριά.
Πάντως τα περισσότερα πουλιά, να ξέρετε τώρα μπαίνουν, γιατί ''ακούνε'' τον καιρό και κατηφορίζουν προς τα μέρη μας.
Εγώ δυστυχώς κατέβηκα σε περίοδο καλοκαιρίας,με αποτελέσματα μη προσδοκόμενα...και μιλάω για Ηλεία,γιατί σε Αρκαδία εκείνη την χρονική περίοδο και τώρα ακόμα,κάνουν πανηγύρι.
PicsArt_11-24-03.10.35_zpsmx2paxay.jpg~original
20161124_122654_HDR_zpsekp71gdd.jpg~original
20161124_075511_zpsulcgnxw6.jpg~original
20161121_093025_zpsw4e8ygoh.jpg~original
Μπράβο Διαμαντή για τα πουλάκια και το λαγαρο. Αυτό πάλι με τα πουλιά που πιάνουν σε μέρη και παραδίπλα ελάχιστες. Έτσι και εδώ στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα, από τη μέση και κάτω (ειδικά όσο πιο νότια τόσο καλύτερα) να γίνεται πανικός απο πουλιά και στα βόρεια αισθητά λιγότερα πουλιά σε σχέση με αυτά που είχαν πιάσει νότια Κερκυρα.
Όσο για τις αδικαιολόγητες αστοχίες αστο καλύτερα Διαμαντή, έχω χάσει κάτι αχαστες εγω, μόλις ανεβασω δύο φετινα βιντεακια με αχαστες θα καταλάβεις γιατι αυτό το πουλί μας έχει τρελάνει.

Δύσκολα πουλιά Αγγελε στα πυκνά όπως είπες, θέλει σκυλί να έχει μάθει στο πυκνό, να μη το φοβάται αν τρυπηθεί και πονέσει και γι'αυτο θέλει σκυλιά με πάθος για τις βασίλισσες. Τι έγινε με το σκυλάκο σου, δεν μπαίνει στο πυκνό; έχει ο πονέσει και το φοβάται, δεν έχει πάθος; ή είναι μικρός ακόμα;
Δεν φοβάται να τρυπηθεί και να μπεί στο πυκνό. Αν τον κατευθύνεις και του δείξεις να μπεί θα μπει ή αν ακολουθώντας άλλον σκύλο μπαίνει κι αυτός.
Το μυαλό του όμως είναι πως θα βγεί στο ανοιχτό και στον δρόμο.
Απ' όσο κατάλαβα δεν έχει εμπειρία στη μπεκάτσα και δεν βγήκε όσο έπρεπε για 2+ χρονών.
Θα στρώσουμε όμως με την επανάληψη και την επιμονή.
Το καλό είναι πως δεν κουράζεται και να γυρνάει μέσα στα πόδια σου και γενικά παίρνει τόπο.
Έχει μια εμμονή με το τριχωτό γιατί όπου βρει πατήματα και σκαψίματα από γουρούνια ντοριάζει και γυρνάει εκεί τριγύρω.
Όπως προείπα δεν έχει εμπειρία τι θέλουμε να κυνηγήσουμε αλλά σιγά σιγά μπαίνει στο νόημα.

Δεν φοβάται να τρυπηθεί και να μπεί στο πυκνό. Αν τον κατευθύνεις και του δείξεις να μπεί θα μπει ή αν ακολουθώντας άλλον σκύλο μπαίνει κι αυτός.
Το μυαλό του όμως είναι πως θα βγεί στο ανοιχτό και στον δρόμο.
Απ' όσο κατάλαβα δεν έχει εμπειρία στη μπεκάτσα και δεν βγήκε όσο έπρεπε για 2+ χρονών.
Θα στρώσουμε όμως με την επανάληψη και την επιμονή.
Το καλό είναι πως δεν κουράζεται και να γυρνάει μέσα στα πόδια σου και γενικά παίρνει τόπο.
Έχει μια εμμονή με το τριχωτό γιατί όπου βρει πατήματα και σκαψίματα από γουρούνια ντοριάζει και γυρνάει εκεί τριγύρω.
Όπως προείπα δεν έχει εμπειρία τι θέλουμε να κυνηγήσουμε αλλά σιγά σιγά μπαίνει στο νόημα.
Εντάξει τότε, εμπειρίες και συναντήσεις με πουλιά θέλει Αγγελε, εφ'οσον ψάχνει και παίρνει τόπο. Θέλει υπομονή και επιμονή με τα νέα σκυλιά. Καλη συνέχεια εύχομαι.

Άγγελε δεν ξέρω αν είναι λάθος, αλλά από την εμπειρία με τα σκυλιά μου, έχω την εντύπωση (μπορεί να είναι λανθασμένη) πως υπάρχουν κάποια σκυλιά που εμπιστεύονται τη μύτη τους και μπαίνουν στα πυκνά μόνο όταν πιάσει μυρωδιά η μύτη τους. Αυτό έχω παρατηρήσει στον 11χρονο Ζίκο ενώ αντίθετα η Λούσυ είτε πιάσει κάτι η μύτη της είτε όχι, αυτή δεν μασάει να χωθεί ακόμη και σε μέρη που λες ότι δεν μπορεί να μπει σκύλος εκεί μέσα. Όταν όμως βλέπω τον Ζίκο να χώνεται μέσα σε πυκνό γνωρίζω ότι δεν το κάνει τυχαία. :) Ίσως αποδειχτεί ότι αυτού του στυλ είναι και το σκυλάκι σου.

Όσο για τις αδικαιολόγητες αστοχίες αστο καλύτερα Διαμαντή, έχω χάσει κάτι αχαστες εγω, μόλις ανεβασω δύο φετινα βιντεακια με αχαστες θα καταλάβεις γιατι αυτό το πουλί μας έχει τρελάνει.
Το πουλί το έχασα,γιατί είχα αργή ντουφεκιά.Ενώ μου τη σήκωσε ωραία ο σκύλος και ήμουν έτοιμος και μπουρούσα να της ρίξω στο σήκωμα και αν πες αστοχούσα,έριχνα και δεύτερο,εγώ προτίμησα να την παρακολουθώ σαν υπνοβάτης και να τις ρίξω τελικά στο στρίψιμο,αφού έβαλε κλαρί πουρναριού πίσω της.
Μερικές φορές και σε πολλά κυνήγια,είναι σαν να μην είμαι εκεί.....δεν ξέρω τι παθαίνω!!
Αυτή τη στιγμή έχουν μπει πουλιά στα μέρη μου και κοντεύω να σκάσω!! ο πατέρας μου σκέφτεται πως θα ξαναπεταχτεί έστω ενα τριήμερο(ανάθεμα τα έξοδα που μας άνοιξαν και τους φόρους που μας βάλαν) και εγώ μελαγχολικός στο γραφείο,κοιτάω πότε θα καταφέρω να ξαναπάω,αρκεί να κρατήσει πουλιά.
Την πάτησα σαν πρωτάρης,αντί να δω τον καιρό και να με πάρουν από το χωριό να μου πουν ότι εμφανίστηκαν πουλιά,εγώ διάβασα για καλό πέρασμα στις 15 του μήνα σε ιντερνετική σελίδα και έτσι κατέβηκα και απογοητεύτηκα.

Status
Not open for further replies.
Back