Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη να είσαι καλά.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει αυτό το στυλ... Έχει την δικιά του Αγωνία... Φαντάσου ότι την μπεκάτσα που χτύπησα έψαχνα να δω που είναι το σκυλί και είχα γονατίσει και αυτή ήταν δίπλα μου στο πρανες ενός οχτου και εγώ γονατιστός να κοιτάω μπροστά

Ο
Τι μου θύμησες ρε Άγγελε?!! Όταν ήμουν μικρό παλικαρακι κ πηγενα με ένα φίλο για κυνήγι χωρίς όπλο εγώ! Κάναμε ησυχία για να ακούσουμε το κουδουνάκι όταν πόνταρε μια ποιντερινα κ να την βρούμε! Μαγικές εικόνες! Μετά από 25 χρόνια αυτό το ντιν ντιν το θυμάμαι λες κ το άκουσα σήμερα το πρωί!!!! Πάλι μπράβο ρε φίλε!!!

Βολτουλα και για εμάς σήμερα... Κάποια ψιλά μείον το πρωί.... Και χοντρά συν το μεσημερι...μας έκαψε...
5 πουλιά βρήκαμε... Ζόρικα πολύ... Ποδαρωμα και πηδηματάκια.... Τις 2 τις καταφέραμε με ωραία δουλίτσα από τα σκυλάκια. Η μοναξιά έχει και καλά και κακά Χαχαχα!!!
Μια πικρία μου άφησε ένας λαγαρος που δέχτηκε και φέρμα αλλά για λίγο δεν πρόλαβα να βγω στο καθαρό να μπορώ να ρίξω... Άλλη φορά.

IMG_20211121_161000.jpg

Αν βλέπω καλά ..περνούν και τα χρόνια :).. χωρίς ρίγα το ένα αυτογεμές....μπεκατσοντούφεκο σωστό!!!.
Είναι του συγκυνηγου μου ....κάννη slug με σκοπευτικά.....η δικιά μου βγήκε μόνο για τις φασσες... μετά τις τρεις το απόγευμα..... ένα πουλί που το βρήκαμε στο 90 με την βοήθεια του ποιντερ μου....IMG_20211121_230025.jpg

Last edited:
Βολτουλα και για εμάς σήμερα... Κάποια ψιλά μείον το πρωί.... Και χοντρά συν το μεσημερι...μας έκαψε...
5 πουλιά βρήκαμε... Ζόρικα πολύ... Ποδαρωμα και πηδηματάκια.... Τις 2 τις καταφέραμε με ωραία δουλίτσα από τα σκυλάκια. Η μοναξιά έχει και καλά και κακά Χαχαχα!!!
Μια πικρία μου άφησε ένας λαγαρος που δέχτηκε και φέρμα αλλά για λίγο δεν πρόλαβα να βγω στο καθαρό να μπορώ να ρίξω... Άλλη φορά.

View attachment 36364
Πάρα πολύ ωραίος! ... αυτά τα "μοναχικά" κυνήγια , δίνουν μεγάλη ικανοποίηση σαν παρτίδα σκάκι κυνηγός-σκύλος/οι - θήραμα.
... το σπρίγκερ δεν βλέπω να έχει ζοριστεί καθόλου! ... το σέττερ έριχνε το τρέξιμο :)
Βρίσκει πουλιά πριν το σέττερ ;

Πάρα πολύ ωραίος! ... αυτά τα "μοναχικά" κυνήγια , δίνουν μεγάλη ικανοποίηση σαν παρτίδα σκάκι κυνηγός-σκύλος/οι - θήραμα.
... το σπρίγκερ δεν βλέπω να έχει ζοριστεί καθόλου! ... το σέττερ έριχνε το τρέξιμο :)
Βρίσκει πουλιά πριν το σέττερ ;
Γιώργο καλημέρα, και οι 2 πάνω κάτω το ίδιο τρέξιμο έριξαν απλά ο σετερας κοντεύει τα 9 και ο μικρός μόλις 2 και κάτι μήνες...
Το σπριγκερακι βρίσκει πολλά πουλιά και πολύ εύκολα... Πολλές φορές γίνονται όλα τόσο γρήγορα που το σέτερ ίσα που προλαβαίνει να πάρει χαμπάρι ότι εκεί ήταν μπεκάτσα και ακούει την τουφέκια.
Ολα αυτά στα κοντινά πουλιά ακτίνας 30 40μ....πιο περα εννοείται ότι το σέτερ έχει τον πρώτο λόγο.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους ανεξαιρέτως που βγαίνουν με τα σκυλιά τους και τη συναντούν!
Προσωπικά, μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σκύλο (κοντά στα 10 χρόνια!) κατάφερα σήμερα και κράτησα μια, με το δικό μου σκυλί...
Η συγκίνηση απερίγραπτη!!!
9 μηνών και 2 ημερών ο κούταβος και ελπίζω να είναι γερός για αρκετά χρόνια να ευχαριστιόμαστε μαζί όμορφες στιγμές....
Καλή συνέχεια!
20211123_121115.jpg20211123_121010.jpg

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους ανεξαιρέτως που βγαίνουν με τα σκυλιά τους και τη συναντούν!
Προσωπικά, μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σκύλο (κοντά στα 10 χρόνια!) κατάφερα σήμερα και κράτησα μια, με το δικό μου σκυλί...
9 μηνών και 2 ημερών ο κούταβος και ελπίζω να είναι γερός για αρκετά χρόνια να ευχαριστιόμαστε μαζί όμορφες στιγμές....
Καλή συνέχεια!
View attachment 36425View attachment 36426
Bettinsolli....φθηνό και για μια ζωή και ο κούταβος Κούκλος....

Καλή συνέχεια!
Να χαίρεσαι τον σκυλάκο σου κούκλος και σοβαρός! ... το σηκωμένο ποδαράκι όλα τα λευτά!!! :)

Καλή συνέχεια!
Καλή αρχή και καλή συνέχεια να έχετε!!!

Βολτα με ΧΟΜΠΙΣΤΑ σήμερα έκανα 2 πουλάκια τα πήγε πολύ καλά το 1 μπλοκάρισμα και ερχόμαστε γύρω γύρω από την μεγάλη πατουλια από πουρνάρια τελικά έκατσα αντίθετα και μου την έστειλε...
Το 2ρο φερμα ποντάρισμα 100μ και πηγενα παράλληλα και σηκωθείκε το πειρα δεν ήταν ακίνητος αλλα το πήγανε πονταρίσματα.

Ερώτηση τα τελευταία πουλιά όταν τα πιάνει τα τρίζει τα ζουλαει πολύ και βγαίνει το έντερο έξω εχω φωτογραφία αλλά δεν θέλω να την ανεβάσω ετσι την Βασίλισσα..
Αλλα τα αφήνει κατω και κάθεται σαν να έχει εξαντληθεί του λέω φερτο το φέρνει απαλά
Δεν είναι και καλός στο απορτ.. μήπως τα παει για να τα φάει; ; η από ένταση το κάνει; ;

Βολτα με ΧΟΜΠΙΣΤΑ σήμερα έκανα 2 πουλάκια τα πήγε πολύ καλά το 1 μπλοκάρισμα και ερχόμαστε γύρω γύρω από την μεγάλη πατουλια από πουρνάρια τελικά έκατσα αντίθετα και μου την έστειλε...
Το 2ρο φερμα ποντάρισμα 100μ και πηγενα παράλληλα και σηκωθείκε το πειρα δεν ήταν ακίνητος αλλα το πήγανε πονταρίσματα.

Ερώτηση τα τελευταία πουλιά όταν τα πιάνει τα τρίζει τα ζουλαει πολύ και βγαίνει το έντερο έξω εχω φωτογραφία αλλά δεν θέλω να την ανεβάσω ετσι την Βασίλισσα..
Αλλα τα αφήνει κατω και κάθεται σαν να έχει εξαντληθεί του λέω φερτο το φέρνει απαλά
Δεν είναι και καλός στο απορτ.. μήπως τα παει για να τα φάει; ; η από ένταση το κάνει; ;
Από τη μανία του το κάνει ή αν υπάρχει άλλο σκυλί από ζήλια.... σιγά σιγά θα στρώσει....μη τον μαλώνεις η τον κυνηγάς.... και εμένα ο μεγάλος μου όταν υπάρχει άλλο σκυλί δεν τη φέρνει απευθείας και όταν την αφήνει κοιτάει να μην είναι κοντά ο άλλος σκύλος. Την Κυριακή που ήταν μόνος του τουφεκισα ένα πουλί που έδειξε ότι πήρε σκάγια και έπεσε 30 μέτρα πιο κάτω....τη βρήκε και μου την έφερε μόνος του στα χέρια άθικτη....

Από τη μανία του το κάνει ή αν υπάρχει άλλο σκυλί από ζήλια.... σιγά σιγά θα στρώσει....μη τον μαλώνεις η τον κυνηγάς.... και εμένα ο μεγάλος μου όταν υπάρχει άλλο σκυλί δεν τη φέρνει απευθείας και όταν την αφήνει κοιτάει να μην είναι κοντά ο άλλος σκύλος. Την Κυριακή που ήταν μόνος του τουφεκισα ένα πουλί που έδειξε ότι πήρε σκάγια και έπεσε 30 μέτρα πιο κάτω....τη βρήκε και μου την έφερε μόνος του στα χέρια άθικτη....
Ίσως είναι αυτο γιατί τον εχω παει με άλλο σκυλί που κάνει απορτ τα επιανε το αλλο και του τα έδειχνα μετά επιδει τα έβρισκε αυτος
Και έπιασε ένα μια μέρα και έφυγε μακριά από το άλλο το άφησε και ξανά το πειρε και πήγε ποιο πάνω πηγα το πήρε και ήρθε τρέχοντας σε εμενα. Σήμερα στην μια ήταν μόνος και στην άλλη εφερε ένας φίλος ένα κουτάβι και το πήγαμε να μείνει και έμεινε δευτερόλεπτα την έπιασε την ζουλιξε και αυτή.

Ίσως είναι αυτο γιατί τον εχω παει με άλλο σκυλί που κάνει απορτ τα επιανε το αλλο και του τα έδειχνα μετά επιδει τα έβρισκε αυτος
Και έπιασε ένα μια μέρα και έφυγε μακριά από το άλλο το άφησε και ξανά το πειρε και πήγε ποιο πάνω πηγα το πήρε και ήρθε τρέχοντας σε εμενα. Σήμερα στην μια ήταν μόνος και στην άλλη εφερε ένας φίλος ένα κουτάβι και το πήγαμε να μείνει και έμεινε δευτερόλεπτα την έπιασε την ζουλιξε και αυτή.
Όταν είσαι με άλλο κυνηγό και σκύλο πες του να πιάσει το άλλο σκυλί και θα τη φέρει κανονικά....

Εμένα η πανιέλα δαγκώνει όποιον πάει να την ακουμπήσει ή την ακουμπήσει χωρίς να τον δει και να μην είμαι εγώ.Όποιος να την φωνάξει δεν γυρνάει, παρά μόνο στην φωνή μου, εκτός αν πει μαγικές λέξεις.Με άλλα θηλυκά σκίζεται και αν είναι μαζί τα πατάει λίγο τα πουλιά, εκτός και αν είμαστε μόνοι το καλύτερο σκυλί.Τρομερό δέσιμο με αυτό το σκυλί όλη την ώρα στα μάτια με κοιτάει.Στον πατέρα μου, παρόλο που πάμε μαζί, θα του πάει το πουλί μόνο αν δεν είμαι κοντά αλλιώς όλα σε εμένα.Έχει και άλλες πολλές ιδιαιτερότητες.Το πρώτο μου σκυλί και ίσως το καλύτερο που θα έχω και μετέπειτα, απλά δεν υπάρχει.Δεν την αλλάζω με τίποτα!!!!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back