Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτά είναι τα πουλιά παιδιά, δεν υπάρχουν δεξαμενές με μπεκάτσες να μας τροφοδοτούν αδιάκοπα. Το ότι η ξηρασία τα προηγούμενα φθινόπωρα βορείως της Θεσσαλίας μάζευε τα περισσότερα πουλιά των Βαλκανίων στη νότια Ελλάδα, έκανε πολλούς να μιλάνε ακόμα και για αυξητικές τάσεις στους πληθυσμούς της μπεκάτσας, ενώ μελετητές του είδους και παρατηρητές και μάλιστα των κυνηγετικών συλλόγων σε ΟΛΗ την Ευρώπη μιλάνε για σταθερά μειουμενο πληθυσμό. Το ίδιο παρατηρώ και εγώ, που πέρα από το αγαπημένο μου κυνήγι, την μελετάω πολλά χρόνια και σχεδόν καθημερινά πηγαίνω σε διάφορα καρτερια και κρατάω στατιστικές.

Μεσημεριανή 4ωρη έξοδος σήμερα σε πουρνάρι (12:00 - 16:00) με την θερμοκρασία να έχει καρφωθεί στον 1o C. Τρία πουλιά βρήκα, τα δυο κάθισαν κλαρίνο, το ένα φαντομάς. Άλλα δυο που ήξερα εξαφανίστηκαν, μάλλον για χαμηλότερα...

εικόνα_Viber_2022-01-23_17-41-09-612.jpg

Χεραιτω ρη παρέα. Με τον κουμπάρο μου σηνερα κοντά 5 ώρες, αλλάξαμε 3 κομμάτια......2 πουλιά βρήκαμε και αυτα στο πυκνό πουρναρι στους γκρεμούς......Φυσικά μας έφυγαν ατουφεκιστες .
Χθές μόνος μου παρεάκι με τον Bravo, βρήκα πάλι 2 πουλάκια αλλα δεν μπόρεσα μονάχος να κλείσω το μεγάλο πυκνό παρόλο που τα πουλιά έμειναν στη φέρμα αρκετά λεπτά δεν κατάφερα να φτάσω ποτέ κοντά. Παντως περίμεναμε περισσότερα πουλιά με τη παγωνιά, ισως τα κομμάτια που επιλέξαμε σήμερα και χθες εγω να μην έβαλαν αλλα τα έχουμε τσεκάρει χρόνια και με τέτοιους καιρούς μας εδιανα πουλιά. Φυσικά να μην σχολιάσω τη γίνεται στα καρτερια γιατί θα αρχίσω τα καντήλια.
Πια καρτερια μπεκατσας??? και δεν αρχινας τα δραμια

Πρωινή βόλτα σημερα, 2 πουλακια βρήκαμε αλλά ακατάδεκτα εκ των οποίων τη μια τη σηκώσαμε 2 φορές, αλλά μετά είχε ελιές και δεν ασχολήθηκα όπως θα ήθελα!
κατά τις 11:30 μια χήνα(νομίζω) χωρίς να πλησιασει πολυ εκεί που μαζεύαμε ελιές, έφερνε σβούρες μέχρι που χάθηκε. Αν και δεν έχω εμπειρία από τέτοιο πουλί, η κοιλιά του ήταν άσπρη και τα φτερά μαυρα και κιτρινιζε η μύτη της.

Πρωινή βόλτα σημερα, 2 πουλακια βρήκαμε αλλά ακατάδεκτα εκ των οποίων τη μια τη σηκώσαμε 2 φορές, αλλά μετά είχε ελιές και δεν ασχολήθηκα όπως θα ήθελα!
κατά τις 11:30 μια χήνα(νομίζω) χωρίς να πλησιασει πολυ εκεί που μαζεύαμε ελιές, έφερνε σβούρες μέχρι που χάθηκε. Αν και δεν έχω εμπειρία από τέτοιο πουλί, η κοιλιά του ήταν άσπρη και τα φτερά μαυρα και κιτρινιζε η μύτη της.
Σε πιο λιοσταση μαζευεις ελιες ειπαμε...;;; .my man.

Πια καρτερια μπεκατσας??? και δεν αρχινας τα δραμια
Τα'κανα παλιά αυτά Τόλη....τωρα μεγαλώσαμε και έχουμε οικογένειες. Οι αντιδικίες δε βγαίνουν σε καλό. Ειλικρινά όμως δεν εχω ορεξη να γράψω κατι άλλο, εχω ξενερώσει απίστευτα με αυτα που βλέπω και ακούω. Ενα μονο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, μονη μας βγάζουμε τα ματάκια μας δεν χρειάζεται βα κάνουν πολλα οι απέναντι μας.

Άλλη μια ομορφη Κυριακη μας βρηκε στο βουνο με πάρα πολυ κρυο και ολικο παγετο.
Το βοριαδακι που φυσουσε σταθερα εκανε τα πραγματα ακομη πιο δυσκολα ειδικα για τα ματια που τα ξεραινε.
Έπιανε και το κουδουνακι του σετερ παγο καθε φορα που επινε νερο σε ρεματακι και ειχα 2 σκυλους χωρις καποια ηχητική ειδοποίηση .sarcastic.
Ωραια περασαμε, πηραμε και 2 κυριες μαζι μας, ραντεβου την επομενη Κυριακή :)

0-02-05-b6c58530360de377a34459280e2957b60e6c5fa20f343eb651ee1bc4cb2dcde7_2b2e9037422ed96f.jpg

Χεραιτω τη παρέα.
Σήμερα επέλεξα προσηλιο με ανάμεικτα κισσό, πουρναρι, ροπακι και μυρτιές. Στο κάμπο είναι ολα τούβλο, 4 ώρες ενα φαντομα βρήκε ο Bravo, τα περπατησα ολα, το πόδι βουλιαζε στη μαλακωσιά αλλα μόνο μια υπήρχε στο μέρος. Αφου δεν βρήκα ούτε εκεί μέσα ειλικρινά δεν ξερω που αλλου να ψάξω πλέον.
Αύριο το πήρα απόφαση θα ανέβω ψηλά στο πουρναρι, ξέρω οτι δεν θα μπορώ να ψαξω καλα τα κομμάτια να μην ζοριζω το γόνατο αλλα θελω να δω αν είναι ψηλά τα πουλιά.

Μια 3ωρη βολτουλα σημερα (09.30-12.30) με -3°C και ανα σημεια λιγο χιονι που ειχε ριξει χθες σε εκεινη την περιφερεια...στο μερος αυτο ειχα να παω καιρο...ενα πουλακι βρεικαμε χωμενο λιγο μεσα στα πευκα το οποιο μας την εκανε χωρις να τη παρει χαμπαρι το σκυλι...οσο κ αν ψαξαμε δεν την ξανα βρεικαμε...επειτα επισκεφθηκα το μερος που βρηκα την χθεσινη κυρια....ηταν κ παλι εκει χωμενη στα πευκα παραδιπλα....κ παλι ακαταδεκτη στη φερμα...μια με τον κυλινδρο στο ξεφωτο κ τελος....
Το εδαφος τσιμεντο στα πεδινα κ ξενικοτερα στα ξεφωτα....στα πυκνα μια χαρα υγρασια εχει για τα πουλια.

20220124_094504.jpg
20220124_102811.jpg
20211205_093033.jpg

Θερμοκρασια -3°C με πολυ παγο.
Φυσιγγια ιδιογομωση SIPE 33gr No9 μαλλινόταπο....

Υ.Γ. Και ενα φρεσκο θυμα γερακιου...πρωινο μαλλον.

20220124_102142.jpg

η μπεκατσα παιδες τωρα θελη να την προσεξουμε με της παγωνιες που ειναι παντου τσιμεντοοοοοο και δυσκολευωνται και στο φαιτουςςς,,,,,εγω παντως δεν βγαινω εωσοτου μαλακωση ο καιρωςςςςςΥΓ η μπεκατσα τον παγετω φωβαται και οχι το χιονιιιι

η μπεκατσα παιδες τωρα θελη να την προσεξουμε με της παγωνιες που ειναι παντου τσιμεντοοοοοο και δυσκολευωνται και στο φαιτουςςς,,,,,εγω παντως δεν βγαινω εωσοτου μαλακωση ο καιρωςςςςςΥΓ η μπεκατσα τον παγετω φωβαται και οχι το χιονιιιι
Όντως ο παγετός την ζοριζει.... αλλά βρίσκει τον τρόπο να τραφεί.... τρεις μέρες τώρα που έχουμε παγετό με τις μέγιστες θερμοκρασίες 3 -4 βαθμούς πάνω από το μηδέν τα πουλιά έχουν χαμηλώσει.... αλλά δεν είναι αδύνατα.... σήμερα καθάρισα τις τρεις τελευταίες της Παρασκευής και Κυριακής και ήταν μια χαρά τετραπαχες.... μία μάλιστα άσπρη από το λίπος.... Σεβασμό ναι απέναντι της όπου υπάρχει πολύ χιόνι και παγωνιά....

Επίσης όταν τα πουλιά είναι ζορισμενα τα βλέπεις από το πέταγμα τους..... αργά και νωχελικα.....η συμπεριφορά αυτών που συνάντησα είναι η γνώριμη των πουλιών που ξέρουν τον τόπο,ποδαρωνουν και κάνουν τεχνάσματα..... πουλιά του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.... για να τις καρπωθεις χρειάζεται εμπειρία από τα σκυλιά και τον κυνηγό, καλή γνώση του τόπου και φυσικά και λίγο τύχη

Βολτα πριν το χιόνι.. φέρμα παω ξεκίνησε 50-60μ ποντάρισμα είχα περάσει από πάνω 10μ να βλέπω προχώρησε ο χομπίστας και εγω πατάω ένα ζευγάρι ρίχνω και στις 2 περνω την μία, απορτ.. συνεχίζω βρίσκει 1 φερμα πόση ώρα δεν μπόρεσα να ρίξω.. στο γύρισμα φερμα λίγο ποντάρισμα φερμα σταθερή περιμένω σηκωθείκε της ρίχνω 2 μακριά χωρίς να δω ότι έπεσε παει το σκυλί προς τα εκεί που έριξα πετάγεται άλλη μια ρίχνω τίποτα ακούει το ντουφεκι έρχεται ψάχνει εκεί τίποτα παω προς την μεριά της πρώτης βλέπω κατω το πουλί, το κάνει απορτ.. το είχε πιάσει και το παρατήρησε όταν άκουσε το αλλο ντουφεκι.. ..
λαθάκια ακόμα ο χομπίστας.

Βολτα πριν το χιόνι.. φέρμα παω ξεκίνησε 50-60μ ποντάρισμα είχα περάσει από πάνω 10μ να βλέπω προχώρησε ο χομπίστας και εγω πατάω ένα ζευγάρι ρίχνω και στις 2 περνω την μία απορτ.. συνεχίζω βρίσκει 1 φερμα πόση ώρα δεν μπόρεσα να ρίξω.. στο γύρισμα φερμα λίγο ποντάρισμα φερμα σταθερή περιμένω σηκωθείκε της ρίχνω 2 μακριά χωρίς να δω ότι έπεσε παει το σκυλί προς τα εκεί που έριξα πετάγεται άλλη μια ρίχνω τίποτα ακούει το ντουφεκι έρχεται ψάχνει εκεί τίποτα παω προς την μεριά της πρώτης βλέπω κατω το πουλί το κάνει απορτ.. το είχε πιάσει και το παρατήρησε όταν άκουσε το αλλο ντουφεκι.. ..
λαθάκια ακόμα ο χομπίστας.
Ενα λαθος του βρισκω Νικολη , που δεν σε αρχιζει στα καντηλια αλλα δεν θελω να στο πω και να μου κρατας μουτρα.yel..sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back